Konu: Azul Cazal - RetartedRP - Hatalı emote - Birlik liderini aşağılayıcı Rol - GBİ  (Okunma sayısı 233 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.11.2022 01:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Azul Cazal @BONEZ

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Vincenzo Beruzzi Sonny Pochettini @SATIROĞLU @ErenTryki

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.11.22 01:100

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
GBİ - Retarted Rp - Hatalı emote - Birlik liderini aşağılayıcı rol

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Kodese girdi, girdiği gibi kodesin güvenli bölge olmasına rağmen iğneleyici laflarda bulundu, kinini emote ile yansıttı. Kendisi R17 Birde.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Birlik liderimizi aşağılıyor

emote her şeyi açıklıyor

Ek açıklamalar(varsa): Ceza almalı.

#1 - 30.11.2022 01:17
@SATIROĞLU ve @ErenTryki 'nin mutesi olduğu için istekleri üzerine şahitliklerini onaylıyorum.

#2 - 30.11.2022 02:30
Merhabalar, öncelikle şunu belirtmek istiyorum uzun süredir iki oluşum arasında silahlı çatışmalar oluduğunu bir çok kişi biliyor yani düşmanız, birlik olarak tüm illegal rollerimizi gizli olarak tutmaya çalışırken bu savaştan sonra çıkan aranma sebebiyle kodese atıldım. Bertuzzi ekibini gördüğümde ise gerçek hayatta karışılaşan iki düşman gibi; "Siz beceriksizler yüzünden buradayız dedim" ve fakat arkadaşlar olayı Retarted Rp olarak nitelendirmek istemiş, sonrasında ise geçen konuşma bu oldu;

Birlik liderimizi kimlerim aşağıladığına bakalım;
R5Cappi Marchetti: GösterGizle

R5'leri birlik liderime laf attığı ve sonrasında topluca küfürler ettikleri için;

Altını çiziyorum iki illegal oluşum gibi sözlü sataşma olarak devam edeceğini düşünerek karşılık verdim sarı bıyık ise bir aşağılama değil sıfattır(Sıfatlar isimleri şekil, durum, renk, sayı ve ölçü/boyut olarak nitelendirmektedir.)

Hemen ardından Federico Abruzzi isimli kişi ise her rolde olduğu gibi pm üzerinden yazmaya başladı uyarmama rağmen şu şekilde devam etti;

Arkadaşlara karşı herhangi bir kin söz konusu bile olamaz fakat "Kişi kendinden bilir işi." diye bir söz var. Her rolde her olayda arkadaşlarımız kin tuttuğumuzu söylüyor, yapılan rollerden bir kısım alarak kendini haklı göstermeye çalışmaları ise buna cabası, "Rolde karşılık alınca da ceza aldırmak için gelip şikayet açmayın. Üstüne bir birliği sorgulamak/yargılamak size düşen bir durum değil." Burda yaşananların bu sözden tek farkı arkadaşın türkçe bilgisinin iyi olmadığı halde benim rol bilgimi sorgulaması "Bro rollunu duzelt ki daha sonra mağdur olma"

Bu günler içerisinde yaşanmış bir sürü olayda mevcut bir örnek vermek gerekirse, Federico isimli arkadaşımızın vurulmamak  için güvenli bölgeye kaçıp AFK bırakmasıgibi;

Türkçe terimler ve bir çok kural ihlalini ı göz ardı ederken arkadaşlarımız, her bulduğu fırsatta anlamını bile bilmediği kurallar için şikayet açma gereksinimi duyuyor;
emote her şeyi açıklıyor

Arkadaşlar kimin kini olduğunu daha rahat anlayabiliyoruz,
Ek açıklamalar(varsa): Ceza almalı.
keşke şikayete anlamını bilmediğiniz bir kaç kural daha ekleseydiniz yada anlamlarını araştırarak şikayet açsaydınız, şikayette tek doğru olan başlık hatalı emote'tur. Bu emote'u verme sebebim ise Bertuzzi adlı karakterin suratının bana göre gerçekten çirkin olması. Bu savunmamdan sonra ekstra olarak bir şey yazmayacağım sizde konu dışında bir yanıt vermezseniz sevinirim.
Herkese keyifli roller,

