Konu: Yuma Hikari  (Okunma sayısı 574 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.03.2023 20:16
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Yuma Hikari @Linna
Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.03.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
3. parti yazılım/mod

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Forum üzerinde bu arkadaşın paylaştığı bir video var.  Videonun 0.30'ncu saniyesinde ateş ettiğinde mermi izleri ok gibi uzayıp mevcut konumu gösteriyor, bu modu kaldırılması bir önceki açtığım şikayette belirtilmişti.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıtlar: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Bu şikayet değerlendirilirken yanlış değerlendirilmişti. Bu modun avantaj sağlamadığı söylenip aynı zaman da bu modun kaldırılması söylenmişti. Diğer konular da aynı şekil yanlış değerlendirildi.
Örnek olarak q-e kural ihlalini eklediğimde, Scealten; illegal oyuncuların q-e yapıp, sağa sola zıplamasını esas aldı. Onlar yapıyorsa, bizim PD üyeleri de yapar mantığında şikayete bir yanıt bıraktı. Q-E yapmak, silahlar arası emote vermeden geçiş yapmak zaten kural ihlali, illegal oyuncular yapıyorsa da kural ihlali yapar, gördüğünde gerekli olan cezayı verirsin. Onlar yapıyor diye PD üyelerinin de bu şekilde oynamasına izin vermenin hiç mantığı yok. Özellikle polis departmanından bahsediyoruz, her türlü oyunculardan avantajı var, üstünlüğü var; gerek silahları, gerek zırhları, gerek araçları vs. En önemli olan husus, polis üyelerin olası çatışma durumunda nasıl reaksiyon göstereceklerini aldığı eğitimlerle öğrenmesi. Bu demek oluyor ki, illegal oyuncuların elinde silah bir yere koşması normal karşılanabilecekken bir polisin bunu yapması normal karşılanmaz. Sıradan bi' insan, Yuma Hikari'n aldığı eğitimleri almıyor, eline silah aldığında tek yaptığı ve yapacağı şey tetiği çekmek oluyor. Yuma Hikari, bu durumda ne zaman siper alacağını, siperde ne kadar duracağını hatta ve hatta nerede bekleyip, ne zaman koşacağının eğitimini alan birisi. Silahlar arasında emote vermeden geçmesi, hoplaya zıplaya karşısındaki adama rushlaması zaten kural ihlali, bu ihlaller OOC de  de olur, IC de de. Normal şartlarda elli merminin yetmeyeceği bir durumda ya da olası bir durumda mermisinin bitme ihtimali, reload atarken vurulması gibi hususlar varken q-e yaparak bu durumu engellemesi hem karşı tarafa üstünlük sağlar, hem kendine karşı. Şikayet açıldığında arkadaşın komik bir savunması vardı; "Şikayet süresi geçmiş, savunma yapmam" Eee? Önemli olan şikayetin süresi geçmesi değil, burada oyunculara karşı avantaj sağlayan ve oyuncuların haklarını kesin olarak ihlal eden durumlardan bahsediyoruz.

Bir önceki şikayetin alıntı hâli burada;

Alıntı
ŞİKAYET ŞABLONU

Şikayet edilen karakter ad(lar)ı Yuma Hikari @Linna
Olaya dahil olan şahit(ler):
Tarih ve saat: Geniş zaman

İhlal edilen kural: 7. Üçüncü Parti Yazılım ve Modlar, Silah Kuralları(emotesuz silah çekmek, çatışma esnasında Q-E), DM
Olayı açıklayın:

Herkese merhaba. Forumda geçen günlerde Linna kullanıcısının paylaştığı bir VCPD videosu üzerine bir şikayet oluşturma zorunluluğu hissettim. Linna, genel hatlarıyla Vice Roleplay sunucusu adına güzel bir videoyu foruma servislemiş olsa dahi birkaç husus beni ister istemez rahatsız etti. Bu yüzden tamamen kendi RP vicdanımı rahatlatmak adına bu şikayet formunu oluşturuyorum. Lütfen başka bir amaca ya da niyete hizmet ettiği düşünülüp bu algıya kapılmayın.

