Konu: Royce Decker & Kasimer Casillas (aynı kişi) METAGAMING + ALT KARAKTER KULLANIMI  (Okunma sayısı 113 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.12.2022 03:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kasimer Casillas x Royce Decker @Kasimer - aynı kişi, iki farklı karakter, iki farklı ihlal.

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bertuzzi üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Faction Management tarafından izin verilmiş sadece birlik liderlerine rol amaçlı bir karakter daha kullanma şansı verilebilmektedir. Gerektiği durumda FM ekibi bu şansı tanır, izin olarak talep edilemez.
Örnekler
- Alt karakterinizle bir birliğin bölgesine gidip rol yapmak ve daha sonra bu rolü ana karakterinize aktarmak
- Ana karakterinizle gerçekleştiremeyeceğiniz rolü (örneğin düşman bölgedeki kişilere sataşmak) alt karakterde yapmak
- Ana karakterinizle bir yasadışı ticaret için anlaşıp alt karakterinizi kurye olarak kullanmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kasimer Casillas, Kasimer dediğimiz adamın Kasimer Casillas adında karakter geçmişine baktığınızda bir sürü sonuç var. anlayacağınız sürekli kasimerleri ck ediyor, yeniden canlandırıp metagaming ve diğer ihlalleri yapıyor. Gelelim asıl olaya; kasimer karakteri ana karakterden royce'u alt karaktere atmış, alt karakteri royce illegal birlikte. Sivil bir şekilde Bertuzzi ile alakasız bağımsız karakteriyle yani Kasimer Casillas ile Bertuzzi hoodunu izleyip sürekli bilgi aktarıyor. Radarıma düşen videoda da Royce ile vurulup Kasimer ile belli bir saatte gelip dümenden bir interior videosu çekmiş. girdiği yer bertuzzi hoodundaki centanni's et dükkanı. Anlayacağınız bilgi aktarıyor ve sürekli bu isimde karakterleri ck edip yeniden açarak yeni karaktermiş gibi yansıttığını düşünüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
bilmem kaçyüzüncü kasimer karakterini açıp hoodu izliyor, mix meta var videonun son kısmında bölgeye geliyor tamamen rol yok ccmy çekmiş muhtemelen pmden mixleştiler hood bos mu diye https://streamable.com/4y3car
royce'u düşürüyorum
https://cdn.discordapp.com/attachments/838112988522741760/1053780373559058524/samp_17_12_2022_21_38_45.png
karakter geçmişi ve karakterlerinde delil yokettiğinin kanıtları https://cdn.discordapp.com/attachments/838112988522741760/1053830183272058880/image.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/838112988522741760/1053830324024516698/agasg.png royce çıkış saatine falan da bakarsanız görürsünüz zaten, karakterleri tamamen bilgi aktarımı için kullandığı ortada.

Ek açıklamalar(varsa): çok ayıp

#1 - 18.12.2022 03:49
@Kasimer forumda susturması var onun yerine atıyorum.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=140361.0
Şikayet incelenebilir, hooda gitme sebebim de belli. İnteriorun nerede olduğuna dair kanıt almak içindi, ana karakterim OOC jailde olduğu için alt karakterimle sadece interiorun videosunu alıp oyundan çıkış sağladım. Yani şikayetle alakalı bir durum, mix yapacağım bir durum  yok.
Kasimer karakterinin bütün logları kontrol edilebilir, kimse ile pmleşme falan olmadı.
Gereksiz şikayetler açmaya gerek yok. Oraya şikayete kanıt alabilmek için gittim, karakterimle sadece interiora giriş videosunu alıp çıktım. (Tamamen şikayetle alakalı bir durum, kanıt alabilmek içindi.)
Ana karakterim de o saatte jaildeydi, kontrol sağlanabilir.
Ortada metagaming diye bir şey yok, çünkü daha metagamingin anlamını dahi bilmiyorsun.
« Son Düzenleme: 18.12.2022 03:51 Aqu »

#2 - 18.12.2022 04:03
Metagamingi bilmiyormuşum, anlıyorum. Sürekli roleplay diye bir kavram mevcut kanka hani şikayet için gidiyorsun da bunu kasimerle yapıyorsun. bu metagaming değil de ne? o bahsettiğin şikayete @aliemmo kanıt olarak videosunu atacak zaten. aliemmonun bir ihlali yok. kasimer şikayet için de gitse sürekli roleplay diye bir şey var yani meta. sen şimdi şikayet için gidiyorsun ama kasimer hiç orada olmamış sayılıyor diye düşünüyorsun da sürekli rp işte. Bu açtığın karakterlere ne diyeceksin? Kasimer Casillas hem ana hem alt karakterlerin, eski karakterlerin de bu adam. :D?
« Son Düzenleme: 18.12.2022 04:05 Bolderann »

#3 - 18.12.2022 04:08
@Kasimer adına
https://www.gamer.com.tr/haberler/roleplay-terimleri
Bu linkten tüm kurallara bakabilirsin, ben hiç birinizle iletişime geçmiyorum. Sadece iş yerinin merdivenin yanında olduğunun kanıtını alıp oradan ayrılıyorum, arkadaşın da gördü ayrıldığımı. Roleplay kavramlarına hakim olsaydınız tüm yetkili kadronuz tek tek jaile düşmezdi.

#4 - 18.12.2022 04:11
attığın şey bomboş, iğneleme yapmaya çalışma da açıkla kanka ya dolu savunmalarla gelsen?  :-\ kasimerin bertuzzi mekanında dolaşma amacı bilgi aktarmak, meta yapıyorsun bro. vice kuralları farklı diğer yerler farklı. yanıt vermeme bile gerek yok kendini küçük duruma düşürüyorsun.

#5 - 18.12.2022 04:32
Gece saat 01:49 birliğimizde oyunda olan kimse yok. Sizin birliğinizin de lise çağında olduğunu düşünürsek, evet metagame yapabileceğim herhangi bir durum bulunmuyor. Hoodunda bir şeyi test ediyorum ve gidiyorum.
Zaten her şey link bıraktığım şikayette var, ne anlatıyorsun? Ayrıca zaten bölgeyi 4 saat önce basmışız, tekrar basamayız.
Yani yapabileceğim hiç bir şey bulunmuyor. Hoodunuzda birilerini aramıyorum, birilerini kovalamıyorum. Şikayette de gözüktüğü gibi tamamen iş yerinin konumunu gösterip oradan uzaklaşıyorum.
Senin toksik dilinle uğraşamayacağım, şikayet sonuçlanabilir.

« Son Düzenleme: 18.12.2022 04:34 Aqu »

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#6 - 18.12.2022 06:14
Selam.

Yapılan şey her ne kadar kanıt toplamak için veya bir video kaydı için olsa bile bunu yapmak sakıncalı ve yasak. Bu tarz durumlarda gayet masum düşünüp yapsanız bile olumsuz bir bakış açısıyla karşınıza çıkabiliyor.

Karakter ceza alacak.