Konu: [23/07/2022] Javeion Trewlay - Birden Fazla Kural İhlali (6)  (Okunma sayısı 290 defa)

#0 - 24.08.2022 18:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Javeion Trewlay - @sp00nface

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23/08/2022  - 23:04 - 23:21

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Fear RP.
Yaralı Kural İhlali
Troll
Türkçe Terim
OOC tehdit
Ortak Nezaket

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 23 Ağustos'ta saat 22:00'da arenada show yapıldı. Bende saat 23:00'da oradan çıktım. Arkadaş benim peşime geldi ve önce arabama Car J. yapmaya başladı. Takmadım. Daha sonra bana saldırdı. Karşılık verdim. Yaralıya düştü. Ekran görüntülerinde açık zaten. Daha sonra kişi yere düşünce /pm üzerinden şikayet açacağını söyledi. Buna hakkı olduğunu ve açabileceğini anlattım.
 Daha sonra ise "hayatsız" gibi hakaret etti. Yine /pm üzerinden OOC tehditler ve DM tehdiitleri savurdu. Hiç birine karşılık vermedim. Daha sonra kişi hakkında ihbar verdim. Silahı olduğunu belirttim ve ihbara not düştüm. Kişi silahını kaptırmamak için yaralı süresi bitince kalkıp koşmaya başladı. /do üzerinden kişinin yaralı olduğunu belirttim. "KLAVYEM BOZUK" gibi yanıt aldım. Sonra sanki ben /pm atmışım gibi "/pm -" diye bir şey yazdı. Anlayamadım. /pm atan kendisi. Yerde yatarken yaralı rolü yapması gerekirken küfürler etti.
 Ve yine bir ihlal daha olaydan 6 dakika sonra yaptı. Bir kişi yaralıya düşüyorsa yaralı rolüne uyması gerek. Silahlı yaralanmalarda 60 dakika, yumruk, bıçak, sopa gibi aletli yaralanmadı ise 30 dakika araba, motor, uçak, helikopter sürülmemesi lazım. Araba sürse yine bir şey demeyeceğim. Kişi birde bisiklet sürüyor. Yine 11 dakika sonra bisiklet sürerken denk geliyoruz ve "Lan" kelimesini kullanıyor. Türçke terim kapsamında bir ihlal. Bu konulardan dolayı şikayetçiyim ve kişinin ceza almasını istiyorum. Teşekkür ederim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli tüm görüntüleri attım. Kişi uygun ceza alırsa sevinirim.  :)

« Son Düzenleme: 24.08.2022 18:20 Özlem »

#1 - 24.08.2022 18:37
son sste adım olduğu için söylemek istediğim şu; birkaç dakika önce hooda geldi, Towfiq diye seslendi. Biraz işim vardı, tam ona döndüm baktım gitti. Rolsel çağırdım falan, dönmeyince "gel geri, köşedeyim" gibi pmler attım. hani ortada herhangi bir mixing olmadığını belirtmek istedim, iyi forumlar  :colt:

#2 - 24.08.2022 18:45
Troll üzerine oynayıp zevk kaçırmaktan başka bir şey yapmıyor.

#3 - 24.08.2022 18:58

Haklısın.

#4 - 24.08.2022 19:46
Merhaba, direk olaya geçeyim. Sen de sütten çıkmış ak kaşık değilsin.

Yazılan ihlallerin çoğunu gerçekleştirmedim, gerçekleştirmemiş olduklarımın savunmalarını yapacağım ve yaptıklarımın ise o anlık ani sinirle yapılmış olduğunu belirtmek istiyorum. Pişmanlığımı da belirteyim.

Troll: :aSD:SdaD:SAdsa trollü yapan ben değil sensin arenadan çıkıp Angelina'nın yanına rol yapmaya gittim ve aracına bindim. Direkt olarak bana küfürler savurmaya başladı ve direkt olarak bana saldırdı. Kanıtları da burada buyrun https://www.hizliresim.com/4nil8y2
Troll olan kişi ben değil sensin, kişi bana kin beslemiş gördüğünüz gibi imlaya da herhangi bir şekilde uymadığını görebiliyoruz. https://www.hizliresim.com/pplxnsh Angelina'a karşı hiç bir şekilde troll yapmadığımı belirtmek istiyorum.

Türkçe Terim: Kanıtını https://www.upload.ee/image/14444048/samp_23_08_2022_23_21_19.png bu olarak sunmuş. Savunma yapacağım bu kanıt üstünden.
Michael adlı karakter gördüğünüz gibi Lan diye türkçe terim kullanıyor, ben de ona karşılık Lan mı? Lan ne gibisinden soru işareti koyarak yazıyorum. Bile bile türkçe terim kullanmıyorum gözle görülür bi şekilde her şey açık.

OOC tehdit: benim rol zevkimi kaçıran kişinin rol zevkını kacıracagımı belirtiyorum, tehdit vs. yok. seni öyle yaparım böyle yaparım felan ani sinirle yazılmış hepsi fakat rol zevkini elimden geldiğince kaçıracağım ihlal yapmadan.

Ortak Nezaketlik bir durum görmüyorum.

Yaralı Kural İhlali: Emote vermediğim için üzgünüm, w+spaceye basıyordum ve karakter sadece düz koşuyordu a d yapmama rağmen yani orda bile bile gitmiyorum zaten uzaklaşınca da kişi de uzaklaşıyor.

Fear RP ve YKI için pişman olduğumu ve bile bile yapılmadığını belirtmek istiyorum. Sunmuş olduğum kanıtlarda kişi sinirle icden oocde yazamadığı şeyleri yazıyorsa bende ona icde yazıyorum. Olay bu hiç bir şekilde troll karakter açmadım, zevkimi kaçıranın zevkini kaçırıyorum. Angelina beni önceden de sürekli olarak gördüğü yerde dövüyordu zaten.

#5 - 24.08.2022 19:47

videonun tam halini sun da herkes görsün, bu saatteki hasar loglarınada bakabilirsiniz zaten :D

#6 - 24.08.2022 21:35

videonun tam halini sun da herkes görsün, bu saatteki hasar loglarınada bakabilirsiniz zaten :D
Tam hali ne fark eder? Düz saldırıyorsun işte bir olay olduğu için. Neymiş tam olay? Anlatta gülelim.

#7 - 24.08.2022 22:21

Tam hali ne fark eder? Düz saldırıyorsun işte bir olay olduğu için. Neymiş tam olay? Anlatta gülelim.
videoyu kırpmadan at ki diğer insanların gözünde troll görünmeyeyim :D

#8 - 24.08.2022 22:23

videoyu kırpmadan at ki diğer insanların gözünde troll görünmeyeyim :D
Videoyu oradan başlattım dostum. Öncesinin de videosu vardı fakat sildim onu. Öncesinde ne oluyormuş anlatsana. " Dayı " falan dediğini mi atayım?

#9 - 24.08.2022 22:24

trollü yapan ben değil sensin arenadan çıkıp Angelina'nın yanına rol yapmaya gittim ve aracına bindim. Direkt olarak bana küfürler savurmaya başladı ve direkt olarak bana saldırdı. Kanıtları da burada buyrun https://www.hizliresim.com/4nil8y2
Troll olan kişi ben değil sensin, kişi bana kin beslemiş gördüğünüz gibi imlaya da herhangi bir şekilde uymadığını görebiliyoruz. https://www.hizliresim.com/pplxnsh Angelina'a karşı hiç bir şekilde troll yapmadığımı belirtmek istiyorum.

Paylaşılan SS'lerde tarafıma yüklenmiş itham hakkında,

Karakterim basın/medya işi için arena içerisinde. Bu esnada bir çağrıya muhatap oluyor ve yakın bir arkadaşının öldüğü haberini alıyor. Haberi almasıyla birlikte arkadaşının yanına yetişmek için arenadan apar topar çıkıp aracına gidiyor, Jaevion Trewlay karakteri de Angelina'nın peşine takılıp şahsi aracına biniyor-gasp ediyor. Bunu yaparak Angelina'nın yetişmesi gereken yere gitmesine engel oluyor. Angelina, ona ısrarla aracı bırakmasını söylese dahi Jaevion aracı bırakmıyor. Olayın hararetlenmesinin üzerine hakaretleşmeler başlıyor ve spontane biçimde zorla araçtan indirme(darp) durumu gerçekleşiyor.

Bu noktada ihlali gerçekleştiren taraf; ortada bir sebep yokken karakterimi arena içerisinden beri anlamsızca taciz/rahatsız eden ve aciliyetli bir olay için arenadan çıkmışken aracımı gasp edip ısrarla vermeyen Jaevion karakteridir. Javeion'n yaptığı hareketler arasında bir sebep-sonuç ilişkisi kuramıyorum. Angelina, sadece ölen arkadaşının yanına yetişmek için gasp edilen aracını almaya çalıştı ve aracı verilmeyince zorla almaya çalıştı.