Konu: pet fiyatları  (Okunma sayısı 320 defa)

#0 - 26.06.2022 15:07
100 liraya pet biraz abartı değil mi? ona vereceğime real hayatta muhabber kuşu alabilirim, en azından gerçek.
malum ekonomi kötü, skinden para kaldırılmıyor petlerle paraları kıracaksınız, sırf para için sistem getirmek ne kadar mantıklı?
sadece doğruları söylüyorum lütfen banlamayın, demek istediğim şu platform yöneticileri neden bu kadar paragöz
şahsen ben almayacağım, iyi forumlar.
 :manifdog
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 26.06.2022 15:25
Fiyatları bana da abartı geldi fakat paragöz konusuna pek katılmıyorum. Sonuç olarak bu sunucu bedavaya çalışmıyor. Makinesine, PR'ına ve diğer birçok işlerine para gidiyor. Bu noktada sunucunun en azından kendisine yetebilecek, kendini geliştirebilecek kadar paraya ihtiyacı lazım. 500+ oyuncuyu oynatan bir sunucu makinesinin asla bedavaya kiralanmayacağını unutmamak gerekir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 26.06.2022 15:43
gerçek muhabbet kuşu almak daha mantıklı, en azından gerçek katılıyorum +1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 26.06.2022 15:56
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 26.06.2022 16:53
Alıntı
sırf para için sistem getirmek ne kadar mantıklı?

kısmından zaten niyetinin ne olduğu az çok anlaşılıyor da, size çok kısa bir ekosistem açıklaması yapacağım.

Bir sunucunun kurallarını yaşatabilmesi için ve "adil" bir yönetim anlayışı sergilemesi için, çevresi olan, 20-30 kişi getirip götürmekle sunucuyu tehdit eden, adminlik kovalayan, istediğini alamayınca sunucuyu baltalayan/insanları tutup götürmeye çalışan tiplere muhtaç olmaması adına (10 yıl içinde bu yüzden sampta 1000 tane sunucu kapandı) düzenli olarak tanıtımlarla, reklamlarla düzenli kitle çekme çekmesi gerekiyor. Bugün Vice'a giren 1200'e yakın insan var ve sirkülasyon söz konusu. Belki ayda 10.000 farklı insan girip çıkıyor. Tüm bunlar da inanmazsın ama reklam ve tanıtımla oluyor. Belki 50 tane pet satsak aylık o para anca çıkıyordur.

Kalanı, $$ malum, günde 2342 tane saldırı alan sunucumuz için her servisimizi farklı hostinglerde çalışıtırıp, bu kadar modeli, oyuncuyu, sistemi kaldırmak için çok güçlü makineler kullanmak zorunda kalıyoruz.

Devamında, yine saldırılardan, bakımlardan, arkadaş arasında açmadığımız hobi amaçlı "hamachi" sunucusu olmadığı için bir ton özel alanında uzman insana/geliştiriciye/yazılımcıya farklı amaçlar için para ödüyoruz. Vice birilerinin öpücüğüyle dönmüyor yani ne yazık ki.

Tüm bunları üst üste toplarsan sunucunun aylık giderlerini az çok tahmin edebilirsin. Vice'ı oynayan oyuncu aslında Vice'ı ayakta tutuyor anlayacağın. Yoksa kimse cebinden binlerce lira her ay bu sunucuya veremez. (Eskiden samp sunucuları her ay adminlerden para toplardı örneğin sunucu masrafı için)

Gören de 100 lirayı bir şey sanacak. 5.92$. Benim sadece 10-15 makinemden bir tanesinin aylık parasının 5'de 1'i bile değil. lol

Zaten çevredeki diğer örneklere bakarsanız bu kadar yüksek oyuncu çekip de bir şeyler satan sunuculara, 3-5 çeşit VIP'ler, parayla satılan silah NPC'leri, bir ton pet, FiveM tarafına zaten bakmaya gerek yok adamlar Polis Departmanını aylık 1000 liraya falan satıyor.

Özetle, bu ekosistem kendini döndürmeli ve sunucu 600-700 oyuncuya sorunsuz oynatıp, hileciyi, ortam bozanı gözüne bakmadan banlamak istiyorsa marketten gelir elde etmeli. Keşke dediğin gibi olsa da kendimize çoktan evler arabalar çekmiş olsak sunucu parasıyla. Emin ol kendini anca döndürüyor.

2 level bir troll olduğun için zaten karalama amacın belli ama genel bir bilgilendirmeyi de bu sebeple yapmış olalım. Özetle, bu sunucuyu seven insanlar sunucuyu ayakta tutmak/destek olmak adına market ürünü alıyor. Vice da onlara karşılığını verip, yönetim ekibinin ilgisiyle, tamamen gönüllü çalışmasıyla (+80 insan) bir ortam yaratmış oluyor.

Okuyanlara sevgilerle.
100
32
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
NapoXL, NooNooTheGood, 3CQ,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok