Konu: Vladimir Roskov & Jhon Black & Kendrick Cravela - İhlaller  (Okunma sayısı 481 defa)

#0 - 19.06.2022 13:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vladimir Roskov - @C3ycey & Jhon Black - @Tunahank & Kendrick Cravela - @ates36

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Pink @AhmetWR @hopeless

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde belli.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
NONRP, Fear RP, Powergaming, Kolluk kuvvetlerine karşı kurallar...

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

(1-2-3. SSLER)
Birkaç Elegy'i kovalayıp araçlarını etkisiz hale getirdik ve bu araçları departmanın kapalı garajına almak için yöneliyorduk. Bu esnada önümü iki elegy bir sultan kesiyor. İhtarları veriyorum fakat kişiler uzaklaşmamaya devam ediyor ve şikayet açılan oyuncular arasından Jhon Black aracından inip TT'nin kancasını çıkarıyor. (İki tonluk bir araç havadayken kancasını nasıl çıkarabiliyorsa ?) Sonrasında da bulundukları garaja ait bir çekici gelip aracı çekmeye çalışıyor. (Bunun SS'ini alamadığımdan dolayı arkadaşı maalesef şikayete etiketleyemedim.) Hatta orada şerif çavuşu Ryan Dale'de var ve o ihtar verdikten sonra kişiler uzaklaşıyor.

(4-5. SSLER)
Araç için şefi beklerken Kendrick Cravela geliyor ve çömele çömele aracı çalmaya çalışıyor. Kendrick'i beanbagle etkisiz hale getiriyorum, beanbag animi bozulduğu gibi kalkıp arkadaşının arabasına binmeye çalışıyor, kişi powergaming yaptığı için ben de onu her kalktığında beanbagle vuruyorum. Beanbag emoteları arasında on-yirmi saniye var, bu kadar kısa sürede plastik mermi yiyen birinin ayaklanması normal değil. Kendrick her ayaklandığında ise son SS'teki sultana binmeye çalışıyor. Sultan içerisindeki kişiyle çekiciyi çalmaya çalışanlarla aynı. İhtar veriyorum fakat uzaklaşmıyorlar. Departmanın arkasında bu şekilde rol sergilemeye devam ediyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

SS'lerde PM konuşmaları vs. bulunduğundan blurladım. Zaten SS'lerde neyin belli olduğu gayet net. Gerek duyulursa şikayeti inceleyecek yetkiliye blursuz hallerini atabilirim. İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 19.06.2022 14:05 Lastlxrd »

#1 - 19.06.2022 13:09
Üstteki ihlallerin gerçekleştiği günün bir gün sonrasında bir aracı kapalı otoparka çekiyoruz, -sanırım çekilen araç Kendrick Cravela adlı oyuncunun arkadaşı- Kendrick tekrardan üstteki gibi önümüzü kesiyor ve aracı kaçıracakmış gibi hareketler yapıyor. Spoiler içinde de bu olayın SS'leri mevcut.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 19.06.2022 13:14 Lastlxrd »

#2 - 19.06.2022 15:01
Öncelikle merhaba, evet aracı kaçırma rolü yaptık ondan dolayı şikayet açılırsa doğrudur bir lafım yok. İkinci olarak beangbeng  olayında arkadaşa pm dahi attım, sultana söyle oradan gitsin otamatik araca biniyor diye, pm konuşmasını blurlamış maalesef ben ss alamadım.  Zaten sultanı gönderdikten sonra rolümüze devam ettik ve ic olarak cezamı yattım. Harici olarak ikinci ss de araç bizim diye bağlanıyormu acaba merakından takip ettik, kaçırma gibi bir amaç söz konusu değildir, aracın kapalı garaja çekildiğini görünce geri devam edip gittik.  Son olarak kaçtım ve oraya kaçak olarak rol yapmaktansa yakalanmayı tercih ederim kafasıyla gittim ve Diana karakterine yakalattım karakteri.  Sonuç üst yetkililere kalmış bir durum, iyi forumlar dilerim.

#3 - 19.06.2022 15:15
Öncelikle iyi forumlar, evet biz 1 Elegy 1 Sultan PD çekicisinin yanında dolaşırken amacımız araca bakmaktı. Rolsel olarak araçta bizim için önemli bir şey vardı. Onu almaya çalışıyorduk. Emote atıldıktan sonra beklendi fakat Diana Lidsey karakteri emoteye aldırış etmeden çekiciyi sürmeye devam etti ardından bize silah çekip sıktı. Biz silahı görünce direk kaçtık ihlal olmaması adına. Çekicinin önünde durulmasının ilk sebebi bu ikinci sebebide yandan paintjoblu Elegy hızlı bir şekilde geliyordu. Kaza rolüde yaşanmamsı adına çekicinin önüne geçmek zorunda kaldık. Daha sonraki olayda ben yoktum 2 günlüğüne pasife çekilmiştim.

#4 - 19.06.2022 15:29
Merhaba,Aracı kurtarmaya çalışıyorduk Pd çekicizinin yanına geldigimde kancayı çıkartır diye emote attım ve biraz bekledim uzun süren bi işlem sonuçta bu süreçte aracı ilerletmeye devam eden Diana Lidsey karakteri emote'yi aldırış etmeden aracı haraket ettiriyor,kancayı çıkartma işlemi devam ederken aractan inip silahla ateş etmeye başlayınca  açıklamada belirttiginiz gibi ordan uzaklaştık ve aracı kurtaramıyacagımızı anlayınca hiç-bir şey yapmadan orda durduk Kendrick Cravela'yı Diana Lidsey kelepçelerken biz sadece orda duruyorduk kaçırma gibi bi amacımız yoktu beangbeng'le vurulunca otomatik olarak araba'ya biniyor bug olmuştu.

#5 - 19.06.2022 15:31
Aynı savunmaları tekrar etmişsiniz, şöyle bir açıklama yapmam gerek. Havada duran bir araca kanca bağlı, bunu bir insanın sökmesi imkansız. Çünkü araç iki ton, kanca gergin bir şekilde takılı. Bu şekilde bir emote görünce afalladım, beanbag'imi alıp araçtan indim ve sadece indim. Hiçbir türlü size sıkmadım. (Bunun kanıtı varsa atabilirsiniz, savunmayı yanlış yapmak doğru değil.) Siz uzaklaştıktan sonra da her ne kadar non-rp'lik bir emote olsa da ben olay gerçekleşmiş gibi kancayı tekrar araca taktım ve yoluma devam ettim.

Defalarca beanbagle vurulan arkadaşını görüyorsun ve buna rağmen ona doğru aracına yaklaştırıp binmesini bekliyorsun. Burada kural ihlali yaptığını düşünüyorum. Departmanın arkasındayız, çoğu yerde kamera var. Bunu bilmene/tahmin ediyor olmana rağmen bu şekilde rol sergilemek ne kadar doğru?

PM konuşması konusunda haklı, sultana otomatik biniyor sultana söyle tarzında bir şey yazmıştı. Fakat bunu Jhon karakterine yazsan daha sağlıklı olabilirdi.

« Son Düzenleme: 19.06.2022 15:38 Lastlxrd »

#6 - 19.06.2022 15:36
Şurada bir yanlışlık olmuş, ilk tarafta aracı almaya çalıştığımız doğru fakat ikinci ss de amacımız bakmak dedik. tekrar diyorum ilk çekilen araç benimde mavi olan, o aracı kaçırmaya çalıştık ve başarılı olmayayınca bırakıp gittik ( Diana karakteri emote'ye uymadığı için bırakmak zorunda kaldık) harici olarak amacımı bakmak dediğimiz " 2'ci ss'de sarı elegy çekilince o araca bakma amacımız vardı çünkü araçta bizim için değerli birşey vardı, rol o şekildeydi" - Tekrar belirteyim yarışcı olarak o aracın iki ton olduğunu biliyoruz fakat kanca aracın altına takılmaz, kanca takmak için aracın önünde bir yer vardır, eğer kanca aracın altına takılırsa tampon kırılma veyahut hasar alma olabilir. Realistik bakış açısı ile yaklaşırsak güzel olur.

Pm'i Jhon karakterine yazsa iyi olur demiş arkadaş, Orada Beangbeng yedim ve haliyle karakterin konuşması saçma bir durum olur bende arkadaşa pm'den yazdım ve ic olarak rolünü paslamasını bekledim, yanlış hatırlamıyorsam rol paslandı ve Jhon karakteri gittikten sonra rolümüze devam edildi.
« Son Düzenleme: 19.06.2022 15:42 ates36 »

#7 - 19.06.2022 15:42
Kanca normalde çeki demirine takılır, evet bunu biliyorum fakat oyun bunu bu kadar desteklemiyor. Ve her araçta da çeki demiri bulunmadığından bunun sistemi olması gerek ki bazı araçları çekelim, bazılarını çekemeyelim. Bu kadar detay bulunmadığından dolayı kancayı tamponun altına takılır tarzında emotelar veriyoruz. Asıl sorunun bu olduğunu düşünmüyorum. İki tonluk araç çekilirken bir insanın bunu nasıl kurtarabildiğini anlamış değilim ve bu konudan dolayı şikayeti açtım. Konu başka yerlere kayıyor, bilgi sorgulamaya geçildi.

İkinci iletide gönderdiğim dediğin gibi olabilir, buna bir şey diyemem. Ana iletidekilere de savunmalar yapıldığına göre daha fazla ileti göndermeye gerek yok olduğunu düşünmüyorum. Şikayet sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 19.06.2022 15:47 Lastlxrd »

#8 - 19.06.2022 15:44
Böyle bir durumda oyun desteklemiyor diyerek sıyrılmaya çalışıyorsunuz fakat burada Roleplay yapıyoruz yani gerçek hayatı oyuna yansıtıyoruz, oyunda birçok durumlar real hayatı desteklemiyor olabilir fakat emoteler ile bunun rolünü yapabiliriz. Madem bu konuda şikayet açılıyorsa sizinde doğru şekilde "Kancayı aracın çeki demirine bağlar" gibisinden bir emote ile rol devamlılığı yapabilirdiniz.

#9 - 19.06.2022 15:45
Böyle bir durumda oyun desteklemiyor diyerek sıyrılmaya çalışıyorsunuz fakat burada Roleplay yapıyoruz yani gerçek hayatı oyuna yansıtıyoruz, oyunda birçok durumlar real hayatı desteklemiyor olabilir fakat emoteler ile bunun rolünü yapabiliriz. Madem bu konuda şikayet açılıyorsa sizinde doğru şekilde "Kancayı aracın çeki demirine bağlar" gibisinden bir emote ile rol devamlılığı yapabilirdiniz.

Tamam.