Konu: Cillian Russel Mülk ve Ticaret Kuralları  (Okunma sayısı 486 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.08.2022 23:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cillian_Russel @Ertan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02/08/2022 22:07

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15. Mülk ve Ticaret Kuralları

Sunucu ekonomisinin dengesinin sağlanması, diğer oyunculara karşı haksız kazancın önlenmesi ve oyun dışı ticaretin önlenmesi adına yapılan ticaretlerde belirli kısıtlamalar bulunmaktadır.

15.1. OOC Ticaret: Oyun mal varlıklarınız için yapacağınız tüm ticaret işlemleri IC olmak zorundadır. Yapacağınız ticaret işlemleri için forum veya üçüncü bir iletişim aracı kullanmamalısınız. Bununla birlikte OOC parayla alınan Vice Market ürünleri hiçbir şekilde paraya çevrilemez.
Örnekler
- Discord üzerinden iletişime geçip OOC anlaşma yaparak bir evi/işyerini satın almak
- Gerçek para karşılığı para, mülk, araç, materyal vb. satış gerçekleştirmek
- VP ile alınmış özel interior, gate vb. mülke eklenen market ürünleri için fiyat biçmek (Satış yapmadan önce tüm Vice Market ürünleri mülkten kaldırılmalıdır, özel interior veya gate ile satış yapılamaz.)
15.2. Mülk satış kuralları: Bireysel olarak sürekli ev, araba, işyeri al-sat yapmak her ne kadar gerçek hayatta bazı kişilerin uğraştığı bir alan olsa da oyunda fırsat eşitliğini önlemesi ve haksız kazanca yol açması sebebiyle satışlar üzerine kâr oranı konusunda kısıtlama uygulanmıştır. Mülkü sadece satmak için alıp uzun süre elinde bekletmek de kuralı ihlal etmektedir.

Ev, işyeri ve araç  satışlarında maksimum limit:  Sistemsel mülk değeri + dekorasyon/modifikasyon/geliştirme fiyatı + Sistemsel mülk değerinin %10'u
- Dekorasyon fiyatı ile ilgili alıcı ve satıcı arasında anlaşmazlık durumu oluştuğunda rapor atarak oyun yetkililerinden durumu incelemesini talep edebilirsiniz.
- Mülke ekletilmiş özel interior ya da özel exterior satış fiyatına dahil edilemez.

15.3. İlan sistemi kullanımı: İlan sisteminde kurala aykırı fazla fiyat veya ilanı üste çıkarmak (Örn: 200.000 fiyatındaki ev için 50.000 fiyat koymak) için mantıksız fiyatlar koymak yasaktır.

15.4. Karakterler arası yapılan ticaret içerikli sözleşmeler: Mülk satışı için yapılan sözleşmeler (örneğin taksitle ödeme gibi) kullanıcı sorumluluğundadır. Ancak sözleşmeye uymamak veya sözleşme üzerinden dolandırmak OOC olarak yasaktır ve dolandırıcılık kapsamında yaptırım uygulanır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bir işyeri satın aldım Jeffersonda 110 bin dolar değeri var bir arkadaş bana iki gün önce 270 bin dolara sattı yasak olduğunu bilmiyordum kişi bana hiç bilgilendirme yapmadı parayı direk aldı  Bu ss ler ardından 170 bin dolara sattı orayı ss almadım logalara bakılabilir öyle bir şey olduğunu bilmiyordum ilk 100 bin dolar aldı ardından 170 bin. Paramın iade edilmesini arkadaşın ceza almasını istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 05.08.2022 01:54
Yasak bir şey yapmadım bunu sunucuda herkesin yaptığını herkes bilir benimle de anlaşma yaptın 290 bin dolara satın almayı kabul ettin.
Ooc bir ticaret yapmadım sen olayı bilmediğin için gerekli kanıtları hem ııcden hem pmden de anlatmış bulunmaktayım. 270 bin dolar nakit para ve 20 bin dolar 2 hafta süre ile taksit ödeme ile sende anlaşmayı kabul ettin. V1 zamanında açılmış olan bir işyerini bende 260 bin dolara  başkasından aldım ve sana bir teklif sundum 290 bin dolara diye sende kabul ettin herhangi bir dolandırıcılık birşey yapmadım işyerini sattım yani üzerine geçmiş bulunmaktadır. 270 bin dolar nakit ve 20 dolar 2 hafta süre ile ödeme şartı ile karşılığıında banlanmayı da kabul ettin. Oraya 310 bin verdiler satmamıştım ama senin ilk olucak diye  bana dediğine göre ilk defa işyeri sahibi olucakmışsın bende 290 bine bıraktım ama şuan çeske bırakmasaydım sana beni böyle uğtaştırdığın için ve insanlara karşı güvenimi bir kez daha kırdığın için seni kutluyorum. Ortada ihlal yoktur. Soru kanalındanda sordığum  zamanda yönetimin görmezden geleceği bir para olur çünkü v1 zamanı ekonomiisi ile v3 zamanı ekonomisi çok farklı gidipte orayı sana 170 bindolara satmamı beklemen gerçekten komik ve herşey üsülünce oldu. Suçlamaları reddetiyorum herhangi bir malını gaspetmedim.
Eskiden 500 bine açılan işyerleri bile 800kya açılmakta bu dükkanı gidipt e 170 bin dolara satmamamı beklemen  gerçekten komik.
Herşeyi belgeli rolde anlaşmalı şekilde yaptık sende kabul ettin dostum zaten serverda eğer bu akılla bakarsan hiç bir işyeri bulamazsın 170 bin dolara vesaire..
Normal birşeyi böyle büyütmeni saçmalığın daniskası.
33 level 1500 saatimi 6 ayımı vermişim böyle saçma birşey için kendimi banlatıcak kadar aptal birisi değilim dostum

15.4. Karakterler arası yapılan ticaret içerikli sözleşmeler: Mülk satışı için yapılan sözleşmeler (örneğin taksitle ödeme gibi) kullanıcı sorumluluğundadır. Ancak sözleşmeye uymamak veya sözleşme üzerinden dolandırmak OOC olarak yasaktır ve dolandırıcılık kapsamında yaptırım uygulanır.

Gördüğün üzere belgeli bir şekilde anlaşma yaptık hem ııcde bu durumu hemde oocde konuştuk seninle.Sende belgeyi imzaladın ve bir sorun kalmadı. Bu kadar basit..

Anlaşmayı kabul ettiği ss:
https://www.hizliresim.com/rb902lb
https://www.hizliresim.com/biemhrq
https://www.hizliresim.com/kxxheu1

Burada aldığım fiyat ss :.
https://www.hizliresim.com/idq6bvp
« Son Düzenleme: 08.08.2022 17:02 Ertan »

#2 - 05.08.2022 09:00
Yasak bir şey yapmadım bunu sunucuda herkesin yaptığını herkes bilir benimle de anlaşma yaptın 290 bin dolara satın almayı kabul ettin.
Ooc bir ticaret yapmadım sen olayı bilmediğin için gerekli kanıtları hem ııcden hem pmden de anlatmış bulunmaktayım. 270 bin dolar nakit para ve 20 bin dolar 2 hafta süre ile taksit ödeme ile sende anlaşmayı kabul ettin. V1 zamanında açılmış olan bir işyerini bende 260 bin dolara  başkasından aldım ve sana bir teklif sundum 290 bin dolara diye sende kabul ettin herhangi bir dolandırıcılık birşey yapmadım işyerini sattım yani üzerine geçmiş bulunmaktadır. 270 bin dolar nakit ve 20 dolar 2 hafta süre ile ödeme şartı ile karşılığıında banlanmayı da kabul ettin. Oraya 310 bin verdiler satmamıştım ama senin ilk olucak diye  bana dediğine göre ilk defa işyeri sahibi olucakmışsın bende 290 bine bıraktım ama şuan çeske bırakmasaydım sana beni böyle uğtaştırdığın için ve insanlara karşı güvenimi bir kez daha kırdığın için seni kutluyorum. Ortada ihlal yoktur. Soru kanalındanda sordığum  zamanda yönetimin görmezden geleceği bir para olur çünkü v1 zamanı ekonomiisi ile v3 zamanı ekonomisi çok farklı gidipte orayı sana 170 bindolara satmamı beklemen gerçekten komik ve herşey üsülünce oldu. Suçlamaları reddetiyorum herhangi bir malını gaspetmedim.
Eskiden 500 bine açılan işyerleri bile 800kya açılmakta bu dükkanı gidipt e 170 bin dolara satmamamı beklemen  gerçekten komik.
Herşeyi belgeli rolde anlaşmalı şekilde yaptık sende kabul ettin dostum zaten serverda eğer bu akılla bakarsan hiç bir işyeri bulamazsın 170 bin dolara vesaire..
Normal birşeyi böyle büyütmeni saçmalığın daniskası.
33 level 1500 saatimi 6 ayımı vermişim böyle saçma birşey için kendimi banlatıcak kadar aptal birisi değilim dostum

Gördüğün üzere belgeli bir şekilde anlaşma yaptık hem ııcde bu durumu hemde oocde konuştuk seninle.Sende belgeyi imzaladın ve bir sorun kalmadı. Bu kadar basit..

Anlaşmayı kabul ettiği ss:
https://www.hizliresim.com/rb902lb
https://www.hizliresim.com/biemhrq
https://www.hizliresim.com/kxxheu1
Merhabalar ben sana OOC ticaret üzerinden zaten şikayet oluşturmadım bana bu kuraldan bahsetmedin, bahsetmen gerekliydi beni apaçık kandırdın yani pm den beni kandırırken ss i de atmışsın zaten
Ben sana kural 15' in ihlalilnden dolayı şikayet açtım olayı farklı yerlere çekme suçunu sende biliyorsun.

15.2. Mülk satış kuralları: Bireysel olarak sürekli ev, araba, işyeri al-sat yapmak her ne kadar gerçek hayatta bazı kişilerin uğraştığı bir alan olsa da oyunda fırsat eşitliğini önlemesi ve haksız kazanca yol açması sebebiyle satışlar üzerine kâr oranı konusunda kısıtlama uygulanmıştır. Mülkü sadece satmak için alıp uzun süre elinde bekletmek de kuralı ihlal etmektedir.

Ev, işyeri ve araç  satışlarında maksimum limit:  Sistemsel mülk değeri + dekorasyon/modifikasyon/geliştirme fiyatı + Sistemsel mülk değerinin %10'u
- Dekorasyon fiyatı ile ilgili alıcı ve satıcı arasında anlaşmazlık durumu oluştuğunda rapor atarak oyun yetkililerinden durumu incelemesini talep edebilirsiniz.
- Mülke ekletilmiş özel interior ya da özel exterior satış fiyatına dahil edilemez.

#3 - 05.08.2022 15:14
Dostuma aynı şeyleri  zırvalayıp duruyon bak anlatıyorum gene anlamıyon   diyorum ki  şehirde belirli bir piyasa olur ve benim dediğim kural da diyor ki eğer bir anlaşma yapıldı ise ona kullanıcı uymak zorundadır diyor ben seni kandırmadım bana ordada sordum 170 bin dolar diyor ben de dedim  sana sen şuan kıvırmaya çalışıyorsun ne yapmamı bekliyon 170 bin dolara o işletmeyi sana vermemi mi bekliyon  zamanımı çalmaktan başka bir şey yaptığın yok dostum. Şehirde belirli bir piyasa vardır ona göre  bir piyasa oluşturulur aynı realdeki gibi saçma sapan şeylere takıyorsun anlatıyorum gene anlamıyorsun. V1 Zamanında açılmış bir işyeri  adamın biri açtırmış bende orayı başkasından aldım 260 bin dolara  kullandım biraz sonrasında belirli bir fiyat yazdım sende bunu kabul ettin üç kağıtcılık yapmıcan. Ekonomi zaten hard şuan viceın ekonomosi zor  ne yapmamı bekliyon gidip sana 170 bin dolara mı satmamı sen bu kafayla hiç bir yeri zaten alamassın.

Herşeyin fiyatı ekonomiye bağlıı olarak azalır veya artar  yönetimin göz ardı ettiği şeyler vardır ve ben bunu zaten sana belgeli bir şekilde yaptım anlattım sana.
Hem ııc de hem oocde zaten 170'e bir işyeri bulamazsın git başkalarına sor veya bak bakayım böyle şey mümkünmüymüş.  Şuan aptal yerine koyuyorsun bizi.
Normal fiyata da aldın  artı olarak 310 bin verdiler 1 hafta önce  vermedim işyerini senin ilk olucak diye 270'e nakit 20 bin dolarda tax niyetine verdim ama senin yaptığın üç kağıtcılıktan bir şey değil kimseye yüz vermemem gerektiği öğrettiğin için eyv bro.
« Son Düzenleme: 05.08.2022 15:25 Ertan »

#4 - 05.08.2022 15:40
Dostuma aynı şeyleri  zırvalayıp duruyon bak anlatıyorum gene anlamıyon   diyorum ki  şehirde belirli bir piyasa olur ve benim dediğim kural da diyor ki eğer bir anlaşma yapıldı ise ona kullanıcı uymak zorundadır diyor ben seni kandırmadım bana ordada sordum 170 bin dolar diyor ben de dedim  sana sen şuan kıvırmaya çalışıyorsun ne yapmamı bekliyon 170 bin dolara o işletmeyi sana vermemi mi bekliyon  zamanımı çalmaktan başka bir şey yaptığın yok dostum. Şehirde belirli bir piyasa vardır ona göre  bir piyasa oluşturulur aynı realdeki gibi saçma sapan şeylere takıyorsun anlatıyorum gene anlamıyorsun. V1 Zamanında açılmış bir işyeri  adamın biri açtırmış bende orayı başkasından aldım 260 bin dolara  kullandım biraz sonrasında belirli bir fiyat yazdım sende bunu kabul ettin üç kağıtcılık yapmıcan. Ekonomi zaten hard şuan viceın ekonomosi zor  ne yapmamı bekliyon gidip sana 170 bin dolara mı satmamı sen bu kafayla hiç bir yeri zaten alamassın.

Herşeyin fiyatı ekonomiye bağlıı olarak azalır veya artar  yönetimin göz ardı ettiği şeyler vardır ve ben bunu zaten sana belgeli bir şekilde yaptım anlattım sana.
Hem ııc de hem oocde zaten 170'e bir işyeri bulamazsın git başkalarına sor veya bak bakayım böyle şey mümkünmüymüş.  Şuan aptal yerine koyuyorsun bizi.
Normal fiyata da aldın  artı olarak 310 bin verdiler 1 hafta önce  vermedim işyerini senin ilk olucak diye 270'e nakit 20 bin dolarda tax niyetine verdim ama senin yaptığın üç kağıtcılıktan bir şey değil kimseye yüz vermemem gerektiği öğrettiğin için eyv bro.

Yetkili kararını bekliyelim boş boş uzatmaya gerek yok cevap vermiyeceğim

#5 - 07.08.2022 17:38
Her şey kuralda yazıyor, herhangi bir esneme söz konusu değil. Sistemsel mülk değeri + dekorasyon/modifikasyon/geliştirme fiyatı + Sistemsel mülk değerinin %10'u olarak maksimum fiyat biçebilirsiniz. İşyerinin 110.000$ sistemsel fiyatı mevcut, yüzde onluk kısmı da eklenince 121.000$'a çıkıyor. Bunun içine de 20 numaralı işyeri dekorunun fiyatını ekleyince maksimum fiyat 156.000$ olarak satabilirsiniz.

Geri ödeme olarak 114.000$'ı en kısa süre içerisinde sağlayın. Geri ödemeyi yaptığınız durumda beni etiketleyip parayı verdiğinize dair kanıtlarınızı buraya bırakın. @Ertan

#6 - 07.08.2022 18:27
Her şey kuralda yazıyor, herhangi bir esneme söz konusu değil. Sistemsel mülk değeri + dekorasyon/modifikasyon/geliştirme fiyatı + Sistemsel mülk değerinin %10'u olarak maksimum fiyat biçebilirsiniz. İşyerinin 110.000$ sistemsel fiyatı mevcut, yüzde onluk kısmı da eklenince 121.000$'a çıkıyor. Bunun içine de 20 numaralı işyeri dekorunun fiyatını ekleyince maksimum fiyat 156.000$ olarak satabilirsiniz.

Geri ödeme olarak 114.000$'ı en kısa süre içerisinde sağlayın. Geri ödemeyi yaptığınız durumda beni etiketleyip parayı verdiğinize dair kanıtlarınızı buraya bırakın. @Ertan

