Konu: Angelina Laverty - Fear RP İhlali, Sürekli Role Play ihlali, Non-RP  (Okunma sayısı 319 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.01.2023 23:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Angelina Laverty @Özlem

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dmitriy_Goncharov

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video'da görülebilir.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Onaylı hoodumuz da araç içinde takılırken Angelina Laverty karakteri aracıyla son hızla gelip çarpıyor sonra bir şey demeden sürmeye devam ediyor, bunda sorun yok. Yanına gidiyoruz, aracımıza çarptığından dolayı başta nazik şekilde araç tamir için para istiyoruz, kendisi vermiyor. Poschevo'nun onaylı hoodun da olmasına rağmen çevrede bir sürü Poschevo üyesi varken FEAR RP kurallarına uymuyor kendisi. Dalga geçer gibi, "Polise ihbar edin o zaman" tarzı bir cümle kuruyor üstüne. Sonradan yapılan ikinci ihlal ise, Dmitriy karakteri arkadaşı kolundan tutuyor, emote veriyor. Kendisi hiç bir şeyi takmayarak binanın içine giriş sağlıyor. Do üzerinden belirtiyoruz yavaş yavaş yürüyerek içeri giriyor. Rol yapmaya çalışıyoruz arkadaşla, kendi dünyasında yaşıyor gibi gidiyor. Non-RP'mi Powergaming'mi tam kestiremediğimden bunu da ek olarak belirtmek istedim. Şikayetçiyiz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/lnkwgv https://streamable.com/z4f0v1

Ek açıklamalar(varsa): Yok.

« Son Düzenleme: 22.01.2023 23:49 Azune »

#1 - 22.01.2023 23:52
Şahitliğimi onaylıyorum. Kişiyi biraz tanıyorum, bu tarz hareketlere meyilli birisi. Umarım tekrar böyle şeyler gerçekleşmez. :sampanya:

#2 - 23.01.2023 00:14
 Size orada Pm atmıştım bende herhangi bir hasar olmadığından bahsetmiştim. Lag olduğunu da söylemiştim. Sunucuda zaten bir lag sorunu var, oyun girişlerime bakılırsa görülebilir. 15 dakika içinde 10 kez relog attım. Orada da söyledim pm üzerinden. Yazdığınız çoğu şey zaten bana gelmedi, videoda görülüyorsa araba ile çarptığımda hasar almadım zaten. Ciddi lag sorunu vardı, benim ekranımda bir sorun olmadı yani. FEAR-RP dediniz ama Basın & Medya kuruluşları önü, ototparkları ve içerisi güvenli bölge sayılmakta. Lag sorunu olduğunu pm üzerinden yine anlattım ve özür diledim, görünüyor. Bu tür durumlarda anlayış göstermenizi beklerdim. Videoda karakterin yürüyemediği bile ortada.

Spoiler: GösterGizle

#3 - 23.01.2023 00:27
Size orada Pm atmıştım bende herhangi bir hasar olmadığından bahsetmiştim. Lag olduğunu da söylemiştim. Sunucuda zaten bir lag sorunu var, oyun girişlerime bakılırsa görülebilir. 15 dakika içinde 10 kez relog attım. Orada da söyledim pm üzerinden. Yazdığınız çoğu şey zaten bana gelmedi, videoda görülüyorsa araba ile çarptığımda hasar almadım zaten. Ciddi lag sorunu vardı, benim ekranımda bir sorun olmadı yani. FEAR-RP dediniz ama Basın & Medya kuruluşları önü, ototparkları ve içerisi güvenli bölge sayılmakta. Lag sorunu olduğunu pm üzerinden yine anlattım ve özür diledim, görünüyor. Bu tür durumlarda anlayış göstermenizi beklerdim. Videoda karakterin yürüyemediği bile ortada.

