Konu: Alanzo Lorenzo  (Okunma sayısı 230 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.09.2022 20:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alanzo_Lorenzo @treone44

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @tr_ouz Diego_Sol  @lencarst Jack_Valantine @SamuelLogan Mia_Ronald

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: rol 18:15'de başıyor. 21/09/2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

rol ortasında /q

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selam! 18:15 sularında hood bölgemiz de durup rol yapıyorken Alanzo Lorenzo karakteri geldi, haftalık tamirhane ücretini ödemediği için Diego Sol karakteri kovmuştu tamirhaneden bu arkadaşı sistemsel. Alanzo Lorenzo Jack Valantine ile rol yaparken yanımıza geldi, o sıra neden atıldığını vesaire sordu. Haftalık tamirhane ücretini ödemediği için vesaire dedik, Alanzo Lorenzo karakteri yaklaşık 1.5 2 haftadır birliğimiz de bulunuyor, geçeneler de açılan Malibu'ya götürmüştüm karakteri. Her neyse, Alanzo Lorenzo'yu IC de birileri şikayet etti, kim olduklarını tam hatırlamıyorum gerekirse Chatlog kaydı duruyorsa girip kim olduğunu öğrenebilirim, çok önemli değil. O sıra yanım da IC bir karakter vardı oda şahit bu dönen role. Karakterim Alanzo'yu sakince uyarıyor, üslubuna dikkat etmesini müşterilere düzgün davranmasını vesaire söyledi. O sıra tamirhane için davet yolladım kabul etti ve girdi. Alanzo karakteri Lucifer karakteriyle sözlü tartışmaya tutuldu, Alanzo Lucifer'ı yalancılık ile suçladı, karakterim birlik yetkilisi. Böyle bir tavır ile karşılaştığın da normal olarak sinirlendi. Sözlü kavgaya tutuştular, bir süre sonra Lucifer yakasına yapıştı gitmesini söyledi, Alanzo karakteri /ame üzerinden itekler ve dipçik atar. tarzı bir emote verdi, emoteyi tam hatırlamıyorum dirseği ile vurdu ama. Sonra küfür etti, karakterim beline uzandı silahını çekti. Kafasına doğrulttu ve gitmesini söyledi, bunu gören Alanzo karakteri, onaylı bir hoodda 2 adet birlik yetkilisinin yanın da üstüne kafasına silah doğrultmuş halde fear-rp yapmadı, silahı namlusundan tutup kendi kafasına yaklaştırdı "sık hadi böyle mi adam oluyosun" tarzı cümleler etti. Ame üstünden verdiği için bunları kanıtlayamıyorum fakat olaya şahit olan karakterler var onlar üstünden gidebiliriz en fazla. Fakat söyledikleri de yeterlidir diye tahmin ediyorum. Karakteri içeriye alıyorum, orada konuşmaya başlıyoruz bir kaç karkater daha role dahil oluyor, karakteri içeriye götürürken birlik r20si do üzerinden kişinin ck hakkını veriyorum birlik lideri olarak dedi, kendisi de kabul edecektir. CK rolünü yapacaktım, fakat kişi rolü kabul etmedi hiçbir şekilde, rapor atmayı teklif ettim. Rapor attık hiçbir şekil de dönen olmadı, bir süre sonra Kovalanke adminim döndü fakat bir şey yapamayacağını şikayet açılması gerektiğini söyledi, o sıra role devam ettik arkdaş ihlallere devam etti. En son çıkmam lazım diyip /q attı. Güzel dostum, karşında birlik yetkilisi var, bölgedeyiz yanında birliğin r20si var, kafana silah falan tutuyorum üstüne. Sen gelip böyle şeyler yapıp böyle şeyler  diyorsun, ne kadar mantıklı? Sunucu kuralların da açık açık yazıyor, neyse. Karakterin CK hakkını talep ediyoruz, kişi rolden çıkmam lazım diyip çıktı q ile, bununla bir sorunum yok herkesin işi gücü var. Sonrasın da oyuna gelip bu rol hiç olmamış gibi rolden kurtulmamasını rica ediyorum, bu tarz bir durum da /q ve fear rp kural ihlalinden gerekli işlemi görürse sevinirim. Müsait zamanın da oyunda rolün geri kalanını devam ettirirsek güzel olur, iyi günler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.hizliresim.com/l55j435
 https://www.hizliresim.com/oom7xe7     https://www.hizliresim.com/a4huxgx   https://www.hizliresim.com/snclo1p https://i.hizliresim.com/h69q8ks.png  https://www.hizliresim.com/7symor8   https://cdn.discordapp.com/attachments/893029323513167893/1022200972044410880/unknown.png              https://cdn.discordapp.com/attachments/952988916959551489/1022189745461264414/sa-mp-050.png

Ek açıklamalar(varsa): yok.  [linkler güncellendi]

« Son Düzenleme: 21.09.2022 22:13 xismetBK »

#1 - 21.09.2022 20:41

Arkadaşa atmak için anlık Lightshot üzerinden ss almıştım, kesik bir kanıt ama durumu özetliyor, şahitliğimi onaylıyorum olayları gördüm.

#2 - 21.09.2022 21:44
Bu arkadaş aktif  rolün ortasında quit atıyor benim rolüm baltalanıyor ck hakkımız varken rolü kabullenmiyor.

#3 - 21.09.2022 21:58
@xismetBK kanıtınızı güncelleyin, @treone44 24 saat içerisinde savunmanızı gerçekleştirin.

#4 - 22.09.2022 06:00
Ben öncelikle 1 haftadır oyuna giriyorum yeni geldim uzun zaman sonra servere arkadaşları bilmem sadece tamirhane için para vermeye geldim paramı verdim devam edecekken arkadaş benim hakkımda şikayet varmış dedi ben oyuna günde bir kaç saat girdim ve müşteri görmek değil kimseyle muhatap olmadım yani şikayetlik durum yok iken bana orada durup dururken agresif rol yapması saçmaydı bende kendisini rol olarak tanımam birliği bilmem beni aldılar ben birlik için değil gate kapısı için girdim birliğe bana rolsel olarak bana karakter rol mevkisini söylemeden silah çekti sonra CK ile tehtit etti saçma bir rol döndü ben rolüme devam ettim arkadaş çok iyimiş rolde falan baya bilgiliymiş ama beni sadece rolde kim olduğunu bilmeden kendimi savundum o birlikde bir süre olmam her karakteri tanıdığım anlamına gelmiyor kendisiyle IC olarak sadece tamirhanede rol yaparken gördüm ve dediği gibi bir partiye gittik isim yada bişey sorma rolü olmadı sadece tanışmış olduk ama ben hala kendisini yetkili olarak bilmiyorum benimle arkadaş rolü yaptı sonra böyle silah falan çekince bende oradaki ortamın samimiyetine dayanarak rol yaptım eğer birliğinize birini alıyorsanız yeni katılanlara yardımcı olunur ve IC olarak tanıtılır bana IC olarak patron rolü Dİego karakteri yaptı birliğinizde 10 tane sanırım yetkili var ben hepinizi tek tek araştırmak zorunda değilim madem her size kendini IC savunana CK talebi oluşturun saçmalık seviyesi bu çünkü ben agresif rol yapmadım ve benimde arkadaşlar gibi öyle ss alma derdim yok rol yapmaya geldik servera tekrar başladık bu kadar başka bişey yok.
« Son Düzenleme: 22.09.2022 06:09 treone44 »

#5 - 22.09.2022 10:20
Aktif rolde çıkıyor bu şahıs üstelik biz tam mekan açılışındayken oyuna girip admin çağırıp dışarı çıkıyor, buda yetmezmiş gibi kovaladıgımda güvenli bölgeye saklanıyor 

#6 - 22.09.2022 22:23
Ben öncelikle 1 haftadır oyuna giriyorum yeni geldim uzun zaman sonra servere arkadaşları bilmem sadece tamirhane için para vermeye geldim paramı verdim devam edecekken arkadaş benim hakkımda şikayet varmış dedi ben oyuna günde bir kaç saat girdim ve müşteri görmek değil kimseyle muhatap olmadım yani şikayetlik durum yok iken bana orada durup dururken agresif rol yapması saçmaydı bende kendisini rol olarak tanımam birliği bilmem beni aldılar ben birlik için değil gate kapısı için girdim birliğe bana rolsel olarak bana karakter rol mevkisini söylemeden silah çekti sonra CK ile tehtit etti saçma bir rol döndü ben rolüme devam ettim arkadaş çok iyimiş rolde falan baya bilgiliymiş ama beni sadece rolde kim olduğunu bilmeden kendimi savundum o birlikde bir süre olmam her karakteri tanıdığım anlamına gelmiyor kendisiyle IC olarak sadece tamirhanede rol yaparken gördüm ve dediği gibi bir partiye gittik isim yada bişey sorma rolü olmadı sadece tanışmış olduk ama ben hala kendisini yetkili olarak bilmiyorum benimle arkadaş rolü yaptı sonra böyle silah falan çekince bende oradaki ortamın samimiyetine dayanarak rol yaptım eğer birliğinize birini alıyorsanız yeni katılanlara yardımcı olunur ve IC olarak tanıtılır bana IC olarak patron rolü Dİego karakteri yaptı birliğinizde 10 tane sanırım yetkili var ben hepinizi tek tek araştırmak zorunda değilim madem her size kendini IC savunana CK talebi oluşturun saçmalık seviyesi bu çünkü ben agresif rol yapmadım ve benimde arkadaşlar gibi öyle ss alma derdim yok rol yapmaya geldik servera tekrar başladık bu kadar başka bişey yok.
Dostum, ne demeye çalıştığını anlamıyorum. Gerek PM gerek forum üzerinden "güzel rolcüsün, iyi rolcüsün bilmem ne rolcüsün" tarzı cümlelerde bulunuyosun, rol kalitemi sorgulamak sana kalmıyor. Ek olarak https://i.hizliresim.com/snclo1p.png şu SS'in bulunduğu dakika ve saniy eiçersinde karakterin yaralı konumun da hala yaralı rp fear rp kullanmadan benimle normal konuşuyosun, karakterin acı çekmiyor acıya duyarsız. İşkence rolü altındasın, herhangi bir tepki yok korku belirtisi yok. OOC sana karşı bir tutumum yok seni tanımam etmem, rol neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Kusura bakma ama savunman pek ikna edici gelmedi arkadaşım. Diyosun ya kim olduğunu bilmiyorum, peki hadi o ana kadar karakterin kim olduğunu bilmiyordun, o andan sonra niye hiç fear rp uygulamadın? Kafana birileri silah doğrultuyor, üç dört kişi başına üşüşmüş ne olduklarını az çok kavramışsın, hadi fear rp uygulamadın herhangi bir yaralı rpsi niye  uygulamadın? İşim var diye çıktın, gıkımı çıkarmadım bir iki saat sonra girip kaçmaya başlamışsın... Neyse olaylar zaten ortada yeterince, bundan sonraki rollerine daha "özenli" yaklaşırsan sevinirim böyle şeyler tat kaçırıyor çünkü, ekstra bir yorumum yok. Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 22.09.2022 23:22 xismetBK »

#7 - 23.09.2022 01:08
Alonzo Lorenzo ilgili birlikten ayrılarak rollerine devam edebilir, karakter ölümü için geçerli bir neden bulunmuyor.