QUERENCIA
Kin ve Aurellia'nın Karşılaşması - Querencia'nın Kuruluşu
Zamanının büyük bir kısmını partilerde geçiren Kin, o gece de zaman geçirecek bir yer arayışındaydı. Telefonuna gelen bir bildirim ile Aurellia'nın ev partisine doğru yol aldı. Parti işlerinde deneyimli olan Aurellia için zor geçmeyecek bir gece gibi görünüyordu. Ta ki yaşanan gece unutulamayacak bir geceye dönene kadar. Kin, aralarına karışıp kısa bir süre sonra Aurellia ile aralarındaki sohbeti kurmuş, onunla yakınlaşmaya başlamıştı. Aurellia'yı yakından olmasa da tanıyor ve babasının parasını bu işlerde düşünmeden harcamayı sevdiğini biliyordu. Parti parti gezmek yerine artık kendi partilerini gerçekleştirmek isteyen Kin, konuyu Aurellia'a açtı. Geçirdikleri ev yangınından sonra aralarındaki arkadaş ilişkisini daha da kuvvetlendiren ikili parti işlerini büyütüp arkadaş çevrelerini genişletmeye başladı. Onların arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşı derken kendi çevrelerinde geniş bir arkadaş grubu oluşturmaya başladılar. Eğlenmek için sadece parti işlerini değil, gençlerin ilgisini çekecek illegal işlere de el atan grup içerisinde; Araba yarışları ile uğraşan, partileri düzenleyen, soygun ve küçük illegal işlere bulaşan, grubun işletmelerini yöneten farklı farklı bölünmelere gittiler. İşleri kendi aralarında ikiye bölen Kin ve Aurellia, illegal işlerin yönetimini Kin'e ve legal işlerin yönetimini Aurellia'a bıraktı. İspanyol olan Aurellia'nin önerisi üzerine kendilerine İspanyolca'dan gelen "Querencia", yani; "İnsanın kendini en güvende/en güçlü, evinde hissettiği yer." anlamına gelen bir isim kullanmaya, takıldıkları bölgenin en büyük eğlence grubu olma yolunda adımlar atmaya başladılar.
02/08/2022 Ocean Bar
Aurellia'nın Sorumlulukları
Kendi aralarında bir hiyerarşi bulunmasa da dışarıdan görünecek ve işlerin başında duracak kişilerin olması gerekiyordu, Kin'in fazla rahat ve işleri takmaması nedeni ile işletmelerin ve organizasyon işlerinin tamamı Aurellia'nın üzerine kaldı. Querencia'nın düzenleyeceği ev partileri, açacakları club, pub ve bir çok işletmenin gidişatını Aurellia sorgulayacak. Grupdaki diğer isimlerin grup adına bir yeri işletmesini, bir yer işletmek isteyenleri, işletmeler içerisinde çalışacak kişilerin irtibatı onun üzerinden geçecek. Legal anlamda yapılacak anlaşmaların ve iş birliklerinin yönetimi de onun üzerinden olacaktı. Babasının parası nedeniyle grubun bankası haline gelen Aurellia, Querencia'nın adı geçen bir kaç işletmeye sahip ve içerisinde arkadaşlarına da iş imkanı sunuyor. İşletme işlerinden kazandığı parayı yine arkadaşlarının ihtiyaçlarına ve diğer işletmelerin alınmasında destek çıkmak için kullanıyor.
12/08/2022 LS-LV Highway Kin'in sorumlulukları
Kendini müzik işlerinde ileriye götürmek isteyen Kin, eğlencesinden de ayrı kalmak istemiyor. Zamanının bir çoğunu stüdio işlerine ayırırken kalanını da arkadaşları ile yapacağı eğlenceli aktiviteler planlıyarak geçiriyordu. Çabuk sıkılan ve kendisini sürekli bir eğlence arayışı içerisinde bulan Kin; Arkadaşları için yarışlar düzenliyor, gençlerin ilgisini çeken illegal işlerde onların önünü açıyor, aralarındaki soygun ve uyuşturucu gibi küçük işlere girecek olanlara ihtiyaçları olan parayı elde etmelerine yardımcı oluyordu. İllegal işlerde grubun başını çekiyor, illegal anlaşmalarda ve iş birliklerinde kendisini öne çıkarıyor. Sağladığı işler ile elde ettiği parayı da yine arkadaşlarına, partilere ve kız arkadaşına yediriyor.
Yeni yüzler, eski olaylar.
P1 | Oyunun bitmesi?
Oyun bitti mi? Querencia dağıldı mı? Grup kendi kendini ölüme sürükledi...
Kin, *** ve diğerleri içerisinde oldukları durumu çocuk oyuncağıymış gibi yönlendirdi. Beceriksizler. Çoğu kendini beğenmiş, kimseye faydası olmayan tiplemeler. Klasik ergenler değil mi? Bir kaç çocuğun önderliğinde başlattıkları bu grubun buralara geleceği kimin aklına gelirdi? Gerçi kimsenin işlerin buralara kadar geldiğinden haberi yoktu, onun dışında. Kin, Bu işten en kâarlı ayrılan isim. Ya da ayrıldığını düşünen. Her neyse, daha fazla lafı uzatmadan yaşananlardan bahsedeceğim. Kin, "Querencia" adı altında sırf eğlenmek için diye gösterdiği ufak grubun altında bizi oluşturdu. Ben, Eddie ve diğer çocuklar. Biz onlardan farklıydık, her anlamda tamamen farklı. Onlardan üstündük. Bunun farkında olan tek kişi de oydu. Düşünebiliyor musun? O grubun içerisindekiler sadece isimlerimizi tanıyordu. Dışlanıyor olmamıza rağmen Kin'in bize sunduğu şeyler... Bunlar beklemeye değerdi, ta ki işlerin içerisine sıçana kadar.
Bir kız uğruna mı? İş mi? Yoksa sadece sıkılma mı? O piçten her şey beklenir. Şehre geldiğim günden beri Eddie ve grubunun adı altında, Kin için iş yapıyordum. Pek onun için denemez ama bizimle ilgileniyordu ve biz de ona pay veriyorduk. Kazandıklarımızdan paylar, onun milyoner olmasının nedenlerinden biri de biziz. Onun, şu s*kik grubu Querencia'da olanları bile içine sokmadığı pis işleri ile her gün biz ilgilendik. Ben ve kardeşlerim, göz boyama. Anlarsın, bizde bağlar fazla kuvvetli olduğu için güvendik. Ona ve hepsine. Bir yıldan fazla oluyor onunla tanışalı. Benim için Eddie ve grubundan sonra geliyor. Eddie bizim liderimiz, o da Eddie'nin lideri gibiydi fakat bizden farklılardı. Arkadaş, daha da yakın arkadaş gibi. Aralarında sürekli tartışmalar oluyordu, her zaman oluyor diye o an kimse tepki göstermedi. Böyle olacağını bilsem en önden ben atlardım.
P2 | Dost mu? Düşman mı?
| Bu ikili nereden tanışıyor? Nasıl tanışıyor hiç bir bilgim yok. Sadece şunu biliyorum; Kin, onunla yakın olduğu kadar kimse ile yakın olmadı. Eddie'nin takımında olduğum için onunla da fazla denk geliyordum. Barlarda, toplantılarımızda, bazen kaldığımız bloğa gelip onunla bir kaç dakikalık konuşmalar gerçekleştiriyordu ama bir problem olduğu en başlarından belliydi. Kin, Eddie ile görüştüğünü etrafa yaymak istemiyordu. Onunla yan yana görüntülenmek. Bunu o zamanlar anlamamıştım, saçma geliyordu ama fazla üzerinde durmadım. Şimdi anlam verebiliyorum. Tüm bu zamana kadar Eddie ile ortak alanlarda mesafeli olmasının nedeni pis işlerinin ifşalanmamasıydı. Çok sevdiğin bir arkadaşın, söylediğin her işi yapıyor. Her işi. Sende devamlı kendin bile yapmak istemediğin işleri ona kitliyorsun. Sonrasında da mesafeli davranıyorsun. Fazla üzücü değil mi? Bunu zamanında farketseydim bir şeylerin değişmesini hızlandırabilirdim.
Şu bahsettiğim kavgalar, sebebini tam kestiremiyorum. Sanırım Eddie artık bu işlerden bıkmıştı, işlerden kastettiğim arkada kalmaktan. Tüm boku kendisinin yapıp halen geri planda tutulması hoşuna gitmiyordu. Aynı şekilde bizim de öyle, içerisinde bulunduğumuz ana grupta sadece adımızın bilinmesi kabul edilemezdi. Aralarındaki bu tartışma bir süre Eddie ve bizim iş yapmamamıza neden oldu, Kin vermedi diye değil. Ona karşı durmak için biz gerçekleştirmedik. İşler de ondan sonra patlamaya başladı zaten. Zamanla Kin'in para açığı ortaya çıktı, parası biten Kin'in "kemik" dediği arkadaşlarından bir kaçı dışında kimse suratına bakmadı. Gerçek dostluk İşler bok yoluna ilerlediğinde de ilk adımı biz attık, Kin'in piç ettiği durumu düzeltmek için. Eddie onunla uzun bir kaç konuşma gerçekleştirip buluşma ayarladı. New York'da gökdelenlerin birinde -bu orospu çocuğu Eddie işini biliyor, parayı nereye harcayacağını biliyor.- sadece biz ve Kin. Eddie ve Kin, gece yarısına kadar işlerin nasıl ilerleyeceğini konuştu. Ona bunun böyle ilerleyemeyeceğinden bahsetsek de pek faydalı olmadı. Sonucu zaten ortada.
Yolun sonuna geldiğini farkeden Eddie, son çaresi olarak kendisini gün yüzüne çıkarttı. Herkesin karşısına. Querencia'da söz sahibi olanlar ile ortak bir noktada buluşmak için teker teker görüştü. Maeve, Tyler... Onlar dışında Eddie'i s*kine takan bile olmadı. Zaten aralarının bozuk olmadığı tek ikili onlar. Günlerce hatta haftalarca, ne kadar kafa patlattığımızı ben bile hatırlamıyorum ama bir şeylerin sonuna geldiğimiz için hiç bir şey işe yaramadı. Onun tüm bunların üzerini kapatarak bir anda hiçlik ile başbaşa bırakmasının nedeni Eddie ve bildiklerini onunla beraber değersiz hale getirmekti.
|
P3 | Devre arası
Bitti, gerçekten bitti. O kadar çabaya rağmen her şeyi çöp etti. Tek bir mesajla, inanabiliyor musun? Tek bir Whatsapp mesajı ile her şeyi dağıttı. İlk başlarda banada bir rahatlama geldi, yalan söylemeyeceğim. Kafa tatiline de çıktım. Sonrasında ise bir boşluk olduğunu farkettim ki sanırım çoğu öyle hissetti. Bunların en başında da Eddie geliyor. Biraz mola vereceğim, en azından Eddie kısmına. Kin, onun Eddie'den korkmasının nedeni hakkında her şeyi bilen tek kişi olması. Yaptığı her işi. Spotify fake dinlenmeden tut, adam öldürme. Evet öyle, adam öldürme. Kin öldürmesini söylemese de Eddie için işler o yönde ilerledi. Etkisiz hale getirilmesi gereken bir kişinin sonu ölüm oldu. Çok acı. Kin için bunların açıklanması onun hayatını mahvedebilir, öyle düşünüyor. Ki gerçekten de öyle. Kim fake dinlenme basan bir şarkıcıyı daha fazla dinlemek ister? Tek hatası Eddie'e güvenmemek olduğunu düşünüyorum. Yanındaki sünepe kemikten bile daha güvenilir bir adam Eddie. Bunu kanıtlamak için kendimi bile öne atabilirim.
Her şey bittiğine göre artık dağılma vaktiydi, yani öyle düşünülüyordu. Eddie ilk adımı atana kadar. Miami tatilimin bir gecesi, telefonum çaldı. Arayan kişiyi tahmin edebiliyorsunuzdur, adamım Eddie. Bu arada bu anlattıklarım fazla uzaklarda da değil, sözde Querencia kapandıktan bir ay kadar sonra sanırım. Açtığım gibi bana söylediği cümle şuydu. "Ben daha iyiyim" evet, adamla bir aydır görüşmüyoruz. Manyağın teki, bu kesin. Telefonda bana ondan daha iyi olduğunu söyledi, bir eksiğinin olmadığını. Hatta fazlasının olduğunu, en azından arkadakilerine eşya gibi davranmıyordu Eddie. Nasıl yapacağını, neler yapacağını bana tek tek anlattı. Biraz hayal de kurduk aslında. Fazla dost canlısı, boş bir zamanında yakalarsanız. Kendinizi onunla saatlerce sohbet ederken buluyorsunuz. Her şeyden sonra ona tamam dedim. "sadece doğru zamanı beklemelisin."
| |
P4 | Şah ve Mat, masada piyon kalmadı.
| Evet günümüz, işte olay örgüsünün sonu. Bir zaman sonra tek vasfı stüdyo - ev arası gidiş geliş olan Kin'in boş anını kovalayan Eddie, istediği şeyi sonunda yakalamak üzereydi. Olanlardan ve olacaklardan habersiz olan Kin, Fransa sahnesinin olacağını Sosyal medyada paylaşınca zamanın geldiği apaçık ortadaydı. Eddie de bunu farketti. Vice'ın uzağında duran Eddie, dağılan grubunun hatta tüm Querencia'nın yeni/eski üyelerine ulaşmaya çalışıyordu. Elinde olanlara. Ulaşabildiklerine ulaşıp durumlarını kontrol ediyordu, hepsinin tek tek fakat rahat duramadı. Şehre indiği gibi kendi Social hesabını açıp onunla sosyal medya üzerinden atışmaya başladı. Klasik ergen hareketleri, bunu yapmasaydı tamamen üzerine çökebilirdi. Bu sadece Kin'e zaman kazandırdı. Artık hayaletinin şehirde olduğunun farkındaydı hatta harekete de geçtiğinin. Kanı kaynayan tek kişi Eddie değildi, grubumuzun eski üyelerinden Shawnee ve Shane de ona katıldı. Bir süre onunla sosyal medyadan atışma içerisine girdiler. Eddie ve Kin, boş zamanlarının olmadığının farkındaydı. Dağıttığı çöplüğünün geri toplandığını, onu kendisinden başkasının yapamayacağını savunan Kin. Eddie'den önce davranmaya çalışıp bulduğu adamları kendi saflarına çekmeye çalışıyordu. Eğer düzgün bir grup oluşturabilse Eddie'e engel olabilirdi. Belki. Çaylaklara güven olmaz. Onun topladığı grup Querencia kapanmadan önce yeni doluşan çaylaklardandı. Eddie ve bize engel, hatta tümsek bile değillerdi ki öyle de oldu. Eddie, Kin'in kendisine karşı eski adamlarını tekrardan topladığını öğrenince planının işe yaradığını söyledi bize. Bizden bir kaç adım önünü düşünüyordu, ben tek işimiz grubun sağlam adamlarını toplamak sanıyorken o. Uzun zaman sonra Kin ile tekrar, son bir görüşme gerçekleştirmek için tüm bu çabalara girmişti. Klasik, Eddie ve lüks hayat. Onunla Vice'ın büyük gökdelenlerinden birinde görüşme ayarladı. O kadar adama rağmen sadece o ben ve Eddie'nin grubunun kemikleri. Dostum Eddie'nin o andaki rahatlığı bile beni deli ediyordu. Hele ki konuşma sırasında ağzından çıkarttığı iki kelime ile Kin'i konuşamayacak hâle getirdikten sonra... Ağzım kurudu, ufak bir su molasından sonra buna devam edebiliriz.
|