Konu: Çözünürlük  (Okunma sayısı 126 defa)

#0 - 11.05.2023 03:05
Eskiden bilgisayarımda samp'ı tam çözünürlükte oynayabiliyordum fakat son 2 gündür çözünürlük 800x600 kalıyor, başka seçeneklerde var ama seçtiğim halde 800x600'de kalmaya devam ediyor hiç bir şekilde değişmiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 11.05.2023 03:08
Buda beni çok rahatsız ettiği için, oynama hevesim kalmıyor çok kalitesiz görünüyor chat falanda küçücük kalitesizlikten okunmuyor bile acaba bunun bir çözümü varmıdır? GTA ve SAMP'ı tamamen sildim tekrardan yükledim ama değişen bir şey yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 11.05.2023 16:30
Buda beni çok rahatsız ettiği için, oynama hevesim kalmıyor çok kalitesiz görünüyor chat falanda küçücük kalitesizlikten okunmuyor bile acaba bunun bir çözümü varmıdır? GTA ve SAMP'ı tamamen sildim tekrardan yükledim ama değişen bir şey yok.

Tam çözünürlükten kastınız ne? Eğer 1920x1080 (FHD) ise masaüstü çözünürlüğünüz de 1920x1080'i destekliyor mu? Masaüstü çözünürlüğünüz 1920x1080 oluyorsa ve sadece oyunda çözünürlük değişmiyorsa bu durumda izlemen gereken iki yol bulunuyor:

1) Bu Bilgisayar / Bilgisayarım > Belgeler > GTA San Andreas User Files dosyasını tamamen kaldırmak. (GTA'yı ya da SAMP'ı komple silseniz bile siz bu dosyayı manuel olarak kaldırmadığınız sürece ayarlarınız burada duruyor olacak.)

2) Ekran kartınızın marka ve modelini öğrenip (başlat > arama çubuğuna dxdiag yazın ya da Bu Bilgisayar > Sağ Click > Yönet > Aygıt Yöneticisi > Görüntü Bağdaştırıcıları) ekran kartınızın markasının orjinal sitesinden indirme yapın. (AMD/Nvidia)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 11.05.2023 16:51
Display Driver Uninstaller (DDU) yazılımı ile ekran kartı sürücünü bilgisayarından temiz bir şekilde sil. Sonrasında AMD ya da NVIDIA, hangi markanın ekran kartını kullanıyorsan resmi siteden güncel sürücüyü indirip bilgisayarına kur. Buna ek olarak GTA San Andreas User Files dizinindeki "gta_sa.set" dosyasını da silmek bir çözüm yöntemi olabilir. Eğer MP istemcisinde oyunun çözünürlüğünü ayarlamıyorsan SP üzerinden çözünürlüğü bilgisayarın en çok hangisini destekliyorsa ona çekebilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 11.05.2023 19:04
Masaüstü çözünürlüğüm 1920x1080 destekliyor onda sıkıntı yok, sadece oyuna girdiğimde 800x600'de kalıyor ve değiştiremiyorum diğer çözünürlük seçeneklerini seçsemde. Şimdi söylediğiniz adımları dikkatlice yapacağım teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok