Siyasal İslamcıların oyunu toplamak için neden yeterince çalışma yapmıyorsunuz? Saadet Partisi ile İttifak etmenize rağmen oyları nasıl Yeniden Refaha kaptırdınız? Temel Karamollaoğlu ne diye sizle ittifak etti?
6lı masa üyeleriyle ittifak ettiğinizde yeni hükümet biçiminizi nasıl oluşturacaksınız? Kimler hangi bakan olacak? Siyasal sistemi nasıl kuracaksınız? Kadrolarınızı sayar mısınız?
Milliyetçileri ve İslamcıları dışlayarak yaptığınız ulusalcılığı ve elitizmi neden yok edemiyorsunuz? Okuyup öğrenmek bir şeyleri daha iyi yapmak için değil midir? Neden bu konuda beceriksizsiniz? Ülke için en çok çalışmaları yapan partiyi temsil etmenize rağmen neden ülkenin değerlerinden bu kadar dışarıda bir pozisyonda duruyorsunuz? Bu kafanızdan vazgeçecek misiniz? Eğer gerçekten Türkiye'nin en akıllı ve iyi kafası sizin temsil ettiğiniz güruhsa neden bu halkı bu kafanızla ikna edemediniz? (Halkı aşağılamak ve dışlamak çözüm değil. Belki biraz amiyane olacak ama, Koyuna neden koyunsun denmez güdülür. Madem halk tabanından farklı göründüğünüzü düşünüyorsunuz. Neden dışladığınız halkı bile gütme becerisinden yoksunsunuz?)
Yeşil Sol Parti adıyla kurulan Eski HDP ile uzlaşırken hangi konularda tam olarak uzlaştınız? Onlara ne vaat ettiniz? Neden kapılar kapalı ve net değilsiniz? Bize net bütün bilgileri detaylıca verir misiniz? Cümle cümle her anlaşma maddesini duymak istiyorum.
İktidara gelseniz LGBT savunuculuğu yapacak mısınız? Yoksa Türk Aile yapısına önem veriyor musunuz?
Tarikatleri ve irticai hareketleri baskılamayı düşündüğünüz kadar partizanlığı baskılamak için ve liyakati sağlamak için hangi metotları uygulamayı düşünüyorsunuz? Hamaset yapmayın, sistem pratiklerinizden bahsedin lütfen. Drama değil sistemli fikirlerinizi merak ediyorum.
Müslümanları geçmişte olduğu gibi ezip baskılayacak mısınız? Atatürk'ü ve laikliği istismar ederek yaptığınız zulümleri tekrarlayacak mısınız? Yoksa yeniden kendinizi halkın bir parçası olarak görecek misiniz? Müslümanlar bir aleviye oy vermek istemeyebilir. Bu konuda nasıl onların bile isteyeceği bir lider olacaksınız? Bu konuda bizi nasıl ikna edersiniz?
İki dakikada cevapladığı için ancak bunlar. Yoksa daha detaylı sorular sormak ve uzun uzun dinlemek isterdim.