Konu: Elon Musk / Twitter / Woke / SJW / Masculinity  (Okunma sayısı 375 defa)

#0 - 02.12.2022 16:30
Aşağıdakiler, dünyada dönen dolaplarla ilgili incelemelerimle alakalıdır, yoruma açık.

Twitter'ın satın alınmasının arkaplanı,
Elon Musk, beyaz, başarılı bir iş adamı modeli gidip dünyanın en meşhur uygulamalarından biri olan Twitter'ı satın aldı. Bunun beraberinde Twitter'ı elinde tutan "SJW & WOKE" tayfa oldukça sinirlendi ve "twitterı bırakıyoruz" "twitter öldü, Elon Musk batıracak." gibi iddiaları yaymaya başladılar. Twitter'ın kullanım oranları ise tam tersini söylüyor, kullanımlar arttı ve Twitter ATH ( All Time High ) yapmış oldu.

Elon Musk aynı zamanda şirketten en tepeden 4 üst yönetici olmak üzere pek çok çalışanı kovdu. Açıklaması ise kendi ağzından;"Etrafta yürüyordum, insanların oturup hiçbir şey yapmadıklarını gördüm, "neler yapıyorsunuz?" diye sorduğumda bana bir cevapları yoktu, bende onları kovdum." oldu.

Aynı zamanda bir video çekerek Twitter Merkez Binasındaki bir dolapta bir sürü "#stayWoke" tişörtü bulduğunu gösterdi.

Woke ve SJW diyebileceğimiz takımlar twitterı ellerinde tutan takımlardı şimdiye kadar fakat artık bir yerden daha kovulmuş oldular. Peki Woke & SJW nedir?
Genel olarak savundukları ve fonladıkları şeylere baktığımızda hepsi bir arada olmasa da gördüğümüz anlayışları, aşırı solcu liberal, feminist, vejeteryan&vegan, LGBTQ+, ve aynı zamanda KADIN-ERKEK'den daha fazla cinsiyet olduğunu savunuyorlar.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletlerinde beş hastane var ve daha 18 yaş aralığını dahi geçmemiş küçük çocuklara "kadınsan erkek, erkeksen kadın olabileceklerini" söylüyorlar. Bu da "hard left" anlayışına dahil takımlar tarafından destekleniyor.

Twitter'dan çeşitli sebeplerle yasaklanan Andrew Tate, Donald J Trump gibi isimler Elon'un satın alımıyla birlikte geri döndüler.

Dünyanın "sağ" anlayışa doğru yavaşça kayması?
Bu aşırı solcu anlayışlar dolayısıyla bir etki-tepki durumu yaşandı ve dünya insanları sağ görüşlü, gelenekselci liderleri daha popüler görmeye başladı. Aslında bu durum sağcıların daha iyi olduğundan değil, bundan ziyade, aşırı sol görüşlerin insanları bunaltmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Yukarıdaki tüm bu olaylar yaşanmadan önce, bunun en iyi örneğini Trump gibi geleneksel & sağ görüşlü bir iş adamının Amerikan Başkanı olmasıyla görmüştük.

Maskülenliğin geçtiğimiz 10 yılda gördüğü tepki ve aşağılamanın ters etki yaratması, daha da popülerleşmesi,
Aynı zamanda, erkeklerin hak ve özgürlüklerinin tehlikede olduğunu ve toplum baskısına uğradıklarını konu alan, genel olarak maskülenliği öğütleyen Jordan Peterson gibi adamlar da bu vesileyle daha da popüler olmaya başladılar. Hatta Andrew Tate "most googled man" yani en çok googleda aratılan adam oldu. Zaten instagram keşfette on dakika kaydırsanız, 10 kere Andrew Tate'i görüyorsunuz. Jordan Peterson'n pek çok söylemine katılmakla birlikte, Andrew Tate'in genel olarak pek çok söyleminin troll olduğunu,  woke&SJW&feminist tayfayı trollemeyerek hate toplamak amaçlı iş yürüttüğünü düşünüyorum, Elon Musk gibi.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
WolFox, lastgunmobster, itsbard, Sylas,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 02.12.2022 16:30
Twitter çalışanlarının bir günü vs.

funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
Bolderann,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 02.12.2022 19:14
Twitter şüphesiz dünyanın en güçlü sosyal medya platformu. Yüz binlerce insan toplaşıp herhangi bir konu veya sorun üzerinden paylaşımlarda bulunarak birbirlerini etkiliyor yönlendiriyor. Elon Musk manipülasyonu sever ve bunu yakın geçmiş tarihlerde dogecoin, bitcoin gibi paylaşımlarında gördük. Attığı twitlerle manipülasyonlar yaratan bu adam koskoca twitteri satın alarak neler yapacak izleyip göreceğiz  :D
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 02.12.2022 20:27
duma duma bide bide duma duma bide bide

İnsanlar çok kolay manipüle edilebiliyor. Dişi herhangi bir şeyle iletişime bile geçmemiş birisi Andrew Tate ucubesine görünce idolü haline getiriyor artık. İncel diye bir kavram var bu dünyada. Ezikliğini karakteristik özelliği haline getiriyor, sigma, alfa, beta gibi kavramlarla insanları yargılıyorlar. Yok çenesi daha uzun ve sivriymiş o yüzden kızları avlıyormuş cart curt bunlar boş iş. Elon Musk'da ucubenin önde bayrak sallayanı. Tesla'nın ve Paypal'ın dahi kurucusu olduğu kanısı da baştan sona manipülasyon sonucu oluşmuş bir şey. Yemin ediyorum herkes boş bu dünyada yakmak lazım dünyayı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Incel
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 02.12.2022 20:31

dünyanın en boş bu kanalının en boş videosunu değerli zamanınızı harcayarak izlemek istersiniz belki, bırakayım buraya.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 02.12.2022 21:42

dünyanın en boş bu kanalının en boş videosunu değerli zamanınızı harcayarak izlemek istersiniz belki, bırakayım buraya.
sesi duyduğum gibi kapadım  :D :D
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 02.12.2022 22:12
aşırı duyarlılık ve aşırı modernlik dünyanın sonunu getirecek a**
like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
xanpvs, itsbard,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 03.12.2022 00:44
twitteri kapatin ve keyfinize bakin. bu diger sosyal medya mecralari icin de gecerli. zaman gectikce aslinda kendi kendinize dert edindiginizi, sacma sapan, gereksiz haberler, postlarla kafanizin kirlendigini anlayacaksiniz. cok klasik ve cok klise bir taktik veya tavsiye oldugunun farkindayim ama gercekten ise yarar.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 03.12.2022 00:49 lastgunmobster »
agree
4
funny
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
agree tepkisini veren kullanıcı(lar):
Thorin, xanpvs, itsbard, Efecho,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
Thorin, itsbard, Efecho,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 03.12.2022 16:23
duma duma bide bide duma duma bide bide

İnsanlar çok kolay manipüle edilebiliyor. Dişi herhangi bir şeyle iletişime bile geçmemiş birisi Andrew Tate ucubesine görünce idolü haline getiriyor artık. İncel diye bir kavram var bu dünyada. Ezikliğini karakteristik özelliği haline getiriyor, sigma, alfa, beta gibi kavramlarla insanları yargılıyorlar. Yok çenesi daha uzun ve sivriymiş o yüzden kızları avlıyormuş cart curt bunlar boş iş. Elon Musk'da ucubenin önde bayrak sallayanı. Tesla'nın ve Paypal'ın dahi kurucusu olduğu kanısı da baştan sona manipülasyon sonucu oluşmuş bir şey. Yemin ediyorum herkes boş bu dünyada yakmak lazım dünyayı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Incel

Sözlerin mantıklı.

Twitter falan 2013 senesinin aralık ayında bıraktım, incel mincel pek derinliği olmayan şeyler gibi geldi bana. Çıkardığım sonuç şu ki kitap okumaya sabredemeyen insanlar youtube veya kısa cümlelik yazılarla twitter dan manipüle olup kendilerine holiganlık yapacakları bir alan yaratıyorlar. Bir şeyler öğrenmek için youtube da çok çok az kanal var onun haricinde kitap okumak zorundayız. Hayatın her alanında dengeli olmak yaşam kalitemizi her zaman arttırıyor, hangi fikri holiganlık derecesinde benimsersek bu bize zarar vermeye başlıyor. Çok sağlıklı bir yemeği bile çok yediğimiz zaman zararlı olmaya başlıyor bla bla bla. Fazla kafaya takmayın, toksiklik insanın kendiyle olan mücadelesidir başkalarıyla değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 03.12.2022 17:08

Sözlerin mantıklı.

Twitter falan 2013 senesinin aralık ayında bıraktım, incel mincel pek derinliği olmayan şeyler gibi geldi bana. Çıkardığım sonuç şu ki kitap okumaya sabredemeyen insanlar youtube veya kısa cümlelik yazılarla twitter dan manipüle olup kendilerine holiganlık yapacakları bir alan yaratıyorlar. Bir şeyler öğrenmek için youtube da çok çok az kanal var onun haricinde kitap okumak zorundayız. Hayatın her alanında dengeli olmak yaşam kalitemizi her zaman arttırıyor, hangi fikri holiganlık derecesinde benimsersek bu bize zarar vermeye başlıyor. Çok sağlıklı bir yemeği bile çok yediğimiz zaman zararlı olmaya başlıyor bla bla bla. Fazla kafaya takmayın, toksiklik insanın kendiyle olan mücadelesidir başkalarıyla değil.

dediklerinin bircoguna katilsam da youtube kismina pek katilmiyorum. youtube, ozellikle pandemi sonrasinda muhtesem bir bilgi platformu oldu. her turlu hobiyi, yetenegi, kisacasi her seyi ogrenebilirsin. hatta turkcenin disinda, ingilizce olarak sinirsiz kaynak var. ucretsiz olmasi da cabasi. ama spesifik konularda hala kitaplara muhtac oldugumuz dogru. arsivler, tarih vs vs.
« Son Düzenleme: 03.12.2022 17:11 lastgunmobster »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok