Konu: [11.12.2022 - Diego Sol] Bug Abuse, Metagaming, Trolling  (Okunma sayısı 548 defa)

#0 - 14.12.2022 20:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Diego Sol @tr_ouz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kate Anderson @Estron Valerio Howard @qLouiseQ

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.12.2022 23:45

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
8. Bug Abuse
Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

5. Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Trolling

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Belirtilen tarihte Kate Anderson karakteriyle birlikte canlı yayındaydık ve rol gerçekleştiriyorduk. Canlı yayın esnasında Diego Sol /yayinlar komutunda yayınımızı izlerken relog attılar ve bug abuse yaparak yanımıza geldiler. Diego Sol karakteri ekran görüntülerinden de görebileceğiniz üzere sanki bir Bug sonucu orada değilmiş gibi emote verip role dahil oluyor ve bunu uzun bir süre sürdürüyor. Ardından bir anda ortadan kayboluyor. Arkadaşın bug abuse dışında teleport hack kullandığı konusunda da şüphelerim var, çünkü ortadan bir anda kayboluyor ve chatloguma oyundan düştüğüyle/çıktığıyla ilgili bir yazı gelmiyor. Ve bu bug abuse olayının ardından yaklaşık 5-10 dakika sonra arkadaşlar tarafından vuruluyoruz. Arkadaşların burada Metagaming yaptığını, bug abuse kullanarak yerimizi öğrenip saldırıyı bu şekilde yapabildiklerini düşünüyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşlarla yaptıkları bug abuse konusunda konuştum. Diego Sol isimli arkadaş crash yediğini söylüyor fakat görüntüler öyle göstermiyor, kendi isteğiyle çıktığı ekrana yansımış. Eğer crash yediyse ve kazaren oraya geldiyse, /rapor atıp ışınlanmayı beklemek varken neden rolün bir parçasıymış gibi role dahil oluyor? İki arkadaşı da şikayete dahil etme sebebim ikisinin de aynı birlikte bulunması ve saldırı rolünün ortak parçası olması.

« Son Düzenleme: 14.12.2022 21:40 Bishere »

#1 - 14.12.2022 20:51
Kendi karakterim adına savunmamı yapacağım. Yediğim lagtan ötürü, yayını izlediğim esnada relog atma durumunda kaldım. Amacım bug kullanmak falan değildi, böyle bir durum olacağını bilmiyordum yani. Hatta böyle bir şey beklemediğim için çıkışı aradım direkt olarak rolü baltalamak istemedim.
« Son Düzenleme: 14.12.2022 21:49 Shen »

