Konu: [17.08.2022] Josef_Grant - Fear RP, Hood baskını kural ihlali  (Okunma sayısı 155 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.08.2022 00:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Josef_Grant @t2rker

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Jacker  @Kartilkisi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Video

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Yetersiz oyuncu profili
Bölge sistemine sahip oluşumlar, mantık dahilinde bölgelerinde bulunan diğer illegal oluşumlara üstünlük sağlayabilirler.  Bir bölgede diğer birliklerin rol durumunda belirgin bir üstünlük yoksa Fear RP yapması gerekir.
Fear RP yapmıyor diye bir oyuncuyu kafanıza göre CK edemezsiniz. Fear RP'den şikayet oluşturmalısınız.
Spoiler: GösterGizle

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakter tek başına gelip Fear-RP yapmadan alaycı bir şekilde konuşur diye emote vererek Hood onaylı bir bölgede oluşumumun R18'iyle dalga geçiyor. Ardından rol tatlıya bağlandıktan sonra tuvalete diye gidip bir anda silahla ateş açıyor. Birde yetmezmiş gibi AFK adamları vururken video alıp bu videoyu yüklüyor. Tamamen OOC kinle yaptığını düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Josef karakterinin CK'sını talep ediyorum, iyi forumlar.

« Son Düzenleme: 17.08.2022 00:43 20mclideri »

#1 - 17.08.2022 00:49
IC olarak çözülmüş bir olaya hood baskın kural ihlali adı altında şikayet açabilirsiniz fakat CK'sını talep edemezsiniz çünkü IC bir şekilde olayı çözüme kavuşturduk.
Josef karakteri kendi savunmasını yapar, iyi geceler.

#2 - 17.08.2022 01:00
Evet, şikayetteki şahitliğimi onaylıyorum. Bunun yanı sıra CK nedeniyle değilde kişinin Yetersiz Rol Bilgisi/Toxic'lik nedeniyle yasaklanmasını daha mantıklı buluyorum. Bunun sebebini aşşağıya bırakacağım şikayet linkinden anlayabilirsiniz. İyi forumlar, lütfen oyun oynadığımızı unutmamak dileğiyle.

Diğer şikayet linki ; https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=135607.0

#3 - 17.08.2022 01:14
Öncelikle videoda göründüğü gibi ben güzel şekilde rolümü yapıyordum, uzunca da bir rol yaptım sonrasına dozunda fun-rp yapmak için /do alaycı ve aşağılayıcı şekilde konuşur tarzında bir emote attım. Bu emoteden sonra bana bir sürü küfür yağdırdılar. Ben sesimi çıkarmadım çünkü fear-rp yapmam gerekiyordu. Sonrasında bulunduğum birliğin underboss'u olan Micheal Navarra için bizim mermilerimizi iyi bilir, elli kalibreyi iyi bilir tarzında şeyler söylediler o sırada üstünlük onlarda olduğu için IC olarak üstünlüğün bana geçmesini bekledim, yani savunmasız yakalamak istedim. Mekanda sadece iki kişi rütbeliydi, diğer iki kişi sıradan kulübe muhtemelen üye dahi olmayan motorcuyla alakası olmayan sıradan barmenlerdi. 1V2 durumunda fear-rp uyguladım fakat tuvalete gittiğimde o sıra çerezlerini yiyip sohbet ettikleri için savunmasız olduklarını düşündüm ki gerçek hayatta da böyledir bir bar basıldığında karşı tarafın savunmasız anı yakalanır. Ben de bu şekilde realistik düşünüp arkalarından sıktım. Zaten amacım mekanlarını basmak değildi sadece bir kavgadan dolayı çatışma çıkmış oldu. Mekanı basmak istesem ilk girdiğimde o kadar emoteyi rolü yapmaz direkt tarardım. Ama bana edilen küfürler ve underboss'uma yapılan konuşmalar IC de beni tahrik etti ve neticesinde bir silahlı bar kavgası çıkmış oldu. Mekanı basmış olsam ne bileyim bira şişelerine veya barmenlere falan da sıkardım. Ama ortada öyle bir durum yok. Sadece tartıştığım kişileri vuruyorum ve en hızlı şekilde mekanı terk ediyorum. Mekanı basmış olsam ve OOC kinli olsam yerdeyken telsizden arkadaşlarını çağırdıklarında kapıya aim alır yardıma gelenleri de vururdum ama öyle bir durum yok sadece barda olan bir kavga neticesinde karşı tarafın savunmasız anını bekleyip onları arkasından vuruyorum. Ayrıca olay IC olarak çözülmüşken OOC olarak kinlenip olayı şikayete taşımanızı yakıştıramadım. Ben size ooc kinli olsam videoda göründüğü gibi ic chatten, (sistemsel olarak 15 seviye gerekiyor) yazınızı ss alır şikayet ederdim, ayrıca baygın durumdayken hiç bir yaralı rolü yapmadan telsizden destek çağırmanızı da şikayet edebilirdim. Olayı siz ooc'ye taşıdınız ve taşıdıysanız ben de aynı şekilde şimdi şikayetlerimi yazacağım. Real hayatında da kin tutan bir insan değilim hele 500 mb lik bir oyun için kimseye kin tutacak ne vaktim ne de sabrım var. Beni ooc kinden suçlamanızı hiç yakıştıramadım. Ayrıca AFK adamları vurup video yüklemiş demişsiniz videoyu sizi vurduğumu göstermek için yüklemiş olsam çatışma sahnesinden başlatırdım videoyu, ancak video tamamen roleplay videosu amacıyla çekildi, adminler isterse videonun öncesini de paylaşabilirim vice roleplay'da bar rolleri adı altında rol videosu çekiyordum siz bana küfürler yağdırmasaydınız ben karşılık vermeyecektim hem ic tahrik ediyorsunuz çatışma çıkınca da şikayet ediyorsunuz AFK adamı vuruyor diyorsunuz. Videoda kimsenin afk olmadığı apaçık belli.

Şimdi bu savunmayı gönderirken bir yanıt daha bırakılmış, ona da savunma yapmak istiyorum. Benim rol bilgimi sorgulamak adminler haricinde kimseye düşmez. Ben 2019 yılından beri mta, warband, samp ve fivem platformlarında binlerce saat rol yaptım. Yapmadığım rol kalmamışken, inşaatçı rolünü bile yapmışken bana toxic ve yetersiz rol bilgisinden YASAKLAMA gibi bir cezayı layık görüyorsanız OOC KİNİNİZ VAR DEMEKTİR. Sırf ic de sizi düşürdüm diye bu kadar kine gerek olmadığını düşünüyorum. Hayat bu oyun değil ve bu oyundan dolayı kimseye kinlenmenizin bir anlamı da yok. İyi forumlar.

#4 - 17.08.2022 01:20
Düzeltme: yaralıyken telsiz kullanan kişiler farklıymış, kusura bakmayın gözümden kaçmış.

#5 - 17.08.2022 11:54
Merhabalar, kendiniz üstünlüğün onlarda olduğunu kabul etmişsiniz ve Tormentors hood onaylı bir birlik. Karakteriniz ceza alacak.