Konu: [Azedin Meshkalla, Konstantin Corbajram] DM RetartedRP  (Okunma sayısı 209 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3CQ

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 09.07.2022 14:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Azedin Meshkalla, Konstantin Corbajram - @Tuncaycan @mayonez¿

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alex Aruda  @Executor's

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM
RetartedRP
PowerGaming

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler bizim bölgemize geldiler, karakterimin kıyafetine laf ettiler, güzel değil/değiş gibi. Sonrasında çok terslemeden cevap verdim. Sonra arkadaşlar bizim bölgenin koltuklarına oturup rahat rahat pizza yeme rolü (?) yaptılar. Doğal olarak karakterlerimiz sinirlendi ve onlara karşı gelmeye başladı. Sonrasında Surenos'un R20'si Spike'a laf çaktı. Ardından dediği şeyden dolayı karaktere "Gay misin?" sorusunu sorunca silah çektiler ve ateş açtılar.
Ayrıca daha 1 level kas seviyesi olan bir adam 90 kilo adamı tek hamlede kafasından tutup duvara vuramaz, buda ekstra bir ihlal.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286268437090385/samp_09_07_2022_13_57_17.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286270374854697/samp_09_07_2022_13_54_06.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286270676828210/samp_09_07_2022_13_54_52.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286270991413298/samp_09_07_2022_13_55_30.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286271301799936/samp_09_07_2022_13_56_33.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286271570223164/samp_09_07_2022_13_57_09.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/914931261477371947/995286271884800020/samp_09_07_2022_13_57_12.png

Ek açıklamalar(varsa): DM sunucusunda değiliz, milletin DM arayışını gidermek zorunda da değiliz, ceza almalarını talep ediyorum.

#1 - 09.07.2022 15:12
Öncelikle selamlar, direkt olarak savunma ile başlayayım. Kafandaki soruları düzelteyim, teker teker. PowerGaming ile başlayalım.
Spoiler: GösterGizle
Alıntı
Bir insanın biri ile boğuşurken ve karşındaki kişi kolu sargılı rolü yapıyorken koltukta oturuyor, üstüne yürüme emotesi atıyorum ve bana "/pm kon sıskasın dostum nasıl yapıyorsun?" İnan biraz mantıklı düşünürsen kimse ile boğuşma rolüne girmek için kaslı veya sıska olmama gerek bile yok. Daha önce buna dikkat etmemiştim, ve dayanıklılık oranım normal. Fit bir insan emotesine ise, "/do sıskasın" tarzında bir hatalı do attı. Kimsenin kusurunu aramıyorum, sıskalık mıskalık değil. Zargana insanlarda kavga edebilir, kafanı vurduğumda bana karşılık verebilirdin bulaşabilirdin. Yanii, seni bayıltmadıım öldürmedim. Bir faktör yaratmadım.

PowerGaming konusunda netsek, diğer asılsız suçlama olan RetartedRP'e gelelim.
Alıntı
"Kişiler bizim bölgemize geldiler, karakterimin kıyafetine laf ettiler, güzel değil/değiş gibi." Buna dair bir kanıt şikayette göremiyorum, ki böyle olsaydı insanlar özgür ve hür iradesi ile kendini ifade edebilir anlatabilir. Kıyafetlerin Azedin'e göre güzel olmayabilir veya sana kötü gelir ona güzel gelir. Karakterin eleştiri kaldıramıyorsa bunu OOC dökmek çok saçma, saçma bir rol yapmadık. Geldik ve buraya ne zaman yerleştiğinizi sorduk, daha önce bizim ile sürtüşmesi olan "Reinald_Vincent" ile aynı oluşumda bulunman bu ziyaretin genel sebeplerinden biriydi.

Sıradaki ise Deathmatch, "DM sunucusunda değiliz" bu sözünü beğendim. Oldukça güzelmiş, umarım rol için bir kaç adım atarsın. Kaliten vb.
Alıntı
El Corona yakınlarında bir klik rolü canlandırıyoruz arkadaşım ile bizim yaklaşık bir kaç metre yakınımızda rol yapmaya başladığınızı farkına vardık. Daha önce sürtüşmeli bir durum yaşadığımız bir arkadaşın ile aynı birlikte bulunuyorsunuz. Bu ziyaretin amacı ise arkadaş hakkında konuşmak, bizim üstümüze gelme sebebini öğrenmek. Uzlaşmaya varmak, çünkü artık silahlı rollerden ikimizde sıkıldık.

Sonra ise arkadaşlık ilişkisi bulunmayan bir adam senin ile konuşmaya gelmiş, sen ona karşı hakaret ediyorsun. Nerdeyse aynı ortamda rol yaptığın bir karakteri, bu ise ne tarz bir izlenim yaratıyor. Anlaşmaya gelirken bozuşmaya, adam akılı konuşurken sürekli olarak tehdit ediyorsun. "Yok, o siker yok bu siker seni" Anlaşma için oradaydım, homofobik bir karakter yansıtıyor olabilirim. İnsanlarla gerçek hayatta konuşurken, erkekliğini sorguladığında ortam gerilir. Benim ise karakterim gerilip sana karşı bir atakta bulunuyor. Sen ise "/pm" üzerinden sıskasın yok onu yapamazsın yok bunu yapamazsın, diyerek benim rol imkanımı kısıtlıyorsun. Ben ise belimdeki silahı çekip senin boynuna dayıyorum. Senin arkadaşın ise her hangi bir şekilde Fear-RP yapmadan boynunda silah varken bizi darlıyor.

Basit bir kelime söylemesi gerekirken olayı yokuşa sürerek Azedin_Meshkalla tarafından vuruluyor. Yani bu DM denilebilecek bir durum yok, karakter yaralı konumundayken bile bize hakaret etmeye devam ediyor.

İnsanlar ile nasıl konuşacağını tartarak konuşmalısın, kimin ne olduğunu belinde ne ile gezdiğini bilemezsin.

Savunmam bu kadardı, net bir sonuç değiştirecek ileti gelene kadar her hangi bir ileti atmayacağım. Vice ile kalın, esen kalın.  :vays:  :nays:
« Son Düzenleme: 11.07.2022 15:17 Mnemosyne »

3CQ

*
#2 - 09.07.2022 17:03
Cevaplamam gereken bir kaç şey var, PC başına geçince düzgün bir şekilde anlatacağım.  ;)

3CQ

*
#3 - 09.07.2022 18:14
Bir insanın biri ile boğuşurken ve karşındaki kişi kolu sargılı rolü yapıyorken koltukta oturuyor, üstüne yürüme emotesi atıyorum ve bana "/pm kon sıskasın dostum nasıl yapıyorsun?" İnan biraz mantıklı düşünürsen kimse ile boğuşma rolüne girmek için kaslı veya sıska olmama gerek bile yok. Daha önce buna dikkat etmemiştim, ve dayanıklılık oranım normal. Fit bir insan emotesine ise, "/do sıskasın" tarzında bir hatalı do attı. Kimsenin kusurunu aramıyorum, sıskalık mıskalık değil. Zargana insanlarda kavga edebilir, kafanı vurduğumda bana karşılık verebilirdin bulaşabilirdin. Yanii, seni bayıltmadıım öldürmedim. Bir faktör yaratmadım.
Dostum, fit bir insan değilsin, kas seviyen 1. Bunun için /do Sıska emotesini verdim. Gayette makul bir sebepten verdim. Aşağıda görüldüğü gibi %5 ((1 seviye))

Alıntı
Sıradaki ise Deathmatch, "DM sunucusunda değiliz" bu sözünü beğendim. Oldukça güzelmiş, umarım rol için bir kaç adım atarsın. Kaliten vb.
Kalitemi sorgulamak sana kalmadı, üslubunu düzeltmen gerekiyor.

Alıntı
Bu ziyaretin amacı ise arkadaş hakkında konuşmak, bizim üstümüze gelme sebebini öğrenmek. Uzlaşmaya varmak, çünkü artık silahlı rollerden ikimizde sıkıldık.
Hadi ya? Sıkıldınız öyle mi? Belinizde o silah olmasa o bölgeye gelip o rolü yapacak mıydınız? Hadi onu geçtim, madem sıkıldınız, neden sıktınız, sıkmadan direkt olarak sokağı terk edip başka zaman gelseydiniz ya?

