Konu: Maske_949 Hatalı CK rolü.  (Okunma sayısı 263 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.05.2023 21:51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_949

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kaspar_Markarian @ByRevenge

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6.4. Karakter Ölümü (CK): CK rolleri için, karşı tarafın onayını almanız gerekmektedir. Karşı tarafın izni olmadığı takdirde istisna durumlar hariç CK edemezsiniz. CK izni almadan yapılan ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir, ayrıca izin almadan CK eden kişi cezalandırılır. Kişiyi CK rollerine karşı zorlamak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için izin verdikten ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünün iptalini isteyemezsiniz. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.
İllegal oluşum liderleri, sırf birlikte 48 saat geçirdiği için kafasına göre herhangi bir üyeyi CK edemez. Geçerli bir gerekçesi olmak zorundadır. "Küfür ettiği için" tarzında bir sebep, mantıklı olmayacağı için CK izni geri alınır. Haksız CK edildiğini düşünen oyuncular da bu konuda CK'larını geçersiz sayabilir. CK kuralı, daha çok bir birlikte uzun süre rol yapan, zamanla yüksek mevkilerde yer edinmiş ve birliğe IC olarak gözle görülür derecede zarar veren kişiler için geçerlidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  Poschevo birliğinde 1.5-2 gün max durmuşumdur, full afk attım nerdeyse, hiçbir illegal rollerine karışmadım ve illegal yönlerini bilmiyordum. Legal tarafta kaldım, sadece yarım saat bir saat falan hoodda rol yapmışımdır. "CK kuralı, daha çok bir birlikte uzun süre rol yapan, zamanla yüksek mevkilerde yer edinmiş ve birliğe IC olarak gözle görülür derecede zarar veren kişiler için geçerlidir.",  bu kuralı okumadınız mı arkadaşlar? birliğinizde r0'dım, 1.5 gün durdum hadi 2 gün olsun sizi mi kıracağım?  birlikten çıkmadan önce size IC bir zarar vermedim, eğer birlikteyken bunu yapsaydım ck hakkınız evet vardı- ihanet falan etseydim evet ck edebilirdiniz fakat birlikte tanıştığım iki kişi falan vardı ve rolüm yoktu.
Koyduğum screenshotta benden ck izni alınmadan ck rolüne girmeniz, ortada FM izni veya birlik yöneticimin iznide yok. Kendi isteğinizle bir karakteri öldüremezsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): FM izin, birlik yöneticimin ck izni olmadan, bana ck soru sorulmadan yapılıyor. Her geçen gün kafalarına göre ck rolü yapıyorlar, alışılmış bir durum olsada buna dur demek lazım.

« Son Düzenleme: 09.05.2023 23:31 licarfardx »

#1 - 09.05.2023 22:00
CK eden ben bile değilim ne alaka? Maske ID'm 512.
« Son Düzenleme: 09.05.2023 22:01 Huan »

#2 - 10.05.2023 11:07
CK eden ben bile değilim ne alaka? Maske ID'm 512.

Yanlış kişi etiketlendi, şikayet maske_949'a açılmıştır

#3 - 10.05.2023 11:22
@HYPER 24 saat içerisinde savunma.

#4 - 10.05.2023 12:02
Şikayette ismim olmasada şikayet edilen kişi birlik üyem olduğun için yazmak istedim.

Tina karakteri ile sürekli hooda gelip arkadaşlarına haber uçuruyordun elinde silah ile gezip dmlere katılıyordun.

Bizde bu yüzden karakterini ck ettik. Sonuçta birliğe katılıp ardından çıkıp düşmanlarımızın safında savaşırsan ck olmana şaşırmamalısın.
« Son Düzenleme: 10.05.2023 12:05 akaBenitaX »

#5 - 10.05.2023 12:06

#6 - 10.05.2023 12:43
Birliğinizle bir rolüm yok, sadece girdim ve rolsüz- CK etme kurallarına aykırı bir şey yapmadan, birlikteyken birliğe zarar vermeden 1.5 2 gün birlikte durdum ve illegal yönünüzü öğrenmeden çıktım. 48 saat birliğinizde durdum diye CK etme rolüne giremezsiniz. 1 gün sivil gezdim, loglara bakılabilir. Sonrasında eski birliğime davet edildim, girdikten 2-3 saat sonra IC bir savaş çıktığını öğrendim, savaş sadece size değil 3 birliğe karşı bir savaş. İhanet gibi bir durum söz konusu değil, her şey sonradan gerçekleşiyor. Poschevo birliğini tanımıyorum bile. FM izni olmadan, birlik yöneticim ckmı vermeden ve bana do kanalı üzerinden CK diye sormadan ck edemezsiniz, bu ayrı bir şey. O rolü bir admin bile izlemiyor, kendi kafanıza göre ck verip gidiyorsunuz.
« Son Düzenleme: 10.05.2023 12:46 licarfardx »

#7 - 10.05.2023 12:49
Dostum birliğe giriyorsan olacakları kabul etmiş sayılırsın.

Legal takılmak istiyorsan bizim legal bir çok şirketimiz var onları tercih ederdin sen direk olarak illegali tercih ettin.

birlikte 2 gün durdun çünkü iki gün sonra savaş patlak verdi savaştığımız kişiler ooc arkadaşların olduğu için bize karşı durdun ve birlikten ayrıldın yani ck olmanda bir problem yok.

#8 - 10.05.2023 12:50
Birlikle bir rolün var. Sergei Maqsudov ile tanışıklığın bile buna yeter. CK etme kuralları yönetici inisiyatifine bağlı, şikayeti inceleyecek yönetici de buna karar verecek. Taverna sınırları içerisinde bulunan her birey Poschevo birliğinin işleyişine hakim. Rolsel olarak hayırsever iş adamını oynamakla da(Bknz: Gus Fring), paravanlaşmakla da ilgilenen karakterler yönetmiyoruz. Dolayısıyla her şey ulu orta oluyor, tavernanın açık hava tarafında yeri geliyor sitdownlar düzenleniyor, yeri geliyor tavernanın gate ardında tüfekli adamlar konuçlanıyor, masum(?) bir tamirci bile olanlara tanık oluyor. Ek olarak birliğe davet edilmedin, savaş zamanı direkt birlikten q atıp diğer tarafa geçtin ki bunun görüntüsünü bilgisayara geçtiğimde bizzat bırakacağım. OOC olarak birlikten q atıp dakikalar veya saatler sonra bizden olan veya müttefikimiz olan herhangi birine ateş açmış olman CK olman için yeterli bir sebep ki; görüntü geldikten sonra yönetici karar verecektir rolün geçerli olup olmayacağına.

#9 - 10.05.2023 13:04
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Gerekli görüntülere sahip olan ve Hyper yerinde olsalar aynı şeyi yapacak bireyler olarak savunmalar(-ımız) bu kadar. Sonuçlanabilir @Stromae