— Öncelikle videonun 0:50 saniyelerinde Linna karakterinin 3. Parti bir yazılım kullandığını fark ettim. Zannımca yanılmıyorsam bu yazılım sayesinde ateş ettiğiniz noktadaki mermi izleri uzun bir hat ile çiziliyor ve yeriniz açıkça belli oluyor. Linna'nın bir PD üyesi olarak bu modu kullanması beni bir noktada rahatsız etti. VCPD üyelerinin her anlamda illegal oyuncu kitlesinin haklarını ve sınır noktalarını aşmaması gerektiğini düşünüyorum. Linna, bu yazılım sayesinde kasıtlı ya da kasıtsız olsa dahi bir üstünlük sağlıyor olabilir. Hal böyle olunca da burada yine kaybeden illegal oyuncu kitlesi oluyor. Yine de Linna, VCPD mensubu olması vesilesi ile bu tür durumların öngörülebilir sonuçlarını önceden tahmin etmeliydi ve bu tür yazılımları kurmaktan kaçınmalıydı. Bu konuda bir ihlal olduğunu düşünüyorum zira bu durum varken illegal oyuncuların saklanarak ateş açmasının bir anlamı kalmıyor. Bu konudaki avantaj gözler önünde, sokakların star wars savaşlarına dönmüş olması gerçekten kötü bi' durum.

— Videonun 0:15. saniyesinde ise Linna, SA:MP'da Q-E olarak tasvir edilen bir bugdan yararlanıyor. Bunun hakkında ekstra bir açıklama yazma gereği duymuyorum. Aktif çatışmada her anın hayat memat meselesi olduğu bir anda illegal oyuncunun haklarını bu denli bertaraf etmek ve ihlale açık olmak hoş bir davranış değil. Özellikle de durum burada sonlanmıyor, şikayet sebebine bunu eklemedim ama göz önünde tutulması tarafındayım. Çatışma sırasında M4 silahını q-e yaparak reloadlamak, freeroam sunucusunda oynarmış gibi silahlar arası gezmek ve hiçbirinde emote vermemek göz zevkimi oldukça bozuyor. Asıl olan, Yuma karakterinin aktif çatışma sırasında canını riske atarak silahlı saldırganın üzerine kanguru gibi zıplayarak gitmesi. Bu açık ara NON RP örneği, senin canın var, insansın, çatışma sırasında karşı tarafa zırhına, can leveline güvenerek koşamazsın. Olması gereken şartlarda Yuma karakterinin siperini bozmadan güvenli bir şekilde ilerlemesi gerekiyor, zıplaya zıplaya adamın dibine girmesi değil. Başlı başına hatalı olduğu kesin nokta burası fakat dediğim gibi; bu durumu ihlal olarak eklemedim, şikayeti okuyan admin bunu göz önünde tutup, değerlendirebilir. Şikayeti karmaşık bir duruma çekmek istememekteyim.

— Videonun 0:10 saniyesinde Linna, emote vermeden ağır silah çıkartıyor. Vice Roleplay kurallarınca aktif çatışmada aldığınız bir hit sonrası Deagle harici silahları çekerken emote vermeniz zorunludur. Bu hem oyuncu, hem polis için geçerlidir ve tolere edilemez. Apaçık bir avantaj olduğunu düşünüyorum.
-Aynı şekil videonun 30. saniyesi. Bu boğazımızın düğümlendiği yer. Sivillerin yanına saklanmış silahlıları gözü dönmüş, psikopat gibi M4 ile tarayıp, silahlı/silahsız herkesi vurmanın bir anlamı yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar:

Diğer açıklamalar:
Buradan sonrasını IC hatalar devralacak.
0:15. saniyesindeki silahlı adama depar atması kesinlikle kendi hatası, hiçbir eğitimde, hiçbir polis tatbikatta polisler suçluların üzerine canlarını riske atıp koşmaz. Bu düşünce OOC kural ihlali olmasıyla beraber aynı zamanda IC hatası.
0:30. saniye, kelimelerin ve gözle görülebilecek her şeyin bittiği yer. Şehrin orta yerinde, insanların, sivillerin olduğu yerde M4 silahını çekip, hunharca ateş açmanın kimseye bir yararı yok. Saldırganlar sivillerin yanına sığınıyorsa destek ekip beklersin, saklanırsın, siper alırsın. Ateş açmazsın, kafanı çıkartmazsın. Freeroam sunucusunda oynarmış gibi sivillerin arasına ateş açıp, silahlı adamla beraber silahsız herkesi vurması ayrıca çok gülünç bir olay. Arka tarafta koşan sivilin mermilerin hedefine olmasına mı yanalım, silahlı adamın yanında vurulan masum kadına mı üzülelim, çatışmanın dibinde kalmış kızcağıza mı ağıt yakalım? Rol sunucusundayız, rol yapıyoruz, realistik düşünmeli ve rollerimizi realite kurallarına uygun şekilde tutmalıyız. Saldırganların, polisten kaçanların şehrin göbeğine, sivillerin arasına kaçması çok olağan bi' durum. Bu onların canlı kalkan olarak kullanabilecekleri en iyi yer. Sivilleri umursamadan, silahlı/silahsız ayırt etmeksizin herkesi vurmak açık ara DM kuralının ihlaline girer. Bu kısımda yapılan rol mantık hatalarıyla dolu, hepsi mantık hatası. Keza benzeri durum 0:44. saniyede oluyor, kovalamaca sırasında şehrin içersine kaçan, saklanan arabaya herkes ateş açıyor ve özellikle Yuma karakteri ön plana çıkıyor. Lafım bu noktada tek bir kişiye değil, Yuma ile beraber geri kalan herkese. Şehir içersinde ağır silahla drive by çıkıldığı nerede görülmüş arkadaşlar? Bu şehirde insanlar hiç mi yok, siviller hiç mi yok, yolda yürüyen insanlar, koşan çocuklar hiç mi yok? Bu dengesiz hareketlerin nedeni ne, bu rahatlığın sebebi ne?
Videonun kalanı izlenildiğinde farklı kural ihlalleri elbet bulunacaktır, ben buldum fakat şikayeti karmaşık bir duruma sokmamak için bunları şikayete eklemedim. Non RP, Retarted RP gibi çoğu kural ihlalini bunlara nazaran görmezden geldim. İyi forumlar.

