Konu: [10.04.2023.] Maximiano Carvajal - Ramirez Jones  (Okunma sayısı 225 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.04.2023 23:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Dratex @hippoX

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kaspar ferro @Shiels

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.04.2023 18:24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Mix, nonrp, trolling, fear rp, sürekli roleplay, yaralı kural ihlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşları aramızda yaşanan kavgadan sonra kaçırıp tenha bir yere götürüyoruz, kafalarına silah doğrultuyoruz ama hiçbir şekilde fear rp kuralına uymadan korkusuzca bize cevap veriyorlar. Bunun sonucunda bizde kafalarına sıkıp ck ediyoruz ama olayın üzerinden 4-5 saat geçmesinden sonra cklı karakterleri ile oynamaya devam ediyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Fear RP kural ihlali
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):   :-[

« Son Düzenleme: 11.04.2023 00:23 Artorias »

#1 - 10.04.2023 23:30
Kafasına silah dayanmış bir adam, "sen dans et ben de deyim", "sen mi beni öldüreceksin?" gibi kelimeler kullanıyor.  :D kreshnik famiglia mc rolu cok basarili gercekten. Şikayete birazdan ben de ekleme yapacağım.

#2 - 11.04.2023 00:04
O işler kafanıza göre ck atmakla olmuyor. Bir dans rolüne girmedik diye ck atamazsın. Olay neden dolayı çıktı ben bunları da anlatayım. Maximiano karakteri ile Derzhavin karakteri arasında sözlü bir tartışma yaşandı. Ne için baktın tarzı bir şey. Tartışma sonrası brawl yaşandı, bizi düşürdüler ve ıssız bir yere götürdüler. Kaspar karakteri bizi dans ettireceğinden bahsetti. Biz de normal olarak MC olduğumuzdan dolayı bu role girmedik. İşkence rolüne girdin mi, dayak atma rolüne girdin mi? Girmedin dostum, bu tür rollere de girip bunlara uymasaydık dediğin doğru olabilirdi fakat ya dans et ya da öl dayatmasına uymamızı bizden bekleme. Bu arada ooc olarak iğneleyici laflar atmanız gülünç. Oyun bu sadece.

#3 - 11.04.2023 00:05
Burada herhangi bir korku rolü ihlali yok, arkadaşlar önceki birlikte de bu şekilde kinli olduklarından dolayı ilerletiyorlar. Bir şey alabileceklerine inanmıyorum, burada herhangi bir izin olmadan, sırf korku rolü yapılmadığına inanılarak karakter ölümü gerçekleştirilmeye çalıştı. Burada, karakterlerimiz buna tersti. Korku rolü dışarısında, karakterlerimizin yapısı içerisinde karşılık verdik. Forum üzerindeki iğneleyeci konuşmalara cevap vermek istemiyoruz. Bizim açımızdan bir sorun yok, istediğiniz kadar iğneleyici şekilde takılın. Savunmalarımız bu yönde olacaktır. Arkadaşlar önceki birlikte olan olayı şimdiye taşıdığı için bu denli uğraşmış, normalde oluşum üyeleri ayda bir girer, sırf bizim oluşumdan birilerini vurabilmek için girerler. Rolden 5-10 dakika sonra da beklemeden çıkarlar. Oyuna kendimizi fazla kaptırmayalım, beni pek etkilemiyor yapılan saçma yorumlar.

#4 - 11.04.2023 00:11
açıklamasını yazdım, yetkililer dikkatli incelerse seviniriz.
« Son Düzenleme: 11.04.2023 00:53 Shiels »

#5 - 11.04.2023 00:20
Sunucuya 2-3 ay sonra ilk defa girmişim kendi halimde takılırken laf atıyorsunuz sonra da gelip önceki birliğindeki rolleri devam ettiriyorsun diyorsun. Sizin yeleğinizi çalmaya veya başka bir şey yaptırmaya zorlamıyoruz, MC rolünde dans edemezsiniz diye bir şey mi var? hippox karakter yapısı falan demiş, bundan daha komik bir savunma görmemiştim, arkadaş düştüğü zaman çok içerlemiş galiba hala unutamamış. Başka eklenecek bir şey yok, savunmalara bakılmadan her şey anlaşılıyor zaten. Düştüğü zaman bile laf atmaya devam ediyor, çok garip rolleri var vallahi O:-)

« Son Düzenleme: 11.04.2023 00:23 Artorias »

#6 - 11.04.2023 00:48
Öncelikle, oyundan çıkmadan önce çatıda takılıyorduk. Sonrasında aşağıda arkadaşlar laf atmış, ben o ara oyuna bakmıyordum. Girdiğimde Derzhavin'e üstlerine gitmemesini söyledim ve oradan ayrılacaktım. Hemen sonrasında arkadaş "kim kimi eziyor göreceğiz" gibi bir cümle kurdu ve Derzhavin brawl başlattı, arkadaşlar düştü.

Sonrasında arkadaşları mekanımıza kilitleyip oradan gidecekken, arkadaş düştüğü halde bize "hayatınızın hatası kardeşim" dedi:D? Biz de bunun üzerine onları kaçırmaya karar verdik.

Ardından söylediklerinin karşılığı olarak "kim kimi eziyor, hayatınızın hatası" v.s onlara dans etmelerini, yoksa orada kalacaklarını ve onları vuracağımızı söyledik. Fakat arkadaşlar hiç cevap vermeden kendi aralarında ispanyolca konuştular. MC rolü böyle yapılıyor sanırsam.

Sonradan olaylar karışıyor, arkadaş bana değişik pmler atıyor, anladığım kadarıyla deli taklidi yapıyor ve bir saattir bağırıp onları öldüreceğimizi söylediğimiz halde ben chatte öyle bir şey görmedim diyor.

Ardından arkadaş yanındakine atacağı pm'i bana atıyor (dans etmezsek vuracakmış bizi Kaspar). Burada pm üzerinden mix yaptıkları belli oluyor. Sonra da "ROLE UYMAMIZ İÇİN BİR SEBEP YOK KANKA" diye bir cümle kuruyor ahsahshahs, funrp sunucusunda oynuyor herhalde. NON-RP olarak değerlendirilmeli. Sonrasında yine saçma cümleler kurarak deli taklidine devam ediyor. Yanlış pm atınca oyun içi söyleyeceği şeyleri saçma bir şekilde pm'den yazıyor. PM üzerinden bu samimiyeti nereden buluyor anlamadım. Mix olarak bu kısım değerlendirilmeli.

Sonrasında tekrar emote veriyorum, silahın namlusunu kafalarına doğrultuyorum ve dans etmezlerse öldüreceğimi söylüyorum. Fakat arkadaş yine TROLLING yaparak, kafasına siyah dayatıldığı halde "erkek adama yakışır mı?" "sen dans et ben de edeyim" gibi cümleler kuruyor. Bu troll, nonrp ve fear ihlallerini görmezden gelerek sanırsam funrp sunucusunda oynadıklarını düşünüyorlar.

« Son Düzenleme: 11.04.2023 00:57 Shiels »

#7 - 11.04.2023 00:53
Madem o kadar korkusuz karakteriniz var, role uyacaksınız. Rol esnasında rapor atıyoruz fakat adminler müsait olmadığından dolayı ilgilenemiyor, arkadaşlar da troll yapmaya devam ediyor. En sonunda ck ediyoruz, artorias kuralı şikayete eklemiş zaten dikkatli okuyun. Buna ek olarak, oyuna ayda bir girmemin sebebi gündelik hayatım bro, herkesin gündelik bir hayatı var ve her zaman oyuna vakit ayıramıyor. Oyuna neden sizi vurmak için gireyim? Ben kavgadan uzaklaşmaya çalıştığım halde iğneleyici cümle kurdunuz ve karşılığını aldınız, düşünce mağdur edebiyatı yapmayı bir kenara bırakın ve kendinize bu kadar anlam bindirmeyin. Bu sadece bir oyun. İhlalleriniz belli, dört kişi discord üzerinden toplanıp savunma yapmanıza gerek yok, burada korku rolü yaptırmayı gerektiren bir durum yok diyen arkadaşlar da kendilerine gelsinler, oyun kurallarını kontrol etsinler. "MC rolü yaptığımız için uymadık, işkence rolü yaptın da uymadık mı?" gibi cümleleri ne kafayla yazıyorsunuz anlamadım. MC'ler korkusuz tanrı rolü falan yapabiliyor mu? MC rolüne özel böyle bir izin var sanırsam. İşkenceye gerek mi var? Kafana silah dayamışım. R20 değilsin bir şey değilsin, paşa paşa dans edeceksin. Daha uzatıp ileti atmayın, bir önceki iletimi admin arkadaşlar dikkatlice incelerse sevinirim. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 11.04.2023 01:01 Shiels »

#8 - 11.04.2023 20:50
İncelemede.

#9 - 12.04.2023 01:19
Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

@hippoX @Dratex etrafınız üç dört kişi tarafından çevirili ve kafanıza silah dayalıyken "Sen mi beni öldüreceksin?" demeniz Fear-RP kurallarını ihlal ettiğiniz anlamına geliyor. Ölmemek için söylenen bir şeyi (Non-RP istekler olmadığı sürece) yapmanız karakteriniz en doğru seçim olacaktır. Yukarıdaki kurallar doğrultusunda ve bahsettiğim durumdan ötürü karakter ölümünüzün doğru bir karar olduğunu söylemek durumundayım. Herhangi bir ihlal bulunmuyor.
Şikayet kızağa çekilecek.