#2 - 14.12.2022 21:07
Evet arkadaşın oyundan PM darlaması ve toxic kişiliği bitiğine göre tek diyeceğim eyler şunlar. Yayında adı geçen Steve McWayne karakteri desteklediğimiz partinin genel başkanı ve yayını izliyorum bir anda crash yediğim için kameraman arkadaşın yanına düşüyorum sonrasında kamera açısına girmeyecek şekilde koltuğun oraya geçiyorum. kameraman arkadaş pm atıyor zaten tanıdığımdır kendisi. yayın yaptığınız evin yanındaki evin sahibi ve mimarı rolünüde ben yaptım. Pm atıp lan ne oluyor falan sohbet ediyoruz o sırada Kate karakteri kanka bira ya da mısır al diyor orada eğlencesine /me atıyorum sonrasında beklerken birlik R20 Caine Blackhand tarafından SMS atılıyor. 7/24 Ekran kaydı ss ile dolaşmadığımdan ss'im yok ama loglarda hangi saatte crash yiyip oraya düşüyorum hangi saatte sms atılıyor hangi saaatte çıkıyorum belli olur okuyan admin tarafından.
[23:46:06] (( >> Kate Anderson (270): mutfaktan mısır da al knk :D ))=>Kate bu saatte pm atıyor kolaylık olsun adminlerime ben buldum tam saatinde bakarlar
[23:47:24] SMS alındı. Numara: Caine  | Mesaj: Diego silahlı adamları al üç kişi ve ev 359'a baskın düzenle hızlı.=> Caine karakteri bana sms ile, SMS ile  bir iş veriyor ve bende rapor bekleyip zaman kaybediceğime ototstop çekmek için dışarı çıkıyorum
[23:48:09] (( << Kate Anderson (270): Kilit. )) Bu da evden hangi saatte çıktığımın kanıtı
 Ha yok bu Pm eve girlimek için atıldı diyen olur admin isterse sırasıyla maymuncuk aldığımız evin kilidini kırdığımız. Sonrada arkadaşları vurduğum videoda var. Admin isterse onuda atarım. Tarafımdan admin istemedikçe başka bir savunma gelmeyecek. Sadece tüm sevgili arkadaşlarıma şunu diyeyim. Başta illegal bir birliğin ki bu birlik sunucunun enleri arasındaysa bu adamlara ters yapmadan önce IC olarak düşünelim. Ya bu adamların IC'de bağlantıları var bizi bulsalar bir daha gelirler diyip mantık çerçevesinde polis falan isteğin sonra oyundan PM darlayıp benim gibi bir çok arkadaşın rol zevkini kaçırmayın. Biz burada rolsüz iş  yapan DM atmak için gelip seni vuran adamlar değiliz. Her bilgiyi ıc öğrenir gereği olan rolü yaparız bunun karşında günlerce PM darlayıp iyi niyetimizce cevap aldıktan sonra bir de üste çıkmaya çalışıp oyun zevkimizi kaçırmayın.O roldeki tek sıkıntı verilen emote'dir onun nedeni bir arkadaşı tanımam diğerinin zaten pm den eğlenme niyeti ile öyle yazması üçüncüsünde kafa yapısının bu şekilde olduğunu bilmememdir. Bir kaç yazım hatası olabilir onu sinirime verin sizide üç gün boyunca pm darlayan rol esnasında ekranınıza saçma sapan yazılar düşüren birini aklınıza getirseniz sinirlenirsiniz. Dediğim gibi emoteden cezam neyse alırım sıkıntı yok. Bundan sonra böyle rollerde daha düşünüp yanına polis desteği falan al sonra beni vurdular diye şikayet açılmayacak şeylere şikayet açıp günlerce insanları PM den darlayıp sinirini bozma Dediğim gibi adminler kapıyı kırdığıma dair ss, kanıt ister bakarım atarım. Yoksa senin toxic mesajlarına üç gündür katlanıyorum dahasını çekemem.  Başka bir savunma gelmeyecektir herkese iyi roller dilerim ;)

#3 - 14.12.2022 21:38
Kendi karakterim adına savunmamı yapacağım. Yediğim lagtan ötürü, yayını izlediğim esnada relog atma durumunda kaldım. Amacım bug kullanmak falan değildi, böyle bir durum olacağını bilmiyordum yani. Hatta böyle bir şey beklemediğim için çıkışı aradım direkt olarak rolü baltalamak istemedim.

Savunmanız ve hoşgörülü tutumunuz için teşekkür ederim, şikayetten adınızı çekiyorum ve sizin hakkınızdaki şikayetimi geri alıyorum.

tr_ouz kardeşim, öncelikle üç gündür kafanı meşgul ettiğim için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Eğer bu şikayet mevzuunun kafanda bu kadar yer edineceğini bilseydim şikayet açmazdım, bir oyun için kimsenin hayatını ve psikolojisini etkilemek istemem. Madem başka bir savunma yapmayacaksın, ben de ilave bir şeyler eklemek istiyorum. Öncelikle muhtemlen abin sayılırım, abin varsa ondan yaşça büyük de olabilirim. Bunu söylüyorum çünkü başta şikayet açmak yerine sana özel mesaj üzerinden yazdım ve sen de bana konuşmak için discord adresini verdin. Ben de discorddan seni ekledim ve bir insana yakışır tutum sergileyeceğini, konuşup anlaşabileceğimizi düşünürken bana hakaretler ettin.

Bu hakaretleri bir kanıt olsun ya da ceza al diye paylaşmıyorum. Bu şikayeti açtıktan sonra seninle ilgili tanımadığım insanlardan "bu adam troll, umarım ceza alır" gibi mesajlar aldım. Bu da sizin gayet kaliteli, sevilen sayılan bir adam olduğunuzun göstergesidir.

Bahsettiğiniz birlikten, birlikteki konumunuzdan bağımsız, benim rolüm Steve McWayne karakteriyledir. Birliğinizle hiçbir şekilde role girmedim ve bağlantım yok, bu rol dışında da sizinle herhangi bir rol geçmişim yok. Ayrıca sizin "sunucunun enleri arasında" olan bir birlikte bu üslupla yer almanızı, içinde bulunduğunuz birliğe hatırı sayılır bir zarar vereceğini düşünüyorum. Bu sadece benim görüşümdür. Ayrıca ne Kate Anderson karakterinin ne de başka birisinin size "mutfaktan mısır al" demesi, Bug sonucu geldiğiniz bir lokasyondaki sizden bağımsız bir role dahil olabileceğiniz anlamına gelmiyor. (Ki sanıyorum size "mutfaktan mısır da al" cümlesini ironi maksadıyla kurdu) Zaten hatanızı kabul etmişsiniz, fazla bir şey söylememe gerek yok.

Ayrıca beraber gündelik hayatta gel oturup bir çay içeriz. Kafemde seni ağırlamaktan mutluluk duyarım. toxic ya da bu lüzumsuz kelimelerin bir manası yok. Ben senin abin sayılırım, bu yaşanan tatsız olaydan sonra söylemlerine daha da dikkat edeceğini düşünüyorum. Kendine iyi bak, sağlıcakla kal.
« Son Düzenleme: 14.12.2022 21:42 Bishere »

#4 - 14.12.2022 21:56
Mesajı yanlış konuya atmışım, kusura bakmayın.  :)
« Son Düzenleme: 16.12.2022 18:26 TheAlpha »

#5 - 14.12.2022 23:13
Discord mesajları sayılmıyor ahbap, yaş mevzusuda dönmesin bence.

Bu hakaretleri bir kanıt olsun ya da ceza al diye paylaşmıyorum.

Ek olarak,
Alıntı
Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.

Şikayetle ilgilenen yetkilinin de bunu göz önünde bulundurmasını istiyorum, aynı oluşumundan arkadaşınız diye onun hakkında açılan şikayete yorum yapamazsınız. Bu yazacağıma da cevap vermeyin ki ihlal tekrarı olmasın, teşekkürler.

#6 - 16.12.2022 15:00
Bahsettiğiniz loglar da değiştirilmeye müsait, genelde kanıt niteliği taşımıyor.  :garip:

#7 - 16.12.2022 16:35
Eğer bu arkadaşın içine bu kadar dert olduysa loglar incelenebilir diye adminlere kolaylık olsun diye tam saatini atıyorum. Artık sonuçlanabilir.

#8 - 16.12.2022 18:25
Discord mesajları sayılmıyor ahbap, yaş mevzusuda dönmesin bence.

Bu hakaretleri bir kanıt olsun ya da ceza al diye paylaşmıyorum.

Ek olarak,
Alıntı
Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.

Şikayetle ilgilenen yetkilinin de bunu göz önünde bulundurmasını istiyorum, aynı oluşumundan arkadaşınız diye onun hakkında açılan şikayete yorum yapamazsınız. Bu yazacağıma da cevap vermeyin ki ihlal tekrarı olmasın, teşekkürler.
Mesajı yanlış konuya atmışım, kusura bakmayın.  :)

#9 - 16.12.2022 18:51
Kardeşim akşam akşam kendi kendine varoluşsal sancılar mı geçiriyorsun, şikayeti mi trollüyorsun anlamadım. Bu bir ihlal, yazma dedikçe konuyla ve şikayetle alakan olmadığı yerde durup dururken konuya mesaj atıyorsun. Düğün pisti değil ki burası çocuk çocuk hareketler. Şikayetle ilgilenen admin sana gereken cezayı takdim edecektir.

Spoiler: GösterGizle
profil-yaş uyumu