Konu: [26.12.2022 - Gregor_Davis - Jacop_Huddlestone] Fear-RP - Onaylı Hood İhlali  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.12.2022 00:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Gregor_Davis @Justies - Jacop_Huddlestone @MDOGUKAN

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Nikolai_Poschevo @Zangief - Artyom_Poschevo @Azune - Dragan_Wasilewski @Uros

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.12.2022 - 22:55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

Alıntı
Legal/sivil karakter canlandıran oyuncular şehirdeki Hood Onaylı ve Onaylı birliklere karşı gereken yerlerde Fear RP yapmalıdır.
@Justies - Gregor_Davis

Alıntı
Bölge sistemine sahip oluşumlar, mantık dahilinde bölgelerinde bulunan diğer illegal oluşumlara üstünlük sağlayabilirler.  Bir bölgede diğer birliklerin rol durumunda belirgin bir üstünlük yoksa Fear RP yapması gerekir.
@MDOGUKAN - Jacop_Huddlestone

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler hood bölgesinde başka bir karakter ile kaza yapıyor, Artyom_Poschevo karakteri ise onları 'sokağımda kavga etmenizi istemiyorum' diye uyarıyor. Karşılık olarak sürekli 'sebep?' 'tehdit mi ediyorsun?' gibi kışkırtma içeren cümleler. Yeni oyuncu değilim, neyin ne amaçla yazıldığı apaçık ortada, karşı tarafı sinirlendirme amacı gütmek. Devamında kişiler kışkırtıcı rollerini sürdürüp Fear RP'ye yakından veya uzaktan alakasız roller sergiliyor. Kahkaha atmak, gülmek, araçtan inip agresifliklerini sürdürmek gibi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Kavganın başlangıcı, başka bir sivil ile şikayet ettiğim arkadaşlar hood bölgesinde tartışıyor. Artyom_ Poschevo karakteri onları tatlı bir dil ile uyarıyor:
[22:50:42] Gregor Davis: Tamam ahbap, hadi devam et. Yeterince gerginim.

[22:50:43] Artyom Poschevo: Başka yerde yapabilirsiniz.

[22:50:47] * Gregor Davis Poshevo'a bakar.

[22:50:49] Gregor Davis: Sebep?

[22:50:57] Artyom Poschevo: Sokağımda boş kavga istemiyorum.

[22:51:07] Gregor Davis: Emir mi veriyorsun?

[22:51:12] Artyom Poschevo: Hayır, rica ediyorum.

[22:51:18] Gregor Davis: Pek öyle söylemedin, ahbap.

chatlog'n sadece bu kısmı ekran görüntüleri yok, diğerlerini aşağı bırakıyorum.

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Wheeler birliği ile bir problemimiz yok, ancak birliğin R10'u - R14'ü gelip karşı birliğin onaylı hood bölgesinde R18-R19'a ihlaller dahilinde böyle bir tutum sergilemesi yanlış. Ayrıca Gregor karakteri sivil, ekstra dikkat etmesi gerekiyor, üstüne ek olarak 'Wheeler'ı sokağından mı kovuyorsun? öyle olsun' gibi bir cümle kuruyor, birlik üyesi olmamasına rağmen. Hood bölgesinden ayrılırken de 'Sana saygıyı iyi öğretirim.' demesi... Anlamış değilim. İkiliyi PM üzerinden uyardım, aldığım cevaplar beni şaşırtmadı değil. Sunucuda bu denli vakit geçirmiş (50 seviye) bir oyuncu için gösterdiği tutum beni şaşırttı. Doğru bilgiyi taraflarına iletip rolün gidişatını düzeltebileceklerini düşündüm, yanılmışım. Kimseyi tehdit ettiğim yok. Herkes keyfine göre her bölgede istediği rolü yapması, kimse bana ters yapamaz-vuramaz kafasında takılmak mantıksız ve rahatsız edici. Gün içinde bu tip rollerden onlarca oluyor, ceza almadıkları için aynı tutumlara devam ediyorlar. Bu durum beni ve ekibimi artık çok rahatsız etmeye başladı. Rollerini güzel bir şekilde yapan kimseyi terslemedik, sırtımızı dönmedik. Gereken cezaları almalarını talep ediyorum.

#1 - 27.12.2022 00:10
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 27.12.2022 03:21
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 27.12.2022 17:30

@MDOGUKAN arkadaşım neden yorumunu siliyorsun? Fikirlerin yalan-yanlış da olsa belirtmekten çekinme, burası bunun için var. Belli ki açtığım şikayetten hiçbir şey anlamamışsın, senin için tekrar tek tek aşağıda anlatacağım.

Artyom_Poschevo karakterinin sert çıkışı demişsin ;

[22:50:43] Artyom Poschevo: Başka yerde yapabilirsiniz.

[22:50:47] * Gregor Davis Poshevo'a bakar.

[22:50:49] Gregor Davis: Sebep?

[22:50:57] Artyom Poschevo: Sokağımda boş kavga istemiyorum.

[22:51:07] Gregor Davis: Emir mi veriyorsun?

[22:51:12] Artyom Poschevo: Hayır, rica ediyorum.

[22:51:18] Gregor Davis: Pek öyle söylemedin, ahbap.

Size rica ettiğini belirtmiş, senin arkadaşın ise olayı uzatma eğiliminde. Üstelik sivil ve sistemsel bir birlik üyesi değil, altını çiziyorum. İlk cümlende kurduğun yalanı böyle savunmuş olayım.

Kirill ve Dragan karakteri gelip hakaretler yağdırmaya başlıyor demişsin;

Tekrar size tatlı bir dil ile gitmenizi belirtmiş, halen Artyom Poschevo karakteri tarafından bir sert çıkış yok. İş için size kapıyı açık tutmaya devam ediyor.

Cevabınız bu şekilde, sistemsel birliğe dahil olmayan arkadaşın sizin diyişinizle 'sert bir çıkış' yapıyor. "Bu tavrınla sana iş için gelmem ahbap" Zaten gelemez, bir birlik üyesi değil.

Yaptığın 'sert çıkış' üzerine sana aynı şekilde karşılık veriyorum. Herhangi bir hakaret Kirill ve Dragan karakteri üzerinden buraya kadar duymamışsınız bile.

Onaylı hood'da olduğunuzun farkında bile değilsiniz, sergilediğiniz tutumdan apaçık ortada. Kahkaha atmalar vs. bunlar boş şeyler.

Aynı tutumunuzu sürdürüyorsunuz.

Olay çıkarma eğiliminde olduğunuz için kendi onaylı bölgemizde size karşı geri çekileceğimizi düşünmeniz büyük bir hata. Size gitmenizi iki-üç kez söylememize rağmen orada durup agresif tutumunuzu sürdürüyorsunuz. Yani olay bizim '***tir git' dememiz değil. Ayrıca bunu saklamıyoruz, yazılan her şeyi paylaştım. Sizin bu davranışlarınız iki birlik arasındaki ilişkiye hiçbir şekilde olumsuz bir etken katmaz. Çünkü siz birliğinizi nasıl temsil edeceğinizi bilmiyorsunuz, sizi yönetecek birisi olmadığında sapıtmanızı doğal karşılıyorum. Benim birliğimden hiçkimse bu şekilde başka bir onaylı-onaysız hood'a yanında bir sivil ile gidip aynı rolleri yapamaz. Yaparsa gereken cezayı almasını en önce ben isterim, gerekli yaptırımları uygularım. "Biz Wheeler'deniz" diyip işin içinden sıyrılma çabanız da ayrı bir komik. Bu rolün birlik ilişkileriyle uzaktan veya yakından alakası yok. Yanındaki sistemsel birliğe bile dahil olmayan sivil arkadaşınla onaylı bir hood'da yaptığınız trajikomik roller. Sizin mantığınıza göre benim birlik üyelerim de gidip diğer hood bölgelerinde "Biz Poschevo'danız" diyip istedikleri şekilde takılsınlar. Böyle bir dünya yok maalesef. Günün ilerleyen saatlerinde 'sivil' arkadaşın gece düzenlenen Valachi malikanesindeki role katılmış (anlam veremedim), beni görüp "çenesini kaşır, Kirill'e tip tip bakar." gibi bir emote attı. Onun ekran görüntüsünü atmaya gerek bile duymuyorum, çok gereksiz şeyler. Konuda arkadaşının PM üzerinden yazdıklarını dile getirmiyorum bile, en aşağıdaki ekran görüntülerinden sen de okuyup onun yerine utanabilirsin.

Sivil arkadaşın ile beraber daha geçerli bir savunmanızı okumak isterim, benim kimseyle kişisel bir problemim yok. Günaşırı gerçekleşen aynı rollerden sıkılmamız ve yapılanların cezasız kalmaması tek isteğim. Umarım senin için tek tek yazdığım şeyleri anlamışsındır.

« Son Düzenleme: 27.12.2022 17:33 Rose »

#4 - 27.12.2022 17:52
Güzel dostum iyi hoş uzun yazmışsın, kendini ifade etmişsin. Bu çok güzel bir davranış fakat hasta olduğum için hepsini okuyamadım, bazı yerlerini okudum ve kendi savunmamı yapacağım.

Öncelikle yaptığım veya sergilediğim hiçbir durum "fear rp" kapsamına girmiyor. Karşımda silahla durmuyorsun veya beni daha önce vurmamışsın. Orada etrafta yalnış görmediysem bir kişi fazlasınız. Karakterim daha önce Wheeler birliğindeydi İC gelişen roller yüzünden sistemsel olarak çıkmak zorunda kaldım. Birliğin üst rütbeleri şuanda OOC durumlardan dolayı oyuna giremediğinden sistemsel olarak birliğe girmedim. Sen ve senin İC karakterinde karakterimi ve yanımdaki Jacop karakterini tanıyor. Sizinle kaç kere role girdik, kaç kere rol paslandı. Dediğim gibi karakterim İC olarak bir çok kişiyi vurmuş, karşısında sen silahsız bir şekilde durarak korkmasını bekleyemezsin.

Şuanlık başka bir şey yok, iyi günler dilerim.

#5 - 27.12.2022 18:19
Sistemsel sorunlar nedeniyle yanıtımı sildim şöyle konuşayım sizinle bir çok rollere girdik karakterimi tanıyorsunuz onaylı hood olabilirsiniz fakat böyle çıkışmanız gerekmez wheeler denim deme sebebim o yüzden fear rp lik bir durum görünmüyor daha farklı şekilde karşılayabilirdiniz siktir git seni süründürürüm sokağımda kavga istemiyorum demeyi tercih ettiniz bunun karşısında suskun kalıp yolumuza devam edeceğimizi düşünmediniz herhalde

#6 - 27.12.2022 18:21
Üstelik sizlerle kavga çıkarmadınız sadece hoodunuz da başka siville tartışma çıktı orada kavgalık durum yok dedim fakat sert çıkıştınız

#7 - 27.12.2022 18:27
Sizi yöneticek biri olmadığından felan demişsin bu çok saçma Wheeler birlik yöneticisi de olsun Wheeler diğer üyeleride olsun birliği devam ettirecek kalitedeler bunu da bilen bilir.

#8 - 27.12.2022 18:51
Güzel dostum iyi hoş uzun yazmışsın, kendini ifade etmişsin. Bu çok güzel bir davranış fakat hasta olduğum için hepsini okuyamadım, bazı yerlerini okudum ve kendi savunmamı yapacağım.

Öncelikle yaptığım veya sergilediğim hiçbir durum "fear rp" kapsamına girmiyor. Karşımda silahla durmuyorsun veya beni daha önce vurmamışsın. Orada etrafta yalnış görmediysem bir kişi fazlasınız. Karakterim daha önce Wheeler birliğindeydi İC gelişen roller yüzünden sistemsel olarak çıkmak zorunda kaldım. Birliğin üst rütbeleri şuanda OOC durumlardan dolayı oyuna giremediğinden sistemsel olarak birliğe girmedim. Sen ve senin İC karakterinde karakterimi ve yanımdaki Jacop karakterini tanıyor. Sizinle kaç kere role girdik, kaç kere rol paslandı. Dediğim gibi karakterim İC olarak bir çok kişiyi vurmuş, karşısında sen silahsız bir şekilde durarak korkmasını bekleyemezsin.

Şuanlık başka bir şey yok, iyi günler dilerim.

Fear RP yapmanız için karşınızda silahla durmam, sizden 10-20 kişi fazla olmamı, sizi daha önce vurmuş olmamı vs. gerektirmiyor. Onaylı Hood kuralları bunun için var, sayıca orada zaten her türlü üstünüz. Arkadaki birlik üyeleri ayağa bile kalkmıyor, ki bunu geçtim burası onaylı bir hood. Yazdığınız şeylere anlam veremedim, Fear RP yapmanız için bunların olması şart değil. Sistemsel olarak birlikte olmamanız benim sorunum değil maalesef, ayrıca böyle bir konuyu bilemem kahin değilim. Yönetici yardımıyla birliğe dahil olabilirdiniz, bu duruma ancak admin karar verir. Tekrar söylüyorum, bu rolün birlik rolleri ile alakası yok. Birliğinize göre hareket etmiyorsunuz.

Sistemsel sorunlar nedeniyle yanıtımı sildim şöyle konuşayım sizinle bir çok rollere girdik karakterimi tanıyorsunuz onaylı hood olabilirsiniz fakat böyle çıkışmanız gerekmez wheeler denim deme sebebim o yüzden fear rp lik bir durum görünmüyor daha farklı şekilde karşılayabilirdiniz siktir git seni süründürürüm sokağımda kavga istemiyorum demeyi tercih ettiniz bunun karşısında suskun kalıp yolumuza devam edeceğimizi düşünmediniz herhalde
Üstelik sizlerle kavga çıkarmadınız sadece hoodunuz da başka siville tartışma çıktı orada kavgalık durum yok dedim fakat sert çıkıştınız
Sizi yöneticek biri olmadığından felan demişsin bu çok saçma Wheeler birlik yöneticisi de olsun Wheeler diğer üyeleride olsun birliği devam ettirecek kalitedeler bunu da bilen bilir.

Senin yerine yorumlarını tek tek birleştirdim.

Ne gibi sistemsel bir sorun olmuş olabilir de yorumunu sildin? Anlamış değilim, her neyse. Neye nasıl çıkışacağımız sizin belirleyebileceğiniz bir şey de değil, karakterinizi tanımıyorum. Birliklerin beraber iş yapması herkesin herkesi tanıyor olması anlamına gelmez. Bizim bölgemizdeyseniz ve ters bir cevap alıyorsanız gitmek zorundasınız, maalesef. Sert çıkışmadık, gitmeniz defalarca söylendi. Kalıp tartışma yaratmayı siz tercih ettiniz. Wheeler yöneticilerine bir lafım yok, doğrudur.

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#9 - 27.12.2022 19:12
Karakterler ceza alacak.