ülkenin kucağındaki saatli bomba gibi, 2040'lı yıllarda özerklik isteme ve meclise girme güçleri olacak. hatta 20 yıl sonra arapçanın ülkede resmi dil olarak kabul edilmesine şaşırmam. şimdi yine bana karamsar düşünüyorsun diyeceksiniz ama ülkedeki tek sorun mülteci değil, ortadoğuda para kazanan herkes buraya geliyor. istanbul'un lüks bir semtinde, lüks bir sitede oturuyorum. karşı komşum iranlı, iranda zengin bir adam, parasının kaynağıda irandan geliyor. çaprazımdaki komşum da filistin'li ama suudi arabistan'da doğma büyümeler. onların da suudi arabistan'da işyerleri var.
civarımdaki sitelerde de çok fazla arap var. bunların hepsi zengin arap, evlerini görseniz sanki saray yavrusuna girdim dersiniz. evin içine öyle sistemler, mobilyalar, perdeler, süslemeler yapmışlar ki, evin içerisini yapmaya kalksan bir daire parası harcarsın. yok böyle bir gösteriş. paraları bizden daha değerli, çok kazanıyorlar ve şeriatla yönetilen ülkelerinde istedikleri gibi harcayamadıkları için türkiye'ye geliyorlar. burada ev alıyorlar, ikametgah(oturum kartı) alıyorlar, en lüks yerlere gidiyorlar.
kısacası; mülteciler, kaçaklar, zengin araplar ve araptapar islamcılar bu ülkenin kucağındaki saaatli bomba gibidir.