RONIN - MARKET'İN METALDEN KALBİ
Batı yakasının her köşesinden duyulabilen metal müziğe kulak verdiğinde yollar seni buraya getirecek.
Burada metalin her çeşidine rastlanabildiği söyleniyor. Müzik, araç ve silah. Bölgenin serserilerinin dillerinde sürekli dolanan ve hayatı yaşamayı keyifli hale getiren "güçlendiriciler" de bir şekilde insanların hizmetine sunuluyor, eğer uslu bir çocuk olur ve sormayı bilirsen sen de renklerin dünyasına adımını atabilirsin.
Tek bildikleri eğlenmek mi? Elbette hayır. Özellikle dövme kuşanmış her neferinin karanlık geçmişleri ve sicilleri Güney Amerika'nın suç makinesi kartellerini kıskandıracak düzeyde.
Temple, Vinewood ve Market'in kesiştiği yerde, şehrin en işlek ve zengin muhitlerinden birinde konuşlanıyorlar.
Ortak noktaları sisteme olan nefret. O yüzden garajın hemen önünde üstüne spreyle penis grafitisi yapılmış bir polis aracı görebilirsiniz. Veya belediye binası önünde taş ve molotoflarla ortalığı velveleye verirken. Olmadı miting yapmakta olan bir siyasinin kürsüsüne çürük yumurta fırlatırken denk gelirsiniz.
Ronin, otoriteye baş kaldırıp kendi yolunda yürümeyi tercih eden samuraylara denir. Bizimkiler de öyle. Sisteme kalkan orta parmakların daha organize ve güçlü olmaları için çabalıyorlar.
Geçtiğimiz günlerde Jade Dragon'un yeni binasında tekrar hizmete girmesiyle beraber çetenin elebaşları "üslerini" farklı bir noktaya taşımış diyorlar. Artık hiç olmadıkları kadar ciddi ve sabırsız bir tavır içinde oldukları da söylenenler arasında. Müzik sesleri binanın tepesinden garaja kadar ulaşsa da çalışanlardan kimsenin asansörü kullanmasına izin vermiyorlar. Dövmelerinin ağırlığı bulunan üyeler yukarıda işlerini yürütürken kapıyı iri yarı, çekik gözlü bir yağ torbası sumo güreşçisinin koruduğu söyleniyor. Çıkmak için ya müsaade istemelisin ya da kafayı yemiş olmalısın; ilk günden tamirhane için parça eksiğini belirtmeye gelen bir zavallının Jade Dragon'dan götünde ingiliz anahtarıyla ayrıldığı söyleniyor. Soğuk metalden yapılma kafeslerin olmasından dolayı bu yeni yerden "kafes" olarak bahsettiklerini duydum. Aşağıdan bakıldığında kemiklerime kadar ürperti yayan yüksekte bu yapının içinde ne yaptıklarıysa tamamen meçhul. Onların isyanına tanık olmak için hala çok geç sayılmaz, bakın bana bir aydır Elysium'da kusmuk ve idrar temizliyorum ve verilen en büyük sorumluluk bira varillerinin farelerden uzak durmasını sağlamak!