Ben bunu soru olarakda attım herhangi bir anlaşma dahilinde  şahıs kabul eder ise yapabilirsiniz diye 260 bin dolara aldığım işyerini gidipte bana 114 bin dolar iade et diyorsunuz ben ssler dahilinde bir anlaşma yaptım şahısa dedim ben bunu kabul etmem diye ama anlaşma yaparak kabul etti 270 bin dolar nakit artı tax diye itiraz ediyorum beni mağdur etmeye hakkı yok şahısın. Burada bir anlaşma var ve ben bunu şahısa anlattım 270 bin dolar nakitini geri verir işyerimi geri alma şartını istiyorum çünkü burada durduk yere mağdur edilen taraf benim serverda herkesin ve yönetimine de danıştığım zaman ki uygulamayı yaptım.  Daha yanındaki yerler 300 bin dolara satışa konulmuş  gidipte 154 bin dolara orayı satın alamaz işyerimi geri versin parasını geri vereyim bu seferde beni mağdur ediyorsun bunu timhellde sordum ve şehirde bir çok al satda gördüm ilanlarda baktığınız zamanda görüceksiniz adam anlaşma dahilinde yaparak piyasaya göre fiyat biçiyor sslerim var kabul etti ben onu orada da anlattım ama burada bilmemezlikten gelip  aklınca 260 bin dolar verdiğim yeri 154 bine almaya çalışıyor kurnazlık yapıyor anlaşmayı kabul etmese idi 154e ona bırakıcağıma işleterim gene daha iyi şuan beni mağdur ediyorsun   şuan açıkgozluluk yapıyor bir çok ilanda farklı fiyatlar sahip bunu marco pierronun 300 binlik işyerine 450 bin fiyat vermesi gibi gidipte işyerimi geri versin bende parasını geri veririm yan taraftaki işyerleri 300 bine satılırken ben 154 bine gidipte satmam orayı beni mağdur ediyorsun gidiptr anlaşmayı kabul edicek sonra şikayet açıp yarı fiyatına alıcak işyerini öyle saçmalık var mı ben o parayı 1 ayda kazanmışım birisi gelicek üstüne çökücek öyle birşey müsade edemem@Scealten
« Son Düzenleme: 07.08.2022 18:43 Ertan »

#7 - 07.08.2022 19:09
Birisi gelciek yok işte beni kandırdı yalan söyledi dolandırcı dicek gelicek 1 aylık emeğimin parasını benden alıcak buna  müsade etmem ben orada şahısa herşeyi anlattım.
Sorudanda sordum adam akıllı anlaşma yaptık ve işyerini sattık. Gelipde yok işte beni kandırdı dolandırıdı gibi yalan söylücek emeğime çökücek yok ya öyle şey gelip işyerimi versn geri 270 bin dolarını da alsın gitsin gidipte şahısa 114 bin dolar ödeyemem  beni mağdur etmiş oluyorsun yaptığı açıkgözlülük kurnazlığa ben böyle birşeyi yapmam 150 bine jeffersonda hangi işyerini alıyorsun da gelip benim işyerimi 154 bine almaya göz koyuyor buna izin vermem yapılan haksızlıktır gelsin versiin işyerimi parasınıda geri vereyim 150 bine işyeri başka yer alsın.

#8 - 07.08.2022 21:01
Sunucuda nasıl zaman geçtikce bir işyeri açtırmanın fiiyatı artıyorsa bu piyasaya göre 290 binlara orasu için çok uygun yandaki dükkanları 325  vesaire satışa konulup normal daha önce açtırma fyatı 285 bine açtırılmış benimki ise 110 bine gidipte çakallık yapıp 150 bine işyerimi alamaz.  Emeğimi çöpe de atamaz sorudan da sorduğum halde gidipte  anlaşma yapıp herşeyi detayına anlattım gidipte şikayet açıp yarı fiyatına almasına müsade edemem

İşyerimi geri versin 270 bin dolarını geri alsın.
Zaten kendiside para iadesi istedi nasılsa ağzı olan konuştuğu için anlaşma yapıldığı halde gidip bilgilendirme yaptığım halde yapmadı demesi ve kandırması güzel işti bro yan işletme değerleri 300 bine satıyorlar  gidipte 154e veremem işyerimi versin parasını alsın   ikimizde zararlı çıkmayalım bu durumdan
« Son Düzenleme: 07.08.2022 22:43 Ertan »

#9 - 08.08.2022 14:47
Oyun kuralları tüm herkese açık bir şekilde forum üzerinden paylaşılmış, oyunda bir karakteriniz varsa ve siz bu karaktere girip rol yapıyorsanız tüm kurallardan sorumlusunuz demektir. Buna ek olarak tüm kuralları da biliyor & okumuş olarak kabul ediliyorsunuz.