Anket

Karakter tanıtımlarını takip ediyor musunuz?

Evet, takip ediyorum.
28 (41.2%)
Eh işte, karşıma çıkarsa bakıyorum.
21 (30.9%)
Hayır, takip etmiyorum.
19 (27.9%)

Toplam Oy Verenler: 68

Konu: Karakter tanıtımlarını takip ediyor musunuz?  (Okunma sayısı 833 defa)

#10 - 11.01.2023 17:29
Değerli yorumları için herkese teşekkür ederim, konunu bu kadar ön plana çıkacağını hiç düşünmemiştim. Ayrıca konuyu görüntüleyen 238 kişi iken oy kullanan kişi sayısı sadece 35. Yani konuyu görüntüleyen her 7 kişiden neredeyse 1'i oy kullanmış. Sizden ricam dört beş saniyenizi ayırıp ankete katılım sağlamanız, ankete katılım sağlayan ve karakter tanıtımları hakkında yorumda bulunan, eleştiri yapan herkese teşekkür ederim.  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 12.01.2023 18:01
 :palmiye:
« Son Düzenleme: 13.01.2023 01:16 Bishere »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 13.01.2023 00:38
Sampın gelişmesiyle karakter tanıtımı doğru oranda önemini yitirdi. Eskiden orada karakterin günlük işlerini, gelişimini vs vs paylaşırdık. Şimdi sadece tanıtıp geçiyoruz. Oyunculara sunulabilecek her şey social tarzı platformlarda var. Bugün karakterin önemli bir şey mi yaptı? Bunu social'da bir fotoğraf veya yazıyla paylaşabilirsin. Arşivlemek isteyen kişiler hala kullanır. Bana eski tadı vermiyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 15.01.2023 10:47
Sampın gelişmesiyle karakter tanıtımı doğru oranda önemini yitirdi. Eskiden orada karakterin günlük işlerini, gelişimini vs vs paylaşırdık. Şimdi sadece tanıtıp geçiyoruz. Oyunculara sunulabilecek her şey social tarzı platformlarda var. Bugün karakterin önemli bir şey mi yaptı? Bunu social'da bir fotoğraf veya yazıyla paylaşabilirsin. Arşivlemek isteyen kişiler hala kullanır. Bana eski tadı vermiyor.

Evet, bakıldığında gerçekten öyle. Bu tarz oyun içi sosyal medya platformları karakter tanıtımlarının yerini almaya başladı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 15.01.2023 11:46
mix yapmak için evet dedektiflik rollerinde işe yarıyor
Hmmm
2
funny
2
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lord Xuneity, schusswechsel,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
lastgunmobster, oldreligion,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 15.01.2023 11:54
mix yapmak için evet dedektiflik rollerinde işe yarıyor
sonra neden rtük gibi her kelimeye sansür atıyoruz...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 15.01.2023 16:30
Alıntı
sonra neden rtük gibi her kelimeye sansür atıyoruz...
Laverty sansürlü rol: Bugün nasılsın           sahi mi             tamam   bilmiyorum   hahaha                     onu soruşturalım   neden?
funny
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lord Xuneity, Bishere, oldreligion,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 16.01.2023 01:56
evet, keşke bende tanıtımını aktif tutabilenlerden olsam
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bishere,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 16.01.2023 02:04
Oylamada da belirttiğim gibi karşıma çıktığında ara sıra bir bakıyorum. Ek olarak bu konu altındaki geçmiş iletileri okuduğum zaman hak verdiğim bir sürü durumla karşılaştım. Karakter tanıtımında fazla sayfa olması demek çok iyi bir rolcüsün anlamına gelmez -ki bu birlik tanıtımları için de geçerli bence-, ister istemez böyle bir algı oluşmuş ve sanırsam bu sebepten dolayı insanlar tek tek iletiler gönderiyor, şarkı linkleri paylaşıyor vs...

Bir diğer belirtmek istediğim şey de karakter tanıtımında her şeyi paylaşanlar, bence bu da olumsuz bir şey. Burada kastım tek tek göndermek değil, bir ileti olacak şeklilde resimleri birleştirerek gönderseler bile karakteriyle ilgili her durumu paylaşanlar da bana biraz garip geliyor. Açıkçası ben karakterlerin gizemli olmasından yanayım, benimle ilgili (atıyorum ana karakterim Penelope) bir şey mi öğrenmek istiyorsun? Bunu rolde öğrenmen senin için de keyifli olur benim için de...

Hadi onu geçtim paylaşan kişi çok fazla detay veriyor ise, dediğim gibi bu da olumsuz geliyor bana. Bazı şeyleri gizemli tutmak ve rolde öğrenilmesini sağlamak bence en sağlıklısı, zaten bu kadar şeyi paylaşanlar sırf ileti için yapıyorsa da diyecek bir şey yok demektir. O çizgide devam etsinler bakalım  :D
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bishere,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 17.01.2023 12:27
Bir diğer belirtmek istediğim şey de karakter tanıtımında her şeyi paylaşanlar, bence bu da olumsuz bir şey. Burada kastım tek tek göndermek değil, bir ileti olacak şeklilde resimleri birleştirerek gönderseler bile karakteriyle ilgili her durumu paylaşanlar da bana biraz garip geliyor. Açıkçası ben karakterlerin gizemli olmasından yanayım, benimle ilgili (atıyorum ana karakterim Penelope) bir şey mi öğrenmek istiyorsun? Bunu rolde öğrenmen senin için de keyifli olur benim için de...

Aslında düşünüldüğü gibi değil. Tanıtım bir diğer anlamıyla sergi demektir. Gerçekte insanlar, yaptıkları şeyleri farklı amaçlar (ticari, beğeni, popülarite vb.) doğrultusunda tanıtırlar. Bunu yaparken de yaptıkları işi şova dökerler, müzisyenlerin albüm turuna çıkması gibi. Forumumuzdaki tanıtımlar da bir sergi alanıdır. Adı üzerinde karakterler sergilenir ve derine inildikçe sergi büyür. Tanıtımları yalnızca oyunda yapılan rollerin paylaşılmasından ibaret görmemek gerekiyor. Misal rol esnasında yapılmaması gereken iç konuşma tekniği tanıtımda yansıtılarak karakterin hisleri daha iyi gösterilebilir. Karakter için bir özgeçmiş yazılabilir, özellikleri tanıtılabilir, flashback ve quest roller ile sunucu içerisinde göremeyeceğimiz şeyler de gösterilebilir. Velhasıl bir tanıtım derinleştikçe güzelleşir, o yüzden derin tanıtım iyidir.

Tanıtımları takip edenin yaşayacağı sorun, tanıtımda görülenlerin oyun içinde öğrenildiğinde zaten bilindiği için merak uyandırmayacak olması. Bu da kişiden kişiye yapılacak bir tercih. Benim düşüncem oyun dışı merak duygumuzun oyun içine karışmaması çok daha iyi. Hırs seviyesini azaltır genellikle, böylece OOC duygular doğrultusunda role yön verilmez. Bununla birlikte tanıtım takip etmek ve bir karaktere tümüyle hakim olmak dizi izlemek kadar keyifli, karakteri rol yaparak öğrenmekten daha akıcı. Sonuçta bir karakteri/birliği tüm derinliğiyle öğrenmek sadece rol yapmakla mümkün olmayacaktır. Bu yüzden yöneticiler oyuncuların rollerini incelerken tanıtımları da referans alır, birlik tanıtımının açılması gerekir.

Tanıtımı yürüten kişinin yaşayacağı sorun da mixing oluyor genellikle. Merak duygusu azaldığı gibi tanıtımdan öğrenilenler role yansıtılabiliyor. Burası yine kişinin tercihine kalmış, sansür gibi nispeten mixing önleyici yöntemler var. Roller yapılırken değil bittikten sonra da(gecikmeli) paylaşılabilir, rol bittiği için mixing yapılamaz. Hiçbir şey paylaşmamak yani tanıtım açmamak da tercih edilebilir, en azından temiz ve mixinge uğramadan rol yapılır.
« Son Düzenleme: 17.01.2023 12:29 Lord Xuneity »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
oldreligion,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok