Konu: Mortal Kombat  (Okunma sayısı 68 defa)

#0 - 25.11.2022 01:46

Bana "Hey Batuhan Batrix, hayatının oyunu nedir?" diye bir soru sorulsaydı, buna kesinlikle ama kesinlikle Mortal Kombat derdim. (Tomb Raider dememi bekliyor olabilirdiniz, o oyuna da aşığım ancak yeni bir oyuncusuyum...) 22 yıldır bu hayattayım ve 16 yıldır bu oyunu çeşitli dönemlerde oynadım. İlk Mortal Kombat oyunumu 6 yaşındayken Playstation 1'de Mortal Kombat 4 ile oynamıştım, ardından da 8 yaşında Playstation 2'ye geçtiğimde Mortal Kombat Armageddon, Shaolin Monks ve Deception oyunları ile büyüdüm. 12 yaşında Playstation 3'e geçtiğimde de 2011 yılının en iyi oyunlarından olan Mortal Kombat 9 ile oyuna daha da hayranlığım arttı ve serinin tüm hikayesine hakim bir şekilde 2022 yılında halen oynarım.

Mortal Kombat'ın hikayesi çok ama çok geniş aslında. Normal bir gözle baktığımızda birkaç karakterin içinde bulunduğu ve dövüştüğü bir oyun olarak görünse de, her karakterin kendine özel ayrı bir hikayesi yatıyor. Tam 77 tane karakter gördüğümüz bu oyunda hepsinin apayrı hikayelerinin olması, bu oyuna karşı büyük bir sevgi uyandırdı bende.

Ailesi ve klanı bir büyücü tarafından öldürülen ve bunun üzerine büyücü tarafından "Senin aileni sana rakip olan klan öldürdü" diye yıllarca kandırılan Scorpion ve onun intikam hikayesi, Mortal Kombat adında düzenlenen turnuvanın kazananı Liu Kang ve onun dostları olan Raiden, Kung Lao ve diğer dünya savaşçılarının "Dış Dünya" dediğimiz yerin hakimi olan Shao Kahn'a karşı verdiği büyük savaş ve çok ama çok daha derin hikayeler...

Bence kendinize bir iyilik yapın ve Mortal Kombat oynayın.

Bu konuda zaman buldukça Mortal Kombat evreninde sevdiğim karakterlerin hikayelerini veya oyunların senaryosunu anlatacağım.
« Son Düzenleme: 25.11.2022 01:50 the batuhan batrix »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok