Konu: [21.09.2022 Drake Cooper]Sunucu Açığını Yararına Kullanma(Bug Abuse)  (Okunma sayısı 309 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.09.2022 00:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Nogitsune

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @xenalways

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Oyuncular buldukları tüm açıkları forumdaki ticket bölümünden bildirmelidir. Bu açıkları bildirmemek ve kötüye kullanmak cezalandırmaya/yasaklamaya sebebiyet vermektedir. Sunucudaki mevcut sistemleri amacı dışında kullanarak avantaj sağlamak da sistem açıklarını kullanmaya eş değer sayılacaktır.

Mal varlığını ilgilendiren açıklarda açığı kullanan kişilerin mal varlığı tamamen silinebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş soygun yaparken paket bekleme süresinde haraket edebiliyor, koşup bunu kendi lehine kullanıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Arkadaşla ilk karşılaşmamız, apartman girişinde maskeli bir şekilde dışarı kaçıyordu. (Burada paket çalma sürecinde, yani arabanın yanına gittikten bir kaç saniye sonra eline paket gelecek. Bizi gördüğü gibi apartman dairesine koşuyor, interiora giriyor)
Spoiler: GösterGizle

Arkadaş interiora girdikten sonra peşinden giriyorum, girdiğim gibi hızlıca SS alıyorum arkadaşın elinde paket var. Birincisi interiora girdiği gibi /ecal yapsa belirli bir süre beklemesi gerekiyor, üstüne harakette edemez. Bahsettiğim şekilde bugdayken kaçıyor, interiora girdikten sonra eline çuval geliyor. Amacı sanırım bug yaptığını bize belli etmeden paketi /esil ile silmekti.

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaş bugu yaparak hem kısa sürede para kasıyor, hemde yakalanma riskini sıfıra düşürüyor. Biz gelmesek arabanın yanında paketin eline gelmesini bekleyecekti büyük ihtimal, geçerken bile farketmeyecektik çünkü elinde paket gözükmüyor. Eline paket geldiği gibide arabaya koyuyor, bu şekilde gerçekten oyuncuların hakkına girip bugdan yararlanıp para kasması üzücü, insanlar soygun yaparken yakalanabiliyor saatlerce IC jailde bekleyebiliyor. Üstüne üstlük bana açtığı şikayette "İhlal yapmasan rolü daha iyi bir şekilde sürdürürdük" gibi cümleler kurup mağdur gözükmeye çalışması da trajikomik. Bildiğin sadece yürüyerek para kazanıyorsun, nerede oyunculara rol paslamak? Nerede gizli şekilde soygun yapmaya çalışmak? Sunucunun açığından faydalanarak para kasmasından dolayı en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum. Hoş bir şey değil.

Konu gerekise "Hileci/Bugger bildirimi" bölümüne taşınabilir.
« Son Düzenleme: 22.09.2022 00:25 Mirmanu »

#1 - 22.09.2022 02:04
Alıntı
Üstüne üstlük bana açtığı şikayette "İhlal yapmasan rolü daha iyi bir şekilde sürdürürdük" gibi cümleler kurup mağdur gözükmeye çalışması da trajikomik.

Öncelikle neden kişiselleştirdin önceki şikayeti anlam veremedim. İllegal olarak iki kişi beni gördünüz ve polise şikayet etmeyip benimle rol yaparak farklı yollar izleyebilirdik, daha güzel olabilirdi dedim. Daha iyi diye bir şey söylemedim. Sonuçta sıradan biri değilsin, sicilin varmış ve illegal olduğun ortaya çıktı. Beni dövüp yaptığıma pişman ettirebilirdiniz, düşman olabilirdik ya da sizi görünce bundan sonra çekinebilirdim sizden. Farklı olarak dost olabilirdik, bu tarz işler üzerine ilerleyebilirdik. Gibi gibi farklı rollerden bahsetmiştim daha güzel olabilir derken. Yazdığım şey ortada olmasına rağmen yazmadığım şekliyle yazıyorsun. Sana kötü bir şey de söylemedim, aksine doğrusu neyse söylensin, iki taraf için de iyi olur diyerek niyetimi belli ettiğimi düşünüyorum.

Gelelim konumuza,

Kişileri apartmana girerken görüyorum ve maskeli olduğum için arkamı dönüp hızlı adımlarla kapı kilidini kırmış olduğum, kapısının açık olduğunu bildiğim eve giriyorum. Maskeli bir şekilde gördükleri birisini takip edecekleri ve evin içerisine öylece Fear-RP yapmadan, gireceklerini düşünmediğim için hırsızlık yapmaya devam ediyorum. Arkadaşlar içeri giriyor, elimde çuval ile yakalanıyorum ve çuvalı hızlıca yere atıp, üst kata doğru kaçıyorum.
Üst kata kaçtıktan sonraki yaşanılan olaylar: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=137215.0

Alıntı
Bahsettiğim şekilde bugdayken kaçıyor, interiora girdikten sonra eline çuval geliyor. Amacı sanırım bug yaptığını bize belli etmeden paketi /esil ile silmekti.

Böyle bir şey yapacak olsaydım, üst kata çıkıp önce sohbet edip, ardından kavga rolüne girişmezdik değil mi? /esil komutu yalnızca evde değil, sizin yanınızda da işliyor, apartman içinde de işliyor ve sokakta da işliyor. Bir hırsız olarak sizi görüyorum ve doğal olarak sizden kaçmam gerekiyor. Dışarıda başka biri var mı yok mu bunu bilmiyorum. Siz de evde başkası var mı yok mu bilmiyorsunuz. Bu yüzden ben kendi adıma gereken rolü yaptım. Siz korkusuzca içeri gelmeyi tercih ettiniz ve /ecal komutunu yazdıktan sonra elime gelen çuvalı gördünüz. Maskeli bir hırsız görüp apartman önünde mümkün olduğu kadar Fear-RP uygulayıp illegal karakterinize rağmen polisi aramayı tercih edip dışarıda bekleyebilirdiniz.

Alıntı
Arkadaş bugu yaparak hem kısa sürede para kasıyor, hemde yakalanma riskini sıfıra düşürüyor. Biz gelmesek arabanın yanında paketin eline gelmesini bekleyecekti büyük ihtimal, geçerken bile farketmeyecektik çünkü elinde paket gözükmüyor.

Elimde paket gözükmemesi ile bug abuse yapmamın alakasını kuramadım açıkçası. Çünkü atılan diğer ekran görüntüsünde elimde çuval gözüküyor. Çuvalın oyunda ele gelmeme gibi bir görünmezlik cleo'su tadında bir şey varsa bilgim yok. Ayrıca çuvalı arabaya bıraktıktan sonra başımızın üzerinde kocaman "Araca kucağındaki eşya dolu çuvalı yerleştirir" emote'u çıkıyor. Bu durumda ben nasıl yakalanma riskini sıfıra indirebilirim ya da bug abuse yapabilirim?

Bu karakterim ile iki kez polisten kaçtım, beni gördüler fakat yakalayamadılar. Aynı şekilde "Edward Ruth" karakterim ile sunucunun her saati tüm polis ekiplerine rol çıkarıyordum, aynı şekilde onlar sayesinde de bana rol çıkıyordu. Soygun olsun, kovalamaca olsun, hatalı ihbar olsun ya da ayaküstü sohbet etme tadında roller yapıyorduk. Eğer "Edward Ruth" karakterim kontrol edilirse, polis veritabanına bakılırsa birçok kez hapse girdiğim görülebilir. Tüm hapse girme hikayelerimi rollü bir şekilde gerçekleştirdim. Hala da bu şekilde devam ediyorum. Hırsızım soyar geçerim, yakalanırsam yakalanırım mantığı ile oynamıyorum.

Alıntı
Bu şekilde gerçekten oyuncuların hakkına girip bugdan yararlanıp para kasması üzücü, insanlar soygun yaparken yakalanabiliyor saatlerce IC jailde bekleyebiliyor.

Oyunda ışınlanmıyorum, görünmez çuval ile gezmiyorum, bir kod yazarak elime fazladan çuval almıyorum, soygun yaptığım esnada polise ihbar gitmiyor değil, arabamı saklamıyorum ya da arabayı görünmez yapma hilesi mevcut değil, karakterin üzerindeki ismi saklamıyorum, görünmez yapamıyorum, kıyafetlerim görünmez değil. Aklıma gelenler bunlar, tüm bu saydıklarımdan bir tanesi dahi yok. Fakat neler olduğunu söyleyebilirim. Kocaman turkuaz renk kamyonetim apartman ya da ev önünde, kapı kilidini kırarken animasyon var, emote var. /Soygun yazdıktan sonra polise giden ihbar var, ihbar zamanına göre kendimi ayarlayıp oradan uzaklaşmak var, yolda gördüğüm polislerden gerekirse uzaklaşmak, gerekirse selamlaşmak, gerekirse olay yerinde tesadüfen bulunuyormuş gibi yapıp hem kendime sıkıcı bir soygundan ziyade zevkli bir soygun rolü hem de polis için rol çıkarmak var. Günün sonunda zaten yakalanacağım ki, ikinci günün sonunda yakalandım.

Ek açıklama: İllegal karakter ile illegalleri şikayet ederek ceza aldırmaya yönelik oynayıp, bilinçsizce hareket ediliyor. Bu yapılan üçüncü ve bu kez OOC üzerinden oldu.

#2 - 22.09.2022 02:23
Bugu yapmadığını inandırmak için bugu bilmiyor ayağına yattığını düşünüyorum, her neyse.

Alıntı
Maskeli bir şekilde gördükleri birisini takip edecekleri ve evin içerisine öylece Fear-RP yapmadan, gireceklerini düşünmediğim için hırsızlık yapmaya devam ediyorum.

Alıntı
Siz korkusuzca içeri gelmeyi tercih ettiniz ve /ecal komutunu yazdıktan sonra elime gelen çuvalı gördünüz.

Her şey dediğin gibi oldu varsayalım, içeri girdin ve soygununa devam ederken ben girdim. SSleri öyle aldım varsayalım, attığım 2. sste ilk ssin alınma tarihi, saati, dakikası, saniyesi her şey gözüküyor timestamp'a dikkat edebilirsin. 00:11:44 de almışım ilk ssi, burdan itibaren daireye koşma süreni 5 saniye olarak alalım, ne kadar daha uzun sürsede minimalize seviyelerden alıyorum. Hadi girdin direkt /ecal yazdın, hırsızlık seviyende 10 seviye. Hırsızlık seviyesi 10 olan biri 15 saniyede paketi eline alabiliyor. Hadi her şeyi geçtim, o esnada içerde olup ecal atıyor olsan minimum 15 saniye sonra içeriye girecektik, ama iki ssin arasında 9 saniye fark var. Sen 9 saniyede hem yukarı çıkıp daireye giriyorsun, üstüne sistem 15 saniyede çuvalı eline verirken bunu 9 saniyeye sığdırıyorsun.(eğer bizim bilmediğimiz senin bildiğin bir bug varsa ticket ile paylaşabilirsin)  :garip: Buna karşı ne diyeceksin bilmiyorum, elimde video olsa daha net olurdu. Elimizde ki imkanlarla en fazla bu kadar  :'(

yetkili isterse tüm halinide atabilirim

Detaylı inceleme için https://wiki.vice-rp.com/sistemler/ev-soygun-sistemi

« Son Düzenleme: 22.09.2022 02:25 Mirmanu »

#3 - 23.09.2022 01:01
İlgili karakter ceza alacak.