Konu: [31.10.2022 Cody Martin] Metagaming  (Okunma sayısı 171 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 31.10.2022 14:44

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cody Martin @ILUVGTR

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Vice Şehri Belediyesi Disiplin Kurulu Üyeleri (Şahit olurlar mı bilmiyor fakat, olayı görenler arasında Lawrance Konner, Bernadette Tiefenbruner, Reina Adelina karakterleri mevcut, ssde de görülebilecek üzere.)

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 31.10.2022 (ss)

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Dün Miles Hopewell karakterimin tarafına açılan disiplin kurulu rolünde, arkadaşımız @ILUVGTR bahsi geçen oyun içerisindeki eşinin IC olarak oyuna girmemesi ve bunu bildirmemesi üzerine ooc yollarla bu durumu öğrenip, bunu disiplin kurulu rolünde ve Belediye IC discord kanalları sayfasında, IC olarak dile getirmiş ve kendisinin gıda zehirlenmesinden hasta olduğunu belirtmiştir. Bu durumda alıntı yapılan kural ihlalini tam olarak çiğnemiş sayılmaktadır, bir bilgi rol olmaksızın öğrenilemez. Gerçek hayatta yaşanılan bir hadise sanki oyun içerisinde yaşanmışcasına yansıtılamaz. Bu altıntı kısmından yola çıkacak olursak ooc bilgileri IC olarak kullanmak metagaming sayılmaktadır, ben mixing diye biliyordum hatalıymışım. Ben de aynı rol içerisinde ooc sınav haftam olmasına rağmen bunu dile getirip etkinliğe katılmama sebebim olarak öne sürerek sıyrılabilirdim basitçe kural ihlali yapıp. Kişinin bu bilgiyi IC yollarla öğrendiğine dair bir kanıt talep ediyorum, aksi takdirde cezai işlem uygulanmalı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli tüm açıklamaları yaptım, iyi çalışmalar diliyorum. Ayrıca kendisine mention atılmıyor o sebepten bağlantı ile ismini ekledim.

#1 - 31.10.2022 19:36
@ILUVGTR, savunmanızı gerçekleştirin lütfen.

#2 - 01.11.2022 18:37
En başından anlatayım. Söz ettiğimiz şahıs, rolde benim eşim oluyor. Kendisi zehirlendiğini ve hastaneye gittiğini belirtti bana, ben de zehirlendiği için gelemediğini söyledim. Sonrasında, pasifliğini role uyarmak amacı ile biz de IC'de hamile olduğundan dolayı ek gıda aldığı için zehirlendi şekilnde belirtelim dedik. Öyle de yaptık. Burada metagaming yaptığımız bir durum yok. Ben herhangi bir bilgiyi OOC yollar ile öğrenmedim.
« Son Düzenleme: 01.11.2022 18:44 ILUVGTR »

#3 - 01.11.2022 19:46
Savunma yeterli.