Konu: Zharvis Houston  (Okunma sayısı 167 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.02.2023 17:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Zharvis Houston @throme

Olaya dahil olan şahit karakter adı: sincup

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.01.2023, 02.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM, emotesiz silah kullanımı, trolling, türkçe terim

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Geçen günlerde; 24.01,2023, saat sabaha karşı ikiye geldiğinde çocuk karakterimle olağan rolümü rol arkadaşımla yapıyorduk. Birliği kapatılan Zharvis Houston ve Lenny Fitzgerald karakterleri yanımızdan geçerken durup, hakaretler etmeye başlayınca olağan rolümü ben durdurdum. Arkadaşımı da uyarmıştım çünkü olacakları hemen öncesinde kestirmiştim. Bu yıllardır değişmeyen bir psikoloji; emek verdiği ya da kendisine ait olan bir şey, birlik gibi, kapatıldığında ilk iş ele silah alıp, fıldır fıldır ortalıkta gezerek oyuncuları vurmak. Role hiçbir şekilde tepki vermediğim hâlde sadece arkadaşımın birkaç yazısına karşılık emote vermeden silahlar çekildi ve iki karakterde vuruldu. Olayın ardından rapor atmam üzerine iki karakter de banlandı Manifesto tarafından ancak dün Zharvis Houston karakterini sunucuda rol yaparken gördüm. Araştırdığım kadarıyla da amacının trolling olmadığını dile getirmiş. Hatalar affedilebilir, banı açılabilir ama yaptığı hareketten dolayı hiçbir yaptırıma mâruz kalmadığını da gördüm. Belki de amacının trolling olmadığını dile getirip, özür dilerken bu durumdan kimsenin haberi yoktu. Kanıtlarımı bırakıp, sonucu yetkililere bırakacağım.

Spoiler: GösterGizle

Normalde şikayet açan birisi değilim. Yapılan ihlal ciddi anlamda bana zarar vermediği sürece de herkesin rolü hatalı da olsa anlayış gösterir, uyum sağlarım. Bu yıllardır değişmeyen bir şey benim için. Zharvis Houston ile konuşmaya çalıştığımda rolü başından beri Manifesto'nun izlediğini ve silah çekme nedeninin küfürler olduğunu belirtti. Tabii bahsettiği gibi chatte ailevi küfürler var mı? Emin değilim:D

Rolü başından sona değerlendirdiğimde tek aklıma gelen şey her şeyin kasıtlı olarak gerçekleştiği. Yanımızda durma sebepleri zaten bizi vurmak istemeleri. Arkadaşı tanımıyorum, rol yapmışlığım yoktur sadece yanımda vurulan Corinne karakteri ile sorunları var ki, vurulma nedenimiz de bu oldu. Bunu söylüyorum çünkü arkadaşları, Corinne'n discord adresine vurulduğumuz ssleri atıp dalga geçmesi bana başka bir anlam kazandırtmıyor. Üstelik rol sonunda da böyle bir loga şahit oluyoruz;

[01:59:49] Maske_16887: sür gardaş

Bana göre rol baştan sona hatalı. On yaşındaki bir çocuk karakteri vurmanın pek etik olmadığı da bir gerçek. Durduk yere birisine laf atıp, hakaret edince ve karşılık olarakta hakaret aldık diye “emote" vermeden silah çekmenin bir mantığı da yok.

Bu konunun tekrar değerlendirilip, çözüme kavuşması tarafındayım. Banının açılmasında değilim, banı açılabilir, özür diler ve bir daha yapmayacağını dile getirir, yönetimde bir şans daha verir ve sunucuda normal şekilde oynamaya devam eder. Benim takıldığım nokta banını açılması ama bunun için herhangi bir OOC yaptırıma mâruz bırakılmaması. Bir nevi ben ve Corinne karakteri vurulup, rolümüzün baltalanmasıyla kalmış gibi oluyoruz.

Kin güden bir insan değilim, bunun da altını çizmek istiyorum. Sunucuya girip, kimseyle ooc olarak muhatap olmadan rolünü yapıp çıkan birisiyim sadece. Zharvis Houston ile konuşmaya çalıştığımda herhangi bir şekilde özür, doğru bir yanıt almış değilim üstelik arkadaşı tarafından küfürlere maruz bırakıldım. Anlaşamadığım için de bu durumu yönetime bildirip, herhangi bir hatanın olup, olmadığını öğrenmek istedim. Belki yönetime amacının trolling olmadığını dile getirirken bu yukarıda belirttiğim olayları kimse bilmiyordu, bu yüzden de bu olanlar için yaptırım uygulanmadı. Eğer yönetim haberimiz var ve bu şekilde kalmasını istiyorsa da anlayış gösteririm, önemli değil. Amacının trolling olmadığını söyleyen birisi yukarıdakileri yapar mı? Bundan da emin değilim. Özellikle aşağıya bıraktığım görseli sağa sola, arkadaşlarına yayar mı? Onu da bilemiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: ()

Ek açıklamalar(varsa): Bunun 500 MBlık bir oyun oynamanınla alakası yok. Bu sadece senin oynadığın bir oyun değil, burada insanlar dar ve kısıtlı vaktini ayırıp, bir şeyleri eğlenceye, zevkine dönüştürmeye çalışıyor. Senin gibi birliği kapatılan insanlar ilk soluğu silah çekip, fıldır fıldır gezip, millete sataşıp vursun diye de durmuyor burada. Milletin rolünü baltalayıp, hoş olmayan görüntüleri yaratırken bunu 500 mblık bir oyun olduğunu öne sürüp kendini haklı olarak gösteremezsin. Neymiş efendim, 500 mblık oyunmuş, eğlenmemize bakalımmış falan. Beko denilen her kimse o an onunla ses kanalında olduğunu, onun söylemesi üzerine bu hareketleri yaptığını zaten biliyorum. Bundan sonra da milletin her söylediğini yapmamaya çalışırsın. Şikayetteki asıl neden; yaptığın ihlallere yönelik herhangi bir ceza almaman üzerine. Söylediğin gibi @Manifesto  rolü en başından beri izliyorsa bu konuya açıklık getirecektir. Buradan çıkan sonuca da uyarım. İyi günler.

#1 - 01.02.2023 18:25
Zaten ben bunlar yüzünden yasaklandım, hepsini de kabullenip özürümü diledim. Anlaşılıyor ki arkadaş hâlâ işin üstüne gidiyor. Buna gerek yok, zaten @Manifesto ile konuşup durumu izah ettim. Kendisi bana "rolün" başından beri beni speclediğini de söyledi, kendisi her ihlalimi biliyor. Kısaca, şikayet bana göre tamamen gereksiz. Alacağım yaptırımı almışım, olayın daha üstüne gitmeye gerek yok.

#2 - 01.02.2023 18:41
Gereken ceza olay anında verilmiş. Şikayet kapatıldı.