Video'da her şey belli. Çarpmışsınız gayet. Kaç kere relog attığınız konuyla alakasız, gayette yürüyebiliyorsunuz. Tüm haber ajansları dediğiniz gibi gbi'ye giriyor ama hood içindesiniz ve otoparkta veya içeride dönmüyor. (Kurallarda'da bu ayrıntı yazmıyor ayrıca. Sizin dediğiniz olay interior için geçerli.) Dediğiniz şey doğru olmayabilir. Direkt olarak hood onaylı bir birliğin sokağında dönüyor bu yapılan roller. PM üzerinden yazmış olduğunuz mesaj rolü etkileyemez. Rolü devam ettirmeniz lazımdı ki, ben özrünüzü kabul etmedim. Chat'inize gayet düşmüş Dmitriy karakterinin sizi tuttuğu. Ayrıca olaydan hemen sonra gayet normal şekilde "hadi yayın yapmaya gidelim" diyorsunuz. Yalan konuşmayın.
« Son Düzenleme: 23.01.2023 00:58 Azune »

#4 - 23.01.2023 00:30

Video'da her şey belli. Çarpmışsınız gayet. Kaç kere relog attığınız konuyla alakasız, gayette yürüyebiliyorsunuz. Tüm haber ajansları dediğiniz gibi gbi'ye giriyor ama hood içindesiniz ve otoparkta veya içeride dönmüyor. (Kurallarda'da bu ayrıntı yazmıyor ayrıca.) Dediğiniz şey doğru olmayabilir. Direkt olarak hood onaylı bir birliğin sokağında dönüyor bu yapılan roller. PM üzerinden yazmış olduğunuz mesaj rolü etkileyemez. Rolü devam ettirmeniz lazımdı ki, ben özrünüzü kabul etmedim. Chat'inize gayet düşmüş Dmitriy karakterinin sizi tuttuğu. Ayrıca olaydan hemen sonra gayet normal şekilde "hadi yayın yapmaya gidelim" diyorsunuz. Yalan konuşmayın.

Çarptığım sizde belli, bende değil. Madem çarptım neden arabamda hasar yok. Lag sorunu burada oluyor işte. Çarpıyor ama hasar yok. Çünkü bende, benim ekranımda çarpmadı olarak duruyor. Bende bu sebepten para vermedim. Ayrıca kaza rolünde agrasif rol yapılamaz, polis çağırabilirdiniz. O zaman her kaza yapan silah çekip birbirini vursaydı, değil mi? Güvenli bölgedesiniz ayrıca, tam ajansın önüdesiniz. Kapısının önünde, yalan konuşmaya gerek yok.

#5 - 23.01.2023 00:34
Öncelikle selamlar, lag problemine ayrıntılılık getirmem gerekirse. Basın rollerinde (GOV-PD yayına giderken) çeşitli lag problemlerine maruz kaldı. Bu nedenle araç konusunda şahitlik edebilirim. Bende de sıklıkla oluyordu, yaklaşık 10 15 dakika önce, kendisiyle arkalı önlü araç ile seyir halindeydik. Bana çok kez çarpsada kendisinin ondan haberi yok. Araç takla attığında, kendisinin aracında bir gram hasarı yoktu. Adminlerin bu bilgi çerçevesinde inceleme yapmasından yanayım. Kolay gelsin şimdiden.

(Bana yönelik mesaj yazılırsa göremeyebilirim, ben sadece olan durumu şahitlik ettim. Göremez isem kusura bakmayın)

#6 - 23.01.2023 00:37
Artyom Poschevo karakteri olarak polisi aramamı cidden söylüyor musun? Anlamaktayım. Haberin olsun rus mafyası rolu yapıyoruz. İllegal filan takılıyoruz. Güzel oluyor arada. Kaza rolunde agresif rol'de yapmadık, aracınızı gayet park ettiniz sizden normal şekilde para istedik. Video'da da özellikle düzgün şekilde durumu anlatmaya çalıştığımı görebilirsin. Silah filan'da çekmedim, straw manlik yapmaya kalkmazsan sevinirim. Olmayan bir şeyi yapmışım gibi ima edemezsin. Hadi bunların hepsine tamamız. Neden emote'lara uymuyorsun? Sürekli role play'e uymuyorsun? @Un Dolce Copperleaf arkadaşım, şikayet ile bir alakan yok yanlış anlamanı istemem. Olayın yaşandığı dakikada yoksun, ihlallerin yapıldığı zamanda'da yoktun. OOC arkadaşlığınız olabilir, normal bir şey. IC ve OOC olarak olayı sadece ve sadece sana ihlal yapıp aktarabilir, anlatabilir. Böyle bir şey yaptığınızı düşünmüyorum ve süreci kapsamlı olarak bilme ihtimalin sıfır. Alakan yok, lütfen karışma.
« Son Düzenleme: 23.01.2023 00:42 Azune »

#7 - 23.01.2023 00:42
Tekrardan selam, şikayetteki ilk video'yu izledim. Bu durum tamamen laglı sürüşten oluşabilecek bir kaza. Araçların içinden geçip araç hasar almaması tek laglık bir sorundur. Bence bu kadar bunu sorgulamak saçma, tabi ki sürekli roleplay var fakat. Kendiliğinden isteyerek oluşmayan bir sorun. Lag problemini hepimiz yaşıyoruz.

#8 - 23.01.2023 00:42
Artyom Poschevo karakteri olarak polisi aramamı cidden söylüyor musun? Anlamaktayım. Haberin olsun rus mafyası rolu yapıyoruz. İllegal filan takılıyoruz. Güzel oluyor arada. Kaza rolunde agresif rol'de yapmadık, aracınızı gayet park ettiniz sizden normal şekilde para istedik. Video'da da özellikle düzgün şekilde durumu anlatmaya çalıştığımı görebilirsin. Silah filan'da çekmedim, straw manlik yapmaya kalkmazsan sevinirim. Olmayan bir şeyi yapmışım gibi ima edemezsin. Hadi bunların hepsine tamamız. Neden emote'lara uymuyorsun? Sürekli role play'e uymuyorsun?
Emotelerde ben adımlarken /do üzerinden verilen br şey görmedim. Angelina'nın kolunu sıkıyorum, tutuyorum. gibi. Size silah çektiniz diyen olmadı, konuyu saptırmayın boş yere. Örnek verdim, dikkatli okuyun kimseyi zan altında bırakmayın. Peki ya o Sultan ne geziyor kaldırımda? Car-Ramming değil mi bu? Madem bu kadar kuralcı yaklaşıyourz ((lag sorunu ama neyse)) bunu da inceleyebiliriz. Daha fazla svunulucak bir şey yok, Güvenli Bölge - Kaza rolü, illegal olup olmamanız beni ilgilendirmez. O zaman basıp gidebilirdiniz polis istemiyorsanız.

Ek olarak telsizden yine polis isteminde bulundum, madem mafyasınız neden telsizi duyunca gitmediniz? Fear-RP bence burada var. PD ve Mafya... Anladım.

#9 - 23.01.2023 00:44
Tekrardan selam, şikayetteki ilk video'yu izledim. Bu durum tamamen laglı sürüşten oluşabilecek bir kaza. Araçların içinden geçip araç hasar almaması tek laglık bir sorundur. Bence bu kadar bunu sorgulamak saçma, tabi ki sürekli roleplay var fakat. Kendiliğinden isteyerek oluşmayan bir sorun. Lag problemini hepimiz yaşıyoruz.

Her şeyi lag'a vurarak bu durumu suistimal etmeye kalkmayın. Diğer yaptığı ihlaller gayet gözükebiliyor. Onlar için savunma yapacak mısınız? Yapmayacaksanız tarafımda mesaj gelmeyecektir.