Konu: Kirby Erickson Powergaming  (Okunma sayısı 312 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.08.2022 20:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kirby Erickson @classyrk

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dong_Min - Eowyn_Eich - Leonardo Salazar - Lucifer Pyatrov - Maxence Leroy ve bir sürü kişi.
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.08.2022 23.00 saatleri içerisinde.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dün Elysium adlı işyerinde Ronin birliğimize ait bir mekanda ondan fazla birliğin davetli olduğu ve içeride en az elli kişinin bulunduğu rol ortamında MetalVICE konseri dönüyordu. Kirby erickson ve fedaileri ne kafayla gelmiş ise rollerde sürekli /s komutunu capslock'u abarta abarta bağırarak metalvice'e laflar söyleyerek konserin mikrofon komutlarını engelliyor, chati kirletmeye devam ediyordu. BAZILARI emotesiz sopa yumruk katanaya kavgaya karıştılar ve ortamdaki tüm oyuncuları dağıttılar. /b bölen bile oldu napıyosunuz siz rol yapamıyoruz diye. bu kadar low iq davranışlarla rol ortamını tamamen yok ettiler ve non-rp şekilde elysium mekanının gizli geçitine rolsüz giriş yaptılar. PG olayına gelirsek; Ben ve Dong Min mekanın güvenlik şefleri olarak kendisinden kas ve dayanlıklılık olarak üstünüz. Kolundan tutup çektik, iki koluna da sarılmışız, /do'dan da belirtiyorum görmüyordur diye kendisi görüyor ve bizim kas dayanıklılığımızı incelemeden şu destansı emoteyi atıyor: https://cdn.discordapp.com/attachments/1007036538523242607/1007038511817424936/samp_10_08_2022_23_26_09.png sonucunda dışarıya çıkmıyor ve emotesiz dönen bir kavga ortaya çıkıyor tüm rol ortamı dağılıyor. Kanıtlara inelim bu anlatım bu kadar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: bizim kas ve dayanıklılık gücümüz (min ve torvi karakteri) https://cdn.discordapp.com/attachments/852668360012333067/1007285012619595916/samp_11_08_2022_16_49_58.png
kirby erickson'un pgsi: https://cdn.discordapp.com/attachments/1007036538523242607/1007038511817424936/samp_10_08_2022_23_26_09.png
onu çektiğimi do dan da belirtiyorum:
https://cdn.discordapp.com/attachments/1007036538523242607/1007338668282884116/samp_10_08_2022_23_25_54.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/1007036538523242607/1007338667876040744/samp_10_08_2022_23_25_40.png

Ek açıklamalar(varsa): Low IQ mevzusu hakkında bilgi aldım, şahıstan özür diliyorum. Tahminen 50+ kişilik bir rol ortamını bölse de bu "fikir özgürlüğü" değilmiş. Helper arkadaşım uyardı teşekkürler.

« Son Düzenleme: 11.08.2022 21:26 Bolderann »

#1 - 11.08.2022 20:58
Ben bu şikayete bir savunma bile yapmayacağım. IC olan roller sebebiyle bana öyle bir kin tutmuş ki, açtığım şikayete onlarca kışkırtıcı şeyler yazıyor, üstüne bir de şikayet açıp karakterime değil, şahsıma "low iq" söyleminde bulunuyor. Oyun oynuyorsun kardeşim, bir oyunu bu kadar ciddiye almana gerek yok. Biraz gerçek hayatına odaklan, oyunu oynarken de eğlencene bak. On dakika süren bir olay için bu kadar kinlenip bana "low iq" tabirinde bulunuyorsun. Testler yapsak IQ seviyemin senden 1,5-2 kat yüksek çıkacağından eminim. Dediğim gibi, ben bu arkadaşın açtığı şikayete savunma bile yapmayacağım, ceza yiyeceksem de yemeye hazırım. Ancak bir oyun yüzünden bu kadar kinlenip şikayetin başlığına bile "Low IQ" yazan bir arkadaşın gerekli en ağır cezayı görmesini istiyorum ortak nezaketten. Benim daha da yazacak bir şeyim yok, bu üstün zekâlı arkadaşa.

#2 - 11.08.2022 21:02
rol ortamını ucuz bir şey için dağıtmak benim için low iq davranışıdır dostum fikir özgürlüğü. savunma yapmayacağım diyorsan yapma zamanımız bol. kin tutsam sabahtan beri yazıklarına gülmezdim. günlerdir heyecanla beklediğim konser rolünü dağıtıyorsun. orada dönen rolden sonra karakterim birlik içinde arşa bile çıkabilirdi. bütün gelişimim senin sabote etmen yüzünden engellendi. sen buna artık ooc kin falan ne diyorsan öyle anlamaya devam et. 9 senelik samp hayatımda bu kadar ucuz bir olaya denk gelip şikayet açmamıştım.  :-\
« Son Düzenleme: 11.08.2022 21:04 Bolderann »

#3 - 11.08.2022 21:03
rol ortamını ucuz bir şey için dağıtmak benim için low iq davranışıdır dostum fikir özgürlüğü. savunma yapmayacağım diyorsan yapma zamanımız bol. kin tutsam sabahtan beri yazıklarına gülmezdim.  :-\

sizin için rol ortamı 10-15 kişinin "YO-HOO MEXICO" diye spam atmasıysa, rollerinize devam edin. yazdıklarıma da gülmeye devam et, üstün zekâlı arkadaş.  :-\

#4 - 11.08.2022 21:08
rol ortamını ucuz bir şey için dağıtmak benim için low iq davranışıdır dostum fikir özgürlüğü. savunma yapmayacağım diyorsan yapma zamanımız bol. kin tutsam sabahtan beri yazıklarına gülmezdim. günlerdir heyecanla beklediğim konser rolünü dağıtıyorsun. orada dönen rolden sonra karakterim birlik içinde arşa bile çıkabilirdi. bütün gelişimim senin sabote etmen yüzünden engellendi. sen buna artık ooc kin falan ne diyorsan öyle anlamaya devam et. 9 senelik samp hayatımda bu kadar ucuz bir olaya denk gelip şikayet açmamıştım.  :-\
İşte tam olarak buna OOC kin deniyor. Benim yüzümden değil, Kirby karakteri yüzünden oldu bu olanlar. Benim gerçek kişiliğim Kirby karakteri değil, roleplay yapıyorsun; gerçek hayat değil bu. Sen dokuz senedir oynuyorsun ama roleplay kavramını tam olarak anlayamamışsın. Birlikte yükselişin Kirby karakteri yüzünden engellendiyse sen de Torvi karakteriyle Kirby'e IC kin tutabilirsin; benim şahsıma kin tutarak Low IQ tabirini kullanamazsın. Olacaklara adminler karar versin.

#5 - 11.08.2022 21:10
Ayrıca bir insana hakaret etmek ne zamandan beri fikir özgürlüğü oldu? Dokuz senedir roleplay oynadığına göre yaşı büyük bir insan olmalısın, çocuk değilsindir sanırım. Birisine hakaret etmenin de fikir özgürlüğü olmadığını, bir suç olduğunu bilmen gerekiyor eğer dediğin gibi dokuz senedir rol yapıyorsan.

#6 - 11.08.2022 21:28
Ayrıca bir insana hakaret etmek ne zamandan beri fikir özgürlüğü oldu? Dokuz senedir roleplay oynadığına göre yaşı büyük bir insan olmalısın, çocuk değilsindir sanırım. Birisine hakaret etmenin de fikir özgürlüğü olmadığını, bir suç olduğunu bilmen gerekiyor eğer dediğin gibi dokuz senedir rol yapıyorsan.
50den fazla insanın olduğu rol ortamını dağıttığın için o anki sinirimle dün gece açtığım şikayetin şablonuydu bu dostum. Kopyala yapıştır yaptım yani. Low IQ konusuna geleceksen haklısın evet. Özür dilerim. Bunu dün gece helper ile konuştum yasak olduğunu söyledi. Düzenlemeyi unutmuşum. Az önce de konuştum yine düzelttim konuyu. Bu konuda haklısın ama powergaming konusunda şikayet devam edecek.

#7 - 11.08.2022 21:46
Arkadaş başlıktaki ve şikayetteki "Low IQ" söylemini kaldırmış. Düzenlemesi bir şeyi değiştirmeyecek, ben hâlâ ceza almasında ısrarcıyım. OOC kin yaptığı çok belli. PG konusuna gelecek olursak; bana PG demiş, arkadaşlar da /dene komudunu kullanmadan beni götürüyorlar. Kendi yaptıkları da PG kapsamına giriyor.

Benim ve arkadaşın iletilerinde de düzenlediği belli oluyor zaten.

#8 - 11.08.2022 21:46
rol ortamını ucuz bir şey için dağıtmak benim için low iq davranışıdır dostum fikir özgürlüğü. savunma yapmayacağım diyorsan yapma zamanımız bol. kin tutsam sabahtan beri yazıklarına gülmezdim.  :-\

sizin için rol ortamı 10-15 kişinin "YO-HOO MEXICO" diye spam atmasıysa, rollerinize devam edin. yazdıklarıma da gülmeye devam et, üstün zekâlı arkadaş.  :-\
Olay tam olarak bu işte herkes birbirinin rol ortamıyla dalga geçiyor. IC olarak bunu beğenmediysen gelmemen daha mantıklı olurdu. Bence uzatmaya gerek yok ikimizin de hataları var ben iki platformdan kendimi izah edip vicdanımı rahatlattım bu low iq mevzusunda. Bunlar dışında yine bir şeyler yazacaksan savunma istek ss yardımcı olurum.

#9 - 11.08.2022 21:47
Arkadaş başlıktaki ve şikayetteki "Low IQ" söylemini kaldırmış. Düzenlemesi bir şeyi değiştirmeyecek, ben hâlâ ceza almasında ısrarcıyım. OOC kin yaptığı çok belli. PG konusuna gelecek olursak; bana PG demiş, arkadaşlar da /dene komudunu kullanmadan beni götürüyorlar. Kendi yaptıkları da PG kapsamına giriyor.

Benim ve arkadaşın iletilerinde de düzenlediği belli oluyor zaten.
İki kişiyiz, ortalıkta bir engel mevcut değil ve senle yaptığım PM konuşmasından düzenleyeceğimi söyleyip özürümü diledim. Hapse gitmemek için değil vicdanımı temizlemek için yaptığımı sen de biliyorsun söylediğim kadarıyla. Düzenleme geçmişine bakılabiliyor.