Konu: DM  (Okunma sayısı 188 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.09.2022 12:48
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @OLDHAND Hajredin_Zlatkov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle iyi günler, arkadaşla bir takım sorunlar yaşamıştık Bingoda birliğimiz var bu arkadaş orada gelip sokağın sahibi benim diyor falan ben arkadaşı vuruyorum. Sonrasında ben afkken beni vuruyor kaçırıyor her neyse iyi güzel. Sonra tekrar afkken vuruyor bu olay üzerinden 4gün geçiyor arkadaşın canı DM atmak istemiş galiba her gün oyundayım kendiside oyunda nedense şimdi gelip beni tekrardan vuruyor üstelik sokaktayken fear rp yapmıyordu sokağın sahibi benim diyip gidiyordu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/856925512740110346/1020993962070257684/samp_18_09_2022_12_34_24.png

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın DM kapsamında ceza almasını talep ediyorum. 4gün önce beni vuruyor nedense şimdi tekrar gelip vurma kararı alıyor.

#2 - 18.09.2022 13:47
Merhabalar
Ortada DM'lik bir durum kesinlikle yok, olayı gerçekleşmesini istediğin gibi tamamen çarpıtarak ve yanlış bir şekilde anlatmışsın, bu da açıkça yönetimi kandırmaya teşebbüse giriyor, olaya birde benim açımdan bakalım.
İş yerimin otoparkına aracımı çıkartmıştım, kişi gelip aracımın şöför koltuğuna bindi ve inmemekte ısrar etti, aramızda geçen kısa diyalog sonrasında kişi silahıyla ateş açtı, bölgeden uzaklaştım, geri geldiğimde iş yerimin bir kenarına pusmuştu, karşı ateş açtım ardından kişi iş yerime kaçtı içeride canını doldurdu, bende peşinden iş yerimin kapısını kilitledim, dışarıya çıkamayınca da dışarıya teleport edilmek için kendi paylaştığı ss'te de görüldüğü gibi /rapor atarak rolden kaçmaya çalışmış.

RetartedRp - İlk ateş: GösterGizle

/me silah çeker emotesi, sunucu kurallarında söylendiği gibi yetersiz bir emote ile yapıldığı için ihlal olarak değerlendirilir.
Alıntı yapılan: 5. Deathmatching
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.

İçeriye kaçtığımda OOC kanallar üzerinden alay geçmek için kışkırtıcı mesajlar yolladı;
Spoiler: GösterGizle

Rolden kaçmak için attığı rapor: GösterGizle

Kişiden kaçtığım için, OOC kanallar üzerinden beni tekrar, tekrar vuracağını dile getirip Mixing kuralını ihlal ettiği ss;

Kişiyle ikinci kere çatışıp, kişinin kaçırıldığı bir rolde /do üzerinden PK War diye bir soru yöneltti, olumsuz cevap verdiğimde ise tekrardan OOC kanalları kullanarak beni tehtid edip Mixing kuralını tekrar ihlal etti;

Alıntı
Öncelikle iyi günler, arkadaşla bir takım sorunlar yaşamıştık Bingoda birliğimiz var bu arkadaş orada gelip sokağın sahibi benim diyor falan ben arkadaşı vuruyorum. Sonrasında ben afkken beni vuruyor(Sürekli Roleplay)kaçırıyor her neyse iyi güzel. Sonra tekrar afkken vuruyor bu olay üzerinden 4gün geçiyor arkadaşın canı DM atmak istemiş galiba her gün oyundayım kendiside oyunda nedense şimdi gelip beni tekrardan vuruyor üstelik sokaktayken fear rp yapmıyordu sokağın sahibi benim diyip gidiyordu.
Kişinin iddaa ettiği , "sokağın sahibi benim" tarzında saçma sapan toxic rollere kesinlikle girmedim, söylediklerini kanıtlamasını istiyorum aksi halde şikayetin aleyhine bir sonuç vermesi için yöneticiyi kandırmaya teşebbüs edip, iftira attığını kabul etmiş olur.

15 yaşında ki bir karakteri canlandırıyorsun, 35-40 yaşlarında ki, işletmesinin önünde saatlerini geçirdiğin adamın sana karşı fear-rp yapmasını mı bekliyorsun? Artık olaya benim açımdan da bakabildiğimize göre, Hajredin Jonita karakterinin hiç bir şekilde DeathMatch kural ihlalini işlemediğini, bu kural ihlalinin açıklamasında ki bir çok ihlalini ve daha nice kuralı karşı tarafın ihlal ettiğini görebilirsiniz. Olayı yeterince şeffaf bir şekilde izah edip, yeterince kanıt sunduğumu düşünüyorum. Savunmam bu kadar.

Alıntı yapılan: Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek

- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

#3 - 18.09.2022 16:49
Sen beni iş yerine kilitledin 5dakıka boyunca içeriye herhangi bir şekilde girmedin canımıda zaten doldurmadım. Üstelik sivilsin sokağımıza geliyorsun bir tane bar almışsın oradada duruyorsun sana kim olduğunu falan soruyorum sen ters cevaplar veriyorsun keşke ssler elimde olsa ardından Mahalle benim osturuk diyip gitmenide biliyoruz dostum. Ben ICde tanrı falan olmadığıma göre o iş yerinden çıkamazdım 5dakıka boyunca bekledim tam rapor atıcakken içeriye girdin. Ha silah emotunuda diyorsan seni orada onu korkutmak için çektim herhangi bir ateş açmadığımı düşünüyorum. Peki senin bana pm üzerinden 15 yaşındasın max rol tarzımsı rol bilgimi sorgulaman peki?

#4 - 19.09.2022 00:03
Role uyman lazım brom, admin kandırmaya çalışma, adamlar seni kitlemişse orda gerekirse açlıktan ck olacaksın fakat yine de rapor atıp dışarıya çıkma gibi bir lüksün yok. ben 2,5 saat Raime'nin barında kitli tek başıma kalmıştım, en son gelip direkt ck ettiler. Pablo Lucia karakterim neden ck oldu sanıyorsun?

#5 - 20.09.2022 10:08
Savunma yeterli görüldü, ceza verilmeyecek.