Konu: rapper, prodüktör rolleri  (Okunma sayısı 1080 defa)

#30 - 11.06.2023 00:27
kisa bir yazi yazacagim. az cok ne yazildigini okudum ama okuyan kankalar olursa, hatali buldugu kismi bana alintilasin

bir muzisyen rolu yapmak istiyorsan, hedefiniz direkt milyoner olmamak olmamali arkadaslar. kim bu ise baslarken milyoner olmayi direkt hayal etmis ki? herkesin tek temel amaci bir sarkim tutsun da taninayim olmustur. bunun en buyuk ornegi LIL BABY. kariyerine bir goz atin. attigi tweet ile de bunu dogruluyor az cok.

ornek verilecek cok insan var. ben alman ve us muzikleri uzerinde fazla dururum yaklasik 8 9 senedir, ama bu isler direkt karakter acayim ve taninayimla olmuyor. oncelikli olarak birilerinin kicini yalamaniz lazim, idol diye baktiginiz herifler studyoların onunde 1 hafta vakit gecirmis herifler sirf bir muzik icin. kendinize bir pr araciligi bulup taninmaniz lazim, bundan sonrasi da iyi bir baglanti ve medya isine girmelisiniz. bu ne olur? bir haber kanaliyla roportaj, prim icin unlu insanlara sallamak ya da onlarla yakinlik kurmak. bunun bir sınırı yok, isterseniz bir konser verip sahte sekilde kendinize ates ettirin. habere cikin, bunlar hep prim amaciyla yapilir ve gercek hayatta da cok yapiliyor. o sahne baskinlari, diger seyleri gercek sanmayin. hepsinin bir amaci var.

pr isini basarirsaniz, gerisi basit. karakterinizin tek hedefi markalasmak olmali. sadece muzik yaparsaniz, hicbir sey yapamazsiniz. sunucu icerisinde acik olan markalarin ya da isletmelerin marketing isini ustlenin, reklaminizi yaptirin ve para kazanin. ya da para odeyin, reklaminizi yaptirin. kendi markanizi yaratin, kiyafet olmasi saart degil. icecek ya da bira bile cikartabilirsiniz, isterseniz araba cikartin.

kimse iyi bir muzisyen rolu yapmiyor, nasil yapilacagini da bilmiyor. cunku kultur konusunda cok geriler. rolunu yaptigi sehrin kulturune ve muzigine hakim olmaniz en temel konu. buna hakim olursaniz hepsi basit.

kimseye saygisizlik yaptigim yok, sadece bunlar herkesin gordugu ortak seyler. kolay gelsin  :manifdog

"normal" şartlar altında olsak söylediğin şeyler gayet doğru ama birçok yolunu yaşadım bu rolün ve kelimenin tam anlamıyla köpek gibi de uğraştım/uğraştık. Fakat karakterini ünlü edecek birçok yol artık tekdüz ilerliyor, sana kısaca şöyle özetleyeyim. Malibu'a katıl. Sunucuda stüdyosuz rolümü başlatıp başka birine ait bir stüdyoya girdim, az önce de bahsettiğim gibi. Köpek gibi kovalasan da sonucu başarısız. Kendi stüdyomu kurdum, sunucunun senaryo birliğindeki şirketin altına soktuk ve gayet de iyi ilerliyordu fakat "adını çıkartma" konusunda yine başarısız. Malibu'a katılarak rolümü yaptım ve 2 haftada aylarca uğraştığım karakterlerimden daha da ileriye geçti. Olay neyi, hangi kalitede, nasıl yaptığın ya da peşinden ne kadar koştuğun değil. Malibu'da olman. En son çare olarak kendi haber şirketimi açacaktım, sırf "arkasından ittirilmeyen" (ittirilip de ünlü olanların çoğu Valachi/Malibu ile ilişkili karakterler) karakterler dışında kimseyle ilişkisi olmayan haber şirketleri yüzünden  ::) Eğer Malibu'a girmeyecekseniz bu devirde, bu role girmemelisiniz. Nacizane önerim.

usta bahsettigini anladim, kisaca torpil ve yonetimsel sorunlar oldugunu soyluyorsun. bu rolun icinde degildim, ama eskiden bu rolu yaptim. gayet iyi de ilerlemistim, ama burada onemli olan malibu'ya giremiyorsan her sey imkansiz degil. sunucu icerisinde unlu olan tek yer malibu degil, malibu kadar etkili isletmeleri olan birlikler var. bunlarla anlasip role girersen, malibu zaten seni alir. ha diyorsan ki malibuya yine de giremeyiz, bu sunucuyla alakali bir durumdur. ama yukarida bahsetmek istedigim bu degil. istedigin kadar iyi ol ya da olma bu kulturu anlayan ve turk kafasindan cikabilen sayili kisiler var, isterse en unlu muzisyen rolunu yapsin. eger gelisimi komik bir durumdaysa onu ciddiye alan zaten ayri bir kafadadir.

bir seyler dusunuyorsan, benimle ozelden iletisime gecebilirsin. cevirmeye calisiriz bir seyler. yine de bu rolu birakacak kadar hevesin kirilmasin, rol her zaman yapilir. eger karakterini bu yonde sekillendiriyorsan, birakmaamni ve rolde ilerlemeni oneririm. gerekirse malibuda olan muzisyenlerle kapisma rolune gir, ama kesin olarak birakma bu rolu

İnan bana başka yolu yok artık, bundan yukarıda da bahsettim. Rolümü ilerletebileceğim kadar ilerlettim, sunucuda senaryo birliği olarak adlandırılan birliklerin altındaki stüdyoya girmek yerine direkt kendi stüdyomu altlarına soktum. Bu rolden alabileceğim kadar keyfimi aldım fakat her ne kadar kendi çabanla bir yerlere geliyor da olsan, aylarca uğraşıp geldiğin noktaya bazılarının 2 haftada geldiğini görmek fazlasıyla can sıkıcı. Ki bırakma nedenimiz de o, zamanında aynı duruma bende girdim. Malibu'da karakterimi 2 hafta-3 hafta içerisinde adını çıkaracak kıvama getirdim fakat ortam benlik olmadığı ve orantısız bir karakter gelişmesi olduğu için düşünmeden karakterimi değiştirdim. Üzerinde durduğum olay, canınızı dişinize takarak saatlerinizi verdiğiniz rollerinizin fidanlanmasını aylarca beklerken. Başkaları direkt yapay bir ağaç dikiyor, bunun dikilişini izlemek isteyip istememek bu role girişecek kişilerin düşüneceği. İş artık benden geçti. Teklifin için de teşekkür ederim.  :-X

Edit: Kısaca olay burada Malibu ya da x bir kişi/oluşum değil. Legal kısımda orantısız bir güç olması.
« Son Düzenleme: 11.06.2023 00:30 inf »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 11.06.2023 00:33
z
pwnt
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
pwnt tepkisini veren kullanıcı(lar):
solitaires, cinselsorun, Nzone,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 11.06.2023 01:36
kisa bir yazi yazacagim. az cok ne yazildigini okudum ama okuyan kankalar olursa, hatali buldugu kismi bana alintilasin

bir muzisyen rolu yapmak istiyorsan, hedefiniz direkt milyoner olmamak olmamali arkadaslar. kim bu ise baslarken milyoner olmayi direkt hayal etmis ki? herkesin tek temel amaci bir sarkim tutsun da taninayim olmustur. bunun en buyuk ornegi LIL BABY. kariyerine bir goz atin. attigi tweet ile de bunu dogruluyor az cok.

ornek verilecek cok insan var. ben alman ve us muzikleri uzerinde fazla dururum yaklasik 8 9 senedir, ama bu isler direkt karakter acayim ve taninayimla olmuyor. oncelikli olarak birilerinin kicini yalamaniz lazim, idol diye baktiginiz herifler studyoların onunde 1 hafta vakit gecirmis herifler sirf bir muzik icin. kendinize bir pr araciligi bulup taninmaniz lazim, bundan sonrasi da iyi bir baglanti ve medya isine girmelisiniz. bu ne olur? bir haber kanaliyla roportaj, prim icin unlu insanlara sallamak ya da onlarla yakinlik kurmak. bunun bir sınırı yok, isterseniz bir konser verip sahte sekilde kendinize ates ettirin. habere cikin, bunlar hep prim amaciyla yapilir ve gercek hayatta da cok yapiliyor. o sahne baskinlari, diger seyleri gercek sanmayin. hepsinin bir amaci var.

pr isini basarirsaniz, gerisi basit. karakterinizin tek hedefi markalasmak olmali. sadece muzik yaparsaniz, hicbir sey yapamazsiniz. sunucu icerisinde acik olan markalarin ya da isletmelerin marketing isini ustlenin, reklaminizi yaptirin ve para kazanin. ya da para odeyin, reklaminizi yaptirin. kendi markanizi yaratin, kiyafet olmasi saart degil. icecek ya da bira bile cikartabilirsiniz, isterseniz araba cikartin.

kimse iyi bir muzisyen rolu yapmiyor, nasil yapilacagini da bilmiyor. cunku kultur konusunda cok geriler. rolunu yaptigi sehrin kulturune ve muzigine hakim olmaniz en temel konu. buna hakim olursaniz hepsi basit.

kimseye saygisizlik yaptigim yok, sadece bunlar herkesin gordugu ortak seyler. kolay gelsin  :manifdog

bahsettigim tweet bu. bu arkadas su an en populer insan. yaklasik olarak 1 ya da 1.5 senede. imkansizi basararak geldi buralara, yaptigi tek tavsiye de bu

dediklerini yapan biri vardı, banlı şu an O:-)
funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 11.06.2023 16:47
salıncak malıncak ortalık karışmış yine malibu'ya girdiysen konu kapandı gibi  :-\
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
solitaires,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 12.06.2023 22:51
salıncak malıncak ortalık karışmış yine malibu'ya girdiysen konu kapandı gibi  :-\

konuda bir seyler donuyor okuyom okuyom sadece okuyom :d
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 12.06.2023 23:00
bir tane admin kanka yap kendine sonra onla render al ic de kıçından ayrılma bir de discorddan rol planlarını yaz rapper tagın gelir sıkıntı etme

iyi demiş ama şehit düşmüş
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 13.06.2023 01:56
bir hotkeyci, bir hotkeyciye, gel beraber hotkeycilik hakkında sayfalarca yazalım demiş
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 13.06.2023 13:47
bir hotkeyci, bir hotkeyciye, gel beraber hotkeycilik hakkında sayfalarca yazalım demiş

:-\
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 15.06.2023 01:21
v1de yapip ilk gunden 50k kaldirmistim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 22.06.2023 23:34
bu konuya yorum yapanların diken üstünde olduğuunu hissettiğim için (mentlerden anlaşıldığı üzere) hep yaptığımın aksine kendi fikrimi belirtmeyeceğim, tek diceğim şey hala bu roldeysen başarılar kardeşim @Akabeyy

respect @Luffyluffy, @nocooperationconlapolicia, fikriniz fikrimdir - viskimi yudumlayıp okuyucu kalıyorum  :sampanya:
« Son Düzenleme: 22.06.2023 23:35 Myrtle »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Luffyluffy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok