TERÖRİZM DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI!
Yayımlanma: 12 HAZİRAN 2022, PAZAR, RANDOLPH MITCHELL TARAFINDAN (evet, tarafından)
Vice Şehri Terörizm Davası, 11 Haziran 2022 gününün akşam saatlerinde gerçekleşti. Davada terörizm suçuyla yargılanan iş insanı Robert Castucci, Jackie Bucco ve RONIN grubu solisti Caine Blackhand, mahkeme salonuna Yüzbaşı Leonardo Brooks ve Teğmen Ronald Connacher eşliğinde geldiler. Yargıç William Ronsfield öncülüğünde gerçekleşen bu davaya ilgi fazlasıyla büyüktü. Yüzü geçik insanın katıldığı bu dava, Vice News ekranlarından yüzde yüz canlı bir şekilde yayınlandı. Davadan önce Yargıç William Ronsfield, davaya katılan şahısların İncil'e el basarak doğruları söyleyeceğine dair yemin etmelerini istedi ve bu gerçekleşti.
Ardından savcılık tarafından yargılanan kişilerin suçları okundu, Robert Castucci ve Jackie Bucco'nun Terör Örgütü kurma suçundan, Caine Blackhand'in ek olarak terörizme yardım ve yataklık etme suçundan yargılanacağı söylendi.
Savcıların ardından söz VCPD tarafındaydı ve Sonny Blanchard bir konuşma gerçekleştirdi. Blanchard, 3 Mart 2020 tarihinden itibaren Kasparov Suç Örgütü ile yaşanan çatışmaların raporlarını sundu.
Ardından yargıç, sözü Robert Castucci'ye verdi. Castucci, kendisine yapılan suçlamaları kabul etmedi, Kasparov ile yapılan savaşın bir ekonomik savaş, rekabet işi olduğunu savundu. Castucci, bu durumu "Kasparov'un bizden özenerek açtığı Ermeni-Amerikan Sendikası ile rekabet içerisinde olamaz mıyız?" şeklinde savundu. Ardından gerekli detaylara inildi ve savunmalar gerçekleştirildi.
Bu durumun ardından savcı Darrell Mashburn, yargıca taleplerini iletti: "Sayın yargıç, Jackie Bucco'nun müebbet hapis cezası almasını ve İtalyan-Amerikan İşçi Sendikası'nın kapatılmasını, Caine Blackhand'in de yardım ve yataklık suçundan bin gün hapis cezası almasını ve aynı şekilde Robert Castucci'nin de müebbet hapise çarptırılmasını talep ediyoruz."
Bu talepten sonra söz hakkı Jackie Bucco'ya verildi, kendisi Robert Castucci ve Caine Blackhand ile dostluğunu ve iş ortaklığını anlattı. "Robert Castucci ile uzun yıllara dayalı dostluğumuz, iş ortaklığımız var. Sendika'nın bu tarz işlerde kullanıldığına dair bir kanıtı yoktur. Görüntülerde birçok kişinin elinde silah var. Bahsi geçen kişiyi benim vurduğuma dair bir kanıt yok. O bölgede amacım kendimi savunmaktı."
Jackie Bucco'dan sonra söz hakkı Caine Blackhand'deydi: "Saldırıya uğrayan Jackie Bucco'yu yerde gördüm, onu kavradım ve aracıma taşıdım. Direksiyonu Little Fierro'ya kırdım. Kimse kusura bakmasın, hiçbir devletin yasaları bir insanın hayati tehlikesinden önemli değil. Kimsenin kafasında da "Federal Ajanı Vurdum!" yazmıyor. Kaldı ki kati suretle düşünmüyorum, bu adamlar iş adamı, bu ülkeye para kazandırıyorlar, bu ülkenin ekonomisine katkı sağlıyorlar, silah taşımakla onları suçluyorsunuz, 2017 itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nde sivil silahlanmanın oranını biliyor musunuz? **bağırarak**HER YÜZ KİŞİDE YÜZ YİRMİ ADET SİLAH VAR! Bu adamlar bu şehirde iş yapmak için tutunmaya çalışıyorlar, tehdit alıyorlar ve 7/24 koruma sağlanmıyor. Yargınızı yaparken bu gibi istatistiklere dikkat etmelisiniz, adalet sizden gelecek. "
Savunmalardan sonra yargıç, jüri üyelerini yanına çağırdı ve bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden sonra karar açıklandı. Karar şu şekilde:
Caine Blackhand, 1000 gün hapis cezasına çarptırıldı. Jackie Bucco, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Robert Castucci için ise davası bir sonraki duruşmaya ertelendi, bu sürece kadar şehir dışına çıkmama yasağına ve bu süreye kadar tüm malvarlığının araştırılmasına karar verildi.

| | Hugh Statham & Jack Leavigne & Madelyn Caron & Julya Yalyenchka & Sheila McGray |
|