Bu şikayette bile yapılan ihlalleri tam anlamıyla sıralamadım. Görmezden geldiğim, umursamadığım tonla ihlal var. Sivilleri kurşunların hedefinde tutması zaten affedilmeyecek bir ihlal, bu konu içinde IC de bir soruşturma açılmış olması gerekiyor, sivili vurması, açığa alınması ya da rozetini bırakmak için yeterli değilse, bu konu üzerinde sorunumuz var demektir.

Önemli olan burada bu arkadaşın PD rolünü bırakmasını ya da bıraktırmaya zorlaması değil. Bir önceki şikayette bile Scealten gelip, açık arıyorsunuz, anlıyorum vs. tarzında bir yazısı vardı. Yahu arkadaşım, neyin ihlalini, neyin açığını arayayım? Ben illegal oyuncuyum, benim silahım var, ben çatışıyorum. Benim yedi mermim var, onun elli. Mermisi 30'a, 20'ye düştükte Q-E yapması benim için ne kadar mantıklı, bana karşı bir avantaj sağlamıyor mu? Emote vermeden silahlar arasında gezmesi bana karşı avantaj sağlamıyor mu? Ben yaparsam cezamı verirsin, bu durumlarda herhangi bir tolerans gösterilmemeli. Geçmiş yıllarda PD'yi yücelten, illegali darlayan GZod bile, çatışma sırasında siperden çıkan polis üyesini; yanlış reaksiyon gösterdiği, kendini gereksiz tehlikeye attığı gerekçesiyle PD'den uzaklaştırmıştı. Bunlar hafif ihlaller değil, illegal oyuncular zaten avantajsız durumda. Kural ihlalleri ile bu açığın arasını açmanın hiçbir mantığı yok.

Şikayete gelen yanıtın başında yine süreyle alakalı bi' durum vardı. Arkadaşım, 3. parti yazılımdan şikayet açılıyor, neyin süresi? Ben bu adamın  hile kullandığını, avantaj sağlayan mod kullandığını çok sonradan görsem bile bu şikayet değerlendirilir. 3. parti yazılımdan süreyi çıkartmazsan, aimbot, wallhack ile oynayıp, oynadığım kısımların videosunu bir ay sonra yüklerim, şikayet açan olursa da şikayet süresi geçti derim. Bunun mantığı yok.
Mermi izlerinin de avantaj sağlamadığını ama yine de kaldırmasını söylemişti. Nasıl avantaj sağlamadığını anlamadım doğrusu, nasıl sağlamaz?
Duvarın kenarına ya da bir çıkıntının tepesine cover alan birini görmen, bulman kolay değil. Merminin ne taraftan geldiğini görmek değil olay, sıkan kişinin nereden sıktığını bulmak en önemli olan kısım. Belki de modsuz bir oyuncuyu bulmak 5 saniyeni alacak, bu 5 saniyede sen öleceksin. Bu mod sayesinde mermi izlerini takip ettiğin an sıkan kişinin nereden sıktığını görebiliyorsun, 5 saniye avantaj sağlıyorsa da üstünlük sağlıyordur.  Bunda artık hemfikiriz.

Anladığım kadarıyla da süreyle alakalı herhangi bir sorunun olmaması için bu arkadaş videoyu bir hafta yüklemiş kasıtlı olarak. Avantaj sağlayan mod şikayetlerinde herhangi bir süre tanınması doğru değil. Eski şikayet yanlış değerlendirilse de, gelen yanıt yine bu modun silinmesi üzerineydi. Silmiyorsa kendi bileceği iş ki, silmemiş zaten. Şikayeti de 08.03 tarihinde oluşturduk, 13.03 tarihinde de okunmuştu.

#1 - 30.03.2023 21:03
Öncelike merhaba, şikayetle alakam yok ama yinede yazmak istedim.

Yuma Hikari karakterine bu kullandığı modlardan dolayı açılmış 2. şikayet. Önceki arkadaş yine senmisin bilmiyorum ama havadan sudan adamın kullandığı modlar yüzünden boşu boşuna şikayet açıyorsunuz. Kullandığı mermizi izi vb. modlar sadece görüş için "üstünlük sağlamaz". Önceki şikayettede adminler bunu söylemişti. Bunu görmene rağmen hala irdeleyerek şikayet açıyorsun. Yuma Hikari karakterine OOC kininiz olabilir ama tabiri caizse sizin gayeniz "Nereden koparırsak kardır" Arkadaşın videolarını her vice oynayan oyuncu gibi bizde izliyoruz. Biz neden şikayet açmıyoruz?
Kısaca önceki şikayetin aynısı niteliğini taşıyan bir şikayet açtın kardeşim şikayetin boşa düşecektir boşa ümitlenme.

#2 - 31.03.2023 00:34
Alıntı
13.11.2021 KURAL GÜNCELLEMESİ

E-Q KOMBİNASYONU

Yukarıda verilen tarih itibariyle -13.11.2021- mermi değiştirmek amacıyla kullanılan E-Q kombinasyonu ihlal sayılmayacaktır. Mermi harici herhangi bir üstünlük sağlanılması amacında kullanılan kullanıcılar ise C-BUG/C-ROLL kapsamında işlem görecektir.
Kuralları okuyup ona göre şikayet açmalısın dostum, iyi forumlar.

#3 - 31.03.2023 00:50
Alakan olmadığı gibi yazma gereksinimin de yok. Hoplaya zıplaya oyuncuların tepesine koşması, q-e yapması, freeroam sunucusundaymış gibi suçlunun yanında vurması senin için sıradan, normal bir durumsa bunu bilemem. Benim için değil. Rol sunucusundayız, görmüyor musun? Kurallarda; silahlar arası değişim yaparken emote vermenize gerek yok yazıyor mu? Yazmıyor. Savunma tarafı için sadece küçük silahların emote vermemesi yeterli oluyor. Q-E yapıp mermi avantajı sağlaması, emote vermeden silah değiştirmesi, hoplaya hoplaya rushlaması ihlaller zinciri. Mermi izi kesinlikle avantaj sağlayan bir mod. Buna yorum yok. Önceki şikayet zaten yanlış değerlendirildi, neyi anlatıyorsun? Burada gördüklerim rol değil, berbat bir görüntü. Kendisi dâhi savunma yapamayıp, bir hafta kuralının arkasına saklanırken senin savunma yapmaya kalkışman da gülünç.

#4 - 31.03.2023 01:02
Alakan olmadığı gibi yazma gereksinimin de yok. Hoplaya zıplaya oyuncuların tepesine koşması, q-e yapması, freeroam sunucusundaymış gibi suçlunun yanında vurması senin için sıradan, normal bir durumsa bunu bilemem. Benim için değil. Rol sunucusundayız, görmüyor musun? Kurallarda; silahlar arası değişim yaparken emote vermenize gerek yok yazıyor mu? Yazmıyor. Savunma tarafı için sadece küçük silahların emote vermemesi yeterli oluyor. Q-E yapıp mermi avantajı sağlaması, emote vermeden silah değiştirmesi, hoplaya hoplaya rushlaması ihlaller zinciri. Mermi izi kesinlikle avantaj sağlayan bir mod. Buna yorum yok. Önceki şikayet zaten yanlış değerlendirildi, neyi anlatıyorsun? Burada gördüklerim rol değil, berbat bir görüntü. Kendisi dâhi savunma yapamayıp, bir hafta kuralının arkasına saklanırken senin savunma yapmaya kalkışman da gülünç.
Q-E yasak değil dostum, https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=142295.0 bu şikayete bakman yeterli olur iyi günler.

#5 - 31.03.2023 01:11
Avukat mısın? Değilsin. Şikayet sadece q-e üzerinden ilerlemiyor, haddin olmayan konulara da karışma. Kendi rollerinle ilgilen. Bu arkadaşlara da gerekli cezanın verilmesini istiyorum.

#6 - 01.04.2023 02:44
Şikayet edilen kişi hariç herkes buraya yazıyor. Olayla ilgisi olmayan yazmasa daha iyi olur

#7 - 01.04.2023 04:09
İncelemede.

#8 - 01.04.2023 04:32
Daha önceden açılmış ve sonuçlanmış bir şikayet, yani tekrar değerlendirilmiyor.

Ek olarak bölüm kuralında olduğu gibi editli videolar kanıt niteliği taşımıyor ve şikayet düşüyor.