KAYLA VAUGHN Yaş: 22 Boy: 1.63 Eğlenceli, meraklı, araştırmacı ve iyi bir arkadaş. Kanı kaynayan birisi. Eski püskü bir arabası var. Bir haber ajansında çalışıyor. Boş zamanlarında anonim kimlikle araştırma yapıyor. Biraz korkak ve desteğe muhtaç bir kadın. İyi bir basketbol takipçisidir. Vice City'de olan biteni açığa çıkartmaya uğraşıyor. "Bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum. Güzel bir evim, bir arabam ve kedim var. Sanırım bir Espresso Martini ve biraz Jeff Buckley ile hayatımı bitirebilirim. İşte hayat bu." | Kayla Vaughn ve Eric Talamantez Gençlik ve gelecek, madalyonun arkası ve ön yüzü, pişmanlık ve umut. Kayla Vaughn, genç yaşının verdiği enerjiyle kariyerini araştırmaya, insanlara yardım etmeye ve iyi şeyler için çabalamaya adayan genç bir kız. Renkli, kendini kaybetmemiş ve sadece basit bir insan olarak yaşamayı istiyor. Eric Talamantez ise artık sadece bir kitabın tozlu sayfalarından ibaret.
Kayla, 22 yaşında. Downton Vice City bitişiğinde Star Caddesinde erkek arkadaşıyla birlikte yaşıyor. İyi bir hayvansever, sıkı bir tenis oyuncusu, eğlenceli gecelerin uzmanı ve bitmek bilmeyen Vice City buluşmalarının parlayan ışığı. Vice City içerisindeki artan yolsuzluk vakaları, şehir içerisindeki suç gruplarını aydınlatmaya dair çeşitli anonim yazılar yazıyor. Yanlış sularda yüzdüğünü bilmeyecek kadar toy bir kız.
Eric... Hayatını yanlışlarla geçirmiş, kendine ve çevresindeki onlarca insana zarar vermiş birisi. Kavuştuğu şan ve şöhretle içten içe kendini bitirmiş, insanlardan uzaklaşmış ve belki de bir insanın yapmaması gereken çoğu şeyi yapmış bir figür. 37 yaşından beri akciğer komplikasyonları ile uğraşıyor. Vücudundan alınan iki tümöre rağmen hastalığı yeniden nüksetti ve artık bir yürüyen ölüden ibaret. Vice City'e döndüğünde eski bir dostu yardım için görmesi gerekiyordu, fakat Kayla Vaughn ile tanıştı. Kayla, belki de Eric'in gençliğinde ve geleceğinde olmak istediği o kişiydi. Yanlışa düşemeyecek kadar doğru, doğruyu yapacak kadar ise erdemli. Talamantez, Kayla'ya baktığında yüzündeki o ışığı görebiliyor. Bu yüzden de belki trajik hayatının son demlerini Kayla'ya yardım ederek bitirmek istiyor.
Birbirine zıt hikayelere sahip o iki insan:
"Eski ve yeni, hırs ve pişmanlık, doğru ve yanlış. Kayla sokakta görebileceğin o nazik genç kız. Yaşayabileceği iyi bir hayatı var. Eric kendini ve etrafını tüketmiş depresif bir adam. Yaşayabileceği bir hayatı kalmadı.
| ERIC TALAMANTEZ Yaş: 51 Boy: 1.77 -Olgun, durağan, görmüş geçirmiş birisi. Eski dedektif. Yorgun görünüyor, yavaş konuşuyor. -Fiziksel olarak bitik bir halde. İki akciğerinde de olan tümörü ameliyatla alındı, lakin hastalığı kısa süre içerisinde yeniden nüksetti. Hastalığının son evrelerinde olduğu biliniyor. Kanlı öksürük, fiziksel yorgunluğunu takip ederken kesin ölümü kaçınılmaz gözüküyor. -Eski hayatı için oldukça pişman. Kendini düzeltmek istiyor. Baba figürü. "Hayatımı doğru bir adam olma uğruna yanlışlarla geçirdiğimi fark ettiğimde artık yaşlı ve bitmiş bir adamdım. Ailem, sevdiklerim ve beni sevenler artık hayatımda değiller. Hayatım için yapabileceğim hiçbir şey kalmadı, zamanı geriye saramayacağımı da biliyorum. Fakat en azından o kötü adam olarak hatırlanmak istemiyorum. Günahlarımın bedelini ödeyemeyeceğimi biliyorum. Keşke işler farklı gelişseydi..." |