Konu: Crispin Mayweather Bug abuse / b bölmek / Ortak nezaket  (Okunma sayısı 380 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.06.2022 19:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Crispin_Mayweather @Nyarko

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Zdravko_Damyanov @Jiggysaw

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Sste gözükmekte.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bug abuse / b bölmek / Ortak nezaket

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, hoodumuzda rol yaparken Crispin karakterini görüp selam verme, muhabbete girme amacıyla emote atıyorum, daha sonrasında kişi sste görüldüğü gibi b bölüyor, bug abuse olayına gelirsek, Zdravko_Damyanov karakteri Crispin karakterinin aracının kaputuna yaslandığında aracı saklıyor bunu pm ssinde kendi ağzıyla da söylemekte zaten, sistemin açığından yararlanıyor. Ortak nezaket ise pmlerde gözükmekte, anlatmanın gereği yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Eski adminlerin böyle havalara girmesi garip  :-\ , /do kanalında kullandığım nyarko dostum samimiyetten dolayı idi, eski adminin bu kadar ego tatmincisi olduğunu bilemezdim. Hatalı bir kullanımsa ceza verin.

#1 - 15.06.2022 19:17
Pmden yaptığı konuşma tarzının hoş olduğunu düşünmüyorum. Ortak nezaket kurallarına uymayıp toxic söylemlerde bulunuyor. Yaptığı şey cezayı hak edecek bir davranışsa cezasını alsın.

#2 - 16.06.2022 03:42
Merhaba,

"Çene atmak" adı verilmiş, olmayan deyimi emote kanalından görünce, ben de ihtiyaç üzerine, SSlerde de görüldüğü gibi çenenin nasıl atıldığını, Türkçe rol yaptığımız bir platformda, uydurma deyimin absürtlüğünü kendilerine göstermek adına sorguluyorum. Bu sorgulama üstüne, karşımıza hatalı emote kullanımı çıkıyor. /do kanalı, hiçbir platformda, kişinin OOC ismi ya da nickinin yazılmasının uygun olduğu bir kanal değildir. Nyarko yazacağınıza Abuzer ya da Atatürk yazmanız aynı duruma denk gelir, aynı ihlale denk gelir. Zaten bu emote, benim rolümün bölünmesi, sağlığını kaybetmesi için yeterli bir durum. Mevzu rol bölmesiyse, /do kanalından bana verilen mesaj, rolü ilk bölen mesajdır. Benim verdiğim /b mesajı ise /b kanalının doğru kullanımıdır. Kişiler, /do'yu yanlış kullanmak yerine /b'den bunu anlatsalardı amenna.

(bknz. çene atmak [buraya tıkla])

PMlere gelecek olursak, öncelikle bu platformda görmüş olduğum en eğlenceli, en garip şikayet için teşekkür ederim. Karşısındaki sivil karaktere aşağıda göstereceğim rolü yapan arkadaşlara karşı, almış olduğum tutum, egoist bir tutum değil. Aksine uzun süre "emek" verdiğim bu sunucunun gelmiş olduğunu durum adına sitem, hüzün ve sinir dolu bir karşılıktır. Star Caddesi gibi ikonik bir caddeyi, Ganton'a benzettiğiniz için verilmiş bir karşılıktır.

Herhangi bir oluşuma üye olmayan, yolun yanına arabası çekip arabadan bile inmeyen, sivil bir kadına, Star Caddesi gibi bir noktada böyle bir rol oluyorsa geçmiş olsun. İnanıyorum bu rolü hiçbir FM üyesi alkışlamayacaktır. Son zamanlarda sunucuda bulunmadığımı bilen arkadaşlarımız vardır. Böyle bir rolden haberdar olunca kendi gözlerimle gözlemlemek için bölgeye yolumu düşürdüm ve karşıma çıkan portföy bu oldu. Sözde işlek bir caddede ghetto'msu konuşmalar, hesap sormalar, hayırdır çekmeler, üstüne bir de tuz karabiber niyetine görmüş olduğunuz ekstrem emotelar sonrasında kişiler ile rolümü minimumun da minimumu ölçüde tutmak istedim. Böyle bir durumda sanırım en doğal hakkımdır bu benim.

Şu araba olayını da anlatacak olursak, ortada rol adına hiçbir emote vesaire görmüyorum. Zaten emote verilecek olsa, çene atmak gibi kalça fırlatmak? benzeri bir emote ile yaslanılırdı büyük ihtimalle. Öyle bir emote ile gözümüzü kanatmadığınız için teşekkür ederim. Burası bir roleplay sunucusu. Arabamı alakadar eden, arabamın orada durmasını gerektirecek hiçbir rol, emote ve benzeri durum yok orada. Arabamı rolün merkezine koymak isteseydiniz bunu /me arabaya yaslanır gibi bir emote ile çok rahat yapabilirdiniz. Rolünüz yok, arabamı role sokmadınız. Benim de canım, vergisi az olsun diye arabayı saklamak istedi. Balık baştan kokar. Koktu da. Yukarıda uzun uzun anlattım kokusunu. Bu arabaya oturmalar olsun, /do kullanımındaki hata olsun, samimiyetten kaynaklı değil, laubalilikten ve arı kovanına sopa ile rahatsızlık vermekten ibare hareketler. "Bu zevki vermeyeceğim." cümlesi de bu laubalilikten oluşacak dost meclisindeki goygoya karşı söylenmiş bir cümle. Açıklamama çok gerek yoktu ama açıklamak istedim.

Ortak nezaket dahilinde cümle tercihlerimde bir yanlış yok. Uzun bir süre yöneticilik yaptım, büyük ihtimalle benle dialoğunuz da oldu. O zamanlar görmüş olduğunuz, karşılaştığınız dil ile şu an kullandığım dil arasında farklılık olması çok normal. Yöneticilik yapmıyorum, yöneticiliğe uygun bir kibarlık takınmama gerek yok. Paşa gönlümün öyle istemesi bence sizin rolleriniz ölçüsünde çok doğru bir istek.

Arabayla çok rol yapmak istiyorsanız yarın aynı saatte arabayı motoru açık oraya çekebilirim, takılırsınız. Ama bu sefer doğru emote kullanımına özen gösterin.

Teşekkürler.

#3 - 16.06.2022 08:32
Merhaba,

"Çene atmak" adı verilmiş, olmayan deyimi emote kanalından görünce, ben de ihtiyaç üzerine, SSlerde de görüldüğü gibi çenenin nasıl atıldığını, Türkçe rol yaptığımız bir platformda, uydurma deyimin absürtlüğünü kendilerine göstermek adına sorguluyorum. Bu sorgulama üstüne, karşımıza hatalı emote kullanımı çıkıyor. /do kanalı, hiçbir platformda, kişinin OOC ismi ya da nickinin yazılmasının uygun olduğu bir kanal değildir. Nyarko yazacağınıza Abuzer ya da Atatürk yazmanız aynı duruma denk gelir, aynı ihlale denk gelir. Zaten bu emote, benim rolümün bölünmesi, sağlığını kaybetmesi için yeterli bir durum. Mevzu rol bölmesiyse, /do kanalından bana verilen mesaj, rolü ilk bölen mesajdır. Benim verdiğim /b mesajı ise /b kanalının doğru kullanımıdır. Kişiler, /do'yu yanlış kullanmak yerine /b'den bunu anlatsalardı amenna.

(bknz. çene atmak [buraya tıkla])

Çene atmak bir deyim değildir en nihayetinde, çene atmak refah seviyesi genel olarak düşük mahallelerde karşılaşabileceğin bir selam verme şeklidir. Karakterim Bulgaristan'ın ücra ve tehlikeli sokaklarından birinde büyüme rolü yaptığı için böyle hareketleri var, sen böyle roller yapmıyorsun diye insanları boşu boşuna karalamaya çalışma.

PMlere gelecek olursak, öncelikle bu platformda görmüş olduğum en eğlenceli, en garip şikayet için teşekkür ederim. Karşısındaki sivil karaktere aşağıda göstereceğim rolü yapan arkadaşlara karşı, almış olduğum tutum, egoist bir tutum değil. Aksine uzun süre "emek" verdiğim bu sunucunun gelmiş olduğunu durum adına sitem, hüzün ve sinir dolu bir karşılıktır. Star Caddesi gibi ikonik bir caddeyi, Ganton'a benzettiğiniz için verilmiş bir karşılıktır.

Bizim nasıl bir rol yaptığımız seni ilgilendirmez, bu dediğin yarışçılara elegy sürmeyi bırak demek gibi bir şey. Star Caddesi ikonik bir cadde fakat karakterlerimiz ikonik caddelerde büyümedi, alışkın değiller. Birlik tanıtımını biraz okursan belki anlarsın neden böyle rol yaptığımızı.

Keserek attığın ss tamamen karalamaya yönelik gördüğün gibi.

Karşısındaki sivil karaktere aşağıda göstereceğim rolü yapan arkadaşlara karşı, almış olduğum tutum, egoist bir tutum değil. Aksine uzun süre "emek" verdiğim bu sunucunun gelmiş olduğunu durum adına sitem, hüzün ve sinir dolu bir karşılıktır.

Bu konuya gelecek olursak senin duyguların bizi ilgilendirmiyor, senin yaptığın Amerikalı bir karakterle olan anime boy rollerini ben de beğenmiyorum, fakat bu adam da bunu seviyor demek ki diyip saygı duymaktan başka bir şey yapmıyorum, saygı duyduğumu sana selam verip role girmeye çalışmamdan anlayabilirsin her ne kadar girişimimi baltalasanda.

Herhangi bir oluşuma üye olmayan, yolun yanına arabası çekip arabadan bile inmeyen, sivil bir kadına, Star Caddesi gibi bir noktada böyle bir rol oluyorsa geçmiş olsun. İnanıyorum bu rolü hiçbir FM üyesi alkışlamayacaktır. Son zamanlarda sunucuda bulunmadığımı bilen arkadaşlarımız vardır. Böyle bir rolden haberdar olunca kendi gözlerimle gözlemlemek için bölgeye yolumu düşürdüm ve karşıma çıkan portföy bu oldu. Sözde işlek bir caddede ghetto'msu konuşmalar, hesap sormalar, hayırdır çekmeler, üstüne bir de tuz karabiber niyetine görmüş olduğunuz ekstrem emotelar sonrasında kişiler ile rolümü minimumun da minimumu ölçüde tutmak istedim. Böyle bir durumda sanırım en doğal hakkımdır bu benim.

FM üyeleri alkışlamıyorsa ic yada ooc bildirirler ve rolleri ona göre şekillendiririz, burası seni ilgilendirmez. Böyle bir rolden discord üzerinden haberdar olduğunu söylemen iyi oldu, teşekkürler. ((Emektar admin mix yapıyor)) ((Ben de keşke mix yapıp forumdan bakarak sivil olduğunu öğrenseydim of ya  :garip:)) İşlek cadde olması karakterlerimizin konuşma tarzını değiştirmiyor Thierry Henry'nin de dediği gibi  "Bir adamı ghettodan çıkarabilirsiniz ama adamın içinden ghettoyu çıkaramazsınız" Ekstrem emote diyerek bize paslıyorsun muhabbeti yine ama senin verdiğin emote de pek masum değil, nasıl bir şey olduğunu bilip sormak için sorduğunu düşünüyorum. Dışarıda arkadaşlarınla şöyle selamlaşıyorsan

Böyle olduğunu düşünmüyorum ama hadi böyle selamlaşıyor ol, pmden sorabilirdin çene atmak nasıl bir şey diye.

Ortak nezaket dahilinde cümle tercihlerimde bir yanlış yok. Uzun bir süre yöneticilik yaptım, büyük ihtimalle benle dialoğunuz da oldu. O zamanlar görmüş olduğunuz, karşılaştığınız dil ile şu an kullandığım dil arasında farklılık olması çok normal. Yöneticilik yapmıyorum, yöneticiliğe uygun bir kibarlık takınmama gerek yok. Paşa gönlümün öyle istemesi bence sizin rolleriniz ölçüsünde çok doğru bir istek.

Senin ooc egon ve konuşmaların bizi ilgilendirmiyor, istersen sunucunun üst yönetim kadrosundan ol karşındaki insana saygı duymak ve saygılı davranmak, konuşmak zorundasın, en azından biz seni böyle kabullenmeyiz dostum bu yüzden pmdeki saygısızca üslubunu normalleştirmeye çalışma. Bizim rollerimize laf edip duruyorsun fakat zamanında arkadaşım alt karakterine anime kızı dedi diye 120 dk jail atmıştın, garip bir adamsın Nyarko, bazı şeyleri kendine yediremiyorsun sanırsam. Bizim rollerimiz bu, fm ekibi de gayet beğeniyor merak etme canım benim.

Arabayla çok rol yapmak istiyorsanız yarın aynı saatte arabayı motoru açık oraya çekebilirim, takılırsınız. Ama bu sefer doğru emote kullanımına özen gösterin.

Teşekkürler.

Sende ooc egolarından arınmış bir şekilde rol yapmaya özen göster lütfen, artık jaile atamıyorsun gereksiz yere haberin olsun  :-\

Oyundaki parayla hava atma muhabbeti yapacaksan diye atıyorum, rica ederim.

« Son Düzenleme: 16.06.2022 09:18 cosmopolitan »

#4 - 16.06.2022 11:25
İki tarafta karşılıklı şekilde ortak nezaket sınırlarını aşmış. Yönetim ekibinin güncelleme yoğunluğunun bulunduğu dönemde platformumuzdaki bizi anlayacağını tahmin ettiğimiz iki değerli oyuncunun bu şekilde anlaşamayıp üstüne bunu şikayet kısmına taşıyarak biz yönetim tarafını meşgul etmesi bu şikayetin bizi asıl üzen tarafı oldu.

İki tarafıda Vice Roleplay yönetimi adına uyarmış olayım, tekrarı olmaması dileğiyle ceza verilmeyecek.