Konu: [26.10.2022 - Luigi Barone ] Retarted RP  (Okunma sayısı 157 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.10.2022 02:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Luigi Barone @Victory

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.10.2022  02.10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, meslek yaparken telefonuma bildirim geldi. On beş saniye civarından telefonuma bakıp geri oyuna baktım, şahıs yanıma gelip “Götünü sikim” gibi bir cümle kurdu. Şahsa pm’den nazik bir şekilde bir sebebi var mı diye sordum, şahıs biraz bana ooc kanaldan üslubunu korumadan “sana salça olmak istemiştir, realde hayatta bakarsan salça olanlar var” gibi cümleler kurdu. Bazı olaylar gerçek hayatta gerçekleşebiliyor evet, ama biz burada oyun oynuyoruz ve kuralları var. Neden böyle bir rol sergiliyor anlamadım, iyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/783071932773433364/1034607651776118854/samp_26_10_2022_01_11_16.png - https://cdn.discordapp.com/attachments/783071932773433364/1034607652212330536/samp_26_10_2022_01_14_30.png - https://cdn.discordapp.com/attachments/783071932773433364/1034607653369958431/samp_26_10_2022_01_15_35.png

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 26.10.2022 02:58
@Victory 24 saat içerisinde savunmanızı gerçekleştirin.

#2 - 26.10.2022 04:39
Selamlar, meslek aracında birlik mesleğini yaparken bayır aşağı indiğim sırada kişi önüme kırdı ya da zaten ters şeritten geliyordu. Kamera açısından ötürü anlayamadım tam olarak. Burda herhangi bir suçlamada bulunmuyorum. Meslek aracında olduğum için, devrilmemesi ya da çarpmaması için ve role de girmek istediğim için hızlı olmak adına "s..yim" kelimesini anlık kısalttım. Attığım rol ss'lere ve yaptığım rollere bakılırsa sık karşılaşılan bir durum değil, nadir karşılaşılan bir durum. Büyük bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Benimle role girmek yerine pm üzerinden neden böyle bir role girdin diyor. Burada bir hata yok. Önüme kırdı ve sinirlendim. Rolün devamında "trafik kazalarında ya da kavgalarında agresif rol yasak" kuralını bildiğim için sakinleşip "tamam sorun yok, bir daha böyle sürme dostum" gibi bir rol izleyebilirdim kavga edecek halim yok fakat role girmek yerine hiçbir şey olmamış gibi devam etti. Pm üzerinden de konuşup güzelce açıklasam da anlaşamadık. Şikayet açmayı tercih etmiş fakat herhangi bir sorun göremiyorum. Ne agresif bir rol var ne de retarted rp var. Rolsel bir konuyu hem PM üzerine hem de foruma taşımak ne kadar mantıklı bilemiyorum fakat saygı duyuyorum.
Telefonuna gelen mesaja bakmak yerine "Sürekli rp" kavramına uyup role baksaydın neden bu tarz bir rol izlediğimi anlardın ki motosikletini düz sürmek yerine önüme kırdığını da görebilirdin. Sağlık olsun

#3 - 26.10.2022 12:38
Tekrardan merhaba, şikayetin sonuçlandırılmasına geçtiğimizde ortada jail uygulanacak kadar büyük bir ihlal görünmüyor. Bu gibi durumlarda, kaza rollerinde veyahut sürtüşmelerde karakterler birbirlerine karşı anlık reaksiyon verebilirler bunda bir problem yok. Ufak bir kaza bile denmeyecek sıyrılmadan sonra karakterlerden birinin böyle bir tepki vermesi gayet normal.(kaza olmamışsa bile karşı tarafa savurulduğu görünüyor)

Şikayet oluşturan tarafın bu durumdan rahatsızsa eğer, şikayet açmadan önce PM'den rolü sorma izni var, kurallar arasında yer alıyor. Cevaptan tatmin olmazsa şüpheleri doğrultusunda şikayet oluşturabilir.

@Victory yine de bu tarz rollere girişirken bir kere değil iki kere düşünün, daha farklı pozisyonlarda bu şekilde yer alırsanız cezalandırılacaksınız. Şikayet kapatıldı.