Konu: Phillip_Scorazzi - Maske_23317 - Maske_39701  (Okunma sayısı 599 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.08.2022 02:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Phillip_Scorazzi @Skysurge Maske_23317 - Maske_39701 (İki arkadaşa yetkili birisi etiket atarsa sevinirim.)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Pheodora Lvovna @only rhyme - Chloe Rosenfield @TanerZe Megan Snow @cnrgnscnr

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19/08/2022 - 01.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Phillip Scorazzi isimli karakter gece saatlerinde Megan Snow'un çağırması üzerine evime geliyor. Evin içerisinde Megan ve Phillip karakterlerinin araları açılıyor ve ufak çaplı, büyük olmayan bir tartışma başlıyor. Sonrasında ise uzuyor ve Phillip Scorazzi isimli karakter evi terk ediyor. Buraya kadar herhangi bir problem olmadan rol sürüyor ve devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde bir yere gitmek için evden çıkıyoruz. Phillip Scorazzi isimli karakter evin önünde bekliyor, sonrasında inip ateş açıp uzaklaşıyor. Her şey normal ilerlerken şehir ortasında bir yerde birine ateş etmek bana mantıklı gelmedi. Ateş etmesi için yeterli bir sebebi bulunmuyordu, karakterim legal ve herhangi bir illegal role girişmiyorum, herhangi bir sorun yaratmıyorum. Aralarında geçen ufak çaplı tartışma ve "Phillip'ten hoşlanmıyorum" cümlesini baz alarak arkadaş ateş açıyor (?). Birinden hoşlanmadığını duyunca neden o kişiye ateş açma gereği duyarsın ki? "Owww, şu adam beni sevmedi hemen onu vurmalıyım, çünkü Vice şehri suç şehri adamım." kafasında yaşayan ve rol yapan insanları hiçbir zaman anlamadığım gibi bugün de anlamıyorum. Vicewood, Mulholland gibi şehir ortalarında bir yer, aralarında herhangi bir çatışmayı tetikleyecek sorun olmayan iki karakter ve ufak bir rolden ateş açan bir oyuncu ile karşı karşıyayız. Bir süredir düşünüyorum acaba benim yaptığım bir hata olabilir mi diye, acaba bu yüzden ateş açmış olabilirler mi diye fakat düşündükçe olay daha da komik bir hal almaya başladı. Ayrıca elime az önce birkaç ss daha geçti, olay ile hiçbir alakası olmayan Maske_23317 - Maske_39701 Maske IDli kurtarıcı arkadaşlarımız da DM'e katkı sağlamış, arkadaşım birazdan yanıt olarak ssleri bırakacak  ::)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):  O:-)

« Son Düzenleme: 19.08.2022 02:21 Vodkhea »

#1 - 19.08.2022 02:13
Şahitliğimi onaylıyorum, Vice şehrinin yer altı dünyası bu illegal olaya şaşkınlık ile bakıyor.  ::)

#2 - 19.08.2022 02:24
Nasıl bir savunma gelecek bilmiyorum. Oyuna girdiğim saniyede "DM" ile karşılaşmak biraz garip oldu açıkçası. Vurulan kişi, hem rolde hem normal hayatta yakın bir arkadaşım. Olayı sorduğumda ne olduğunu bilmediğini, anlamadığını söyledi. Aynı şekilde bende öyle, ne anlayabildim, ne anlam verebildim. Elimdeki birkaç görüntüyü buraya bırakacağım. Ayrıca, adam vurmaya telefonla konuşarak gelmekte ayrı bir saçmalık? :d

#3 - 19.08.2022 02:48
Merhabalar, yarın sabah gerekli kanıtları atacağım. Keşke olayı doğru şekilde aktarsaydın be dostum.

#4 - 19.08.2022 08:38
Gerekli açıklama işten döndüğümde yapılacak.

#5 - 19.08.2022 23:13
Merhabalar, arkadaş keşke saydam bir şekilde olayı aktarsaydı iyi olurdu. Olayı en baştan sonuna kadar anlatacağım. Megan yani eşim beni Ethan'ın evine çağırıyor. Bende Ethan'ın evine gidiyorum. Ethan'ın ise eskiden benim hakkımda Megan ile evlenemezsin ve Megan'dan ayrılırsın gibi şeyleri söylediğini Rika @bugraa  karakteri bana söylüyor. Bende gelmişken Ethan'a bu olayın hesabını soruyorum. Megan'a Ethan'ın kötü biri olduğunu söylüyorum, inanmıyor. Ethan ve Megan ise beni evden kovuyor. Bende birkaç kişi yanıma alarak Ethan'ı çıkışta vuruyorum. Arkadaş ise olayı IC halletmeyip OOC'ye taşımasını aşırı komik buldum. Gerekli kanıtlarım yok ama @cnrgnscnr bu onaylayacaktır. Log kayıtlarınıda atıyorum.

https://cdn.discordapp.com/attachments/977718834050002964/1010279924084510771/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/977718834050002964/1010279980619546715/unknown.png

#6 - 19.08.2022 23:34
Öncelikle selamlar, iyi forumlar.

Olayın çok başlarına gideceğim, Phillip Scorazzi ve Megan Snow karakterlerinin evlenmeden öncesine. Megan Snow karakteri ile geziyorduk, bu esnada Ethan'ın evine geçtik. Orada sıradan sohbet etmeye başladık, karakterler karşılıklı birbirini tanıtmaya başladı. Karakterim Rika, Scorazzi'nin akşam Megan'a evlilik teklifi edeceğini biliyordu, kendi mekanımda edeceğinden biliyordum. Evlilikten konu açıldığında Ethan karakteri Scorazzi'nin Megan'a evlilik teklifi etmeyeceğini, hatta iki gün kalır kalmaz ayrılırsınız gibi ithamlarda bulundu. O günden sonra IC'de Scorazzi'ye bu konuyu yansıttım. Evlilik teklifinden hemen sonra başka konudan sanırsam oraları tam bilmiyorum, Megan ve Scorazzi ikilisi ayrıldı. İki gün sonra tekrar barıştıklarını öğrendim, sonrasında ertesi gün Scorazzi karakteri beni aradı. Ethan'ın onu evden kovduğunu ve iki güne ayrılırsın gibi söylemleri doğruladı. Scorazzi ise beni arayarak maymuncuk lazım olduğunu belirtti. Rika karakteri ile Scorazzi'nin arasında ki güçlü bağın nedeninden sorgusuz bir şekilde maymuncuk için abisi olan Kazuo_KenIchi (@Wali00) aradım. Maymuncuk lazım olduğunu ve Scorazzi ile buluşacağı yerin konumunu verdim. Kazuo karakteri de o sırada Ethan'ın evinin önüne geldi ve maymuncuk ile eve yaklaşırken Ethan ve Megan ikilisi evden çıktı. Scorazzi anlık ateş açınca Kazuo ve ben (Rika_KenIchi) bir sorun olduğunu düşünüp silahını çekip rastgele ateş açmaya başladı. Bu sırada Pheodora karakteri oyuna giriş yaptı. Özellikle karakterin yakından bir alakası olmadığından dolayı Pheodora karakterine bir mermi bile değmedi.

Herhangi bir şekilde sebepsiz ateş açmadık, keşke OOC olarak şikayet değilde IC olarak polise şikayete gidilseydi. Ethan karakteri bildiğim kadarıyla sivil bir karakter şikayet edebilirdi.

Not; Chloe Rosenfield @TanerZe olay ile bağlantısı ne bilmiyorum ancak ne kapının önünde ne de Scorazzi'nin deyişine göre evden kovulduğu sırada evde bulunmuyordu. Bu arkadaşı neden olaya şahit yazdıklarını bilmiyorum, haklı çıkmak için sanırsam. Şikayet sonuçlanabilir, iyi günler.

#7 - 19.08.2022 23:35
Merhabalar, Maske_32317 benim. Öncelikle olay ile alakam var, Rika karakteri oyun içerisinde beni arayıp bir maymuncuk lazım olduğunu belirtti ve bende üzerimde ki maymuncuk ile belirttiği konuma gitmemi istedi. Ben de üzerime silahı aldım ve maymuncuk ile Rika ve Scorazzi ikilisinin yanına gittim. Maymuncuk ile evin kapısını açmak için adımlamaya başlarken Ethan karakterinin dışarı çıktığını gördüm. Bu sırada anlık ateş açan Scorazzi'nin peşinden yardım amaçlı rastgele ateş açtım. Bu konu OOC bir şikayetle değil de "bence" IC bir şekilde çözülmesi gerekiyordu. Bunun OOC'ye yansıtmanız kötü oldu. Karakterim 40+ level karakterlerimiz mevcut ve hiç bir zaman bu sunucuda ki amacımız DM olmadı. İyi forumlar, yönetici kararını bekliyorum.

#8 - 20.08.2022 00:01
Merhabalar, arkadaş keşke saydam bir şekilde olayı aktarsaydı iyi olurdu. Olayı en baştan sonuna kadar anlatacağım. Megan yani eşim beni Ethan'ın evine çağırıyor. Bende Ethan'ın evine gidiyorum. Ethan'ın ise eskiden benim hakkımda Megan ile evlenemezsin ve Megan'dan ayrılırsın gibi şeyleri söylediğini Rika @bugraa  karakteri bana söylüyor. Bende gelmişken Ethan'a bu olayın hesabını soruyorum. Megan'a Ethan'ın kötü biri olduğunu söylüyorum, inanmıyor. Ethan ve Megan ise beni evden kovuyor. Bende birkaç kişi yanıma alarak Ethan'ı çıkışta vuruyorum. Arkadaş ise olayı IC halletmeyip OOC'ye taşımasını aşırı komik buldum. Gerekli kanıtlarım yok ama @cnrgnscnr bu onaylayacaktır. Log kayıtlarınıda atıyorum.

https://cdn.discordapp.com/attachments/977718834050002964/1010279924084510771/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/977718834050002964/1010279980619546715/unknown.png
Olay tüm saydamlığı ile şikayete aktarıldı, şunu anlamanı istiyorum ki DM ihlali IC çözülebilecek bir sorun değildir. Ne kadar komik buluyor olmanı burada önemsemiyoruz, ihlalleri ve ihlal ile karşı karşıya kaldığımda ne yapmam gerektiğini biliyorum, umarım DM'in IC yollardan çözülecek bir şey olmadığını anlarsın. Öncelikle olaya açıklık kazandırmak için DM'in ne olduğunu anlatmak ile başlayalım. DM, açılımı ile Deathmatching bir oyuncuya sebepsiz yere ateş etmeye deniliyor. Kurallarda; Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmanın DM ihlaline girdiği geçiyor. Bizim yaşadığımız şey ise tam olarak buna denk geliyor, rolde iyi anlaşamayan iki karakter tartışıyor ve evden kovuluyorsun. Kanıt olarak chatlog ssi koymuşsun, bu sslerin geçerli olmadığını biliyor olmalısın. Burada seni kim onaylarsa onaylasın, adına kim şahitlik yaparsa yapsın bunların bir kanıt olmadığını bilmelisin. Konumuza tekrar dönecek olursak Ethan karakteri eski bir memur, Phillip karakteri ise bariz şekilde mafyatik birisi. Megan, Ethan'ın eski bir arkadaşı. Realistik bakacak olursak eski bir memur yakın arkadaşının tehlikeli biri ile beraber olmasını istemez. Burada tam olarak bunu yapıyorum ve Megan'a rolde Phillip'ten hoşlanmadığımı söylüyorum. Sen ise gelip ateş açıyorsun (?)

Alıntı
Arkadaş ise olayı IC halletmeyip OOC'ye taşımasını aşırı komik buldum.
Yazmışsın, bu kadar güldüysen neden gece boyunca Discord üzerinden yazma gereği duyduğunu da açıklarsan sevinirim. Olayda hatalı olduğumu düşünüyorsan savunmanı Discorddan değil, geçerli kanıtlar ile forumdan yapman gerektiğini bilmelisin.

Gelelim diğer arkadaşımızın savunmasına,
Alıntı
Scorazzi ise beni arayarak maymuncuk lazım olduğunu belirtti. Rika karakteri ile Scorazzi'nin arasında ki güçlü bağın nedeninden sorgusuz bir şekilde maymuncuk için abisi olan Kazuo_KenIchi (@Wali00) aradım. Maymuncuk lazım olduğunu ve Scorazzi ile buluşacağı yerin konumunu verdim. Kazuo karakteri de o sırada Ethan'ın evinin önüne geldi ve maymuncuk ile eve yaklaşırken Ethan ve Megan ikilisi evden çıktı. Scorazzi anlık ateş açınca Kazuo ve ben (Rika_KenIchi) bir sorun olduğunu düşünüp silahını çekip rastgele ateş açmaya başladı.

Gibisinden bir savunma yapılmış, öncelikle her ne kadar bağlı karakter yönetirsen yönet. Her ne kadar karşı tarafı seversen sev yine de senden maymuncuk gibi bir şey istediğinde nedenini sorarsın. Arkadaşlar bunu sormuyor ve ne hikmetse hiç sorgusuz sualsiz eve geliyorlar. Arkadaşlar olaya biraz realistik bakmaya çalışın. Sonrasında dediğine göre Scorazzi anlık ateş açınca Kazuo ve Rika'da ateş açmış, bu nasıl bir savunma, DM attık demenin yasal bir yolunu falan mı arıyorsunuz? Hiç tanımadığın, hiç sorunun olmayan birine ateş açtığını burada doğruluyorsun ve savunmaya yine bakıyorum, hiçbir kanıt koyulmamış.
Alıntı
Not; Chloe Rosenfield @TanerZe olay ile bağlantısı ne bilmiyorum ancak ne kapının önünde ne de Scorazzi'nin deyişine göre evden kovulduğu sırada evde bulunmuyordu. Bu arkadaşı neden olaya şahit yazdıklarını bilmiyorum, haklı çıkmak için sanırsam.
Chloe Rosenfield siz ateş açarken yokuşta bizi görüyor ve siz gittikten sonra yanımıza geliyor, olayı kendisi de kendi gözleri ile görüyor. Kendisi rol yaptığım birisi ve olayları da yakından takip ediyor.

Gelelim son arkadaşa,
Alıntı
Rika karakteri oyun içerisinde beni arayıp bir maymuncuk lazım olduğunu belirtti ve bende üzerimde ki maymuncuk ile belirttiği konuma gitmemi istedi. Ben de üzerime silahı aldım ve maymuncuk ile Rika ve Scorazzi ikilisinin yanına gittim.
Öncelikle sana şunu söylemek istiyorum, Rika karakteri hadi seni oraya telefon ile çağırmış olsun. Aranızda ne döndürdüğünüz burada mesele değil, seni öyle çağırmış diyelim. Senden maymuncuk istiyor, sen ise silahında alıp gidiyorsun (?) Arkadaşlar dalga mı geçiyorsunuz? Rika karakteri seni soygun yapmak için de çağırıyor olabilir, yaptığın açıklamaya göre yanına silah alman kadar saçma bir şey yok. Hepiniz ağzınıza dolamışsınız IC çözülecek bir sorun, hiçbiriniz savunma yapamıyorsunuz hiçbir ss koymuyorsunuz, sadece yazarak savunma yapıyorsunuz.

Üç savunma gelmiş, üç kişi de aynı şeyleri tekrarlayıp durmuş. "IC çözülecek sorun, neden OOC şikayet açılıyor." Bunun nesi IC çözülebilecek bir sorun? Ben DM yiyince neden polise gideyim, bana sebepsiz bir şekilde sıkıyorsun ve o an rolümü bozmuyorum, rol sonunda şikayet açıyorum. Hepiniz aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz ve hiçbir kanıt bırakmıyorsunuz, Wali00 ve Bugraa isimli oyuncuların yaptıkları savunmadan anlayacağınız üzere beni direkt olarak tanımadıklarını ve aramızda bir sorun olmadığını açıkça belirtiyorlar. O zaman bu yaptığınız şey kasıtlı DM'e giriyor, bile bile DM atmış oluyorsunuz. Beni hiç tanımıyorsanız Phillip ateş ediyor diye siz neden ateş ediyorsunuz? Rol yapıyorsak buna gerçekçilik katmalıyız, hangi insan tanımadığı birini vurur, birine ateş açar? Terörist rolü mü yapıyorsunuz? Bana tutturmamış olabilirsiniz fakat orada ateş açmanız ne kadar mantıklı? Hepinizin aklındaki sorulara yanıt verdiysek iyi geceler, iyi oyunlar.
« Son Düzenleme: 20.08.2022 00:05 Vodkhea »

#9 - 20.08.2022 00:11
Alıntı
Öncelikle sana şunu söylemek istiyorum, Rika karakteri hadi seni oraya telefon ile çağırmış olsun. Aranızda ne döndürdüğünüz burada mesele değil, seni öyle çağırmış diyelim. Senden maymuncuk istiyor, sen ise silahında alıp gidiyorsun (?) Arkadaşlar dalga mı geçiyorsunuz? Rika karakteri seni soygun yapmak için de çağırıyor olabilir, yaptığın açıklamaya göre yanına silah alman kadar saçma bir şey yok. Hepiniz ağzınıza dolamışsınız IC çözülecek bir sorun, hiçbiriniz savunma yapamıyorsunuz hiçbir ss koymuyorsunuz, sadece yazarak savunma yapıyorsunuz.
Büyük ihtimal olaylar ile alakan yok ama yine de söyleyeyim karakterlerimiz bir süredir savaş içerisinde ve uzun süredir silahsız bir yere gidemiyolar. Ayrıyetten her role elim F8'de gitmiyorum maalesef, iyi forumlar.