Konu: Mario_Pellegrini Sonny_Peppino Leandra_Peppino Venedik_Peppino  (Okunma sayısı 126 defa)

#0 - 02.08.2022 21:53

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Mario_Pellegrini @Tosun  Sonny_Peppino @UzunParliament Leandra_Peppino @RainbowVenedik_Peppino @Aqu 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02/08/2022 21:23

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Deathmatching - Powergaming - Noob dm - Retarted Roleplay

Alıntı
3. Powergaming
Emote vermeden silah çekmek (Savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.)
5. Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Toplantı bölgesine gittim anlamdığım şekilde bana ateş ettiler (DM) Gelip yumruklamışlar (Noob-dm) ve hiç birisinde emote dahil hiç bir şey yok (Powergaming) Birde (Retared Roleplay) Gelip gerçekte kimse kimseye böyle bir şey yapmaz buradanda ceza almalarını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Sıkan kimse ile düşmanlık alakam yoktur ceza almaları talebimdir.  O:-)

« Son Düzenleme: 03.08.2022 20:55 MarshallExe »

#1 - 03.08.2022 02:04
Ortada bir toplantı rolü vardı, kişi IC olarak çalışanlarımızdan. Aklı sıra rolü baltalamak adına AFK taklidi yapıyorlardı. Ara-ara oyuna girip, etrafa bakıp tekrar ALT-TAB atma suretiyle rolden kaçmaya çalışıyorlardı.

Spoiler: GösterGizle

Ahmet arkadaşımız (Vincenzo) AFK'yken Venedik Peppino animasyona girdi sandı, saate dikkat edin. Deagle ile kontrol amacıyla vurduğunu düşünüyorum. Ardından oyuna girince yaralıya düştü.

Bu çocuklar aklı-sıra eğlenmeye çalışıyorlar, şimdi de kendilerini başımızdan def ettiğimizden mütevellit böyle şikayetler açmalarını normal karşılıyorum. Kendilerine roleplay camiasında başarılar diliyorum. Sırf rolden kaçmak adına, MTA kafasıyla işletmenin patronuna OOC kin güttüğü için toplantıdan alt-tab ile kaçmak ne kadar doğru soruyorum kendilerine. Eğer iyi işler başarsalardı her gün birşeyler tembih etmekle uğraşmazdık, kendisine saygısı olmayan insanlar için pek tabii çok doğal bir durum. Kendisi ve arkadaşları ne kadar iki yüzlü olduklarını iyi bilirler. Bunları, bu arkadaşı ne kadar iyi tanıdığımı anlamanız için söylüyorum keza böyle bir şikayet açmasını da bekliyordum. Uzun lafın kısası ; Bu arkadaşlar basit MTA trollerinden başka hiçbirşey değil, buraya gelip bize 1000-2000 dakika jail yedirterek oyundan soğutturacağını, intikamlarını alacağını düşündüğü için şikayet açtıkları kanaatindeyim. Böyle de devam etsinler, yolları yol olsaydı her Allah'ın günü bu arkadaşlara şunu yapmayın-bunu yapmayın diye uyarmazdık zaten.

Biz dedik ki bunlar burada AFK kalmaya devam edecek, aklı sıra dalga geçiyorlar bizimle. Konumdan ayrılarak başka role girdik, çünkü kişiler rolde AFK kalmasını iyi biliyorlar. Üste çıkmaya çalışmayı da iyi biliyorlar.

Ve tekrar mekana geldiğimiz zaman hâla yaralı konumundaydı, hâla AFK'ydı ve AFK rolü yaparken bile bu SS'leri alması herşeyi kanıtlar nitelikte diye düşünüyorum.

Sonrasında yerden aynı dakika içerisinde tesaadüfen kalkıyor ve koşarak ilerliyor. Herhangi bir rol kırıntısına rastlayamıyoruz, rastlamak ta şaşırtıcı olur zaten.

Kalktıktan sonra role girmeye çalışıyorum ve yakasından tutuyorum, buraya bir daha gelmeyeceksin demeye kalmadan "Tamam" diyerek koşmaya başlıyor.

Koştuktan sonra duvarın dibine geçiyor ve birkaç dakika "yine" AFK kalıyor.

Tekrar AFK kalıp-kalmadığını kontrol etmek için yumruk atıyorum, evet AFK kaldığı bariz bir şekilde görünüyor.

Sonrasında "Ne diyon" diyerek yine aklı-sıra kendince eğlenmeye çalışıyor ve duvardan atlıyor.

Ardından yine duvarın dibine geçip AFK kalmaya devam ediyor.

Düzenleme 02:06 ; Ahmet kardeşimiz şikayeti açmış, açmış açmasına da "Deathmatching - Powergaming - Noob dm - Retarted Roleplay" yazarak, sanırım "Ben bunlara bütün ihlallerden yedirteyim" derdine düşmüş. Zaten burdan, bu arkadaşın ne tarz bir insan olduğu anlaşılıyor. 
« Son Düzenleme: 03.08.2022 02:06 Rainbow »

#2 - 03.08.2022 09:23

Ss'lerde gördüğünüz gibi arkadaşlar Sonny karakterine saygısızlık yapmış. Sonny de malikanesinde toplantı yapıp o arkadaşı ceza olsun diye vuracaktı. Sanırım arkadaş da bunu anlamış ki, malikaneye gelip dışarda AFK atmış. Bende mecbur olarak, dışarda uzun süre onu bekledim. Bende aktif rolde AFK dan ceza almasını istiyorum.

#3 - 03.08.2022 13:02
Arkadaşımın çık demesi ikazına rağmen şahıs çıkmadığı için arada bir AFK numarası yapıp gelip hareket ettiği için gerçekten afkmı diye bir yumruk attım sadece o kadar. Arkadaşlarımın attığı fotoğraf sslerindede şahısların yaptığı olaylar görülmektedir hemde  mekanımızdan çık dememize rağmen o geç çıkan arkadaşın neler yaptığı görülmektedir.
« Son Düzenleme: 03.08.2022 13:15 Tosun »

#4 - 03.08.2022 15:11
Öncelik ile belirtmek isterim arkadaşlar, AFK Durduğum için şikayeti buradan değil yeni bir forum açarak belirtiyorsunuz Sonny_Peppino Karakterine gelince şimdi gördüm oradan şikayetim vardı onu tamamladığımda yeni bir ileti ile yetişiceğim.

#5 - 03.08.2022 20:54
Sonny karakteriyle ettiğim kavganın Venedik'in haberi yok orada yoktu
sürekli roleplay kuralı var dostum afk kaldığım için sıkamazsın bunun için forumda oyuncu şikayetleri kısmı var.
sözlü bir kavga ettiğimiz için sıkamazsın, sivil karakterlere sahibiz.
uzun uzuun yazılar atarak haklı olmuyorsunuz düzgün savunma yapın, adamın sıkma sebebi afk kalmam olamaz şaka gibi.
İyi forumlar diliyorum, iyi roller yetkililer gerekli yanıtı verir.

Sonny Sanırsam bu olaydan bahsediyordu birde: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=28410

#6 - 04.08.2022 11:43
Merhabalar, karakterler ceza alacak.