Konu: Klaus Abelard - Cache Mining  (Okunma sayısı 399 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.02.2023 16:43
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Klaus Abelard - @Linya
Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.02.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yaklaşık bir sene önce onaylı skin yapımcısı Alas'a bir skin yaptırdım, fakat bugün Klaus Abelard adlı kişide bu skini gördüm. Arkadaşa yazdığımda discord sunucularından bulduğunu söyledi, yüksek ihtimal cache mining'le alınmış, arkadaşta direkt alıp attırmış. Silinmesini talep ediyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Klaus Abelard:

Skini hazırlattığım discord mesajları, tarih ve onaylı skin yapımcısı gözükmekte:

Açtığım ticket (yazıları bozulmuş):

Bahsi geçen skinin bendeki hali, tamamen cache mining:

Skini hazırlayan kişi:

Arkadaşın discord sunucularından bulduğunu kabullenişi:

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın skininin silinmesini talep ediyorum, bu tarz şeyler hoş değil.
« Son Düzenleme: 13.02.2023 19:56 Shiels »

#1 - 13.02.2023 17:50
Bunun olması hiç bir şekilde benim hatam ve sorumluluğumda değil. Ben bu modeli discord sunucularından bulabiliyorsam bu model publig bir şekilde paylaşılmıştır. Modelimin silinmesi bir şey ifade etmez, discord sunucularında bulunuyor. Ben bu modeli para vererek eklettim, bir kişinin ortaya çıkıp bu benim modelim diyip sildirecekse geri ödememi talep ederim. Siliniceğinide zannetmiyorum, ekliyorlarsa uygun görülmüş bir modeldir.

#2 - 13.02.2023 18:09
Özel bir model cache mining yapılarak muhtemelen 500-1000 üyeli discord sunucularında paylaşılmış. Sen de alıp ekletmişsin, bir skini ekletmeden önce sunucuda var mı diye kontrol etmelisin. Zaten public skin sunucularında bu skin yok, yüksek ihtimalle her önüne gelen insanın skin paylaşabildiği, cache mining yapılarak elde edilen skinlerin atıldığı bir discord sunucusundan almışsın. Modelin silinmeli. Bu durum adminlerle ilgili bir durum değil, "ekliyorlarsa uygun görmüşlerdir" tabiri yanlış, skini sen kontrol edeceksin. Eğer çalıntı bir skin eklediysen silinir, kural bu kadar basit.
« Son Düzenleme: 13.02.2023 19:09 Shiels »

#3 - 13.02.2023 19:06
Bu modeli ben para vererek eklettim ben ücretsiz ekletmedim farkında mısın? Bu modeli kim çaldı bilmiyorum fakat ben bunu buldum ve eklettim. Model hoşuma gitti, ben sadece oyuna girerim rolümü yaparım. Senin istediğin ne? Bu model bende ekli eğer silinmesini istiyorsan bana özel model ekletirken verdiğim parayı verebilirsin. Benim maddiyat durumum sıkıntılı zaten. Bence bunun fazla üzerine gidilmeye gerek yok, model bir discord sunucusunda bulundu ve eklendi. Benim aklımdan bile geçmedi sunucuda ki modelleri incelemek.

#4 - 13.02.2023 19:08
Kural böyle dostum, maddi durumunu belirtmene gerek yok. Sonuçlanmasını bekleyelim. @Nyarko
« Son Düzenleme: 13.02.2023 19:54 Shiels »

#5 - 13.02.2023 19:59
Bir tane arkadaş bana pm'den yazdı. Bu skini sen toplamışsın dostum özel yaptırmamışsın kafa ve bodyi. İnternette rel bir şekilde var. Ayrıca sunucudaki tüm skinleri kontrol etmem imkansız. Bu skin her yerde var ulaşılması çok kolay. Arkadaşta aynılarını yazdı bana zaten. Sana iyi günler. @ByRevenge
https://cdn.discordapp.com/attachments/1072970306018357289/1074734460047724635/samp_13_02_2023_19_14_27.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/1072970306018357289/1074734460446191738/samp_13_02_2023_19_16_43.png
« Son Düzenleme: 13.02.2023 20:04 Linya »

#6 - 13.02.2023 20:18
Skin toplanmış, sen de discorddan almışsın. Cache mining yapılmış, bunun bir savunması olamaz. Skin toplama olabilir, ama para verilerek onaylı bir skin yapımcısına yaptırıldı. Sen bu bodyi ve headı toplayıp yapmadın. Cache mining skinlerin atıldığı bir discorddan çaldın.
« Son Düzenleme: 13.02.2023 20:30 Shiels »

#7 - 13.02.2023 20:20
Kuralda bile skinlerin incelenmesi, sunucuda ekli olan bir skinin eklenilmemesi yazıyor. Zaten benim skinim rel bir skin değil, toplama olsa bile sadece bende var. Sana yazan arkadaşta sen de biraz daha dikkatli okuyun, insanların skinlerini çalmayın. Bir oyuncunun toplama skini çalınıp discord sunucusunda paylaşıldıysa bu skini REL olarak gösteremezsin, böyle bir kafa yapısı yok. Bir çok toplama skin var, o zaman herkes aynı skinleri kullansın. Sonuçta skinde oynamalar yapılmış, emek verilmiş. Bu skin cache mining yapılmadan erişilebilecek bir skin değil. Sen direkt olarak çalmışsın. Bunu da kabulleniyorsun. Skin bir kez yapılmış, başka skinlerin üzerinde oynama yaparak sunucuya eklenmiş. Toplanarak sunucuya eklenmiş bir skini cache mining yapılan discord sunucularından çalarak REL diye tekrar ekletemezsin. Çünkü bu skin artık özel hazırlatılmış bir skin, parasıyla ve onaylı skin yapımcısıyla. REL değil, özel hazırlanılmış. Sana bu fikri veren arkadaşın kafa yapısını da merak ettim. Konuyu uzatmayın, sonuçlanmasını bekleyin.
« Son Düzenleme: 13.02.2023 20:44 Shiels »

#8 - 17.02.2023 23:15
K/A
« Son Düzenleme: 26.02.2023 22:42 Shiels »