Konu: Kasaba, çiftçi rolleri  (Okunma sayısı 1078 defa)

#10 - 14.06.2023 16:48
Alt karakterlerle yapılması daha doğru olabilir. Ana karakterle bir yerden sonra elbet sıkar çünkü kasabada doğru düzgün aktif birlik yok. Alt karakterler ile plan yapılıp topluca rol yapılırsa daha iyi olabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 14.06.2023 22:56
Bende bir dönem yapmıştım. Gerçekten keyifli oluyor. @karizmatik devrimci söylediklerine katılıyorum. Fakat çiftçilik sistemi vb. bir sistem olsa kasabada da yürür.

Yıllar önce başka bir sunucuda redneck konseptli birlikte rol yapmıştım çiftçilikte rollerimizin bir parçasıydı. Tarla ekimi gibi roller yapıyorduk son derece eğlenceli oluyordu.  Şu anda bu tarz rolleri yapmaya yeltenecek kimseyi görmüyorum açıkçası.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 15.06.2023 01:20
ciftlik sistemi keske yeniden aktif olsa
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 15.06.2023 01:59
Aşağıdaki konuya düşüncelerinizi, önerilerinizi veyahut yorumlarınızı ekleyerek destek olabilirsiniz.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=146088.0
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Tunahan,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#14 - 15.06.2023 20:50
Yıllardır tarım çiftlik sistemli kasaba rp hayalimdir açılan bütün kasaba rplerde bir izim vardır

Yalvarırım köylü dostu sistemler getirin çok para getirisi olmasına gerek yok alayım traktör işçi calistirayim bende onlarla ekim yapayım nolur
Mükemmel
3
100
3
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Tunahan, xanpvs, OZJAN,
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Tunahan, xanpvs, OZJAN,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 17.06.2023 04:52
bunun için oyuncuların karakterlerini ooc miş gibi yönetmemesi gerek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 17.06.2023 09:12
Zamanında vardı böyle rol yapan birkaç kişi süt alıyordum çocuk karakterimde onlardan. Zamanla kalmadı bunun en büyük sebebi şehre inilmemesi, köyde üretimi yapıp şehirde pazarlaması gerekiyor, işletmelerde anlaşma yapılması gerekiyor. Belki yönetim birlikleri bu konuda sizi desteklemesi gerekebilir, ya da bir restoranda  gittiğinde yemeğini / içeceğini beğenmeme rolleri dönmesi durumunda(Toplu dönmesi, bireysel etki vermez) çiftçilerden doğal besinler alınması sağlanabilir.

Güzel girişim ama böyle bir ortam oluşsun aktif dönsün isteniliyorsa önce meclisin aktif rol oynayıp bu tarz şeyleri belli standartlara bağlaması gerekir. Ardından işletmelerin bu standartlara uyması beklenir, ardından belirli standartları sağlayan ürünler çiftçiler tarafından işletmelere pazarlanabilir.(Avukat aracılığıyla satış sözleşmesi işletme de bulundurma gibi.) Burada bir zincir var aslında. Bu zincir sağlanmadan inisiyatifle rol pek ilerleyeceğini sanmam.
« Son Düzenleme: 17.06.2023 09:14 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 04.07.2023 22:58
Zamanında vardı böyle rol yapan birkaç kişi süt alıyordum çocuk karakterimde onlardan. Zamanla kalmadı bunun en büyük sebebi şehre inilmemesi, köyde üretimi yapıp şehirde pazarlaması gerekiyor, işletmelerde anlaşma yapılması gerekiyor. Belki yönetim birlikleri bu konuda sizi desteklemesi gerekebilir, ya da bir restoranda  gittiğinde yemeğini / içeceğini beğenmeme rolleri dönmesi durumunda(Toplu dönmesi, bireysel etki vermez) çiftçilerden doğal besinler alınması sağlanabilir.

Güzel girişim ama böyle bir ortam oluşsun aktif dönsün isteniliyorsa önce meclisin aktif rol oynayıp bu tarz şeyleri belli standartlara bağlaması gerekir. Ardından işletmelerin bu standartlara uyması beklenir, ardından belirli standartları sağlayan ürünler çiftçiler tarafından işletmelere pazarlanabilir.(Avukat aracılığıyla satış sözleşmesi işletme de bulundurma gibi.) Burada bir zincir var aslında. Bu zincir sağlanmadan inisiyatifle rol pek ilerleyeceğini sanmam.
Bendim o sütçü. Umarım kemiklerin iyi gelişmiştir. @darkangel07 Her zaman söylüyorum, devam edeceğim bu gibi rollerde tek taraflı bir zevk söz konusudur. Çünkü birkaç insanın ''wow ne güzel rol yapıyorlar'' deyişiyle kalacaksınız tek başınıza. Eğer ki siz zevk alıyor ve bunu sürdürmek istiyor iseniz tek çaba sizden olmalıdır.

Ne yazık ki.

Ama bazen şunu düşünüyorum, o kadar rol yapıp üretimini yapmadığınız bir şeyin satışını yapıp havadan para kazanabilir ve bir o kadar benim gibi süt ile alakalı olmayan birisinin bir sütçü ile ne gibi bir münasebeti olur ki diye düşünüyorum.  :manifdog

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104911.msg409602#msg409602 fotoğraflar gözükmüyor ya offf...
« Son Düzenleme: 04.07.2023 23:03 Blozzy »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 05.07.2023 05:14

Bendim o sütçü. Umarım kemiklerin iyi gelişmiştir. @darkangel07 Her zaman söylüyorum, devam edeceğim bu gibi rollerde tek taraflı bir zevk söz konusudur. Çünkü birkaç insanın ''wow ne güzel rol yapıyorlar'' deyişiyle kalacaksınız tek başınıza. Eğer ki siz zevk alıyor ve bunu sürdürmek istiyor iseniz tek çaba sizden olmalıdır.

Ne yazık ki.

Ama bazen şunu düşünüyorum, o kadar rol yapıp üretimini yapmadığınız bir şeyin satışını yapıp havadan para kazanabilir ve bir o kadar benim gibi süt ile alakalı olmayan birisinin bir sütçü ile ne gibi bir münasebeti olur ki diye düşünüyorum.  :manifdog

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=104911.msg409602#msg409602 fotoğraflar gözükmüyor ya offf...
Bir şeylerin hava da kalmaması gerekiyor bu roller için yoksa tek taraflı rol işlemeye devam edecek birkaç işletme inisiyatifle alıp kasaba karakterleriyle anlaşarak ilerleyecek. Win-Win durumuna getirilmesi lazım sürecin, havadan bir şeyler satmak oyuncunun parasını havaya saçması demeye denk geliyor(X kişisi yapmiyorken Y kişisi neden havaya para saçsın para havadan gelmiyorsa) onun için bu rollerin özel olarak desteklenmesi gerekir. Anca alt karakterle ufak satışlarla şu an bu roller yapılabilir o da inisiyatifle role girecek kişiler için.

Günümüzdeki gibi olsa fena olmaz, sütçü üretimini yapar(Sistemsel karşılığı olacak) lojistik şirketleri (Sistemsel de varlar şu an) işletmelere nakliyatı sağlar ve satışı sağlar. Bu konu da danışmanlık şirketi kurulur ve komisyon karşılığında lojistik bağlantısı ve sütçü bağlantısı sağlanır. Gıda & Sağlık yönetmeliği çıkar üretilen sütlerin kalitesi belli bir şeyin üstündeyse işletme de satılır, aksi taktirde ceza kesilir. Rolünü düzgün yapan kişilerinde ürünleri kaliteli olur. Bu bir zincir bu zincirden bir parça eksildiği an rol tek tarafa döner. Bunu bir oyuncu kendi başına yapamaz, birbirinden bağımsız 3-4 parça bulunuyor bunlar bir bütün olarak hayata geçirilmesi gerekiyor. Biraz yönetimin de bu konuda destek vermesi gerekecek bundan dolayı.

Bu örnek sadece süt için oldu ama tarım ürünleri içinde değiştirebilir yapılabilir. Belki bir gün görürüz kim bilir?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 05.07.2023 05:29
Çok zevklidir. Fakat neredeyse sunucuda hiç rolü dönmüyor. Düşünen arkadaşlar varsa bir plan, proje ayarlayıp başlamak isterim. Köylüleri sevin arkadaşlar, köylüler Vice'ın efendisidir.   O:-)

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok