| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jackie_Castelli ・ @SkysurgeOlaya dahil olan şahit karakter adı: Gregory_Cornelius ・ @ZephonisOlayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.02.2023 ・ 02:00 - 03:00 |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:2. Ortak Nezaket
Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.
Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.
Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.
Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
9.2. Tamamen Yasaklı Roller: Aşağıda rollere taraflar karşılıklı izin verse dahi sunucuda yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
- Yamyamlık
- Vahşilik (hayvanlara saldırmak, işkence etmek, vb.)
- Nekrofili
- Pedofili
- Zoofili
- Taciz, Tecavüz
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle inceleyecek arkadaşlara selamımı iletiyorum, aşağıya liste halinde kanıtları ile birlikte şikayetimi sunuyorum. 1. İHLAL・Tamamen Yasaklı Roller (Taciz/Tecavüz)
Jackie_Castelli karakteri telefon ile karakterimi arıyor. Konuşuyorlar ve onu işletmesine davet ediyor. Davetin ardından karakterim gidiyor ve aralarında konuşma başlıyor. Sonrasında rol ilerliyor ve Jackie_Castelli'nin evine gidiyorlar. Evde normal rol yapılırken, karakterler yakınlaşıyor ve ufak çaplı öpüşme rolleri yapılıyor. Devamında Jackie_Castelli, karakterime kıyafetlerini çıkartmasını söylüyor ve karakterim kıyafetlerini çıkartıyor. Kıyafet çıktığı esnada normal bir erp rolü döneceğini sanıyorum fakat arkadaş /do üzerinden "tecavüz izni" istiyor, ki politikalarda da belirtildiği üzere iki tarafın onay vermesi durumunda bile kesinlikle yasak rol. (1. ekran görüntüsü)
Arkadaş 60 seviye, bu kuralı bilmeme imkanı yok. Devamında rol üzerinden yine "Seni tecavüz eder gibi?" filan yazıyor. Rolü reddetmem durumunda da tecavüz rolü yapabilmek için IC para teklif ediyor. (2. ekran görüntüsü)
122. İHLAL・OOC Yalan
Jackie_Castelli karakteri ile karakterim tartışma içerisindeler. Sonrasında Jackie_Castelli karakteri karakterimi kaçırıyor ve evine götürüyor. Evin önünden kolundan tutup çekiştire çekiştire başlayıp, evin içinde de kolundan sıkıp, itip kakmaya devam ediyor. Sonrasında karakterim evden çıkıyor, ihbarda bulunuyor. Bölgeye gelen Gregory_Cornelius karakteri (
@Zephonis), karakterimin ifadesini aldıktan sonra Jackie_Castelli karakterinin yanına gidip onun ifadesini alıyor. Ardından /do üzerinden kamera kaydı rolü yapılıyor. Jackie_Castelli rolde itiş kakışın olmadığını, Emily karakterine onun zarar vermediğini, beni kaçırmasına rağmen onun aracı ile benim onun evine gittiğimi ve kamera kayıtlarında bunun gözüktüğünü belirtiyor. (1. ekran görüntüsü)
Ancak, rol esnasında arkadaş benim IC olarak olayı anlatmamdan sonra /pm üzerinden bana "ne dion" yazınca, ben de ona neden yaşanmış bir rolü yaşanmamış gibi gösteriyorsun diye sorduğumda rolü kabulleniyor. (2. ve 3. ekran görüntüsü)
1233. İHLAL・Ortak Nezaket
Rol esnasında /pm, rol sonrasında da discord üzerinden olmak üzere arkadaş sürekli olarak tahrik edici bir şekilde yazıyordu. Kendisine belki olur da hatasının farkına varıp özür diler diye konuşmamın başında da "Şikayete taşımak istemiyorum, samimiyetle yazıyorum" gibi ifadeler kullanarak cevap verip, neden yaptığını sordum. Kendisi alaycı davranışları ve iğneleyici lafları ile pek de anlaşma yanlısı değildi. Hatta tam aksine üzerime geliyordu. Biraz şansımı denedikten sonra arkadaşın anlaşma taraftarı olmadığını anlayınca şikayet açacağımı ve gerekli savunmasını şikayette yapması gerektiğini belirttim. Arkadaş bir kaç dakika aralıklarla konuşma sonrasında toplam iki defa daha yazarak yine iğneleyici tavırlarda bulunup alay etti. Ortak Nezaket ihlali ile alakalı tüm kanıtlar aşağıda ve 2. ihlalin ekran görüntülerinde de mevcut.
Ek açıklamalar(varsa): Öncelikle arkadaş hakkında şikayet oluşturmak istemedim, 60 seviye ve görünüşe bakılırsa sunucuya oldukça emek vermiş, vakit geçirmiş bir arkadaşımız. Ancak arkadaşın hatalarını kapatmaya çalışıp, onu uyarıp tekrar etmemesi için uğraştıkça, arkadaş muhtemelen bir şeyleri kendine güvence olarak görüyor olacak ki sürekli olarak üste çıkmaya çalışıyor. İğneleyici tavırları, yaptığı ihlallerin bariz ortada olmasına rağmen haklıymış gibi savunma yapması ve sunucu politikalarında
tamamen yasaklı olarak belirlenmiş bir rolü yapmış olması söz konusu. Arkadaşa karşı OOC olarak hiç bir kinim, tutumum yok. Rolde olan rolde kalır. Ancak arkadaş OOC olarak üstüme o kadar geldi ki, ben de bu şikayeti açmak durumunda kaldım.
Şikayetimin arkasındayım, arkadaşın gereken cezayı almasını talep ediyorum.
Ek olarak dipnot düşeyim; Multiaccount suçlaması yapmış arkadaş. Kendisine /pm üzerinden bir konu esnasında "2 yıl önce oynuyordum, bilgisayarımı sattıktan sonra yeni bilgisayar aldım, yeni hesap oluşturup sıfırdan başladım" yazdığım için bu suçlamada bulundu. Belirtmek isterim ki bahsi geçen hesap kardeşime ait, laf arasında bir saat "kardeşimin hesabıydı, onunla beraber oynuyordum" falan filan diye lafı uzatmamak için özetledim. Multiaccountluk bir durum yok, zaten iki yıl önce olan olay, şu an kardeşim Vice Roleplay'de oynamıyor, hesabın bilgilerine kadar da hatırlamıyorum, karakter isimleri bile aklımda değil. Arkadaş sadece olaydan sıyrılmak için hatasını kabul edip gönül almak yerine, beni suçlamayı tercih etti. Yanı sıra arkadaşın OOC siciline baktığımda, aynı ihlalleri defalarca yapmış olduğunu görüyorum, aralarında farklı ihlaller de bulunuyor. O kadar cezaya rağmen hala politikalara uymaması da ayrı bir tartışma konusu. Olay bundan ibaret.
Teşekkürlerimi sunuyor, inceleyecek yönetici arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum. Herkese iyi forumlar.