Alıntı
Geldik ve buraya ne zaman yerleştiğinizi sorduk, daha önce bizim ile sürtüşmesi olan "Reinald_Vincent" ile aynı oluşumda bulunman bu ziyaretin genel sebeplerinden biriydi.
Başka biri ile olan sorunu benimle mi çözüyorsunuz? Buda DM'i açıklıyor.

Alıntı
İnsanlarla gerçek hayatta konuşurken, erkekliğini sorguladığında ortam gerilir. Benim ise karakterim gerilip sana karşı bir atakta bulunuyor.
Hey! Sen bana gay mi dedin? O zaman kafana mermi basacağım ahbap! Ne zamandan beri "hakaretler" silah sıkma sebebi olarak kabul görülüyor?

Alıntı
Sen ise "/pm" üzerinden sıskasın yok onu yapamazsın yok bunu yapamazsın, diyerek benim rol imkanımı kısıtlıyorsun.
Ben senin rolünü kısıtlamıyorum, sen kendin kısıtladın. Ben her payday başı 8-10 dakikamı GYM'e harcıyorsam üstün olan kişi benimdir. Sende GYM kassaydın o zaman bu rolü yapmana izin verirdim. Gerçi bu cevabım seni sinirlendirmiş olsa gerek ki silah çekiyorsun...

#4 - 09.07.2022 20:27
Toksik bir açıdan yaklaşmadan iletişim kurarsak daha iyi olur, münakaşaya girmemeye çalışıyorum. Oldukça üçüncü kişi ağızı ile yazıyorum, terbiyeni takın.

Alıntı
Alıntı
İnsanlarla gerçek hayatta konuşurken, erkekliğini sorguladığında ortam gerilir. Benim ise karakterim gerilip sana karşı bir atakta bulunuyor.
Hey! Sen bana gay mi dedin? O zaman kafana mermi basacağım ahbap! Ne zamandan beri "hakaretler" silah sıkma sebebi olarak kabul görülüyor?
Kimseye gay muhabbeti için sıkmadım, arkadaşın bir silaha karşı nasıl rol yapacağını ve yaptığı Fear-RP beni tatmin etmediği için sıktım. İstersen dikkatli okumalısın.

Alıntı
Alıntı
Geldik ve buraya ne zaman yerleştiğinizi sorduk, daha önce bizim ile sürtüşmesi olan "Reinald_Vincent" ile aynı oluşumda bulunman bu ziyaretin genel sebeplerinden biriydi.
Başka biri ile olan sorunu benimle mi çözüyorsunuz? Buda DM'i açıklıyor.
Aynı oluşumdansınız, yüksekler ile konuşmaya geldiğimizde bana karşı yaklaşımın ve arkadaşının bana ettiği küfürler dolayısıyla sıktık. Korkusuz rolü yapıyordu, ne olacaksa olsun. Silah alan adam olmuş, yaralıya düştüğünde bile bunu sürdürdü.

Alıntı
Alıntı
Sen ise "/pm" üzerinden sıskasın yok onu yapamazsın yok bunu yapamazsın, diyerek benim rol imkanımı kısıtlıyorsun.
Ben senin rolünü kısıtlamıyorum, sen kendin kısıtladın. Ben her payday başı 8-10 dakikamı GYM'e harcıyorsam üstün olan kişi benimdir. Sende GYM kassaydın o zaman bu rolü yapmana izin verirdim. Gerçi bu cevabım seni sinirlendirmiş olsa gerek ki silah çekiyorsun...
Dostum kimsenin GYM'e gitmesi beni ilgilendirmez, benim hayatım var sürekli oyunda AFK atıp payday gelsede GYM'e gitsem diye bakmıyorum. Oturuyorsun, ben ise ayaktayım. Sıska olmam ne değiştirir orasını anlayamadım fakat sana karşı bir üstünlüğüm bulunuyor, alçaktasın ben ise yukarıdayım. Karşı koyabilirdin senin elinde kalmış bir durum. Bu cevap beni sinirlendirmiş olsaydı, yukarıda AFK atmış birlik üyelerini de aktif çatışma ortamı oluşmuşken vururdum.
« Son Düzenleme: 11.07.2022 15:15 Mnemosyne »

#5 - 14.07.2022 02:43
Merhabalar,

Şikayet incelendi, iki tarafta da bazı hatalar bulunuyor IC çözülebilecek meseleler, savunma geçerli.