imamoğlu istanbul hariç her yere yardım götürüp, miting yapadursun. geldiğinden beri sadece daha yukarıya gözünü dikmiş; cumhurbaşkanlığı. ama şöyle bir durum daha var: söylemleri, davranış biçimleri, olayları ele alma biçimleri ve laz müteahhit havasıyla birlikte kopyası olan bir adamı zaten 20 yıldır görüyoruz. muhalefetin yeni sistemine göre cumhurbaşkanının bir önemi kalmıyor, temsili olarak bir makam olarak göreve geliyor. bunun için en büyük aday mansur yavaştır. devlet, makam, görev bilinci olan, 85 milyonu temsil edecek en güçlü aday ki tüm anketlerde ekrem imamoğlu dahil tüm adayları geçiyor.
imamoğlu başbakanlık mevkiisinde düşünülebilir, iyi siyasetçi.
iktidarın bu kadar güç kaybetmesi, her geçen günün aleyhine işlemesi muhalefet tarafından hala iyi kullanılmıyor. belki de kullanılmak istenmiyor. teknik olarak yönetim, muhalefet olarak iki bölümün de hep beraber amerika, avrupa girdabında, tekelinde olmasıyla alakalı olabilir. sonuç olarak gidişatı çok etkilemeyecek. muhalefetin söylemleri halkta karşılık bulmak için değil; büyük güçlerden(bop) karşılık, destek bulmak için söylendiği de çok açık. 1945'lerden beri böyle gelmiş, böyle gidecek. tabii yeni bir mustafa kemal ortaya çıkmazsa...
ek olarak; akp-chp oy oranlarını tahmin etmesem de zafer partisinin herkesi şaşırtacağını düşünüyorum. mhp'in büyük kısmının ve akp'nin oylarının küçükte olsa bir kısmının ayrıca gençlerin de belli bir kesiminin oylarının zp'ye gideceği açık.
edit: mansur yavaş, kendisinin cb adayının kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı...