Konu: [27.11.2022 20.37] Maske_39594 Deathmatching  (Okunma sayısı 198 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.11.2022 20:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_39594 (@?)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Heroldina  Dixie Bailey

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.11.2022, 20.35 gibi.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hiçbir fikrim yok. Kim olduğunu da bilmiyorum. Geldi sıktı gitti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): "/me silahını çeker." yazıp kopyalayıp beni gördüğü yerde sıkması fazlasıyla komiğime gitti. Mümkünse sunucudan yasaklansın. Yeterli rol bilgisinin olmadığı bariz. Sadece silahla rol(?) çevirmekten ne zevk aldığınızı anlamıyorum, gerçekten.

« Son Düzenleme: 27.11.2022 20:48 meta »

#1 - 27.11.2022 22:32
şahitliğimi onaylıyorum

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#2 - 28.11.2022 15:42
@YUCA THE GREAT en kısa sürede savunmanızı yapın.

#3 - 28.11.2022 16:04
@YUCA THE GREAT en kısa sürede savunmanızı yapın.
Tabiki hemen geliyor adminim hastanedeyim, eve geçer geçmez yeterli kanıtları atıp DM olmadığını göstericem arkadaş bıçak çekip bıçaklama yapıyor vurulunca foruma koşuyor normal  :manifdog

#4 - 28.11.2022 16:28
Öncelikle selamlar güzel bir savunma yapıp yetkilinin işinide zora sokmadan çekileceğim şikayetten, başlıyalım.

Kişiyle gün içinde öğlen vakitlerinde bir role giriştik, kişiyle aynı arabaya sahiptik ve korna çaldım selam vermek amacıyla ama arkadaş çok iyi rolcü olduğu için karakterime ilk cümlesi ''NE VAR'' kelimesini kullanmakta buluyor. Daha sonra neden böyle konuştuğunu sorduğumda yine tersleniyor karakterim neden çünkü arkadaş yüklettiği skinle ''TANRI'' rolü yapıyor. Daha sonrasında aramızda sözlü tartışma geçiyor ve kişi komutla benim karakterimi inceliyor. Görüyor güçsüz olduğunu hemen aşağı inmemi söylüyor, bende tabiki aşağıya iniyorum. Bu sefer kişi bıçak çekip bana saldırmaya başlıyor burada ben mi DM yapmış oluyorum o arkadaş mı bence düşünürsek gayette DM yapan kişi kendisi.

Aşağıya bırakıyorum olayların yaşandığı videoyu.

Daha sonrasında bu rolleri kişiyle gerçekleştiriyoruz ama ben foruma koşup ''DM YAPIYORLAR, ROL BİLGİLERİ YOK YASAKLAYIN'' tarzında kötü bir algı yaratmıyorum mağlum arkadaş gibi. Kişiye pm atıyorum yaptığı agresif rol normal mi diyerek, bana yine ters cevap veriyorum bende okey dostum o zaman ben ona göre gerekeni yaparım diyorum, yapabilirsen yap cevabı alıyorum.

Bakın burada kişinin bana gönderdiği PM durumları.

Neyse efendim arkadaş yapabilirsen yap dedi, bizde sözümüzün arkasında durarak karakterimizi aşalayan Idlewood gibi bir yerde yerlere yatırıp böyle bir role kalkışan adamı delik deşik ederek paket ettik oda nasıl mı oldu? Cassandra diye bir kız karakteri var benim işletmemde bulunuyor genelde oralarda takılır videoyu çeken kişide o zaten gelip bana adamın Skate Park'ta olduğunu söylüyor ve bende gidip gereken rolümü yapıyorum.

Savunma bu kadar kişinin şikayet şablonunda yaptığı toxic ve gereksiz açıklamalara cevap vermem gerekiyorsa eğer veriyorum;

Alıntı
Ek açıklamalar(varsa): "/me silahını çeker." yazıp kopyalayıp beni gördüğü yerde sıkması fazlasıyla komiğime gitti. Mümkünse sunucudan yasaklansın. Yeterli rol bilgisinin olmadığı bariz. Sadece silahla rol(?) çevirmekten ne zevk aldığınızı anlamıyorum, gerçekten.

Öncelikle benim rol bilgimi sorgulayacak kadar Roleplay geçmişin olduğunu düşünmüyorum, yaklaşık 10 senedir oynadığım bu oyun sektöründe DM ihlalinden maks 2 kere ceza almışımdır oda birlikler arasında oluşan savaşlardan sivillerin vurulması sebebidir. Eğer profilime girecek olursan 31 seviye karakterim mevcut ve 1 kere dahi DM'den ceza yememişim allah allah ne hikmetse?

Alıntı
[12.09.2022] Killion Wilkins adlı karakter SupremeSwag isimli yetkili tarafından DM (136774) sebebi ile 800 dakika cezalandırıldı.
 [08.11.2022] Killion Wilkins adlı karakter Chiko isimli yetkili tarafından Ortak Nezaket (138708) sebebi ile 200 dakika cezalandırıldı.
 [12.11.2022] Killion Wilkins adlı karakter southliberty isimli yetkili tarafından Trolling sebebi ile 1500 dakika cezalandırıldı.

Büyük rol bilginle kalite akıtıyorsun maşallah, aramızda dağlar kadar fark var ama sen yinede beni DMci bil rol bilgisi olmuyan kişi olarak bil  ::) Şunuda söylemek isterim o oynadığın skinle benim bildiğim 20/20 kas gücün olması gerekli diye biliyorum ama senin çok çok aşağılarda gereğinden fazla ihlalin var bence benimle uğraşmak yerine kendi hatalarına bakmalısın

@KSZ Savunmamı yeterli seviyede yaptım, DM olmadığını vurma sebebimin olduğunu elimden geldiğince kanıtladım eğer siz yetkililerde uygun görürse zaten sorun olmuyacaktır. Diğer iletilerde bana iğneleyici cümlelerde bulunarak kötü bir izlenim sağlanmasını çabalamış o sebepten dolayı böyle bir cevap verdim kolay gelsin iyi görevler.
« Son Düzenleme: 28.11.2022 16:58 YUCA THE GREAT »

#5 - 28.11.2022 17:45
Selam. Olayın başı senin arkamdan korna spamlamanla başlıyor. O sırada gitmem gereken bir yer var, köşeyi dönene kadar seni umursamıyorum bile. Buna devam ettiğinde aracı durdurup sana gayet normal şekilde "Ne var?" diye soruyorum. Tanrı rolüne girdiğim yok, ne yüklettiğim skin ne de karakter özelliklerim insanların umrunda. Bunu daha önce rol yaptığım arkadaşlar onaylayacaktır, birçok kez brawl kaybettiğim veya vurulduğum oldu. Benim için kaybetmekte bir rol, bunu kafaya takacak biri değilim. Sana orada saldırmamın tek sebebi elini belinde bekletir diye emote vermen. Bana silah çekeceğini anlıyorum, bunu kullanmaman için seni orada yaralıyorum. Agresif rolü ben yapmıyorum. "Ne var" sorusuna kendin düzgün bir cevap versen bu rollerin hiçbiri yaşanmayacak. Sana ne var diye haykırmıyorum, sana bunun yanında küfür etmiyorum. Agresif yaklaşan sensin. Sana ne var diye sorduğumda bana küfür ile karşılık veriyorsun. Kim agresif?
Chatlog, bu rolün neden gerçekleştiği.: GösterGizle

Ne var? ingilizce karşılığı: GösterGizle

OOC kanallardan beni baya tehdit ediyorsun. DM olduğunu düşünüyorsan şikayet açmanı yazdım düzgün bir dille. En son "sabah akşam vurucam seni" yazdığında yapabiliyorsan yap dedim ve PM'i kapattım. Sende DM atmayı tercih ettin. Kim ne zamandan beri tartışıp kavga ettiği birini vuruyor?

Bu kadar basit bir olay için silah kullanan tayfayı anlamıyorum.  Mesa'nın içindeki yaptığın rol baya "gel beni döv, silahımı kullanmak istiyorum" rolüydü. Bende gerekeni yaptım. Eğer videodaki chatlogu izlerseniz rolde bıçağımı çıkarttıktan sonra son kez uyarıyorum ve korkusuzca silahına güvenmeye devam ediyor.

Bu ne demek mesela? OOC tutumun bile bu kadar agresifken benim mi agresif rol yaptığımı öne sürdün? Ciddi olamazsın.
İğneleyici, toxic konuştuğumu söylemişsin. Gayet normal bir üslupla bunları yazıyorum. Bu zamana kadar oyun içi sebeplerden dolayı kimseyi kışkırtmadım, bunu zaten yapmam etik değil.

---------------------------------------

Yukarıda şunu farkettim. RK kuralını ihlal etmişsin. 8 saat geçmedi olayın üstünden beni vurduğunda. Cezasına bunun da eklenmesini istiyorum.

----------------------------------------

Yazdığın kızıl okunmaya değmeyecek kadar ufak yazılmış yazılarına gelirse şunları belirteyim, çünkü kafanda bir soru işareti kalmış.

Ne benim aldığım OOC ceza, ne de oyun içinde kullandığım bu skin seni ilgilendirmez. Aldığım her bir cezanın doğrusunu biliyorum. 2015'ten beri bu oyunu oynuyorum, bundan öncesinde de birçok oyunda rol yaptım. "ooo sen bu kadar ben bu kadar oynadım" falan sidik yarışına girmeye hiç gerek yok. Uzun süre oynamış insanlar zaten kimin ne olduğunu tahmin edebiliyor.
İri bir skin için 20/20 olmak zorunda değilim, skin kuralları zaten belli ve ben bunu karşılıyorum.

Savunman için teşekkür ederim. İyi oyunlar. Şikayet sonuçlanabilir, tarafıma bir şeyler söylenmediği sürece daha fazla yazı gelmeyecek.

#6 - 28.11.2022 18:02
Kaza rolünde bıçak çekip yaralayacak adamın DM yapıp şikayet açacak kadar düşürmesin allah kimseyi şikayet sonuçlanabilir

#7 - 28.11.2022 18:07
Kaza rolünde bıçak çekip yaralayacak adamın DM yapıp şikayet açacak kadar düşürmesin allah kimseyi şikayet sonuçlanabilir

Kaza rolü olmadı. Neden olayı çarpıtıyorsun ki?
Korna çala çala peşimden geldin yaklaşık 2-3 dakika boyunca. Durup ne olduğunu sorduğumda da bana hakaretle agresif bir tutumla karşılık verdin. Yaptığın rolün karşılığını aldın. Daha fazla uzatma, gerçekten.

@KSZ şikayet sonuçlanabilir.

#8 - 28.11.2022 18:29

Kaza rolü olmadı. Neden olayı çarpıtıyorsun ki?
Korna çala çala peşimden geldin yaklaşık 2-3 dakika boyunca. Durup ne olduğunu sorduğumda da bana hakaretle agresif bir tutumla karşılık verdin. Yaptığın rolün karşılığını aldın. Daha fazla uzatma, gerçekten.

@KSZ şikayet sonuçlanabilir.
Ayrıca karakterim yaralı değil? Sistemsel hiç bir şekilde yara açmadın karakterime üzerinde bıçakta yoktu neyin yaralı rolünü yapıcam acaba? Dayak yediğim için mi vurulduğunda bu kadar içerleyeceğini bilseydim vurmazdım üzgünüm :( Şunuda söylüyeyim, orada silahımda yoktu emoteyi okumakta zorluk çekiyorsun sanırım belinde bekletir diyor elini beline atıp silahını kavrar demiyor. Orada seni çekip vursam DM yapmış olurum çünkü saçma bir sebep? Korna çaldığım için senin beni dövmen gibi dimi ? Trolling ve Dmci birisi olduğun için sana normal geliyor PD'de geldiğinde zaten silahımın olmadığını doğrular istersen onlarıda şahit ekliyebiliriz. Sırf sistemsel ./incele komutuyla bakıp güçsüz gördüğün için dövüşmek adına can atar bir vatandaşsın sonra vurulunca forumlara koşuyorsun garip :manifdog
« Son Düzenleme: 28.11.2022 18:36 YUCA THE GREAT »

#9 - 28.11.2022 18:39
Neyse efendim arkadaş yapabilirsen yap dedi, bizde sözümüzün arkasında durarak karakterimizi aşalayan Idlewood gibi bir yerde yerlere yatırıp böyle bir role kalkışan adamı delik deşik ederek paket ettik oda nasıl mı oldu? Cassandra diye bir kız karakteri var benim işletmemde bulunuyor genelde oralarda takılır videoyu çeken kişide o zaten gelip bana adamın Skate Park'ta olduğunu söylüyor ve bende gidip gereken rolümü yapıyorum.

Şahitliğimi onaylıyorum, o yoldan geçiyordum ve bir anda durdular kavga etmeye başladılar. IC olarak olayı video çekme rolü yaptım ve akşam saatleri afk kaldığım bir aralık arkamda rol yapan Killion ve Dixie'e rastladım hatta direk gidip Louise söylemeden önce Killion'a korku rolümü yapmıştım.