« Son Düzenleme: 30.11.2022 03:23 BONEZ »

#3 - 30.11.2022 02:46
Bir sürü şey söylemişsin tek bir şeye cevap vereceğim güvenli bölgede vurulmamak için afk bırakmak gibi, ben orada hooda koşuyordum afk değildim artı savaş bitmiş vursaydın şikayeti yerdin kanka sonuçlanabilir ayrıca şikayet ile alakası ne

#4 - 30.11.2022 03:11
Halbuki herkesin anlayabileceği şekilde basit bir şekilde açıklamıştım, belki tekrar okumanız anlamanız açısında yararlı olabilir.

“vursaydın şikayeti yerdin kanka”
Üslubunuzu düzeltmelisiniz, bunu size sürekli dile getirmek istemiyorum.”

“Sizde konu dışında bir yanıt vermezseniz sevinirim.”
 Demiştim fakat şikayeti açan kişi olduğunuz  halde yaptığım satırlar dolusu açıklamanın en gereksiz yerini cımbızlamak yerine daha önemli konulara açıklık getirmeniz  daha doğru olacaktı, bir kez söylemek size fayda etmiyor farkındayım fakat son kez söylemek istiyorum; Lütfen bana sorular yöneltirken kışkırtıp  şikayeti  flamelemeye çalışmak yerine, net bir şekilde savunmasını yaptığım konulara açıklık getirin.
Son olarak tekrar savunmamı okumadan önce Oyuncu profili >Ceza kayıtları ve İletiler kısmına baktığınızda ne anlatmak istediğimi bariz bir şekilde görebileceğinizi düşünüyorum .
« Son Düzenleme: 30.11.2022 03:14 BONEZ »

#5 - 30.11.2022 04:52
Öncelikle şikayet birlik üyelerimi alkadar ettiğinden şunları demek istiyorum.

1- Kırpılmış, editlenmiş, tam ekran olmayan ssler kanıt niteliği taşımaz. Bir şeyi kanıtlamak istiyorsan kanıt niteliği taşıyan ssler kullanmalısın.

2- İk birlik istediği kadar savaş görmüş, geçirmiş olsun orası güvenli bölge ve o bölgede agresif rol yapmak yasak. Mesele küçük bir örnek vereyim, o emote ile attığın şişe yüzünden 2 farklı sebepten jail yiyebilirsin

3- Biraz edep.

#6 - 30.11.2022 05:09
Sana anlayacağın şekilde cevap vereyim;
Öncelikle bu birlik üyelerini alakadar etmiyor, rolde olan kişileri alakadar ediyor.

1-Kırpılmış yada editlenmiş  ssler değil gayet anlaşılabilir, chat okunduğunda devamı akış belirgin olacak şekilde telefondan çekilmiş fotoğraflar bunlar.

2-Orası güvenli bölge ve agresif rol yapmak yasaksa, ben ceza alacağım taktirde ismi geçen tüm şahıslarda benimle birlikte  agresif rol yaptıkları için  ceza alacak demektir, eğer gözünüzde bir problem yoksa arkadaşınızın şişe fırlattığı emote sizin SS’lerinizde  mevcut.

3-Konu edepse bunun dersini bana verebilecek ne üsluba  nede bilgiye  sahip olan kişi sen/siz değilsiniz. Edep konusunu kendini birliğinizin içinde üslup ve insanlara yaklaşım olarak iki alt başlıkta tartışmaya başlayabilirsiniz ayrıca senin bu rolle bir alakan olmadığı gibi loglarda ismin bile yok. Buraya yorum yazacak sebebi ne hakla kendinde buldun?

4-Her olaya sürü psikolojisi şeklinde katılarak bir şeyler başarabileceğinizi düşünmeniz çok yanlış, her şikayetin altına tüm birlik olarak toplanmak yerine şikayette ismi geçen kişiler olarak savunma yapmayı  bugüne kadar  almış olduğunuz cezalar ile öğrenmeniz gerekirdi. Burası sizin atlarınızı dört nala sürdüğünüz bir çiftlik değil, her gördüğünüz tanıtıma her gördüğünüz şikayete alakasız bir şekilde katılıp konulardan bağımsız yorumlar yapamamalısınız.

Senin yaptığın yorum ile benim yaptığım savunma yada arkadaşın açtığı şikayete dair geçerli bir kanıtta atmamışsın, burada bana ahkam kesmeye çalışıyorsun, gereksiz bilgi akışı ile laf kalabalığı yapıyorsun seninle ilgili yaptığım bir rolde şikayetin varsa kendi şikayetini açabilirsin bende bunu seve  seve yanıtlarım. Konuya dahil olan kişilerden kâle değer bir savunma gelmediği sürece tarafımdan cevap geleceğini zannetmiyorum, iyi roller.
« Son Düzenleme: 30.11.2022 05:31 BONEZ »

#7 - 30.11.2022 09:25
Dostum sanki seni aşağılamış veya seni toksiklemişim gibi olayı lanse ediyorsun, sana şöyle açıklayayım. Bu oyunun kuralları var, yoksa savaşımız hiç bitmez. Bende biliyorum savaştığımızı, sen savaştığımız için her gördüğün yerde benimle laf dalaşına girersen karakterim sinirlenip seni vurabilir, bunu yapmaman gerek. Retarted Rpden ceza yiyebilirsin, kodesler güvenli bölge geçiyor, sen girer girmez iğlenemeye başlıyorsun
“Abruzzu dondun kaldın!, hepiniz ben etmezsiniz! Arkadaşım dördünüzü yedi!, sarı bıyık! Buradan çıkınca görüşürüz, ezerim basarım!” Tarzı role giriyorsun. Bir süre susuyoruz, sana cevap bile vermiyoruz “Noldu, sustunuz?” Yazıyorsun. Verdiğin emote ile bariz bir ihlal, Vincenzo Bertuzzi’nin çirkin suratına bakar tarzından. Seni pmden uyarınca bunu flame algılıyorsun, adminler hep söylüyor şikayet açmadan önce aranızda halletmeye çalışın diye. Kimseye kolay kolay ooc kin beslemem, seninde bazı kuralları öğrenmeni isterim ki daha sonra mağdur olmayasın, sonuçlanabilir iyi forumlar.

#8 - 30.11.2022 10:30
@ErenTryki susturması olduğundan dolayı iletiyi benim göndermemi istedi.

Öncelikle dostum çok fazla şey biliyormuşsun gibi duruyorsun fakat R20 aşşağılama rolleri yasak bunu unutma, şu sunucuda uzun süredir İllegal rol yapıyorum göz altında bir adamla atıştım diye ooc jail yedim, ilk girdiğin zamanlarda olur böyle şeyler. Hiçbir birlik üyemin Sanz karakterini aşşağılayıcı bir lafını yada emotesini göremezsin, seninde bunlara dikkat etmeni rica ediyorum. Şikayet sonuçlanabilir, iyi forumlar, iyi roller.
« Son Düzenleme: 30.11.2022 10:32 Fregeor »

#9 - 30.11.2022 11:28
 Merhabalar,
Arkadaş benim verdiğim şişe fırlatma emotesini kaleme almış ancak arada dağlar kadar fark var;

1: İçeri girer girmez laf dalaşına girişiyorsun ve birliğimizi aşağılayıcı cümleler kullanıyorsun, ilk olarak Sarı bıyık gibi ithamlarda bulunuyorsun bende sana senin karakterinin aklı ile cevap sağlıyorum. Aşağılamaya karşı aşağılama.

2: Verdiğim emoteyi biraz düşünürsek "Cappi Marchetti su içtiği su şişesini adama doğru fırlatmaya çalışır." emotesini veriyorum, daha sonra /dene yapıyorum ve başarılı oluyorum. Şişesi sana fırlatmak söz konusu bile olamaz ancak sana doğru fırlatabilirim duvara veya demir parmaklıklara çarpar. Bu emoteyi göze alarak "adama doğru fırlatmaya çalışır" diyorum. Ancak senin verdiğin emote gelecek olursak "Bertuzzi'nin çirkin suratına" böyle bir şeyin söz konusu bile olamaz. Şimdi GBIde şişe nasıl fırlatıyorsun dersen biraz espri olur.

İyi roller.