Konu: [02/07/2022 - Elitza Zheleva] Aktif rol ortamında AFK, Refuse RP  (Okunma sayısı 332 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.07.2022 13:36

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Elitza Zheleva @Lethal

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Cillian Russel @Ertan

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02/07/2022 - 23.02

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, 02/07/2022 tarihinde saat 23.00 sularında West Vice'a doğru gidiyordum. Cillian Russel karakterinin yolda kaldığını gördüm. Yanında durup yardım ettim. Onu arabama aldım, şehire dönüp tamir kiti alacaktım. Ancak karşıdan yüksek hızda gelen Yuzuha Yoshida'nın sürdüğü, Elitza Zheleva'nın yan koltuğunda oturduğu araç ters şeritten gelerek çarptı. Kaza rolüne girdik. Araçlar bozuldu. Yuzuha araçtan indi, olayı bitirmek istedi. Ben ise ihbar vermeyi tercih ettim. İhbar verdim, ihbar verdikten sonra Yuzuha karakteri koşarak kaçmaya başladı. Elitza karakteri ise AFK bıraktı. Birkaç dakika sonra ise oyundan çıkış yaptı. Beş dakika bölgede bekledik, gelmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

23.02 itibariyle AFK değil. Oyunda, role tepki veriyor.
Spoiler: GösterGizle

23.03'te ihbarı veriyorum.

23.05'te rolde soru sordum, cevap alamadım.

23.07 gibi oyundan çıktı, 23.08'te ekran görüntüsünü aldım.

23.12'te tekrar /id elitza, oyunda yok

Ek açıklamalar(varsa): Şikayet @AlyX adlı yetkilinin talimatı üzerine yeniden oluşturuldu.

#1 - 03.07.2022 14:04
Israrla açmaya devam ediyorsun, pekala. Video yüklemem gerekiyor. Savunma gelicek.

#2 - 03.07.2022 14:29
Merhabalar, günlerdir internet sıkıntısı çekiyorum. Sorunu çözebilmiş değilim maalesef. Oyundayken çoğu zaman yazdıklarım gitmiyor, ve aniden internetim kesilip oyundan düşebiliyorum. Burada benim yapabileceğim bir şey yok. Zaten 23:30 civarı internet gelince direk tekrardan oyuna girdim ve sana internetimin sıkıntılı olduğunu belirttim, yani oyundan düştükten 20 dakika sonra oluyor. Geldim fakat yoktunuz. Kaldığımız yerden devam edebileceğimizi belirttim. Orta yolu bulmak yerine şikayet açman ortak nezakete girer, zaten kinli olduğunu anlayabiliyorum. Daha önceden sana şikayet açtığım ve ceza yediğin için bana ceza yedirtene kadar şikayet açıcaksın onu da anlayabiliyorum.

İnternetimin sıkıntılı olduğunu kanıtlayan video;

Durumu PM'den belirtip kaldığımız yerden devam edebileceğimizi söylediğim ss;
https://cdn.discordapp.com/attachments/989982343739629609/992929770146893904/samp_02_07_2022_23_40_41.png

#3 - 03.07.2022 17:30
Şahitliğimi onaylıyorum by.

#4 - 03.07.2022 22:58
Merhabalar, günlerdir internet sıkıntısı çekiyorum. Sorunu çözebilmiş değilim maalesef. Oyundayken çoğu zaman yazdıklarım gitmiyor, ve aniden internetim kesilip oyundan düşebiliyorum. Burada benim yapabileceğim bir şey yok. Zaten 23:30 civarı internet gelince direk tekrardan oyuna girdim ve sana internetimin sıkıntılı olduğunu belirttim, yani oyundan düştükten 20 dakika sonra oluyor. Geldim fakat yoktunuz. Kaldığımız yerden devam edebileceğimizi belirttim. Orta yolu bulmak yerine şikayet açman ortak nezakete girer, zaten kinli olduğunu anlayabiliyorum. Daha önceden sana şikayet açtığım ve ceza yediğin için bana ceza yedirtene kadar şikayet açıcaksın onu da anlayabiliyorum.

İnternetimin sıkıntılı olduğunu kanıtlayan video;

Durumu PM'den belirtip kaldığımız yerden devam edebileceğimizi söylediğim ss;
https://cdn.discordapp.com/attachments/989982343739629609/992929770146893904/samp_02_07_2022_23_40_41.png

İşe gerçekçi bakalım. Lag veya FPS problemi çekmen beni veya başkasını bağlayacak bir durum değil. Böyle bir sorun yaşıyorsan sunucuya girmez, rollere dahil olmazsın. Bence olması gerek bu. Şikayet açma hakkım var, rolü devam ettirmek zorunda değilim. Polisin de dahil olduğu roller oldu. Bunların veritabanına işlenmesi, raporlanması her biri rol. Videoyu çekmişsin, bunu ben de çekerim. Video aç, fiş çek. Basit şey. Ortak yolu bulamayacağımız ortada. Senin internetin kötü diye 10 kişi bir role seferber olamayız.

Israrla şikayet açmak gibi bir durum da söz konusu değil. @AlyX benim açmamı istedi. Bu nedenle açtım.

Ve bölgede 6-7 dakika kalabiliyorsun. Videoda attığın gibi bir 'fiş çekme' gibi durmuyor olay.

Üstüne üstlük videoyu açıyorsun 20 saniye sonra oyunun gitmesi gerçekçi gelmedi.

Ceza almasını talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 03.07.2022 23:04 ByRevenge »

#5 - 03.07.2022 23:22
Ne fiş çekmesi neyden bahsediyorsun ya? Bu video şikayetten daha önce çekilmiş bir video, ayrıca kinin bariz belli orta yolu bulmak yerine şikayet açıyorsun. En kısa sürede halledip girdim zaten oyuna. Olay anında bekledin demişsin internetim kötüleşti yazdıklarım gitmedi ve sonra oyundan düştüm zaten. Düzeldiğini sanıp oyuna girmiştim, ne yapabilirim? Şikayet açmış olmak için açmayı bırak, daha da bir şey yazmıyorum. Yöneticiye kaldı.

#6 - 04.07.2022 00:00
Ne fiş çekmesi neyden bahsediyorsun ya? Bu video şikayetten daha önce çekilmiş bir video, ayrıca kinin bariz belli orta yolu bulmak yerine şikayet açıyorsun. En kısa sürede halledip girdim zaten oyuna. Olay anında bekledin demişsin internetim kötüleşti yazdıklarım gitmedi ve sonra oyundan düştüm zaten. Düzeldiğini sanıp oyuna girmiştim, ne yapabilirim? Şikayet açmış olmak için açmayı bırak, daha da bir şey yazmıyorum. Yöneticiye kaldı.

Neden bu kadar ofansifsin? Role girmek senin elinde olan bir şey, arkadaşın benimle kaza yapmamış olsa daha sonra kimsenin olmadığı bir yerde oyundan düşsen bir problem yok. Ortada bir rol var, polisler dahil oluyor. Aracın çekildi, ceza kesildi. Türlü farklı roller yapıldı. Arkadaşın rolle koşarak kaçtı zaten, sorun yok. Sen quit attın veya sq çektin. Bilmiyorum artık. Rollerimizi baltaladın. Oraya daha sonradan dahil olan Laura Tedrick, Jenna McCaffrey, K9 Rudy (emin değilim, başka K9'da olabilir.), Gregory Stevens'da orada olmadığınızı doğrularlar.

Ek olarak bildiğim kadarıyla discord yazışmaları kanıt niteliğinde değil. Değiştirilmeye açık kodlar taşıyorlar.

#7 - 04.07.2022 00:15
Q da atmadım sq da atmadım niye yalan söyleyeyim ya? Gerekli kanıtları attım. Ayrıca vice squad orası bakabilirsin. Ceza yedirmek için bu kadar uğraşmana gerek yok oyun bu kinini bırak artık.

#8 - 04.07.2022 00:23
Q da atmadım sq da atmadım niye yalan söyleyeyim ya? Gerekli kanıtları attım. Ayrıca vice squad orası bakabilirsin. Ceza yedirmek için bu kadar uğraşmana gerek yok oyun bu kinini bırak artık.

Dostum Lethal,

Ben sadece rolde rahatsız oldum, şikayet açtım. Ek bir kin veya başka bir şey değil. Neden bu kadar ofansifsin? Şahsen benim internet problemlerim olsa girmem. Daha önce girdim, rolde 5 defa düşmeme rağmen sağdan soldan polislere ulaşıp, dakikalar içerisinde girdim. Üzerimdeki AK-47'yi kaptıracağımı bilmeme rağmen.

O yüzden daha fazla uzatmaya gerek yok, sonuçlanmasını bekleyelim. İleti kirliliği oluyor.

#9 - 04.07.2022 00:32
Düzeldiğini sandım diyorum, kötü olduğuna dair kanıtları attım diyorum. Düzelince kısa süre sonra girdim diyorum ama rolü yapmak istediğime rağmen illa şikayet açmayı tercih ettin. Empati diye bir şey var dene onu. Pekala, bekleyelim.