Konu: Türkiye'de Gençlerde Ateizmin/Deizmin Artması  (Okunma sayısı 1142 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 17.12.2022 13:39
siyasal islam
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 17.12.2022 13:40
funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 17.12.2022 13:54
Aslında İslam'ın bizatihi anlamında bir değişme yok, insanlar değişti. İslam anlayışı da değiştirilmeye çalışılıyor. Din yerinde duruyor da onu kullanmak isteyenler yerinde durmuyor.

Bu konuda da tek fikrim şu. Biz bunlar yüzünden müslüman olmadık demek ne kadar salakça ise biz bunlarla müslüman olduk demek de o kadar salakçadır. Bir insan dini tercihini kendi araştırması ve okumasıyla yapabilmeli. Ben de kendimi müslüman olarak tanımlıyorum fakat dinimi istismar edenlerden öğrenmiyorum. Ya da dine olan bakışım onların tavrından etkilenmiyor. Din bir tercihtir, bu şekilde yaşamak da yaşamamak da öyle. Fakat bu bir bahane yüzünden tercih edilmiyorsa bunun bahanesi siyasal İslamcılar ya da ılımlı İslamcılar yanlış müslümanlar bizi şaşırttı demekse bunu diyen kişinin hiçbir fikrinde sağlam olmadığı fikri ve yaşama biçimlerinin temel dayanaklarının oturmadığı anlamına gelir. Bunu bağnazlıktan ayırmak ve neden müslüman olduğumuzu ya da olmadığımızı düşünmek, karar vermek daha önemli. Birinin güdümüyle de müslüman olunmaz, birinin güdümüyle de müslümanlıktan çıkılmaz. İnsanın Allah'a olan inancını ancak kendi yaşayışı ve tercihleri belirler. Eğer bu dış istismar faktörleri asli etkense o kişinin karakteristik, huy ve fikri anlamda zayıf olmasıyla alakalıdır. İslam'ın ya da inancın kendi kötülüğünden değil. Her dönemde tercihlerimizden vazgeçirmeye çalışanlar olmuştur. Şu anda Türkiye ateist bir topluluğa da Müslüman topluluğa da yaşama imkanı tanıyan bir devlet. Kimse kimseyi kesmiyor. Çok şükür o hale gelmedik daha. O yüzden birileri yüzünden dini inançtan vazgeçmeyin biri dedi diye de o inancı benimsemeyin derim. Ben öyle yapıyorum. Çünkü bu bir imtihan ise bu yaşadıklarımız herkesin imtihanı ayrı. Herkesin sınavı yaşamı ve tercihleri ayrı. Birileri güzel tavsiye yapabilir fakat bu bir iş değil. Bu yaşam biçimini tercih etmekle alakalı.

Çünkü inanç bir süreçtir anlayış, tecrübe ve birikimlerin sonunda edinilen kanaatin en uç noktasıdır. Belli bir süre sonra benimsediğimiz her fikir sağlamlaştığında inanca dönüşür ya da evrilir. Etkisi azaldığında gereksizliğe dönüşür. Bunu belirleyen de biziz, inanan da biziz seçen de biziz. Dışarıdan kimse bundan mesul değil. Onlar sadece tuttuğumuz taşımıza rüzgar vurur etki eder ama taşı oynatan bizleriz. Başka kimse değil.
100
1
dislike
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
RespecTS,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci, kanye west, Manwe,
Tepki yok

Haha
1
like
4
dislike
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
berd, Efecho, xanpvs, lastgunmobster,
Elif,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 17.12.2022 22:00
boş ve uzun yazılarınızı okudum. bir tane beni düşündürtecek ya da hak verdiğim bir şey okumadım. hatta yetmeyip, bir tane daha uzun yazı yazmış. önemli olan uzunluğu değil işlevidir demişler. yazı için de geçerli, her şey için geçerli. sadece roosevelt'in uzun yazısı okunmaya değer ve mantıklıydı. manwe'nin paylaştığı ayetler ve ironisi güzeldi.

bunu zamanında rte bile söyledi, bana göre şu ana kadar söylediği doğru söylediği 3-4 cümleden biridir sanırım.

friendly
1
dislike
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
friendly tepkisini veren kullanıcı(lar):
roosevelt,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Elif,
Tepki yok

#15 - 18.12.2022 01:59
@lastgunmobster konunun hassasiyeti adına ve anlamayabilecek kişilerinde olabileceğini düşünerek kısmen uzun ve anlaması basit bir yazı yazmış ellerine sağlık...
4.27 dakikalık bu videoda Rte'nin çağrısı müslüman olan kişilerin Laik devlet düzenine karşı durmaları yönünde, bu videoyu doğru yorumlayamamak sığ bir beyin gerektirir.
Laiklik anlayışı kişiden kişiye göre farklılık gösterebiliyor ama sanırsam bizim referans almamız gereken kişi 1990 yıllarında muhafazakar bir partinin içerisinde bulunan genç ve hırslı bir siyasetçi değil, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ise bu konuya ilişkin şöyle bir sözleri vardır.
"Laik hükumet kavramından dinsizlik manası çıkarmaya çalışan fesatçılara fırsat vermeyiniz.", "Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, İlerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz. ". Sanırım gerekli mesajı veriyor. Herkese iyi forumlar diliyorum, iyi geceler...
« Son Düzenleme: 18.12.2022 02:04 Bandrol »
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 18.12.2022 02:10
siyasal islam der susarım insanları dinden soğutmaktan başka bir iş değil
100
2
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci, judas the greatest,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bandrol, judas the greatest, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 18.12.2022 04:20
Dünya yıllardır bilim konusundan ilerliyor ve insanlar da irticaya yakınlar dışındakiler gelenekçiliği bırakıp modernleşiyor. Modernleşmek direkt inançsızlık olarak adlandırılamaz. İnsan kendi aklının farkına varıyor ve sorgulamaya başlıyor. Sorgularken de bir cevap bulamayınca ortaya bu çıkıyor. Siyasetten ötürü olduğunu sanmıyorum, öyle olsa Avrupa'nın en nezih ülkeleri ya da diğer batı/Amerika gibi yerlerde de olmazdı.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 18.12.2022 18:24
Konu altında tartışmaya yol açmayacak şekilde fikirlerinizi belirtmeye devam edebilirsiniz. Kimse birbirini kışkırtmadan fikirlerini açıkca belirtebilir, aynı fikir de olmayan da gönderme yapmadan bunu normal bir şekilde yazıyla açıklayarak iletisini gönderebilir.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Bandrol, lastgunmobster,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 19.12.2022 01:35
Benim gözümde islam, hristiyanlık fark etmez boşluktan ibaret. Din gibi gereksiz şeylere beş dakika bile zaman harcanmamalı. Ya arap uydurması, ya da peri masalı. Ve hem Laik, hem müslüman olunmaz sözüne katılıyorum. Laik doğduk, Laik kalacağız.
« Son Düzenleme: 19.12.2022 01:54 Conejo »
agree
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok