Konu: [09.10.2022 - pyth ve ekibi] MG, Alt Karakter K-İ, Fear-RP, Retarted, Troll, PG.  (Okunma sayısı 415 defa)

RVN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 20242022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 09.10.2022 03:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Christopher Harrel @Lastlxrd  , Callum McKnapp @Pyth , Steve Cantrell @Sarffd  , Nimbell Durden @AhmetWR  , Mike Erhead @EgeBABA0909 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @ByRevenge   ve bölgedeki polisler

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.10.2022 - 01:30 suları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)

3. Powergaming
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Car Surfing.
Patlak tekerli araçla devam etmek.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yukarıda adı geçen/geçmemiş yaklaşık 5-6 karakter bir araya geliyorlar. İçlerinden biri; Christopher Harrel ana karakterinin evine arkadaşlarıyla gidiyor. Evde iki kişi /soygun başlatıyor. Kısacası memurları çekiyorlar, saldıracaklar. (?) Daha sonrasında biz bölgeye gidiyoruz, eve ihtar verip giriyoruz. Tabancalarımız elimizde, dışarıda emoteyle almıştık. İçeride odaları gezeceğimiz sırada bir anda üstümüze 5-6 farklı karakter koşturuyor. Kimisi kafamızda tabak kırıyor/tabakla saldırıyor.(?) Doğal olarak ateş açılıyor, ateş açmamıza rağmen karakterler korkusuzca üstümüze koşup yumruklar atıyor. Daha sonrasında dışarıya kaçıyoruz, adamlar peşimizden çıkıyor. Evin arkanıza sakladıkları araca biniyorlar. Aaron karakteri araçlara ateş açarak birini etkisiz, birinin tekerlerini kullanılamaz hale getiriyor. Buna rağmen Maske_28663 araçla kaçmaya devam ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Tane tane sırasıyla gidelim.

Öncelikle karakterler evde kimse yokken emoteleri hazırlıyorlar, boş evde birilerine saldırıyorlar??: GösterGizle

Korkusuzca silahlı iki adamın üstüne koşturuyorlar, FEAR?: GösterGizle

https://streamable.com/vdq6ls Car Surfing - Patlak tekerli araçla PD'den kaçma.

Bullet model aracın sürücüsü SS'te gözükmekte, do emotesinden anlaşılıyor.: GösterGizle

Buffalo model araç ile kaçmaya çalışan arkadaşlar, araçları bozulduğu için Bullet'e yöneliyorlar.: GösterGizle

Car Surfing'e dair başka bir kanıt.: GösterGizle

Dağ bayır dinlemeden patlak tekerli araç ile kaçış.: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

İçeride yaşanan rol temelli hataları gözler önüne serdik. Diğerlerine geçelim. Karakterler.

Diana Lindsey karakteri evini açıyor, alt karakterle gidip evi soyuyorlar, dahil oluyor, saldırıyor. Alt karakter kural ihlali & Retarted RP: GösterGizle

Alt karakterinin evde saldırdığı an: GösterGizle

Karakterin ona ait olduğuna dair kanıt 1. Jaildeyken /ck atmış: GösterGizle

Karakterin ona ait olduğuna dair kanıt 2. Jaildeyken /ck atmış: GösterGizle

Lastlxrd'i geçtik. Diğerlerine gelelim. Callum McKnapp Pyth isimli arkadaşın sivil karakterle illegal role girişini sunalım.

Rolde olduğuna dair kanıt: GösterGizle

Karakterinin sivil olduğuna dair ekran görüntüsü.: GösterGizle

Diğer karaktere geçelim. Bu tip bir role girmesini son bekleyeceğimiz insan; Nimbell Durden. Rolün devamında pek bir sorun çıkardığını söyleyemeyiz. Ancak ortada hatalı bir rol var.

Bölgede olduğunun kanıtı: GösterGizle

Sivil bir karakter ile illegal role dahil olmak: GösterGizle

Diğer karaktere geçelim. Steve Cantrell. Alt karakter ile memura saldırı, soygun vb.

Alt karakter ile illegal role giriyor: GösterGizle

Alt karakter: GösterGizle

Sanırım son karakterimiz; Mike Erhead. Sivil bir karakter, il-legal role giriyor.

Sivil karakter ile memurlara saldırı: GösterGizle

Sivil olduğuna dair kanıt: GösterGizle

Gitmeden önce son bir şey. Rolün genelinde OOC kanaldan iletişim kurduklarını düşünüyorum. Arkadaş videolu oynuyor @Pyth bu. Olayların öncesinin bir role dayandığına dair bir kanıt gösterirse güzel olur. Kanıtı yoksa METAGAMING olarakta değerlendirilmeli.

Ek açıklamalar(varsa): PD'den çıkmış/atılmış arkadaşların PD'e karşı bu şekilde cephe alması hoş değil. Aynı birlikte beraber rol yaptığımız insanlar sivil/başka birlikte rol yapmaya başlayınca neden PD'e düşman kesiliyor? Neden sürekli bir toksiklik?

#1 - 09.10.2022 03:37
Merhaba, şikayet ile alakalı her şeyi onaylıyorum. Bu tarz bir rolü mantıklı bulmuyorum. Şahitliğimi onaylıyorum.

İlk defa yapılan bir hareket değil, daha önce de bu şekilde yine 1381 kapı numaralı evde kendileri soyuyor. Memurları çekiyorlar, dövüyorlar vs. Tam olarak ne olsun istiyorlar? İnsanları trollemek mi? Rol keyfini kaçırmak, sunucu kurallarını topyekûn ihlal etmek mi? Buyrun onun kanıtlarını da ben atayım.

PD imajına zarar vermek & PD'i kötülemek & PD'i toksiklemek için yapılan video.

00.27'nci saniyeye bakarsanız 1381 kapı numaralı ev ve Zhito_Mladenov karakterine ait olduğunu görüyoruz. Karakter ise lastlxrd adlı arkadaşa ait. Bugünkü olayın birebir aynısı. Onunla ilgili ekran görüntülerini de atayım, videodan ve lastlxrd'nin profilinden erişebilirsiniz yine.

#2 - 09.10.2022 03:38
Ben ek bir yanıt atmayacağım. Zaten her şeyi yeteri kadarıyla gösterdik diye düşünüyorum.

#3 - 09.10.2022 03:40
kendi adıma konuşuyorum ben ve EKİBİM (??) içerisinde toxiclik yapanı görmüyorum bro bu arada illegal bir role girişmek için bir birliğe girmenin şart olmadığını belirtmek isterim, her sivil legal değildir ve illegal rol için bir oluşuma girmek zorunda da değilim. bu konuda özgürüm.

daha fazla etiket atmazsan sevinirim, kendi açımdan yazacaklarım bu kadar.
« Son Düzenleme: 09.10.2022 09:44 Pyth »

RVN

*
#4 - 09.10.2022 03:57
Merhaba, şikayet ile alakalı her şeyi onaylıyorum. Bu tarz bir rolü mantıklı bulmuyorum. Şahitliğimi onaylıyorum.

İlk defa yapılan bir hareket değil, daha önce de bu şekilde yine 1381 kapı numaralı evde kendileri soyuyor. Memurları çekiyorlar, dövüyorlar vs. Tam olarak ne olsun istiyorlar? İnsanları trollemek mi? Rol keyfini kaçırmak, sunucu kurallarını topyekûn ihlal etmek mi? Buyrun onun kanıtlarını da ben atayım.

PD imajına zarar vermek & PD'i kötülemek & PD'i toksiklemek için yapılan video.

00.27'nci saniyeye bakarsanız 1381 kapı numaralı ev ve Zhito_Mladenov karakterine ait olduğunu görüyoruz. Karakter ise lastlxrd adlı arkadaşa ait. Bugünkü olayın birebir aynısı. Onunla ilgili ekran görüntülerini de atayım, videodan ve lastlxrd'nin profilinden erişebilirsiniz yine.

Videoyla bağlantılı şekilde ek bir açıklama yapma gereği duydum. Arkadaşlar bu olayı ilk kez yapmıyor ve bu şekilde troll olmalarına rağmen forum üzerinde bunu normal bir hareketmiş gibi lanse ediyorlar.

Bu olaylar neticesinde tarafıma açılan şikayette bahsi geçen arkadaşımızın konu ile ilgili alaycı yorumları. Gerekmedikçe daha fazla yanıt atmayacağım.

#5 - 09.10.2022 11:32
Pyth'n saz arkadaşı olarak bir şeyler diyeceğim. Diğer şikayetede yazdım 2 tane şikayet açmasaydınız keşke. PD'e soygun durumlarında rol çıktığı olmuyor bizde  rol çıkarmak istedik. Burada sizin rolünüzü bozmadık, yaptığınız hatalar var yumruk ile size vuruyoruz silah ateşliyoruz !IC! bir durum bu. Bunun yüzünden başım yandı ve başı yanan arkadaşlarım oldu PD olduğum zamanda. Eğlenceliydi biz çok güldük eğlendik umarım sizde eğlenmişsinizdir, eğlenmediyseniz bir daha yapmayız. Günaydın. PD düşman olmuşum ama değilim PD'de severek rol yaptım şu anda yapmak istemem o ayrı. PD'e baitlemeyiz onlara aptal aptal haraketler yapmayız aynısını bize de yaptılar. (Bu yaptığımız bu rolde olanlar toksiklemek amaçlı değil eğlence amaçlı, yok işte pd öyle eziksiniz böyle yattınız gibi şeyler geçen olan olaylarda da yapmadık şimdi de yapmayız.)
« Son Düzenleme: 09.10.2022 11:43 Sarffd »

#6 - 09.10.2022 12:02
Merhaba, Pyth'ın bir diğer saz arkadaşı olarak yazıyorum.

Sizin rolünüzü baltaladığımızı düşünmüyorum, trolling vesaire de yok görebildiğin gibi.

Fear RP olayına katılmıyorum, yumruğa karşı silah çekeceğinizi nereden düşünebilirim? Biz de PD'de rol yaptık, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Polis memurlarının teçhizat kemerinde bu duruma müdahale edebileceğin birkaç tane ekipman var, en kötü dışarı çıkarsın öyle müdahale edersin, silahla sıkarak değil. Yani, bu olayın ikinci kez yaşanacağını düşünmediğimden memurların üzerine koşuyorum, sonrasında da evden çıkış yapıp kaçıyorum.

Ana karakterimin evini soyduğumuzu söylemişsin, ana karaktere geçip ev kilidini açmadım, büyük ihtimalle önceden soygun yapan birisi evi kiralayıp kilidini açmış.  Bununla ilgili kanıt soracak olursanız sürekli video/ss'le gezen psikopatlardan değilim, kanıtım yok.

Alt karakter ihlali suçlamasını kabul ediyorum. Merak ettiğim bir konu var, cevaplarsanız iyi olur. Bunu rastgele bir karakter yapsa herhangi bir şikayet açmazsınız, çünkü rolünüzü engelleyen/rol keyfinizi kaçıran bir durum yok. Neden hakkınızda IC şikayet açılınca birden foruma girip şikayet oluşturuyorsunuz? Bence bunun support olup tüm kural ihlallerinin ceza almasını istemenle alakası yok, biraz kinlenmiş olabilir misin? O:-)

Savunmam bu kadar, sonuçlanabilir. İyi günler.
« Son Düzenleme: 09.10.2022 12:36 Lastlxrd »

RVN

*
#7 - 09.10.2022 12:39

Sizin rolünüzü baltaladığımızı düşünmüyorum, trolling vesaire de yok görebildiğin gibi.

Fear RP olayına katılmıyorum, yumruğa karşı silah çekeceğinizi nereden düşünebilirim? Biz de PD'de rol yaptık, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Polis memurlarının teçhizat kemerinde bu duruma müdahale edebileceğin birkaç tane ekipman var, en kötü dışarı çıkarsın öyle müdahale edersin, silahla sıkarak değil. Yani, bu olayın ikinci kez yaşanacağını düşünmediğimden memurların üzerine koşuyorum.

Ana karakterimin evini soyduğumuzu söylemişsin, ana karaktere geçip ev kilidini açmadım, büyük ihtimalle önceden soygun yapan birisi evi kiralayıp kilidini açmış.  Bununla ilgili kanıt soracak olursanız sürekli video/ss'le gezen psikopatlardan değilim, kanıtım yok.

Alt karakter ihlali suçlamasını kabul ediyorum. Merak ettiğim bir konu var, cevaplarsanız iyi olur. Bunu rastgele bir karakter yapsa herhangi bir şikayet açmazsınız, çünkü rolünüzü engelleyen/rol keyfinizi kaçıran bir durum yok. Neden hakkınızda IC şikayet açılınca birden foruma girip şikayet oluşturuyorsunuz? Bence bunun support olup tüm kural ihlallerinin ceza almasını istemenle alakası yok, biraz kinlenmiş olabilir misin? O:-)

Hakkımızda istediğin IC şikayeti açabilirsin, herhangi bir sıkıntımız yok. Bu hareketi ilk defa yapmıyorsunuz ve sizin adlandırmanızla "Rol Pası" durumunun rol ile uzaktan yakından alakası yok. Yukarıda verilen emotelerden örnek verirsem "Polislere meyve tabağından ikram/servis eder, tabakla saldırır." tarzı bir emote vereniniz var. Daha önceden PD rolü yaptıysan eğer sana delici/kesici bir aletle koşan kişiye görev silahın ile müdahale etmen gerektiğini unutmuşsun, bu vesileyle hatırlatmış olalım. Hareketlerinizi asla rol kapsamında değerlendirmedik, bir eve soygun atıp içeride altı kişi polisleri yemlemenin neresi rol bunu anlamış değilim. Yaptığınız bu hareket lehinize sonuçlansa bir video oluşturmanız da kaçınılmaz gibi geliyor önceki olaya bakarak. Videonun içeriğini de incelerseniz arkadaki müziğinden tutun videoki kurgu/edit kısmına kadar dalgaya alınmış PD üyelerini görüyoruz, hoş değil.

#8 - 09.10.2022 12:43
Tabağın nesi kesici/delici alet? Dediğim gibi, karakter silahlı müdahale beklemiyordu bu yüzden memurlara doğru koştu, sonrasında da evden çıkıp kaçtı.

Videoyu editleyen de ben değilim, muhattabın başkası.
« Son Düzenleme: 09.10.2022 12:45 Lastlxrd »

#9 - 09.10.2022 12:45

Fear RP olayına katılmıyorum, yumruğa karşı silah çekeceğinizi nereden düşünebilirim? Biz de PD'de rol yaptık, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Polis memurlarının teçhizat kemerinde bu duruma müdahale edebileceğin birkaç tane ekipman var, en kötü dışarı çıkarsın öyle müdahale edersin, silahla sıkarak değil. Yani, bu olayın ikinci kez yaşanacağını düşünmediğimden memurların üzerine koşuyorum.

Hakkımızda istediğin IC şikayeti açabilirsin, herhangi bir sıkıntımız yok. Bu hareketi ilk defa yapmıyorsunuz ve sizin adlandırmanızla "Rol Pası" durumunun rol ile uzaktan yakından alakası yok. Yukarıda verilen emotelerden örnek verirsem "Polislere meyve tabağından ikram/servis eder, tabakla saldırır." tarzı bir emote vereniniz var. Daha önceden PD rolü yaptıysan eğer sana delici/kesici bir aletle koşan kişiye görev silahın ile müdahale etmen gerektiğini unutmuşsun, bu vesileyle hatırlatmış olalım. Hareketlerinizi asla rol kapsamında değerlendirmedik, bir eve soygun atıp içeride altı kişi polisleri yemlemenin neresi rol bunu anlamış değilim. Yaptığınız bu hareket lehinize sonuçlansa bir video oluşturmanız da kaçınılmaz gibi geliyor önceki olaya bakarak. Videonun içeriğini de incelerseniz arkadaki müziğinden tutun videoki kurgu/edit kısmına kadar dalgaya alınmış PD üyelerini görüyoruz, hoş değil.
Meyve tabağı delici bir şey değil, kesici bir şey değil cam değil taş değil, meyve bıçağı diye okuduğunu düşünüyorum.

temsili görsel. Afiyet olsun.
« Son Düzenleme: 09.10.2022 12:52 Sarffd »