Konu: oy kullanın önemli  (Okunma sayısı 243 defa)

#0 - 28.05.2023 10:34
sandık başına ilk turla ortalama aynı saatte gittim ve 14 mayısta 30-40 dakika sıra beklemişken bugün bir kişi bile yoktu, bu durum bizi korkutmalı mı? lütfen yanlış düşüncelere kapılıp oyunuzu kullanmaktan vazgeçmeyin
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 28.05.2023 10:36
Bu sefer eskiye nazaran oy kullanma hızı daha seri. MV seçimi olmadığı için ve pusulada 2 aday olduğu için 20 saniyeni bile almıyor oy kullanmak. Bir problem yaratacağını sanmıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 28.05.2023 10:39
Bu sefer eskiye nazaran oy kullanma hızı daha seri. MV seçimi olmadığı için ve pusulada 2 aday olduğu için 20 saniyeni bile almıyor oy kullanmak. Bir problem yaratacağını sanmıyorum.
mantıklı ama çevremdeki nasıl olsa çalıp kazanacaklar kafasında olup oy kullanmayan insanların çoğalması üzerine ikinci ihtimali düşünmek zorundayım-z maalesef
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 28.05.2023 11:25
twitterda bu şekilde postlar gördükçe insanın morali bozulmuyor değil
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 28.05.2023 11:35
Oy kullanım düşük iki taraf içinde geçerli. Geçen seçim katılım oranı neredeyse %90'a ulaşmıştı bu da pratikde %95'e yakın bir şey(Hastane de ameliyat olan, yatalak olan, evden tek başına çıkamayan yaşlılar, iş dolasıyla şehir dışı/yurt dışında olanlar...). Bu seçimde öyle olmayacağını biliyorduk, insanlar bir kısmı kendisiyle ortak görüşe sahip olduğu partiye oy vermeye gitmişti, şu an kendisiyle ortak görüşe sahip Cumhurbaşkanı adayı yoksa muhtelemen gitmeyecek, bazıları kilometrelerce yol gitmek zorunda. Oy oranın düşük olması bir şeyi değiştirmez iki tarafta da düşüş olacak. Keşke herkes oy kullanabilseydi ama pratikte imkansıza yakın.

Sıra falan olmamasının en büyük sebebi tek liste iki seçenek 20 saniye bile almayacak işlem, sıra olmaması normal ek olarak bunları konuşmak için erken, bugün pazar çocuklarıyla, arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirip öyle oy vermeye gidiyor ya da vakit geçirmeden hemen öncesinde saat daha erken.
friendly
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
friendly tepkisini veren kullanıcı(lar):
Elif,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 28.05.2023 11:36
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 28.05.2023 11:43
Izmır balcovada sandık görevlisiyim

Saatlerdir oturuyoruz gelen giden çok az
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 28.05.2023 12:08
Oy kullanım düşük iki taraf içinde geçerli. Geçen seçim katılım oranı neredeyse %90'a ulaşmıştı bu da pratikde %95'e yakın bir şey(Hastane de ameliyat olan, yatalak olan, evden tek başına çıkamayan yaşlılar, iş dolasıyla şehir dışı/yurt dışında olanlar...). Bu seçimde öyle olmayacağını biliyorduk, insanlar bir kısmı kendisiyle ortak görüşe sahip olduğu partiye oy vermeye gitmişti, şu an kendisiyle ortak görüşe sahip Cumhurbaşkanı adayı yoksa muhtelemen gitmeyecek, bazıları kilometrelerce yol gitmek zorunda. Oy oranın düşük olması bir şeyi değiştirmez iki tarafta da düşüş olacak. Keşke herkes oy kullanabilseydi ama pratikte imkansıza yakın.

Sıra falan olmamasının en büyük sebebi tek liste iki seçenek 20 saniye bile almayacak işlem, sıra olmaması normal ek olarak bunları konuşmak için erken, bugün pazar çocuklarıyla, arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirip öyle oy vermeye gidiyor ya da vakit geçirmeden hemen öncesinde saat daha erken.

Ben de kullanmadım canım daha doğru bilgi.  ::)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 28.05.2023 12:51

İlk tur ülke tarihinin en yüksek katılımlı seçimiydi zaten. Ben sabahtan gidip oyumu attım. İlk tur aynı yerde 25 dakika kadar beklemiştim, bu sefer bomboştu. Pusula ufak ve milletvekili seçimi olmadığı içim işlemler daha hızlı ilerliyor, bu doğru fakat ben katılımın ilk tura göre daha da azaldığını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 28.05.2023 12:53
geçen seçim 10.30 gibi kullandım. sandık yarıya yakın doluydu, her taraf araba doluydu, çok kalabalıktı okul çevresi. bugün saat 11.45-12.00 gibi kullandım. sandık geçen seçime göre daha boştu ve hiç sıra beklemedim. ilk turda kk'ya oy veren muhafazakar kesimin bir kısmı rte döndü. çevremde de çok duyum aldım.

rte 52 - kk 48

tayyip'in gitmesine 5 yıl kaldı arkadaşlar. geçmiş olsun.
late
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok