Konu: Brienna Lietfield Hakkında Şikayet  (Okunma sayısı 261 defa)

#0 - 19.08.2022 22:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Brienna Lietfield

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rosario Marcelles @Heaven404

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.08.2022 - 18:11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Alt madde de açıklıyorum.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar.  17.05.2022 tarihinde Brienna Lietfield adlı karakter benimle iletişime geçti. Gatelerimin olduğu mekanı kullanmak için benden izin istedi, rol yapılacağını söyledi. Ben de pasif olduğum için arkadaşlarının işinin görülmesi için gate şifrelerini verdim. Burayı dikkatle okuyun lütfen, sadece gate şifrelerini verdim.

Bir süre sonra oyuna giriş yaptım, sohbet-muhabbet için Brienna karakterine yazdım ve birliği kapattıklarını söylediler.

Aradan 1 ay gibi bir süre geçti, tam hatırlamıyorum, Rosario Marcelles adlı karakter (OOC arkadaşım) benimle iletişim kurdu ve gatelerin içerisinde özel objeler, garaj vesaire koyulduğunu söyledi. Buna hiçbir şey demem, rol için verdim sonuç olarak. Oyuna giriş yaptım ve VCPD ile alt sokakta çatışma vardı. (bunun öncesinde oyuna girince gatelerin(2 adet) şifrelerini (..91924) olarak değiştirdim. Peşinden üç dört defa daha değiştirdim, son olarak (..91924) yaptım. Fakat şifreleri değiştirmemin üzerine VCPD ile çatışan oyuncular arabayla kaçıyorken, oyuncular gatelerin şifrelerini biliyormuş gibi rahatlıkla giriş çıkış yaptılar. Tekrar değiştirdim ve tekrar kullanılmaya başlandı. (loglara bakılabilir, böyle bir durum yaşanacağı için ekran görüntüsü almadım)

Bugün oyuncuya oyundan arkadaşım ulaşmış, gateleri tekrar kullanmışlar. (şifreleri hiçbir şekilde vermedim) Arkadaşım özelden sormuş fakat oyuncu umursamadan oyununa devam etmiş. Biz sadece bu konuya açıklık getirmek istiyorduk halbuki.

Bugün akşam işten gelince oyuncuyla bizzat ben iletişime geçtim ve oyuncu bana gate şifrelerinin tahmin edilebilir bir şifre olduğunu söyledi. (..91924) bu şifrenin tahmin edilebilir bir şifre olmadığını bu sunucuda ki 600-700 kişi de biliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Gate şifrelerini benden istediğine dair;
https://www.hizliresim.com/4kym7e2
https://www.hizliresim.com/tpf21h5
https://www.hizliresim.com/oqjhp8i

Arkadaşımın iletişimi ve oyuncunun cevap vermemesi;

hala gatelerimin içerisinde;

https://cdn.discordapp.com/attachments/823168837092376636/1010204823334965258/sa-mp-087.png

Benim oyuna girdikten sonra oyuncuyla şahsi iletişimim;

https://www.hizliresim.com/tk2h78i

Ek açıklamalar(varsa):

Açık konuşmak gerekirse bir yetkiliden yardım aldığını düşünüyorum. Loglara bakılmasını önemle rica ediyorum.

Gatelerimi taşıtmak için rapor gönderdim fakat Lia adlı yetkili taşıtılmadığının bilgisini aktardı bana. Fakat gateleri oraya yerleştirdiğimde taşınabilir mi diye sormuştum, bana (evet, rapor aracılığıyla taşıtabilirsiniz) denilmişti.

Gate ekletme raporumla Manifesto adlı yetkili ilgilendi, birkaç ay önce kendisine eklettirmiştim.

Oyuncu garajını vesaire kaldırmış, gatelerimi taşıtmak için ısrarcı değilim fakat gerçekten bir yetkili oyuncuya yardımcı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bu şikayetin detayla incelenmesini talep ediyorum.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

« Son Düzenleme: 19.08.2022 23:20 docella »

#1 - 19.08.2022 22:51
Herhangi bir yoruma cevap vesaire yazmam gerektiğini düşünmüyorum. Bir soru olduğunda etiketlerseniz hızlı dönüş yapabilirim. Çalıştığım için zaman ayıramıyorum.

#2 - 19.08.2022 23:01
Selam, iyi geceler.

Şikayet galiba gate açtığım için açılmış. (?) İlk görüntüde şifreleri istedim, verdiniz. Sonrasında şifreleri değiştirdiğinizi iddaa etmişsiniz. Bundan haberim yoktu, Moon yazarak girebiliyorduk. Son attığınız ekran görüntüsünde ise Rosario Marcelles'in açtığı gate'in içine girdik. Bana ait bir garajın etrafını gate ile kapattığınız için aksiyon yaşamak zorunda kaldık. Garaj oradan kaldırıldı, rahatlıkla gatelerinizi kullanabilirsiniz.
İyi eğlenceler.

#3 - 19.08.2022 23:19
Selam, iyi geceler.

Şikayet galiba gate açtığım için açılmış. (?) İlk görüntüde şifreleri istedim, verdiniz. Sonrasında şifreleri değiştirdiğinizi iddaa etmişsiniz. Bundan haberim yoktu, Moon yazarak girebiliyorduk. Son attığınız ekran görüntüsünde ise Rosario Marcelles'in açtığı gate'in içine girdik. Bana ait bir garajın etrafını gate ile kapattığınız için aksiyon yaşamak zorunda kaldık. Garaj oradan kaldırıldı, rahatlıkla gatelerinizi kullanabilirsiniz.
İyi eğlenceler.

"Bana ait bir garajın etrafını gate ile kapattığınız için aksiyon yaşamak zorunda kaldık." Bunun mantığını açıklar mısınız? Discord konuşmalarımız bile açık şekilde ortada. Bana gate için ulaşma sebebiniz bu değil mi zaten? Orada rol yapacağınız için gate şifrelerini istediniz. Ki zaten orada başkasının bir garajı var iken nasıl gate ekletebilelim? Aramızda geçen önce ki konuşmaları göz önünde bulundurduğumuz zaman yapılan savunma da kendinizle çelişiyorsunuz. Ek olarak sunmuş olduğum ekran görüntüsünde gatelerimin şifresini istiyorsunuz. Nasıl oluyor da size ait olan garajın etrafına gate attırabiliyoruz? Mantık işi değil gerçekten.

Ki ayriyeten kanıtlarda bana PM yoluyla ''gate şifrelerinin tahmin edilebilir olduğunu söylüyorsunuz.'' Fakat savunmanızda Moon yazıp giriyordum diyorsunuz. Savunmanız ve kanıtlar birbiriyle uyuşmuyor. Bunu da dikkate alırsak çok sevinirim.

Dipnot; Rosario karakterinin kapıları açtığı sıra içeriye girdiğini söylediniz. Kapıları kendi açtığı takdirde size neden böyle bir pm atsın? Böyle bir şey olmamış olsaydı o dakika atılan mesaja geri dönüş sağlardınız kendin açtın vesaire. Rosario karakteri ile aranızda bir konuşma geçmemiş. Kendisinden size gelen mesaj dışında.
« Son Düzenleme: 19.08.2022 23:27 docella »

#4 - 19.08.2022 23:26
Şikayet amacını anlamış değilim. Daha öncesinde Moon yazarak girebiliyorduk. Gatei açarken bir görüntü de paylaşmamışsınız, attığınız görüntüde açık kapının içindeyim. Daha fazla cevap ya da savunmaya gerek yok. Kararı bekleyebiliriz.

#5 - 19.08.2022 23:37
Gate kapısı açıktı, tamirhane için birlikte girdik. Ben tamirhaneye girdim, arkadaşım bekledi. Açık kapıdan içeri girdiğimizin şahitliğini yapıyorum.

#6 - 19.08.2022 23:42

Bu attığınız görüntü ile kendinizi ele veriyorsunuz zaten. Dışarıdan ben geldiğim için ve uzağımda kaldığınız için yazdıklarınız bana gri olarak düşüyor otomatik olarak.
Bunları bir kenara koydum, içeride garajınız var. Garajınızın dibinde duruyorsunuz, yeterli bir sebep değil mi? Gateler aktif olarak birilerinin yardımıyla açılıyor veyahut şifreler size paylaşılıyor.

Ayriyeten 3. kişi olarak şikayete yorum yapma hakkınız yok. Yeni kuralları inceleyebilirsiniz.

#7 - 20.08.2022 00:51
Şikayet inceleniyor.

#8 - 21.08.2022 12:23
Birlik açılma amacıyla gate kullanımı ürün sahibi tarafından diğer bir oyuncuya tahsis edilmiş, proje bittikten sonra gatei kullanma hakkınız yok. Gate'i izin almadan bundan sonraki kullanışınızda cezalandırılacaksınız. Anlaşmazlıkların da bu şikayet yoluyla giderilmesi iyi olmuş.

Admin yardımı konusuna gelecek olursak böyle bir şeyin gerçekleşmediğini tespit ettim, içiniz rahat olsun. Bu her konu için de böyledir, herhangi bir oyuncunun ürününü diğer bir oyuncu ondan habersiz kullanamaz.