DIRECTOR, FBI
CHARLIE D***** - SUPERVISOR
FROM: LOS SANTOS, CALIFORNIA - VICE BEACH, FLORIDA
SUBJECT: BERTUZZI CRIME ORGANIZATION
CASE ID: FYZ13- WKS2 - FLF2L - 0008
CASE TYPE: CONSTANT
Ürpertici olduğu kadar da kendi çapında adaleti sağlamaya çalışan organize suç grupları vardı. Devletin bu işte parmağının olduğuna kim inanır? Hey, bu konu üzerinde gözlem yapabilmek için yaklaşık içeride 13 sene yattım adamım. İçerisi gerçekten pis ve lanet olası Meksikalılar ve neo-Nazicilerle uğraşıyordum. Oraya bir daha düşmek, yapacağım en büyük hata olur.
Sonny Pochettini ve Santino Bertuzzi'nin Başarısızlığı
Bertuzzi Suç Ailesi, 2022'nin başlarından 2023'e kadar şehirde birçok işe imza atmış, organize suç grupları ile içiçe ve samimi pozlarından ötürü FBI radarına girmişti. Şehir içerisindeki kaos ve ticari anlaşmazlıkların getirdiği neticeyle birçok suç patronuyla sorun yaşayan Vincenzo Bertuzzi, ruh sağlığı kiliniğine kapatıldıktan sonra işler Sonny Pochettini ve danışmanı Nicky Forelli'ye kalmıştı. Forelli, genellikle diplomasi yanlısı canayakın özellikleriyle şehirde adını duyursa da damarına basıldığı zaman kimseyi görmeyecek potansiyelli bir seri katile dönüşebilme gibi bir günahı vardı. Ailede alt takımların isyanları ve yöneticilerinin bu durumları örtpas edememesi ve basının bir şekilde bunları sızdırıp, Bertuzzi yapılanmasına leke sürmesi an meseleseydi ve öyle de oldu. Santino amca ve Sonny her gece içereki, birbirilerine "Ne yapacağız?" gibisinden sorular yöneltip asla bir cevap bulamıyorlardı.
Uzun zaman sonra ailenin maddi kaybı ve vergi kaçırmak ve organize suç grubuna üye olmak, cinayete azmettirmek ve kasten adam yaralama suçlarından ötürü aranıyordu. Bu netiyece şehrin büyük baronları Valachi ve Garza durumdan rahatsızdı ve Bertuzzi Suç Ailesi'ne unutamayacağı bir ders vermek için batı yakasına doğru yöneldiler. Garza Karteli'nin baskıcı davranışları ve Bertuzzi'ye verdikleri uyuşturucu işini çekip, onları işlerden sıyıran ekibe karşı Sonny Pochettini, Nicky Forelli gibi isimler bunun altında kalamadı ve aileyi hiçbir zaman çıkamayacakları bir sona ittiler. "Bu en büyük hatalarından biri olacaktı."
Garza Karteli'nin, Bertuzzi hakkındaki kararlarından sonra masada gale alınmaması ve bütün suç gruplarına kötü lanse edilmesiyle öfkelenen Nicky Forelli, diplomasi anlayışını bir kenara koyarak silahına davrandı ve en sonunda ayakçılarının sokakta kafasından vurularak öldürülmesinden sonra Garza çiftliğini yaklaşık yirmi kişilik bir ekiple, hava ve karadan olmak üzere taaruz gerçekleştirdi. ***** ***** ve ***** **** gibi isimleri yaralayarak, kaçırdı. Sonrasında orada hepsinin kafasına sıkıp, "Ben daha ölmedim!" gibisinden feryatlar yanarak şehirdeki kaosun başlamasına sebep oldu. Birkaç hafta firari hayatı süren Bertuzzi ekibi, ne yapacağını bilmeksizin bir gece son danslarını etmek için arabalarının kontaklarını çalıştırdılar. Sınırlı mühimmatları ve son nefesleriyle mücadele etmek için Red County üzerinden Vice'ye girdiler. Bütün suç gruplarının mekanlarını gezip, camlarını indirdikten sonra son durak: Doğu yakasına gidip, orayı aleve verdiler ve bu bir savaşın göstergesiydi. Valachi'nin aldığı kararla bütün ekiplere onay verildi ve Bertuzzi Ailesi'ni yok etmek için bir ödül konuldu. 50.000.000$ bunu duyan ekipler, silahlarına yöneldi ve ekibi yok etmek için elinden geleni ardına koymadı.
Ceplerinde para kalmamış, mühimmat desteği sağlayacağı bir dostu bulunmayan Sonny Pochettini ve Santino Bertuzzi artık çaresizdi. Tek atımlık kurşunlarıyla beklemeye başladılar ve batı yakasında bulunan Bertuzzi Night Club'a sığındılar. Çatıya birkaç gözcü koydu ve kapıdan gireni indirmeye başlayan ekip daha sonrasında dayanamayıp, hepsi öldürüldü. Ofiste bir isim bulunuyordu... Santino Bertuzzi, Vincenzo Bertuzzi'den armağan M4A1 silahını çekti ve bağırmaya başladı, kapıya iki el bombası salladıktan sonra "GELİN OYNAYALIM, PİÇ KURULARI!" diyip, taramaya başladı. Önüne çıkan birkaç adamı öldürdükten sonra vuruldu ve masanının üstündeki kokaine düşerek öldü.
JERSEY'DEN BİR UMUT IŞIĞI
ORADA MISIN VINNIE? SESİNİ ALAMIYORUM KUZEN. FLORIDA'DA DURUM NE? SONNY'DEN HABER ALAMIYORUM!
Tüm ailenin bir gecede infilak edilmesinden sonra araya yaklaşık bir yıl ara girdi ve Vincenzo Bertuzzi'nin kuzeni Richard "Richie" Bertuzzi olanları öğrenmek için felç ve antidepresan ilaçlar kullanan kuzenini ziyarete gitti. Onunla bir süre konuşmaya çalışşa da bir türlü olanları öğrenemedi. Bu durumlarının üstüne daha çok merak içerisinde kalan Richie, çareyi amcası olan Santino Bertuzzi'ye gitmekte buldu ve beş yıl sonra ilk defa onun kapısını çaldı.
"Vincenzo, sefil gözüküyor uncle. Onun için endişeleniyorum. Hırlayıp, bütün herkesi korkutan adam şu anda bir robota dönüşmüş."Endişe, stres ve korku. Bu üçüne sahipseniz, cesur olmanız hiçbir şeyi ifade etmez ahbap. Hey beni dinle, "Cesur Korkak" hiç duydun mu? Lanet olası Amerikalılar, her şeye "Yaparım, ederim." diyenler için kullandığı bir globalize edilmiş terim. Biz İtalyanlar ne diyoruz biliyor musun? "Figlio di puttana"
2023'ün Eylül aylarını gösterdiğinde Jersey'deki umut ışığı yanmıştı. Florida'nın yeni suç patronlarından biri doğuyordu. Kim mi? Richard Bertuzzi. İddalı gözüküyor, parıldıyan havasını söndürmemek için mücadele verecek.