Konu: [15/08/2022 - Nano Pinkman] - Sürekli RP - Refuse RP - rolde /q  (Okunma sayısı 213 defa)

#0 - 15.08.2022 23:53

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Nano Pinkman - @maymonur

Olaya dahil olan şahit karakter adı: James Corwin @AhmetWR  - Jenna McCaffrey @Fender  - Sophia Bishop @Wostar - Lilly Mishenka @BYyaho  - Isabella Casey @KayraKorkmaz - Raphael Blackwell @Tyracaz  - Switcher Young @Polo_Taylor

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15/08/2022 - 20:27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 20:20 civarlarında, El Corona'dan Nano Pinkman tarafından gelen sivil ihbarına yöneliyoruz. Bölgeye karakterim varamadan, Jenna McCaffrey tarafından motorsiklet kullanan bir kişinin üzerinde Shotgun gözüktüğünü söylüyor, ayrıca ateş de ettiğini. Jenna McCaffrey tarafından telsizden "KOD0" diye telsiz geçiyor, bölgeye o sırada varıyorum fakat motorsikleti kullanan kişi çoktan kaçmış oluyor. İkinizin de yerde yattığınızı  ekipler dâhil görüyor. Bunun üzerine etrafınızı araçlar ile kapatıp güvenceye alıyoruz, destek ekip de talep ediyoruz. Araçtan indiğim zaman karakterim senin ilkyardımını üstleniyor ve bir süre sonra kelepçeliyor, aynı şekilde yanında yaralı bir konumda bulunan karakter, Switcher Young ile beraberinde eş zamanlı üstünüz aranıyor. Her şekilde üstünüz aranacaktı, üstünü aramaya çalıştığım vakit bu yaptığım işlemi reddetiğini görüyorum (ek 1-2).

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Alıntı
İhbarı attığının kanıtı: https://cdn.discordapp.com/attachments/730878362225999872/1008799081147154432/unknown.png

Alıntı
Ek1: Vurulduğun için araçtan inip size ilkyardım uyguluyoruz, seni kelepçeliyorum ve üstünü aramaya çalışıyorum, araca bindirileceğin vakit bile ayın işleme tabii tutulacaktın fakat buna izin vermeyip reddediyorsun. Bu süreç içerisinde bana PM'den yazıyorsun ve rolü sorgulamaya çalışıyorsun, sana role uyman gerektiğini güzel bir dil ile söylüyorum (Ek2) fakat devam ediyorsun, rolde yapılan şeyleri sana anlatıp açıklama yapmaya çalışmak gibi bir zorunluluğum yok. Bir sorun olduğunu farkettiğin zaman,  hatalı bulduğun kişiye rol sonunda şikayetini oluşturabilirdin.

https://youtu.be/68xDFfciKuQ

Alıntı
Ek2: 1. videonun devamı, rolü kabul etmediğin için Jenna McCaffrey'e  PM yolundan danışıp olay hakkında haberdar ediyorum, ben dedikten sonra muhtemelen o sırada senin ile iletişime geçmeye çalışıyordu.

https://youtu.be/sBgeLZalit8
Alıntı
Ek3: 0:30'da üst aramamı kabul etmediğin için, yine kontrol amaçlı silahın olup olmadığından emin olmak için /elkoy komutunu kullanıyorum ve üstünde "Desert Eagle" model silahı görüyorum, bu sefer de James Corwin'e danışıyorum. Üst aramalarımı kabul edip role dâhil olsaydın bu silahı her hâlukarda belinde veya başka bir yerinde, arama esnasında kabarıklığını vs. hissedip el koyacaktım. Üzerindeki silaha direkt bölgeye vardığım vakit rolsüz bir şekilde el koyabilirdim, yapmadım.

https://www.youtube.com/watch?v=LrTgKkiEXb8
Alıntı
Ek4:  Bu kısımda quit atıp oyundan ayrılıyorsun, videoda gözükmüyor fakat chat üzerinde belli oluyor. Senin başında bir süre boyunca bekledik fakat gelmedin. Tehlikeli bölge olmasıyla birlikte olay bölgesinden bir süreden sonra ayrıldık. Şahitler onaylayacaktır bu durumu.

https://www.youtube.com/watch?v=JMkXkAoAcRY

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 16.08.2022 01:11
Şahitliğimi onaylıyorum.

Arkadaşın bilerek Q attığının kanıtı, PM konuşmalarımızın ekran görüntüsü.
Spoiler: GösterGizle

#2 - 16.08.2022 16:20
Görüntüleri inceledim, Rol için ihbar attığını söylüyor fakat yapılan rolü kabul etmiyor. Şahitliğimi onaylıyorum.  :manifdog

#3 - 16.08.2022 17:47
Şahitliğimi onaylıyorum, olayda bulunuyordum.

#4 - 17.08.2022 12:12

#5 - 17.08.2022 13:42
Merhabalar, yaptığım kural ihlali şu ki rol başından hatalıymış. Benim karakterim illegal ve benim ihbar vermem yasakmış. Bu kuralı unutarak role girdim, rolün otomatik dellenmesi gerekiyor.
İllegal kural ihlalini gerçekleştirdiğimi arkadaşımdan öğrendim, bunun için üzgünüm. Cezamı kabul ediyorum.

#6 - 18.08.2022 10:18
Merhaba, İllegal iken PD'yi arayıp ihbar veremezsiniz. Artı olarak polisler orada sizin üstünüzü arayabilir, çatışma ortamında vurulmuşsunuz bu gayet normal. Rol hatalı ise o anki role devam edip rol sonunda ticket açıp silahınızı alabilirdiniz. Fakat böyle ihlallere başvurduğunuz için silahınız silinecek ve cezalandırılacaksınız, şikayet kapatıldı.