Konu: Spor yapmaya üşeniyorum  (Okunma sayısı 3286 defa)

#70 - 15.10.2022 14:25
Ben de senin gibi spor yapmak isteyen fakat bir türlü kendinde o motivasyonu, enerjiyi bulamayan birisiydim eskiden. Amerika'ya çalışmaya gidip tekrar geldikten sonra spor ile ilgili adeta vizyonum değişti. Amerika'da bir havuz barında çalışıyordum ve bara gelen 50, 60 hatta 70 yaşındaki adamların/kadınların sporu hayatlarının bir parçası yaptıkları için nasıl da genç, dinamik ve sağlıklı durduklarını gözlemledim. Bizim ülkemize döndüğümde ise daha 40-45 yaşındaki insanların elden ayaktan kesildiği bir görüntü ile karşılaştım. Bizim insanımız hamurişini dayayıp yan gelip yatıp sporu da bir meziyetmiş gibi gördüğü için batılı insanlardan 10 kat daha yaşlı görünüyorlar. O an karar verdim, ben böyle olmayacağım diye ve sporu hayatımın bir parçası haline getirmeye karar verdim. Gerçekten spor ile yaşarsan sana aklına gelebilecek her anlamda katkısı var, ama her anlamda. İş, sağlık, sosyalleşme ve daha bir sürü...
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
itsbard,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#71 - 15.10.2022 18:27
bu pazartesi başlıyorum
Başladın mı? @karizmatik devrimci

başladım ve her tarafım ağrıyor, bir haftada şunu deneyimledim. sinir, strese iyi geliyor, hedeflerine daha iyi odaklanıyorsun ve depresyondan çıkıyorsun. SPOR YAPIN! SPOR YAPIN! SPOR YAPIN! Beslenme falan yok tabii, evde ne çıkarsa şükredip onu yiyorum. :D Ama börek, çörek, tatlıyı az tüketiyorum. Evet sporcular yemez, tüketir arkadaşlar.

((baktınız olmuyor, spor salonuna gitmeye üşeniyorsunuz o zaman evinizde şınav, mekik, ısınma, esneme ve evin içerisinde 10 dakika  yürüyün.)
 @RECOLT
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
RECOLT,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#72 - 18.10.2022 20:50
sen bile başladıysan biz geç kalmışız demektir @karizmatik devrimci
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#73 - 22.10.2022 06:39
Ülkemizdeki insanların en büyük hatası alışkanlık kazandırılmamasıdır. Bir çocuğa küçüklüğünden dil, spor, en kötü ev işlerinin öğretimi gibi şeyler gösterilse, eline telefon verilip bırakılmasa gerçekten hayata daha hazır hale gelebilirler. Hayata hazır gelemeyen çocuklar büyüyüp bir birey olduğunda tek spor değil, hiçbir şeyi yapamaz halde oluyorlar ve sonucunda ot gibi gelip ot gibi gidiyorlar. Ülke konusunda bir çok konuda aşırı geri kalmış durumdayız, buna alışkanlıklarımız dahil. Bu durumun düzelmesi dileğiyle...
Ben de senin gibi spor yapmak isteyen fakat bir türlü kendinde o motivasyonu, enerjiyi bulamayan birisiydim eskiden. Amerika'ya çalışmaya gidip tekrar geldikten sonra spor ile ilgili adeta vizyonum değişti. Amerika'da bir havuz barında çalışıyordum ve bara gelen 50, 60 hatta 70 yaşındaki adamların/kadınların sporu hayatlarının bir parçası yaptıkları için nasıl da genç, dinamik ve sağlıklı durduklarını gözlemledim. Bizim ülkemize döndüğümde ise daha 40-45 yaşındaki insanların elden ayaktan kesildiği bir görüntü ile karşılaştım. Bizim insanımız hamurişini dayayıp yan gelip yatıp sporu da bir meziyetmiş gibi gördüğü için batılı insanlardan 10 kat daha yaşlı görünüyorlar. O an karar verdim, ben böyle olmayacağım diye ve sporu hayatımın bir parçası haline getirmeye karar verdim. Gerçekten spor ile yaşarsan sana aklına gelebilecek her anlamda katkısı var, ama her anlamda. İş, sağlık, sosyalleşme ve daha bir sürü...
Kesinlikle katılıyorum.
Spora başladığınızda hedefinizi bir JC, Kai, Ronnie, Arnold gibi tutmak yerine "geçen ay olan halimden daha iyi olacağım" mottosuyla ilerleseler, bunu süreklilik haline getirip kendilerine çok büyük fayda sağlayabilirler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#74 - 27.10.2022 01:51
VÜCUDUM İLE GURUR DUYUYORUM VE BÜTÜN PLATFORMLARDA PAYLAŞMAKTAN ZEVK ALIYORUM.

kürdanlar ağlamasın
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
itsbard, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#75 - 06.01.2023 23:50
bir-iki ay aradan sonra tekrardan başladık, şu işi bi' beceremedim gitti. sporla aram hiç yok. salona git, üstünü değiştir, 1 saat spor yap, duş al, temiz kıyafet giy, saç kıvırcık olduğu için öyle hemen kurumuyor, birde üstüne kafayı üşüt, her neyse tekrardan başladık, umarım bırakmam. push it to the limit
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#76 - 06.01.2023 23:54
Spor yapmak zevk meselesi, zorunluluk olarak gördüğün an hevesin kaçar. Disiplin pek tabii önemli ama zorunluluk algısı yaratırsan her sıkıcı iş gibi spordan da kaçınmak istersin. Para veriyorsun, eyvallah. Ama gerçekten o gün canın GYM'e gitmek istemiyorsa, gitme. Orası senin eğlence alanın, ev ödevini yapman için gittiğin bir yer değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#77 - 06.01.2023 23:57

BAS LAN BASSSSSSSSSSS
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#78 - 12.06.2023 01:08
basacan
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#79 - 12.06.2023 01:20
heves ile başlarsan hevesin bitince bırakırsın.
Kendine baktığında mutlu olmak istiyorsan, bunu zorunluluk gibi görür, her gün yapman gerekeni yapar ve yoluna devam edersin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok