Konu: Pedropaes_Raio & Felipevento_Raio [Toplu Kural İhlali]  (Okunma sayısı 121 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.02.2023 05:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pedropaes_Raio @Zares  & Felipevento_Raio @ DerWind20

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Derek_Axel @Unuss

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.02.2023 20:34

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Türkçe Terim, Fear RP, DM

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

Türkçe Terim ihlali için ilgili politikayı bulamadım.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Emily Tillman adlı karakterim ile aracım ile seyir halindeyken Idlewood tarafında, motosiklet üzerinde bulunan Pedropaes_Raio ve Felipevento_Raio isimli iki kişi tarafından taciz rolüne uğruyorum. Sonrasında kişileri uyarmama rağmen peşimden gelmeye devam ediyorlar, ben de onları içeride karakterimin arkadaşlarının bulunduğu işletmemize götürüyorum. İçeriye girip yardım istiyor, hemen ardından içeridekiler ile beraber dışarı çıkıyoruz. Öncelikle dışarı çıkar çıkmaz ilk ihlal olan aşağıdaki görüntü ile karşılaşıyoruz. "Hayırdır?"
Spoiler: GösterGizle

Devamında, içeriden işletme içerisinde bulunan iki kişi daha çıkıyor, toplamda dört kişi olacak şekilde tacizci rolünde bulunan iki kişi ile konuşmaya başlıyoruz. Kişiler hem mekanımızın önünde, hem de sayıca onlardan kalabalık olmamıza rağmen Fear RP yapmak yerine, beyzbol sopası çıkartıp bize saldırıyor ve Fear RP ihlali yapıyorlar. Aşağıdaki resimde arkadaşımızın, karşısındaki kalabalık gruptan korkmamasını sağlayacak olan beyzbol sopasını da görebiliyoruz.
Spoiler: GösterGizle

Buna ek olarak, şahıslar aynı zamanda ortada hiç bir sözlü tartışma/itiş kakış gibi bir durum bile olmamasına rağmen, tarafımızdan onlara iletilen normal düzeyde sorular ve gitmeleri için yaptığımız ihtarlara rağmen, sırf eğlence olsun diye olacak ki bir anda kendilerinden sayıca üstün gruba saldırarak aynı zamanda DM yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Kanıtları paragraf aralarında sundum.

Ek açıklamalar(varsa): İlgili arkadaşların bir kaç ihlaline daha hem oyun içerisinde, hem de oyuncu şikayetleri arşivinde denk geldim. Arkadaşlar yukarıdaki olaydan hemen 15-20 dakika sonra beni başka bir mekanda gördüklerinde ise direkt olarak küfür edip, beyzbol sopası çekerek tehdit etmişlerdi. Polis gelince de kaçtılar. Yani anlatmak istediğim, arkadaşlar sunucu politikalarına göre değil de, eğleniş biçimlerine göre ilerliyorlar. Evet bu platformda eğlenmek için varız, bu bir oyun, ama oyunun belirli kuralları var. Kurallara uymak zorundayız ki herkes eğlenebilsin. Arkadaşların sadece bu şikayet kapsamında değil, genel olarak incelemeye alınmasını, sunucuda troll/dm için bulunup bulunmadıklarının araştırılmasını ve bu şikayet kapsamında caydırıcı bir ceza almasını talep ediyorum.

Şimdiden ilgilenecek arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum, iyi forumlar.

#1 - 22.02.2023 04:34
@Zares @DerWind20 En kısa sürede savunmanızı gerçekleştirin.

#2 - 22.02.2023 18:13
Öncelikle şunu belirterek başlayayım, aynı zamanda Derwind20 adına da savunma yapacağım. Şimdi arkadaşımız ilk başta uyarmama rağmen peşimden geliyorlar demiş; 1.çarptırması bu. Şahıs taciz rolüne maruz kaldığı an "beni takip edin", diyerek kendi mekanına götürdü.Hatta ilk attığı ss de de mevcut. Her neyse biz şahsı dediği gibi yapıp peşinden gittik ve bir mekanın önünde durduk.Şahıs herhangi bir telefon kullanmadığı halde büyük ihtimal -pm den- sevgilisine mesaj attı ve sevgilisi dışarı çıktı.Daha sonra sanki role şahitmiş gibi "Sevgilimi taciz etmeyi kesin,takip etmeyin" gibi tehdit vari konuşmalar yaptı.Yani rolü görmediği için ve telefonla şahıs sevgilisini aramadığı için burada ooc mixing yapmış oldular. Daha sonra şahıslar yine ooc mixing yaparak pm den birilerini daha çağırıp kendilerince kalabalık gözüküyorlar.Doğal olarak şahıslar bize saldırdığında da bizde kendimizi savunmak için beyzbol sopası vs. kullanıyoruz. Kavga başlamış herkes birbirini döverken nasıl bir fear rp uygulanabilir?  Bu arada Niko Belushi adlı şahıs da bizden yani toplam 3 kişiyiz. Adamlar ise 4 kişi öyle bir sayısal farkta yok.Şahıslar ayrıca yaralanmamıza rahmen bir 4 kere daha spam kill yaptılar.Ayrıca madem fear rp ihlali var şahıslar force ck vs. uygulayabilirlerdi? Daha sonra ki mekan karşılaşmamızda ise şahıs bize gülüyor  sosyal rp dönen alanda ve agresif-kışkırtıcı rol yapıyor "Ahaha yediğiniz dayağı unuttunuz mu? vs." gibi sözler kullanıp.Daha sonra karşımızda doğal olarak 2 ye 2 olduğumuzdan herhangi bir fear rp uygulamıyoruz ve bizde yapılan agresif rolün devamını getiriyoruz. Şahıs beyzbol sopasıyla direk dövdü diyerek tüm meseleyi çarpıtmış -Genel olarak tüm yazı boyunca bunu yapmış- Zaten kavga daha çıkmadan ne ala ise (!) polis anında geldi gökten haber verilmiş gibi. Daha sonra pd ile rolümüzü yaptık ve rol bitti. Kısacası şahıs 2 tane ss ile kendi kafasından bir hikaye uydurmuş ve bu hikayeyi de ssleri çarptırarak delillendirmiş. Kendi ve arkadaşlarının rol boyunca yaptığı  mixing spam kill vs. gibi yaptıkları hataları göz ardı etmezlerse sevinirim. Zaten rol 20 Şubatta olduğu için aklımda daha kalan bir şey yok sanırım. İyi roller.
« Son Düzenleme: 22.02.2023 18:15 Zares »

#3 - 22.02.2023 18:47
Şikayet incelendi.

Pedropaes_Raio karakteri Türkçe terim ve Fear RP kapsamında cezalandırılacak. Olaydan önce yaşanan taciz ya da olaydan sonra mekan içerisinde yaşanan, polisin olaya dahil olduğu rol için yetersiz kanıt. İki taraf da karşılıklı bir ihlal olduğunu düşünüyorsa kanıtları ile beraber oyuncu şikayeti oluşturabilir.

Ek olarak, karşı taraftan herhangi bir izin almadan taciz rollerine girmeyin, devamında ağır bir yaptırım alacaksınız.

Şikayet kapatıldı.