Konu: [14.07.2022 - Aiken Demetrius] NON-RP  (Okunma sayısı 220 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.07.2022 13:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @doganay0781

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
NON-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ağır silah olarak geçen shotgun ile motora biniyor. Ağır silahlar(AK-47, Shotgun vb.) ile bisiklet, motor gibi araçları süremezsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://streamable.com/oyc6js

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 15.07.2022 03:40
En kısa süre içerisinde savunma yapın. @doganay0781

#2 - 15.07.2022 14:41
Gün içerisinde savunmamı yapacağım.

#3 - 16.07.2022 03:09
Alıntı
3.6.1. Guns out of ass: Büyük silahları mümkün olmayan yerlerden(cep, bisiklet vb.) çıkarma.
Kurallarda bisikleti gördüm sadece. Motorla ilgili böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. Kullandığım motor da güçlü bir motor, shotgun silahı da boynuna asabileceğin bir silah.
Bisiklet sürmüyorum, güçlü bir motor var altımda.
Kurallarda bununla ilgili net bir şey göremedim. Yönetimden insiyatif  göstermesini bekliyorum. Dediğim gibi, bu seferlik uyarı almak istiyorum, bir daha yapmayacağım.

#4 - 16.07.2022 15:49
İllegal birlik kuralları paylaşıldı ve bu konu hakkında duyurusu geçildi. Takip edip etmeme konusu tamamen sizin sorumluluğunuz, bu konuda tolerans göstermiyoruz. Ceza alacaksınız.

˧ 5) SAVAŞ VE ÇATIŞMA KURALLARI
    • İllegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez.
    • Birlikteki alt rütbedeki üyelerin yaptığı ufak çaplı agresif roller yüzünden kartopu efekti yaratarak savaş başlatmak yasaktır.
    • Onaylı bir birliğe savaş açmak yasaktır. Eğer savaşı başlatan taraf onaylı birlik ise bu kural geçersiz sayılır, karşılık verilebilir. Diplomasi savaşları bu kuralın dışındadır.
    • Savaş hakkında yapacağınız bütün şikayetler için "Oluşum Şikayeti" açabilirsiniz. FM üyeleri ile iletişime geçmek yasaktır.
    • Eğer gereksiz yere savaş başladığını düşünüyorsanız olağan rollere devam edip, ihlale ihlalle karşılık vermeden şikayet oluşturabilirsiniz.
    • Savaş dönemlerinde absürt skin değişimleri yasaktır. Maske takmaya uygun, karakterin boyuna, kilosuna ve yaşına uygun skin değişimleri yapılmalıdır. Çok yaşlı, çok genç ve karaktere uymayan skinlerle savaşa katılmak yasaktır.
    • Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır. 8 saat zaman aralığında brawl rolü gerçekleştirilebilir ancak silahlı kişilere karşı fiziksel saldırı uygulamaya çalışmak "powergaming" kuralını ihlal edecektir.
    • Sistemsel yaralı durumunda olan ve süre geçmesini bekleyen oyuncuya sürükleme, kaçırma, araca bindirme vb. roller yapılması yasaktır. Bu tip roller için sistemsel sürenin geçmesini beklemelisiniz.
    • Savaş boyunca yapılan rollere normalinden daha fazla dikkat edilmelidir. OOC kimliklerle yapılan gerçek dışı ve saçma roller, SS'ler "İllegal Kural İhlali" gibi değerlendirilip, işlem uygulanabilir. Örneğin; bir mafya üyesinin karşısındaki düşmanı ile 15 yaşındaki çocuk gibi alay etmesi, rakip bölgede sanki hiç çatışma durumu yokmuş gibi "burası bizim" diyerek yürüyüş yapmak vb.
    • Savaş döneminde AFK kaldığınız yerlere dikkat etmelisiniz. Evinizi kilitleyerek, işyerinizi kilitleyerek vs. AFK kalmaya özen gösterin. Etkileşime maruz kalabileceğiniz her yerde AFK olsanız bile size karşı yapılan her türlü rol geçerli sayılır. "AFK idim" diyerek iptal edemezsiniz. Vurulduysanız, yaralı rolü süresi işlemeye başlar.
    • Ağır silahlar(AK-47, Shotgun vb.) ile bisiklet, motor gibi araçları süremezsiniz. Non RP kapsamında ceza alabilirsiniz.
    • Savaş dönemi esnasında karakterinizin yaralanmasından veya vurulmasından OOC olarak kaçınarak NC atıp rastgele bir karakterle savaşa devam ettikten sonra tekrar eski karakterinize geri dönemezsiniz. Bu bariz bir şekilde oyun açığıdır ve ceza almanıza sebebiyet verebilir.
    [/list][/list][/list][/list]